sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-14, 16:44   #1141
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Może jest ciut droższe, na chwilę obecną. Przyznaję, że cenki sprawdzałam bodajże w lutym. Wynika to chyba z mojego przywiązania do tego sklepiku. Jednak mają zawsze to co potrzebuję pozwala mi to robić zakupy w 1 sklepie a nie w 2 czy nawet 4 i płacić za kolejną przesyłkę:/ Pozdrawiam
jaśmina23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-14, 18:23   #1142
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Ja tylko jeszcze raz pochwalę światkoralików2... Dziś wn ocy zrobiłam zamówienie, z rana zrobiłam przelew. Pewnie doszedł po południu, a właśnie otrzymałam wiadomośc, że wysłano paczkę... Oni chyba mają siedzibę gdzieś na poczcie zawsze od nich dostaję w ekspresowym tempie...
Stary 2006-12-14, 20:27   #1143
Vildi
Rozeznanie

Witam.
Mam pytanko....robił ktos jakąs reklamację w artfanie??Bo zamówiłam 3 paczuszki masy perłowej w kosteczkach i koraliki w dwóch z nich były całkiem posklejane.....i nic się nie da zrobić.Napisałam już do niech maila i wysłałam fotki jak to wszystko wygląda, ale boję się troche jak oni zareaguja i czy w ogóle coś z tym zrobia...
Ma juz ktos jakies doświadczenie w tej kwestii??
Vildi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-14, 21:37   #1144
edith89
Przyczajenie

GG do edith89

Przeczytałam już pare pochwał dla świata koralików2, ja jednak nie jestem z nich do końca zadowolona dzisiaj otrzymałam zamówienie i znowu czagoś brakowało poprzednio wysłali mi o 20cm łańcuszka za mało a tym razem nie dostałam 2 par podstawy kolczyka ale faktem jest że przesyłki są wysyłane szybko
Stary 2006-12-14, 21:55   #1145
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vildi Pokaż wiadomość
Witam.
Mam pytanko....robił ktos jakąs reklamację w artfanie??Bo zamówiłam 3 paczuszki masy perłowej w kosteczkach i koraliki w dwóch z nich były całkiem posklejane.....i nic się nie da zrobić.Napisałam już do niech maila i wysłałam fotki jak to wszystko wygląda, ale boję się troche jak oni zareaguja i czy w ogóle coś z tym zrobia...
Ma juz ktos jakies doświadczenie w tej kwestii??
hej!
ja mialam prawie identyczna sytuacje(no ale to byla juz jakis czas temu), tylko ze masa perlowa byla zle wybarwiona i byly nieatrakcyjne plamy :/, no ale zrobilam zdjecia,wyslalam i uznali, tzn tak, ze przy nastepnym zamowieniu mialabym taniej o te kwote, za ktora byly te kostki masy perlowej.

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-15, 07:27   #1146
nagaLy
Zakorzenienie

DLa mnie też Artfan prowadzi. Od ZAWSZE facet był cholernie uprzejmu i starał się pomóc. Raz specjalnie na moją prośbę sprowadził różowy kwarc mimo, że ciężko mu schodził i na prawdę namawiałam a to był czas, gdzie NIGDZIE nie mogłam dostać kwarcu 10 mm, no jakby się pod ziemię zapadł a musiałam pilnie wykonać zamówienie. Po 2 dniach kamienie były w sklepie dostępne. Szok!. A ostatnio pomagał mi wskompletowaniu Lampworków (szukał u siebie, czy czegoś mu nie zostało po starych dostawachbo w magazynie wyświetlało jako niedostępne).
Na prawdę jestem w ciążkim szoku - nie mogłam uwierzyć, że ktoś jest dla mnie tak miły i chętny do współpracy.
O ile Artfan rzadko sprowadza nowości - o tyle raz wmiesiącu staram się tam kupować, bo właściciel sklepu (czy pracownik, nie wiem) ma u mnie OGROMNEGO plusa. I prawdopodobnie jest to jedyny sklep, w którym będę robić zakupy regularnie.
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-15, 07:48   #1147
naila
Zakorzenienie

Vildi, ja nie dostałam kiedyś z Artfanu sznurka, napisałam do nich i sznurek został mi ekspresowo dosłany. Jakoś lubię Artfan, chociaż np srebro nie jest u nich najtańsze.. ale pan baardzo miły i pomocny

