Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-09, 05:43   #1141
Monanka83
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam już nad jakimiś 3 z pieluch, ale nie wiem, które wybrać...dada? Rossmanowe? Szok...pampersy są ok, ale dość drogo wychodzą...
Moja córka zrobiła mi dzisiaj prezent na urodziny...chyba odstawila pierś ( nie dziwię się skoro chyba pokarm mi zanikl...(
Rose dzięki za linka z gryzakami
Witam nowe majówki )) uwaga te forum uzależnia
Stoooo laaaat!
Może to chwilowy kryzys mleniowy? Głowa do góry, mlenio jest w głowie

My już używamy 3. Pampersów premium. Dady 3. Są za duże jeszcze (waga ok. 6250-6500)

---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

Ja doklikalam zamówienia na rajstopki, skarpetki i opaskę dla Nineczki do chrztu i mała dama jest ready.

My za to nie mamy nic
Roses, pytałaś o auto, dziś lub jutro powinno być. Sprzęgło się rypło - 1,5tys peelenów psu w d***

Aga, super z tą restauracją robi się z tego fajna tradycja

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-08-09 o 06:13
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 06:25   #1142
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-09-14 o 21:10
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 07:41   #1143
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się zastanawiam już nad jakimiś 3 z pieluch, ale nie wiem, które wybrać...dada? Rossmanowe? Szok...pampersy są ok, ale dość drogo wychodzą...
Moja córka zrobiła mi dzisiaj prezent na urodziny...chyba odstawila pierś ( nie dziwię się skoro chyba pokarm mi zanikl...(
Sto lat!

Kochana a Ty dokarmiasz mm?
Skad podejrzenie ze pokarm zanikl?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 07:52   #1144
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:

Dzieci w tym wieku nie odstawiają sie - to by było kompletnie wbrew ich interesom. Co sie dzieje? Dlaczego uważasz, ze pokarm zanikł?
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:02   #1145
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Co do pieluch to ja wybrałam ostatecznie dade. Super się sprawdzają i 3 już są dobre na malego. Jeszcze muszę spróbować bo niedawno wyszły ulepszone Dada Premium - są w promocji właśnie w Biedrze także dziś kupie i przetestuje.
My też używamy już dady 3 i wydaje mi się, że są ok a przecieŻ moja Marysia nie jest zbyt duża...
Wszystkie dwójki wydawały mi się już zbyt małe (poza pampersami premium care, ale te mi mi się skończyły, więc kupujemy tańsze pieluszki).

no_doubt sto lat Kochana!

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:05   #1146
fruzjape
Zadomowienie

My używamy jeszcze dwójek - pampersy albo dade. Ale dada faktycznie jest dosyć mała.
Stary 2016-08-09, 08:11   #1147
Monanka83
Zakorzenienie

To może i ja znów przymierze te Dady 3, bo sprawdzałam z 2-3 tygodnie temu i były za duże. Może już dupinka przytyla.
Stary 2016-08-09, 08:16   #1148
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

No_doubt stooo laaat!

Moja corka zrobila ci prezent. Wstala o 4 full of energy i do 6 byla impreza. Na szczescie dala tez odespac te tance

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Monaaaa sprzeglo to zawsze miliony monet. My wymienialismy 2 lata temu. Rok temu za to rozrzad
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:46   #1149
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
konsternacja przykro mi, ze znowu Was dopadły problemy jedziecie na Nieklanska?

Swoją droga kocie , konsternacja mega szacun za odciąganie. Jak Ula zasnęła to zrobiłam sesje Power pumpingu i efektem godziny przy laktatorze sa obolałe piersi i szalone 40 ml mleka
A ja zawsze słyszałam, że laktator to nic, jak dziecko zassie to się gwiazdy ogląda Zresztą odkąd mam moją kochaną spectrę to nic mnie nie boli, wreszcie doszły do siebie po krwiożerczej medeli No i w power pumping nie chodzi o to, żeby dużo uciągnąć tylko żeby był sygnał do produkcji, więc nie patrz na ilości

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Nawet prysznic w spokoju nie był mi dany. Obudzila się i u taty ryk. Przyszlam kapiąc po podłodze i spokój. No nie ogarniam! Przyzwyczajenie aż takie czy skok? Mam jeden ogolony pasek na łydce,tyle zdąrzyłam
I nie mam co na siebie włożyć na wesele.. jedyna sensowna fajna kiecka jest po szyje i zasówana na plecach.Nie ma jak jechać czegoś poszukać, zwlaszcza teraz jak Mała z nikim nie zostanie.
I nie wiem co zrobić..

