![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie
Cytat:
Zrobiłaś coś czego nie potrafi zrobić większośc palaczy, dokonałaś rzeczy trudnej,walczysz z nalogiem i to efektywnie i nikt tego nawet nie zauważył. Mnie też by było przykro, mało ja zdawałam sobie sprawę, że nikt tego nawet nie zauważy jak ja sama nie będę tego gośno 5 razy dziennie ogłaszac! Bo mam w domu dwóch synów 19 i 28 lat, to i kto miał zauważyć ? Bo tak naprawdę to nie tylko o palenie w tym chodzi, ale o to że faceci są egoistami i zauważają tylko , to co się bezpośrednio wiąze z ich osobą ! Nie widzą , że nie palisz, nie śmierdzisz, nie stoją pełne popielniczki. Ale spróbuj przez dwa dni nie zrobić zakupów i zostaw pustą lodówkę, albo nie ugotuj obiadu ciekawe czy nie zauważą ! Ja juz kilka lat temu, jak moi synowie mieli jeden 14 drugi 23 lata ( TŻ od lat nie posiadam), powiedziałam dość . Małych dzieci nie mam . Pracuję na siebie i na dom. Albo bierzecie udział w obowiązkach , albo ja będę gotowała i prała kiedy mnie będzie wygodnie. A jak mi się nie będzie chciało, to wcale nie ugotuję i nie wypiorę. I tak zostalo, albo pomagają albo jak im się nie chce , to mnie się tez nie chce a jak tylko próbuja narzekać, to oznajmiam, że sobie służącej nie najęli. Owszem , myję okna, sprzatam i piorę przed świętami bez niczyjej pomocy, ale chłopcy wracają do domu z wielką pizzą albo idą po drodze na kebaba i to na swój koszt, bo wiedzą , że w takim układzie o obiedzie nie ma mowy. Przyzwyczaiłyśy w większośći facetów do nie zauważania nas, do niedoceniania tego , co robimy na codzień. Stajemy się przeźroczyste, dopóki jesteśmy i wykonujemy swoje obowiązki. I Nie ma się , co łudzić się się sami zmienią, domyślą, docenią. Najczęściej trzeba się samemu upominać o uwagę, docenienie i pomoc. A jak ! A wracając do palenia, to niedobrze ,że twój syn wie, iż ojciec udaje bohatera, bo to nieuczciwe i niewychowawcze.
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
Melduje sie po długim czasie nieobecnosci....pozdrawia m wszystkie dzielne rzucaczki i zarazem zycze Tęczowych Pisanek,Na stole pyszności,Mokrego Dyngusa,I wspaniałych gości,Niech to będzie czas uroczy, miłej Wielkiej Nocy......
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
W E S O Ł Y C H
![]() ![]() ![]() Pierwsze Święta bez papierosa. Nie dajcie się skusić ![]()
#1145 |
Raczkowanie
|
KOchane Dziewczynki
![]() Spokoju, szczęścia i poczucia spełnienia życzę Wam wszystkim z okazji świąt Wielkiej Nocy (zgłupiałam - nie wiem czy dobrze to napisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
Wszystkim rzucaczkom zycze WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!...nie skuscie tylko na fajeczki......pozdrawiam. Lagrii.
#1147 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane Rzucaczki!
Oby zdrowie dopisało, I jajeczko smakowało, By szyneczka nie tuczyła, Atmosfera miła była, A Zajączek uśmiechnięty, Przyniósł wreszcie prezenty ![]() P O G O D N Y C H ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() życzy Renejza. To również moje pierwsze Święta bez papierosa ![]() ![]()
DUSZA ŻYWI SIĘ TYM ![]() ![]() Edytowane przez Renejza Czas edycji: 2006-04-15 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje , że odpoczywacie i nie kopcicie
![]() A ja mam problem, nagle ni w 5 ni w 15 zaczęłam nie znosić zapachu nikotyny i papierosów ![]() Przez prawie trzy miesiące mi nie przeszkadzało, a w czasie przedświątecznych porządków jak sobie wszystko , dokładnie odświeżyłam - tylko tapety jako jedyne w domu uniknęły mycia, prania i pucowania - to teraz zapach nikotyny i petów , kóry wyczuwalny jest w pokoju starszego, palącego syna i przedpokoju, okropnie mi przeszkadza, śmierdzi nieziemsko, a przedtem ledwie to wyczuwałam ![]() Już go wyrzucam na balkon albo spacer, ale przeciez nie mogę tak całkiem , ostatecznie całe życie paliłam i smrodziłam w tym domu i nie wychodziłam na balkon, chyba że miałam ochotę się poopalać albo wypić wieczorną kawę na świeżym powietrzu "pod księżycem" Śmierdzi niemiłosiernie , można zemrzeć z tego smrodu. Boshe, ja całe lata taki piękny "odor" nosiłam ze sobą i zabijałam ludzi ![]() Co za wstyd, co za wstyd ![]() To już zawsze będzie mi tak śmierdzieć tam gdzie palą???? Ech, poza tym z utytym brzuchem, wyglądam jakbym była w 6 miesiącu ![]() A kiedy pytam się, kiedy z tego rzucania, przyjdą pożytki ? Pożytki, nie przybytki !
#1149 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() nadal nie pale (dzisiaj mija 70 dzien) ![]() ![]() Mangar1 to co napisalas o swoim TZcie i synq i o tym ze nikt nie zauwaza nie dostrzega to smutne i ...tez przez chwileczke tak sie czulam do czasu az z wielka sila uswiadomilam sobie ze JA RZUCILAM DLA SIEBIE SAMEJ NIE DLA KOGOS!!! RZUCILAM JA NIE KTO INNY I TYLKO JA SIE TAK NAPRAWDE BEDE Z TEGO W PELNI CIESZYC. Inni moga mnie wspierac ale nie musza w sumie nic im do tego, to moje zdrowie i ja powinnam o nie dbac i nie rzucilam palenia na pokaz. Zbyt wiele razy to chyba robilam, zeby otoczenie sie specjalnie przejmowalo, chociaz wlasnie teraz w Swieta zostalo to zauwazone bo cos za dlugo trwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ROZ-ter-KO na Twoich zdjeciach zauwazylam koniki czy masz cos wspolnego z tymi przepieknymi stworzeniami czy sa tylko obiektem fotografii? pytam bo sama jestem duchowo ![]() a jesli chodzi o tycie to... hmm stoje w miejscu z tendencja do przodu raczej. ![]() ![]() buziaki ![]()
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze się , że tak jak ja rzuciłaś palenie dla siebie, ja tez dla siebie, i może dlatego łatwiej nam , to przychodzi. Gdzies na początku pisałam,że skutecznie można to zrobić tylko dla siebie, przekonująć sój mózg, że to jest to czego właśnie chcemy ![]()
![]() |
#1151 |
Raczkowanie
|
Ja też rzuciłam dla sibie Ikainko, dlatego dotąd w tym trwam. Tak tylko napisałam o reakcji moich najbliższych, bo mi się trochę przykro zrobiło. Ale może Roz-ter-ka ma rację - faceci...
Pozdrawiam i jedzcie ile wlezie, bo od wtorku dieta ścisła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, jem ale efekty są takie,że chyba u mnie to już od jutra będzie ścisła dieta ![]() Pozdrówka ![]()
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
Wpadlam z wizytka i chcialam sie dowiedziec co u was slychac piekne pachnace dziewczyny???
Ja od jutra wprowadzam w zycie dietke....zobaczymy jak bedzie. Nadal nie pale...i jestem bardzo dumna z siebie.....pozrawiam was cieplo i jeszcze swiatecznie.Lagrii
#1154 |
Zakorzenienie
|
Święta ,święta i po świętach .
Z powrotem tyję,brzuch mam przerażąjący. Jak bym miała kuśkę ![]() Jak będę tyć dalej w takim tempie, to wracam do palenia, chociaż mnie nie ciągnie. Będzie to chyba mniejsza szkoda, niż obciążanie wszystkich układów dodatkową pracą. Znowu "siada" mi układ limfatyczny. Dzisiaj się ważyłam , 6 kilo od chwili rzucenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W następne ciuchy się nie mieszczę. Idę jutro pierwszy raz do pracy po dwumiesięcznym zwolnieniu z powodu nogi, i mam problem z ubraniem się. Właściwie mam tylko dwa zestawy dobre na mnie ![]() Następne dwie pary spodni za małe. na razie nie oddaję, od jutra program dietetyczny i ruchowy i za miesiąc zobaczymy. ![]()
#1155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, już po Świętach, a tyle zawsze zachodu ... U mnie identycznie, jak u Ciebie Rozterko - dzisiaj się ważyłam - też 6 kg do przodu od chwili rzucenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale niezależnie od tego, poprzez przytycie nie zamierzam wracać do nałogu i Ciebie Rozterko o to również proszę!!! To nic nie da, bo i tak nadwagę trzeba będzie zrzucić. Dlatego też powrotem do nałogu nic nie wskóramy!!! NIESTETY ![]() Ja czekam na dietę kalifornijską od koleżanki. Ma mi przesłać e-mailem, ale cosik chyba przez Święta o tym zapomniała. ![]() Przypomniałam jej się e-mailem, to może mnie prześle - oby !!! Czy coś wiecie o tej diecie, bo mnie jest znane tylko to, że podobno chudnie się 4kg przez tydzień, a dietkę stosuje się jedynie 2 tygodnie. Więc 8kg by mnie stykało ![]() Łatwo powiedzieć, co nie? Pozdrawiam i życzę miłego poświątecznego tygodnia!!! Papatki!!! BĄDŹMY DZIELNE JAK DOTYCHCZAS!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że jestem
![]() Postów nt. tycia nawet nie czytam, bo - jak sądzę - pobiłam rekord "kilogramowy" tego wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Witam !!
![]() Melduję się, nadal nie palę i to już 26 dni i powoli zbliża się miesiąc. ![]() To były moje pierwsze święta bez dymka i jestem bardzo z tego dumna ![]() Pozatym to tez troszkę przytyłam, ale to jesst w dużej mierze wina świąt, alejuż od dzisiaj biore sie za Cwiczonka i do boju z sadełkiem ![]() Pozdrawiam!! ![]()
#1158 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie porannego kontaktu z wagą przeżyłam koszmar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, koszmar to mało powiedziane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguś, pewnie pamiętasz, że wkrótce stukną nam 3 "miechy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() E, Moni - w niedzielę stukną nam 3 miechy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moni gdzieś zaginęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Ojej, a co tu tak pusto??? Czyżby nasz "niepalący wątek" umierał?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
E, ja nie dam umrzeć temu wątkowi.
![]() Dziewczyny, parę dni temu minęły 2 miesiące mego niepalenia. Jestem z siebie dumna, waga w normie (czego i Wam życzę). ![]() Wiem, że większość kobiet nie rzuca z obawy przed przytyciem. To co, do końca życie będą na takiej śmierdzącej diecie cud? Przecież to bez sensu. Życzę miłego weekendu. Jest wiosna więc polecam spacery i jazdę na rowerze. Pa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko, gratuluję najserdeczniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczynki kochane
![]() Dziś moja "miesięcznica" ![]() Tzn. nie palę 1 cały miesiąc ![]() Niestety tyję, tyję, tyję... - a propos zauważania: to, że przytyłam, zauważyli wszyscy, a to, że nie palę nikt... cóż, ciekawe... Chyba pójdę na operację zmniejszenia otworu gębowego ![]() ![]() A najgorsze, że ciągle napadają mnie myśli o papierosie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w związku z miesięcznica gratulacje ![]() ![]() ![]() Co do zauważenia, ze się nie pali , to większość z nas tak ma , że inni nie zauważają naszego niepalenia ![]() Co do jedzenia, to mnie przestało "rzucać" na jedzenie jakieś 6 tygodni po rzuceniu palenia. Po dwóch miesiącach ważyłam ok. 5 kilo więcej niż przed rzuceniem i to się utrzymuje. Czasami jestem o jakś jeszcze jeden kilogram cięższa, ale to jak mi się woda w organiźmie zatrzyma, trochę mineralnej czy herbatki z pokrzywy i wraca do normy. Natomiast , nie wystarczy z tego co wiem, wrócić do poprzedniego żywienia, w niekórych wypadkach trzeba jeść nawet mniej lub inaczej niż poprzednio , żeby wrócić do swojej wagi , a przynajmniej powstrzymać dalszy powolny wzrost wagi. Przeciez organizm zużywał kupe energi celem neutralizacji i wydalenia toksyn z palenia papierosów. Teraz nie musi i ta energia zostaje, a jak energia zostaje niewykorzystana to ją organizm zamienia na tkankę tłuszczową. ![]() Więc niestety dietkę w rozumieniu stałego sposobu odżywiania trzeba sobie ustalić indywidualnie. Trzeba tez widzieć z czego najbardziej się tyje. ja na przykład wiem,że mój organizm dobrze radzi sobie ze spalaniem tłuszczy i białek, ale lubi odłozyć węglowodany. Tak mają osoby , w metabolimie których istotną rolę graja hormony tarczycy. Osoby w metaboliźmie , których dominują hormon wzrostu i testosteron, wolniej budują tkanke tłuszczową , a szybciej masę mięśniową, oni przybierają na wadze - o ile dobrze pamietam - głównie z białek i węglowodanów. Te osoby , u których dominuje w metaboliźmie hormon insulina, tyją zazwyczaj najszybciej, zarówno z węglowodanów jak i tłuszczy. Ja nie wchodzę w około : 90% spódniczek, 80 % spodni, 70 % sukienek, 50 % żakietów i 25 % bluzek i sweterków. ![]() najgorsze, że nie bardzo wiem jak się teraz ubierać , bo nieco mi się figura i proporcje zmieniły. ![]() Moje stringi i figi "leżą " na mnie ... dziwnie, a biustonosze wypełniły się... po brzegi ![]()
![]() |
#1167 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam te same problemy, co i WY, ale musimy to przezwyciężyć!!! Co do biustu - to superek ![]() ![]() Łatwo powiedzieć ![]() Tak w telegraficznym skrócie, co u mnie ostatnio się dzieje: 1. Jestem grrrrrrruuuuuuuba in plus 6,100kg ![]() ![]() ![]() 2. NIE PALĘ 108 DNI. Z tego bardzo się cieszę!!! Mój TŻ też ![]() Hm ... Te pocałunki, bez krępacji ![]() Kiedyś z racji palenia - unikałam pocałunków - dzisiaj nadrabiam !!! ![]() ![]() ![]() 3. Ostatnio dostałam jakiegoś SMS - coś tego typu: "Wyślij sms pod nr ... a otrzymasz paczkę smacznych fajek marki ......". ![]() Jak to przeczytalam na głos z moim TŻ i córką podjęliśmy śmiech, a następnie zaimprowizowałam: przykładając słuchawkę do ucha odpowiedzialam: "Sorki, nie wyślę SMS-a, bo NIE PALĘ!!!" ![]() ![]() Wtedy to się dopiero ze mnie zaczęli śmiać. Powiedzialam im, że nikt mnie nie częstuje i po raz pierwszy odkąd rzuciłam palenie mogę komuś zakomunikować "NIE PALĘ!!!" ![]() ALEZ TO JEST PIEKNE!!! NIESAMOWITE!!! ![]() 4. W sobote na poprawę nastroju kupiłam sobie spódniczkę, marynarkę, spodnie i cztery bluzeczki ![]() ![]() O Boże, Kochane Rzucaczki, kiedy schudniemy!!!??????????? ![]() Kiedy wszystko się unormuje, kiedy??????? ![]() Ile to jeszcze trzeba czasu, abyśmy przestały tyć????? ![]() 5. W piątek dostałam ksero diety szwedzkiej (kopenhadzkiej). Czy ktoś chce, abym ją tutaj na forum z tego ksero przepisała? Co do tej diety: ciężko się do tego - wg mnie - spustoszenia organizmu zabrać ![]() Pozdrawiam WAS serdecznie!!! ![]() Miłej niedzielki życzę! Pa! Renejza.
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
KasiulkoS i Maganr1!!!
GRATKI, WIELKIE GRATKI!!! JAK JAK "E" MÓWI - TRZEBA TO OBLAĆ!!! TO DO DZIEŁA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem z WAS baaaaaaaardzo dumna ![]() ![]() Ikainko ![]() ![]() ![]() Gdzie się podziewacie? Co u Was słychać? - napiszcie coś do Nas w wolnej chwili!!! Plissssss!!! Papatki!!! Renejza
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
T nie ejst dieta tylko sposób głodzenia!!!! Ogranicz tylko jedzenie, lub znajdź zdrowszą dietę, bo na tej długo nie pociagniesz, a nawet jeśli to efekt jojo murowany!!!! Renejza nie szalej! bo w pupe dam!!! a u mnie...74 dzień ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
hehe, ja mam nieco egzemplarzy Twojego Zdrowia z lat 2004-2006 i w numerze lutowym z 2004 roku był dodatek diety, był opis diety : kopenhaskiej, Atkinsa, Kwasniewskiego, Montignaca, Cambridge,wg. Grupy Krwi i strazników wagi, oczywiście dodatek wywaliłam , bo nie przyszło mi do głowy ,że kiedykolwiek będę potrzebować, wazyłam 48 kilo i myślałam jak tu ze 3 przytyć
![]() ![]() ![]() A tak poważnie ja nie chce ogólnie schudnąc, ja tylko jeden kilogram z brzuszka bym wywaliłabo wyglądam chyba ![]() Wklejam na chwilę fotke.zaznaczam , że spodnie dopięłam na wdechu i wytrzymałam tak tylko godzinę ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2007-02-27 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.