Edith89, ja nie sprawdzam łańcuszków i drutu, może też mi przysyłają za mało

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-15, 09:56   #1148
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Ja też nie sprawdzam drutu i łańcuszków, ale tym razem łańcuszki sprawdze ;> drutu nie, bo szkoda rozwijać, potem sie powygina. Zobaczymy
Mi na razie ŚwiatKoralików przysyłał kompletne zamówienia, ale kupowałam u nich 3 razy jak dotychczas.
Stary 2006-12-15, 10:51   #1149
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23

teraz się boje <trrr> zamówiłam w artfanie kosteczki masy perłowej na komplecik dla koleżanki, mam nadzieję ze przyjdą całe i zdrowe, bo obiecałam jej na święta:/ mam nadzieje, ze po powrocie z pracy zastane w skrzynce aviso...
jedyne zastrzeżenie do artfan- to takie,że kiedyś nikt nie odpisywał na emaila i nawet nie wysyłali powiadomień o zaksięgowaniu wpłaty czy wysyłce paczki, teraz się poprawili i mają naprawdę porządny kontakt z klientem
Stary 2006-12-15, 11:37   #1150
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Do mnie wciąż nie dochodzą maile, choć pisałam do nich o tym problemie. Ale na raziem i to nie przeszkadza.
Stary 2006-12-15, 11:54   #1151
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23

Rosemary pisałaś, że przesyłki ze światakoralików2 szybciutko wysyłają. Napisz mi jak szybko dostaniesz ta paczuszkę. Teraz w artfanie zamawiałam i qnszcie i też wszystko szybciutko- może przed swiętami tak?? Pieniązki wpłaciłam o 12 a o 18 dostałam emaile ze zaksięgowali wpłatę, na następny dzień przed południem ze paczuszka już do mnie idzie właśnie na nią czekam. Jeżeli wysłali dziś powinnam ją mieć zamawiałam w środę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-15, 13:08   #1152
lawenda99
Zakorzenienie

ciekawe kiedy mi magraf korale przyśle... wpłaciłam dzisiaj przed 12, u nich z wysyłaniem tak błyskawicznie nie jest mam nadzieję że do środy dojdą...
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-15, 13:31   #1153
edith89
Przyczajenie

GG do edith89

Ja też nigdy nie sprawdzam. Przez przypadek zauważyłam że łańcuszka jest za mało, a brak podstawy kolczyków był widoczny odrazu bo pamiętałam że to zamówiłam chyba czas zmienić sklep
Stary 2006-12-15, 14:07   #1154
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Cytat:
Napisane przez jaśmina23 Pokaż wiadomość
Rosemary pisałaś, że przesyłki ze światakoralików2 szybciutko wysyłają. Napisz mi jak szybko dostaniesz ta paczuszkę. Teraz w artfanie zamawiałam i qnszcie i też wszystko szybciutko- może przed swiętami tak?? Pieniązki wpłaciłam o 12 a o 18 dostałam emaile ze zaksięgowali wpłatę, na następny dzień przed południem ze paczuszka już do mnie idzie właśnie na nią czekam. Jeżeli wysłali dziś powinnam ją mieć zamawiałam w środę.
Postaram się napisać, jeśli nie zapomnę. Ja bym chciała wszystko dostać najpóźniej we wtorek, bo obiecałam znajomej wisiorek, a we srode jade na Święta do domu Zobaczymy.
Stary 2006-12-16, 07:41   #1155
Vildi
Rozeznanie

Chciałam Wam powiedziec jak to z tymi kosteczkami z masy perłowej wyszło Dość szybko dostałam maila z przeprosinami i rozwiązaniem problemu: moge albo odliczyc kwaote, którą wydałam na uszkodzone koraliki od nastepnego mojego zamówienia, albo przesla mi pieniadze na konto....Faktycznie ten pan, który odpisuje jest bardzo miły i szbko odpisuje na maile.Mimo uszkodzonych koralików na pewno nie raz zrobie jeszcze u nich zamówienie:P
Vildi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-16, 07:57   #1156
blondyneczka2000
Raczkowanie

a moge prosic stronke tego swiatakoralików2??
blondyneczka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-16, 08:03   #1157
*Gwiazdka*
Raczkowanie

prosze bardzo
http://www.swiatkoralikow2.pl
*Gwiazdka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-18, 19:49   #1158
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

jaśmina23: powiadamiam, że dziś dostałam paczkę ze Świata Koralikow 2. Wszystko policzyłam, zmierzyłam i wszystko się zgadza w nocy z czwartku na piatek zamawiałam i robiłam przelew, dziś dotarło, jest OK.