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Konsternacja
Taka faza, trzeba brać dzieciaka ze sobą Mi się wydawało, że skoro nie karmię bezpośrednio przy barze i na równi ze mną kociakiem zajmuje się mąż to ja mogę bez problemu wyjść na jak długo potrzebuję i nie będzie problemu. A gucio - potrafi złapać fazę "do mamy" i smęci póki nie wrócę i go nie wezmę. Na wieczór panieński, jeśli pojadę, to dopiero po 21, jak kociak zaśnie i przejdzie w tryb obsługiwania na śpiocha, bo wtedy i tak tylko tata się zajmuje.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej

Konsternacja, trzymajcie się bądź dobrej mysli!

Anika, ja miałam tescowe, są podobne do tych z lidla tak na dotyk. Używałam na zmianę z rossmanowymi dwojkami z dużego opakowania i były ciut większe.

Złożyłam dziś papiery do zlobków, Mały jest ok. 90 i 150 w kolejce
Buhahaha to jak planuję wysłać dopiero po skończonym roku albo 1,5 to chyba też już powinnam składać

Cytat:
Skąd pomysł, że pokarm zanika? Podajesz dodatkowo sztuczne? Może po prostu laktacja się ustabilizowała i już nie rosną "balony" tylko mleko idzie na bieżąco, jak się mała dostawia?
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:54   #1150
fruzjape
Zadomowienie

kocie jak chcesz Zlobek publiczny to jak najbardziej składać jak najszybciej! Ja składałam w maju i realne szanse sa na miejsce we wrześniu 2017
Stary 2016-08-09, 09:07   #1151
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Sto lat!

Kochana a Ty dokarmiasz mm?
Skad podejrzenie ze pokarm zanikl?
Dziękuję
Tak, wg zaleceń lekarza podaję co drugie karmienie Nutramigen.
Pierwsze 20 ml odciagam
laktatorem, więc widzę ile leci...to slabizna...jednej piersi (tej słabszej) to nawet nie chciała do buzi, a przy pierwszej po 2 minutach wpadła w szał i się zaczęła prezyc...

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Stoooo laaaat!
Może to chwilowy kryzys mleniowy? Głowa do góry, mlenio jest w głowie

My już używamy 3. Pampersów premium. Dady 3. Są za duże jeszcze (waga ok. 6250-6500)[COLOR="Silver"]

Dziękuję
Nie wiem, czy chwilowy...
Trochę się podlamalam...

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
No doubt - sto lat!! Co do pieluch to ja wybrałam ostatecznie dade. Super się sprawdzają i 3 już są dobre na malego. Jeszcze muszę spróbować bo niedawno wyszły ulepszone Dada Premium - są w promocji właśnie w Biedrze także dziś kupie i przetestuje.
Dzięki
Może też spróbuję dady...

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Dzieci w tym wieku nie odstawiają sie - to by było kompletnie wbrew ich interesom. Co sie dzieje? Dlaczego uważasz, ze pokarm zanikł?

Nie chce pić piersi i sama widzę przy odciaganiu, że leci mniej...pomijam fakt, że piersi duuuuzo mniejsze...
Nie chce sokac już moich piersi...

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
No_doubt stooo laaat!

Moja corka zrobila ci prezent. Wstala o 4 full of energy i do 6 byla impreza. Na szczescie dala tez odespac te tance [COLOR="Silver"]

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Skąd pomysł, że pokarm zanika? Podajesz dodatkowo sztuczne? Może po prostu laktacja się ustabilizowała i już nie rosną "balony" tylko mleko idzie na bieżąco, jak się mała dostawia?
Podaję, bo lekarz kazał ze względu na nietolerancje...
Czuję, że mam mało i mała nie chce ssać...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 09:09   #1152
ola0605
Zadomowienie

No-doubt wszystkiego najlepszego my już też używamy Dady 3, miałam też pomarańczowe pampersy, które dostaliśmy w prezencie, opinie mają nie najlepsze ale okazały sie całkiem spoko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 09:15   #1153
zabciajs
Zakorzenienie

O widzisz Kocie, ja myślałam że kociak nie ma fazy mama i mama, bo z Twoim męzem przebywa dlugo.

No-doub sto lat

Myslicie że spódniczka taka bombkowata w delikatne kwiatuszki plus czarna zwykla bluzka na ramiączkach (taka rozciagliwa, cycusia wystawie) moze być na wesele?
Stary 2016-08-09, 09:17   #1154
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
No-doubt wszystkiego najlepszego my już też używamy Dady 3, miałam też pomarańczowe pampersy, które dostaliśmy w prezencie, opinie mają nie najlepsze ale okazały sie spoko.
Dziękuję chyba się skuszę na dady

zabciajs dziękuję

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 09:31   #1155
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Tak, wg zaleceń lekarza podaję co drugie karmienie Nutramigen.
Pierwsze 20 ml odciagam
laktatorem, więc widzę ile leci...to slabizna...jednej piersi (tej słabszej) to nawet nie chciała do buzi, a przy pierwszej po 2 minutach wpadła w szał i się zaczęła prezyc...

Dziękuję
Nie wiem, czy chwilowy...
Trochę się podlamalam...

Dzięki
Może też spróbuję dady...

Nie chce pić piersi i sama widzę przy odciaganiu, że leci mniej...pomijam fakt, że piersi duuuuzo mniejsze...
Nie chce sokac już moich piersi...

Dziękuję

Podaję, bo lekarz kazał ze względu na nietolerancje...
Czuję, że mam mało i mała nie chce ssać...
No to Ci lekarz przysługę zrobił... Dziecku z butli łatwiej ciągnąć, z piersi się musi wysilić i już niejednej butla karmienie zabiła. A jak w robocie jest sztuczne to dziecko mniej ciągnie z piersi, więc i produkcja mniejsza - prawo popytu i podaży... O zasadności podawania nutramigenu nie będę się wypowiadać, bo się na tym nie znam. Jak chcesz karmić to ja bym znalazła dobrego doradcę i powalczyła. Na laktator nie patrz, ciągle się mówi, że laktator nie wyciągnie tyle ile dziecko.

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
O widzisz Kocie, ja myślałam że kociak nie ma fazy mama i mama, bo z Twoim męzem przebywa dlugo.

No-doub sto lat

Myslicie że spódniczka taka bombkowata w delikatne kwiatuszki plus czarna zwykla bluzka na ramiączkach (taka rozciagliwa, cycusia wystawie) moze być na wesele?
No jednak coś jest z tą pępowiną Ta mała bestia potrafi u taty marudzić, ja go wezmę i jest szczerzenie się do taty i najlepsza zabawa na pocieszenie Ci powiem, że czasem jest odwrotnie - ode mnie się odpycha i rwie do taty
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-09, 09:32   #1156
kaylla
Zakorzenienie

Nienawidzę mieszkania w bloku. Jak w końcu mała mi rano przysnela że smoczkiem zamiast z moim cyckiem w buzi (po wielkiej walce) i liczyłam że złapie jeszcze trochę snu to zaraz potem ktoś zaczął wiercic w bloku. A że to wielka płyta to się cholernie niesie. Do tego zaraz potem zaczęto kosic trawę pod blokiem. I tak cały czas teraz - albo wiercenie a bo koszenie:/ nie dość że się nie wyspalam to jeszcze mnie głowa boli:/
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 09:33   #1157
konsternacja
Zakorzenienie

Dzien dobry.

Dziekujemy za wsparcie!

Jestesmy w szpitalu na Nieklanskiej. Wczesniej tez nie wiedzialam, ze istnieje neutropenia. Potwierdzila sie ale na razie kazali myslec, ze to skutek poprzedniej antybiotykoterapii. Jutro znow kontrola. Badanie ogolne moczu wyszlo dobrze, jutro sie dowiemy czy posiew czysty. Oby!

Kocie- Ty kochasz Spectre a ja sie na nia wkurzam! Pisalam, ze butelki sa chybotliwe... a tu, jak to w szpitalu, ciagle ktos chodzi. Przyszla lekarka, musialam sie odlaczyc. Odstawilam butelki, poszla, podlaczam sie a tu mi sie druga butelka przewrocila i spadla na podloge((((
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 09:58   #1158
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Ja planuje w tym tygodniu złożyć do trzech. Czyli juz wiem mniej więcej którzy będziemy Trzeba będzie coś prywatnego znaleźć. Ktoś się orientuje, czy będzie kontynuacja Malucha na rok 2017
Jeśli chodzi o ten program dopłat do prywatnych żłobków, to jak patrzyłam na to ze dwa tygodnie temu, to na razie było do 09/2016. Tylko, ze czasem te decyzje zapadają później i wtedy wyrównują wstecz.

Cytat:
Nasz ma teraz ok. 5 400 i stosujemy fit&fun 3 (te białe z rossmana). Jak porównałam je z dadami 3, to dady 3 są jednak większe i zanim je wykorzystamy planuje jeszcze dokupić 3 z rossmana. Ogólnie te rossmanowe są raczej grubszymi pieluchami (nie są tak fajnie cienkie jak pampery, czy dady), na chłonność i przecieki natomiast nie mogę narzekać. Więc ewentualnie pytanie, czy grubość Ci będzie przeszkadzać, czy nie

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
A ja zawsze słyszałam, że laktator to nic, jak dziecko zassie to się gwiazdy ogląda Zresztą odkąd mam moją kochaną spectrę to nic mnie nie boli, wreszcie doszły do siebie po krwiożerczej medeli No i w power pumping nie chodzi o to, żeby dużo uciągnąć tylko żeby był sygnał do produkcji, więc nie patrz na ilości

Taka faza, trzeba brać dzieciaka ze sobą Mi się wydawało, że skoro nie karmię bezpośrednio przy barze i na równi ze mną kociakiem zajmuje się mąż to ja mogę bez problemu wyjść na jak długo potrzebuję i nie będzie problemu. A gucio - potrafi złapać fazę "do mamy" i smęci póki nie wrócę i go nie wezmę. Na wieczór panieński, jeśli pojadę, to dopiero po 21, jak kociak zaśnie i przejdzie w tryb obsługiwania na śpiocha, bo wtedy i tak tylko tata się zajmuje.

Buhahaha to jak planuję wysłać dopiero po skończonym roku albo 1,5 to chyba też już powinnam składać

Kocie, myślę, że to porównywalne. Z tym, że na laktatorze możesz regulować jeszcze moc u mnie np. ból już ostatnio pojawia się tylko jak Pawełek za płytko chwyci. Przy czym plusem jest to, ze nie straci się czasu oddzielnie na ściąganie i podanie dziecku, no i chociażby mycie laktatora.

Co do żłobka publicznego, ja składałam końcem maja i wtedy byliśmy 90 i 120. W jednym z nich Pani stwierdziła, że może wrzesień 2017 się uda (chciałam od 05/2017)

No doubt, może spróbuj częściej przystawiać. Mi ostatnio bardziej laktację rozkręcił lech free.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 10:26   #1159
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Nienawidzę mieszkania w bloku. Jak w końcu mała mi rano przysnela że smoczkiem zamiast z moim cyckiem w buzi (po wielkiej walce) i liczyłam że złapie jeszcze trochę snu to zaraz potem ktoś zaczął wiercic w bloku. A że to wielka płyta to się cholernie niesie. Do tego zaraz potem zaczęto kosic trawę pod blokiem. I tak cały czas teraz - albo wiercenie a bo koszenie:/ nie dość że się nie wyspalam to jeszcze mnie głowa boli:/
Ja mieszkam w domu i tez albo maz albo sasiedzi kosza trawę. Jezdza traktory i kombajny teraz glosne. Jak wyjde na dwor to tesc cos tam sobie piluje pila mechaniczna. Ostatnio odechciało mi sie juz w ogóle mlodego z domu brac.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-09, 10:47   #1160
kaylla
Zakorzenienie

No-doubt -może to rzeczywiście chwilowy kryzys? A odciągasz mleko laktatorem wtedy kiedy podajesz Nutramigen? Tak żeby podtrzymać laktację? No chyba ze mała się już przyzwyczaiła do butelki i nie chce jej się wysilać przy piersi? Różnie może być.W każdym razie nie przejmuj się, popróbuj jeszcze, może się przekona. A nie mogłabyś już odstawić tego Nutramigenu i przejść tylko na pierś? Może nietolerancja już zniknęła? I wszystkiego najlepszego życzę

Hmmm, moja mała od 6 dni nie zrobiła kupki. Do tej pory były z reguły codziennie, czasem się zdarzała przerwa 3-dniowa. Ostatnio były właśnie 3 dni, a teraz już 6. Tylko dzisiaj był taki mały kleksik. Ale z drugiej strony nie widzę, żeby coś jej dolegało i jakoś specjalnie się męczyła. Czasem chwilę pomarudzi, ale jak sobie puści bączka to już jest ok. Martwić się czy jeszcze poczekać?
Stary 2016-08-09, 10:53   #1161
zabciajs
Zakorzenienie

Ja tez mieszkam na wsi. Gabrysia jest przyzwyczajona do kosiarek czy innycy odgłosòw. Balkon zawsze otwarty. Ale my od samego początku normalnie głośno w dzień się zachowujemy. Pies szczeka,my romawiamy,odkurzacz,pralk a,muzyka gra itd

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-09 o 10:55
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:00   #1162
kaylla
Zakorzenienie

Majce też ta kosiarka i wiertarka nie przeszkodziły w spaniu. Mnie przeszkodziły:/
Stary 2016-08-09, 11:05   #1163
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Majce też ta kosiarka i wiertarka nie przeszkodziły w spaniu. Mnie przeszkodziły:/
Aaa hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-09, 11:05   #1164
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
[B]
Hmmm, moja mała od 6 dni nie zrobiła kupki. Do tej pory były z reguły codziennie, czasem się zdarzała przerwa 3-dniowa. Ostatnio były właśnie 3 dni, a teraz już 6. Tylko dzisiaj był taki mały kleksik. Ale z drugiej strony nie widzę, żeby coś jej dolegało i jakoś specjalnie się męczyła. Czasem chwilę pomarudzi, ale jak sobie puści bączka to już jest ok. Martwić się czy jeszcze poczekać?
U nas ostatnio kupa raz na tydzień to norma Marysia zachowuje się normalnie, bąki idą, nie ma płaczu ani prężenia się, więc się nie stresuję... (Chociaż jak nie ma kupy kilka dni to już zaczynam z nadzieją patrzeć do pieluchy )

Stary 2016-08-09, 11:09   #1165
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
U nas ostatnio kupa raz na tydzień to norma Marysia zachowuje się normalnie, bąki idą, nie ma płaczu ani prężenia się, więc się nie stresuję... (Chociaż jak nie ma kupy kilka dni to już zaczynam z nadzieją patrzeć do pieluchy )
No ja właśnie też:P Dzisiaj zajrzałam i się ucieszyłam, że to już, a to tylko kleksik był:P Szalone matki - tak kupy wypatrują Chociaż z drugiej strony taka częśtotliwość mi nie przeszkadza - mniej zachodu przy przebieraniu pampersa jest
Stary 2016-08-09, 11:24   #1166
ola0605
Zadomowienie

A czy waszym maluchom zdąża sie popuścić przy płaczu albo kichnięciu ? Moja nadal robi z 3 na dzień i jeszcze popuszcza dosyć często, moze z dwa razy sie zdażyło ze było tylko nasiusiane

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:28   #1167
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Ja planuje w tym tygodniu złożyć do trzech. Czyli juz wiem mniej więcej którzy będziemy Trzeba będzie coś prywatnego znaleźć. Ktoś się orientuje, czy będzie kontynuacja Malucha na rok 2017

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Konsternacja
Pani dyrektor jednego powiedziała że spóźniłam się dwa mce odkąd mam pesel w sumie racja, późno się zabrałam. Te listy nie są miarodajne bo rodzice zapisują dzieci do kilku na raz.

Cytat:
Uszka do gory, to pewnie chwilowe
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:34   #1168
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Pani dyrektor jednego powiedziała że spóźniłam się dwa mce odkąd mam pesel w sumie racja, późno się zabrałam. Te listy nie są miarodajne bo rodzice zapisują dzieci do kilku na raz.
Ja to nawet nie wiem gdzie u mnie w pobliżu żłobek (w ogole co to za nazwa?! ) może to połączone i tam gdzie przedszkola.
Stary 2016-08-09, 11:51   #1169
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Kaylla u nas od miesiaca sa kupki raz w tygodniu. Jak do 6 dni sama nie zrobi to daje jej pol czopka glicerynowego. Przy kp podobno norma to do 10 dni, ale ja psychicznie bym tyle nie mogla czekac.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 11:54   #1170
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
No ja właśnie też:P Dzisiaj zajrzałam i się ucieszyłam, że to już, a to tylko kleksik był:P Szalone matki - tak kupy wypatrują Chociaż z drugiej strony taka częśtotliwość mi nie przeszkadza - mniej zachodu przy przebieraniu pampersa jest
To prawda, chociaż jak już zrobi to z reguły trzeba się udać nad tą Monankową rzekę

Ola, ja chyba bym nie była w stanie zauważyć czy akurat popuszcza i czy dzieje się to podczas płaczu albo kichania ale często są małe kleksy w pieluszce

A w ogóle zapisujcie gdzieś, kiedy jest kupa? Bo ja nie i ostatnio nie moglam się doliczyć. Zapamiętałam, którego bodziaka za przeproszeniem osr.ała i szukałam w telefonie po zdjęciach, którego dnia miała go na sobie

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-08-09 o 11:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości