|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Może jest ciut droższe, na chwilę obecną. Przyznaję, że cenki sprawdzałam bodajże w lutym. Wynika to chyba z mojego przywiązania do tego sklepiku. Jednak mają zawsze to co potrzebuję pozwala mi to robić zakupy w 1 sklepie a nie w 2 czy nawet 4 i płacić za kolejną przesyłkę:/ Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko jeszcze raz pochwalę światkoralików2... Dziś wn ocy zrobiłam zamówienie, z rana zrobiłam przelew. Pewnie doszedł po południu, a właśnie otrzymałam wiadomośc, że wysłano paczkę... Oni chyba mają siedzibę gdzieś na poczcie
![]()
#1143 |
Rozeznanie
|
Witam.
Mam pytanko....robił ktos jakąs reklamację w artfanie??Bo zamówiłam 3 paczuszki masy perłowej w kosteczkach i koraliki w dwóch z nich były całkiem posklejane.....i nic się nie da zrobić.Napisałam już do niech maila i wysłałam fotki jak to wszystko wygląda, ale boję się troche jak oni zareaguja i czy w ogóle coś z tym zrobia... Ma juz ktos jakies doświadczenie w tej kwestii?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam już pare pochwał dla świata koralików2, ja jednak nie jestem z nich do końca zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]()
#1145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mialam prawie identyczna sytuacje(no ale to byla juz jakis czas temu), tylko ze masa perlowa byla zle wybarwiona i byly nieatrakcyjne plamy :/, no ale zrobilam zdjecia,wyslalam i uznali, tzn tak, ze przy nastepnym zamowieniu mialabym taniej o te kwote, za ktora byly te kostki masy perlowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
DLa mnie też Artfan prowadzi. Od ZAWSZE facet był cholernie uprzejmu i starał się pomóc. Raz specjalnie na moją prośbę sprowadził różowy kwarc mimo, że ciężko mu schodził i na prawdę namawiałam a to był czas, gdzie NIGDZIE nie mogłam dostać kwarcu 10 mm, no jakby się pod ziemię zapadł a musiałam pilnie wykonać zamówienie. Po 2 dniach kamienie były w sklepie dostępne. Szok!. A ostatnio pomagał mi wskompletowaniu Lampworków (szukał u siebie, czy czegoś mu nie zostało po starych dostawachbo w magazynie wyświetlało jako niedostępne).
Na prawdę jestem w ciążkim szoku - nie mogłam uwierzyć, że ktoś jest dla mnie tak miły i chętny do współpracy. O ile Artfan rzadko sprowadza nowości - o tyle raz wmiesiącu staram się tam kupować, bo właściciel sklepu (czy pracownik, nie wiem) ma u mnie OGROMNEGO plusa. I prawdopodobnie jest to jedyny sklep, w którym będę robić zakupy regularnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Vildi, ja nie dostałam kiedyś z Artfanu sznurka, napisałam do nich i sznurek został mi ekspresowo dosłany. Jakoś lubię Artfan, chociaż np srebro nie jest u nich najtańsze.. ale pan baardzo miły i pomocny
![]() Edith89, ja nie sprawdzam łańcuszków i drutu, może też mi przysyłają za mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie sprawdzam drutu i łańcuszków, ale tym razem łańcuszki sprawdze ;> drutu nie, bo szkoda rozwijać, potem sie powygina. Zobaczymy
![]() Mi na razie ŚwiatKoralików przysyłał kompletne zamówienia, ale kupowałam u nich 3 razy jak dotychczas.
#1149 |
Raczkowanie
|
teraz się boje <trrr> zamówiłam w artfanie kosteczki masy perłowej na komplecik dla koleżanki, mam nadzieję ze przyjdą całe i zdrowe, bo obiecałam jej na święta:/ mam nadzieje, ze po powrocie z pracy zastane w skrzynce aviso...
jedyne zastrzeżenie do artfan- to takie,że kiedyś nikt nie odpisywał na emaila i nawet nie wysyłali powiadomień o zaksięgowaniu wpłaty czy wysyłce paczki, teraz się poprawili i mają naprawdę porządny kontakt z klientem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Do mnie wciąż nie dochodzą maile, choć pisałam do nich o tym problemie. Ale na raziem i to nie przeszkadza.
#1151 |
Raczkowanie
|
Rosemary pisałaś, że przesyłki ze światakoralików2 szybciutko wysyłają. Napisz mi jak szybko dostaniesz ta paczuszkę. Teraz w artfanie zamawiałam i qnszcie i też wszystko szybciutko- może przed swiętami tak?? Pieniązki wpłaciłam o 12 a o 18 dostałam emaile ze zaksięgowali wpłatę, na następny dzień przed południem ze paczuszka już do mnie idzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
ciekawe kiedy mi magraf korale przyśle... wpłaciłam dzisiaj przed 12, u nich z wysyłaniem tak błyskawicznie nie jest
![]()
#1153 |
Przyczajenie
|
Ja też nigdy nie sprawdzam. Przez przypadek zauważyłam że łańcuszka jest za mało, a brak podstawy kolczyków był widoczny odrazu bo pamiętałam że to zamówiłam
![]() ![]()
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
Chciałam Wam powiedziec jak to z tymi kosteczkami z masy perłowej wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
a moge prosic stronke tego swiatakoralików2??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
prosze bardzo
![]() http://www.swiatkoralikow2.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
jaśmina23: powiadamiam, że dziś dostałam paczkę ze Świata Koralikow 2. Wszystko policzyłam, zmierzyłam i wszystko się zgadza
![]() Natomiast Artfan przysłał mi jeden obtłuczony szklany koralik. Zamawiałam to: http://www.artfan.pl/product_info.php?products_id=3167 i przyszeł bez krawędzi. Pod jakim mailem się z nimi kontaktujecie? Bo na stronce "kontakt" mi nie działa. Nię będę kruszyć kopii dla jednego koralika, ale szkoda, i zwrócę im po prostu uwagę... A z DiamicArtu nie przyszła jeszcze. Zresztą, od nich zawsze paczka przychodzi ostatnia.
#1159 |
Zadomowienie
|
Ciag dalszy przygod ze Szkatulka..
Pani nawet nie raczyla odpowiedziedz na mojego mejla dotyczacego tematu "co sie dzieje w tym sklepiku-raz cos jest a raz nie ma".. Koraliki dostalam, ladne, ale niektore lampworki sa bardzo ladne na zdjeciu a przychodzi-hmmmm... o gratisie juz nie wspominajac.. z uwagi na to wszystko-wiecej tam nie kupie ![]() musialam sie gdzies wyzalic.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak jak juz pisałam zrobiłam zakupy w środę w qnszcie i artfanie, w czwartek dostałam 2 e-maile ze paczki zostały już wysłane (około południa), jest wtorek mam 1 paczkę z artfanu, niestety jak zawsze qnszt dochodził pierwszy to teraz go nie ma:/ Z artfanu wszystko się zgadza, tak jak zamówiłam. Dostałam w gratisie malutkie koraliki zielono-benzynowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Konto usunięte
|
No ja za każdym razem jestem zaskoczona, kiedy słyszę, że qunszt nie dociera na czas...Ja zamawiałam w zeszły wteorek w nocy, więc prawie wsrodę, płaciłam przelewem i wczoraj paczka rano dotarła. I tak dziwiłam się, bo zawsze do mnie przychodziła po góra 3 dniach
![]() A wczoraj zamawiałam w tacy koralików po raz pierwszy, pogadałam z facetem na gg, wczoraj przelew robiłam, dzisiaj ma wysłać i do piatku powinno dojsć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Moja walka z Qunsztem skończyła się niestety niepomyślnie dla mnie. Odesłano mi reklamowane koralik, niestety są w tak samo opłakanym stanie jak te pierwsze.. Ręce mi opadają, że mozna takie coś wysyłać ludziom i jeszcze pisać, że w wybieranie tych kamieni włożono duzo czasu i uwagi by wybrac idelane w kształcie i wygladzie kamienie..
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Joanna d'Moder
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3281973]No ja za każdym razem jestem zaskoczona, kiedy słyszę, że qunszt nie dociera na czas...Ja zamawiałam w zeszły wteorek w nocy, więc prawie wsrodę, płaciłam przelewem i wczoraj paczka rano dotarła. I tak dziwiłam się, bo zawsze do mnie przychodziła po góra 3 dniach
![]() A wczoraj zamawiałam w tacy koralików po raz pierwszy, pogadałam z facetem na gg, wczoraj przelew robiłam, dzisiaj ma wysłać i do piatku powinno dojsć ![]() Poczta nawala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
W poniedzialek drugi raz składałam zamówienia w qnszcie, artfanie i świecie koralików 2, we wtorek rano robiłam przelewy i w czwartek już była przesyłka ze śk2, pozostałe doszły w piątek.
Bałam się, że przed świętami będzie problem ze sprawnym dostarczeniem przesyłek, ale na szczęście już u mnie leżą gotowe wyroby na prezenty świąteczne dla całej żeńskiej części rodziny ![]() Śk i artfan jak zwykle dodały gratisy, chociaż w artfanie zamawiałam tylko za dwadzieścia parę złotych - dostałam ciętą muszlę. Opakowania masy perłowej niestety różniły się nieco odcieniem i stopniem opalizacji, ale nie na naszyjnik się nadawała. Na qnszcie zamawiałam 3 rodzaje nieregularnych kamieni i wszystkie przyszły we w miarę dobrym stanie. Nie mogę się doczekać wręczania moich prezentów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że Poczta się uwinie. Mi mają wysłać 2 zamówienia i chciałabym, żeby przynajmniej w sobotę doszły, bo na okres świąt zostanę bez nowych korali. A po świętach niektórzy zaczną myśleć o biżuterii na sylwestra...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Postaram się zrobić fotkę i wkleić. W sumie to świetny pomysł, ciekawa jestem waszych opinii.
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
2 kolejne sklepy, które zamierzałam od dłuższego czasu wypróbować:
Beadshop - złozyłam u nich zamówienie w środę, w czwartek wysłałam pieniądze, doszły do nich w poniedziałek, dziś wysłali. Korallo - zamówienie złożone w niedzielę rano, wieczorem wysłałam pieniądze, dziś je dostali i również dzisiaj wysłali paczkę. Różnica (od momentu wysłania pieniędzy) wynosi 2 dni robocze. Jestem tylko ciekawa, czemu ten drugi przelew dotarł szybciej - może to kwestia tego, GDZIE go wysyłałam? Może oddział poczty na Świętokrzyskiej pracuje szybciej? Przy następnych zamówieniach bedę specjalnie tam jechać, żeby zobaczyć, czy oni tak zawsze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, z DiamicArtu dziś też jeszcze nie ma :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.