Natomiast Artfan przysłał mi jeden obtłuczony szklany koralik. Zamawiałam to: http://www.artfan.pl/product_info.php?products_id=3167 i przyszeł bez krawędzi. Pod jakim mailem się z nimi kontaktujecie? Bo na stronce "kontakt" mi nie działa. Nię będę kruszyć kopii dla jednego koralika, ale szkoda, i zwrócę im po prostu uwagę...

A z DiamicArtu nie przyszła jeszcze. Zresztą, od nich zawsze paczka przychodzi ostatnia.
Stary 2006-12-19, 09:24   #1159
JoannM
Zadomowienie

Ciag dalszy przygod ze Szkatulka..
Pani nawet nie raczyla odpowiedziedz na mojego mejla dotyczacego tematu "co sie dzieje w tym sklepiku-raz cos jest a raz nie ma"..
Koraliki dostalam, ladne, ale niektore lampworki sa bardzo ladne na zdjeciu a przychodzi-hmmmm...
o gratisie juz nie wspominajac..
z uwagi na to wszystko-wiecej tam nie kupie
musialam sie gdzies wyzalic..

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-19, 09:32   #1160
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23

Dziewczyny, tak jak juz pisałam zrobiłam zakupy w środę w qnszcie i artfanie, w czwartek dostałam 2 e-maile ze paczki zostały już wysłane (około południa), jest wtorek mam 1 paczkę z artfanu, niestety jak zawsze qnszt dochodził pierwszy to teraz go nie ma:/ Z artfanu wszystko się zgadza, tak jak zamówiłam. Dostałam w gratisie malutkie koraliki zielono-benzynowe nawet fajne, do czegoś na pewno się przydadzą. Pozdrawiam.
Stary 2006-12-19, 09:35   #1161
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23

Cytat:
Napisane przez Rosemary Pokaż wiadomość
jaśmina23: powiadamiam, że dziś dostałam paczkę ze Świata Koralikow 2. Wszystko policzyłam, zmierzyłam i wszystko się zgadza w nocy z czwartku na piatek zamawiałam i robiłam przelew, dziś dotarło, jest OK.

Natomiast Artfan przysłał mi jeden obtłuczony szklany koralik. Zamawiałam to: http://www.artfan.pl/product_info.php?products_id=3167 i przyszeł bez krawędzi. Pod jakim mailem się z nimi kontaktujecie? Bo na stronce "kontakt" mi nie działa. Nię będę kruszyć kopii dla jednego koralika, ale szkoda, i zwrócę im po prostu uwagę...

A z DiamicArtu nie przyszła jeszcze. Zresztą, od nich zawsze paczka przychodzi ostatnia.
Z tego wniosek, że w starciu światkoralików, artfan i qnszt- najszybszy okazał się ten pierwszy sklepik. Zaraz po nim artfan, natomiast qnszt narazie zawodzi:/ albo paczka na poczcie gdzieś leży:/
Stary 2006-12-19, 11:57   #1162
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No ja za każdym razem jestem zaskoczona, kiedy słyszę, że qunszt nie dociera na czas...Ja zamawiałam w zeszły wteorek w nocy, więc prawie wsrodę, płaciłam przelewem i wczoraj paczka rano dotarła. I tak dziwiłam się, bo zawsze do mnie przychodziła po góra 3 dniach Tak samo z artfanu. Więc podejrzewam, ze wina po stronie poczty leży...
A wczoraj zamawiałam w tacy koralików po raz pierwszy, pogadałam z facetem na gg, wczoraj przelew robiłam, dzisiaj ma wysłać i do piatku powinno dojsć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-19, 12:31   #1163
kulbit
Zakorzenienie

Moja walka z Qunsztem skończyła się niestety niepomyślnie dla mnie. Odesłano mi reklamowane koralik, niestety są w tak samo opłakanym stanie jak te pierwsze.. Ręce mi opadają, że mozna takie coś wysyłać ludziom i jeszcze pisać, że w wybieranie tych kamieni włożono duzo czasu i uwagi by wybrac idelane w kształcie i wygladzie kamienie.. Nie chcę juz z tym sklepem mieć nic wspólnego.

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-19, 12:41   #1164
joanna_k
Joanna d'Moder

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3281973]No ja za każdym razem jestem zaskoczona, kiedy słyszę, że qunszt nie dociera na czas...Ja zamawiałam w zeszły wteorek w nocy, więc prawie wsrodę, płaciłam przelewem i wczoraj paczka rano dotarła. I tak dziwiłam się, bo zawsze do mnie przychodziła po góra 3 dniach Tak samo z artfanu. Więc podejrzewam, ze wina po stronie poczty leży...
A wczoraj zamawiałam w tacy koralików po raz pierwszy, pogadałam z facetem na gg, wczoraj przelew robiłam, dzisiaj ma wysłać i do piatku powinno dojsć [/quote]

Poczta nawala .Beadshop wysłał mi w czwartek przesyłkę piorytetową,a ja ją dostałam....we wtorek .Skoro w tyle dni potrafi iść piorytet na początku grudnia,to wolę nie myśleć ile teraz w świątecznym szczycie.
Stary 2006-12-19, 12:44   #1165
ulamaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Moja walka z Qunsztem skończyła się niestety niepomyślnie dla mnie. Odesłano mi reklamowane koralik, niestety są w tak samo opłakanym stanie jak te pierwsze.. Ręce mi opadają, że mozna takie coś wysyłać ludziom i jeszcze pisać, że w wybieranie tych kamieni włożono duzo czasu i uwagi by wybrac idelane w kształcie i wygladzie kamienie.. Nie chcę juz z tym sklepem mieć nic wspólnego.
Moze wklej zdjecia kamyczków. Jestem ciekawa na cyzm polega ich defekt, i czy rzeczywiscie są w tak opłakanym stanie, bo ja z qunsztem nie miałam nigdy problemów.

moje korale i naszyjniki ręcznie robione: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148419
ulamaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-19, 13:08   #1166
aszeko
Raczkowanie

W poniedzialek drugi raz składałam zamówienia w qnszcie, artfanie i świecie koralików 2, we wtorek rano robiłam przelewy i w czwartek już była przesyłka ze śk2, pozostałe doszły w piątek.

Bałam się, że przed świętami będzie problem ze sprawnym dostarczeniem przesyłek, ale na szczęście już u mnie leżą gotowe wyroby na prezenty świąteczne dla całej żeńskiej części rodziny .

Śk i artfan jak zwykle dodały gratisy, chociaż w artfanie zamawiałam tylko za dwadzieścia parę złotych - dostałam ciętą muszlę.

Opakowania masy perłowej niestety różniły się nieco odcieniem i stopniem opalizacji, ale nie na naszyjnik się nadawała. Na qnszcie zamawiałam 3 rodzaje nieregularnych kamieni i wszystkie przyszły we w miarę dobrym stanie.

Nie mogę się doczekać wręczania moich prezentów !
aszeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-19, 13:42   #1167
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

Mam nadzieję, że Poczta się uwinie. Mi mają wysłać 2 zamówienia i chciałabym, żeby przynajmniej w sobotę doszły, bo na okres świąt zostanę bez nowych korali. A po świętach niektórzy zaczną myśleć o biżuterii na sylwestra...
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-19, 13:55   #1168
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulamaria Pokaż wiadomość
Moze wklej zdjecia kamyczków. Jestem ciekawa na cyzm polega ich defekt, i czy rzeczywiscie są w tak opłakanym stanie, bo ja z qunsztem nie miałam nigdy problemów.
Postaram się zrobić fotkę i wkleić. W sumie to świetny pomysł, ciekawa jestem waszych opinii.

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-19, 16:34   #1169
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

2 kolejne sklepy, które zamierzałam od dłuższego czasu wypróbować:
Beadshop - złozyłam u nich zamówienie w środę, w czwartek wysłałam pieniądze, doszły do nich w poniedziałek, dziś wysłali.
Korallo - zamówienie złożone w niedzielę rano, wieczorem wysłałam pieniądze, dziś je dostali i również dzisiaj wysłali paczkę.

Różnica (od momentu wysłania pieniędzy) wynosi 2 dni robocze. Jestem tylko ciekawa, czemu ten drugi przelew dotarł szybciej - może to kwestia tego, GDZIE go wysyłałam? Może oddział poczty na Świętokrzyskiej pracuje szybciej? Przy następnych zamówieniach bedę specjalnie tam jechać, żeby zobaczyć, czy oni tak zawsze.
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-19, 17:19   #1170
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Kurczę, z DiamicArtu dziś też jeszcze nie ma :P

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości