|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
Moja ostatnio co wyprawia rano, mam wrażenie że chce pokazać mamusi jak to jest jak wyprostuje i rączki i nóżki i potem czuję jak mi jakieś gule wychodzą Cytat:
Jaka pogoda z d.upy! a mówili wczoraj w tv że już zaczyna się pogoda jesienna i tak będzie dłuższy czas.. Mam już pomalowane dwie ściany na szary kolor trzeba będzie jeszcze raz je pomalować bardzo się cieszę, bo wcześniej TŻ nie chciał słyszeć o przemalowaniu pokoju, tym bardziej że kupiliśmy mieszkanie ledwo co i był malowany w marcu Dziewczyny! Dzisiaj zauważyłam rano że na mojej koszuli nocnej są plamy na sutkach.....aaaaaaaaaaaaa a! coś mi chyba z nich leciało w nocy, to przerażające ogólnie jakoś tak ta ciąża jest dla mnie taką zagadką, takim cudem jak ta mała istotka sobie żyje w środku
|
||
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. Dzis jade pozniej nieco do pracy, na szczescie pies i dziecko dali mi pospac bo wstalam z 20 minut temu
nie pamietam kiedy ostatnio wstawalam o takiej godzinie Kaga- namiary do babeczki szyjacej kocyki, kolderki itd. Na fb wpisz sobie prosze- Roxi Świat Malucha. Ma fantastyczne te rzeczy |
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Pogoda jest okropna i niestety nasz wyjazd na domek ze znajomymi odpada... Oni mają dwójkę małych dzieci, roczne i 3.5 letnie i w taką pogodę nie za bardzo na domek letniskowy bo już i tak jedno się smarka.
Urlop mimo wszystko i tak mąż już sobie zaplanował więc coś robić chcemy, tylko co? :| |
|
|
|
#1145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
zaraz popatrzę ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lepiej panikowac i byc przewrazliwionym niz ma sie cos zlego wydarzyc |
|
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh ta glukoza po 1 lyku nie najgorsza... Ale pozzniej fuj. Ostatni lyk mnie cofnelo ale pielegniara mowi ze okej i kontunuujemy. W glowie mi sie krecilo do tego Baska kopie jak szalona... Jeszcze 40 minut
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo coraz blizej niz dalej i sie coraz lepiej czuje:d jeszcze jak wchodze na wizaz to mi ciagle wyskakuje to ciacho marchewkowe anulki omnomnomn
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy możecie polecić pewne sklepy internetowe z odzieżą niemowlęcą (oczywiście pomijając już sieciówki) ? Edytowane przez EmRzet Czas edycji: 2016-08-09 o 09:31 |
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
opisałam swoje objawy i założyła mi taki sam wzór jak tobie. Trochę się dziś podłamałam bo ty napisałaś w którymś poście, że po 15 min. efekt. Wczoraj na wieczór miałam wrażenie że jest lepiej ale też sporo leżałam i się oszczędzałam ogólnie, a wtedy zawsze jest lepiej. Dziś jak wstałam to znowu mocno czuję. Niby w nocy nie czułam takiego bólu przy zmianie pozycji, ale już sama nie wiem czy jest lepiej czy nie. No to czekam w takim razie dalej na efekty. A tobie już minęło 5 dni? Jak się teraz czujesz? |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy są tu jakieś dziewczyny które nie mają bolesnych kopnięć dziecka? Bo już się martwić przez was zaczynam. U mnie 26 tydzień - dziecia czuję codziennie, regularnie, czasem bardzo mocno i jak brzuch podskakuje to nie jest to jakieś przyjemne ale nie boli. Czasem czuje nacisk na pęcherz lub w innym miejscu takie naprężenie, ale to też nie boli. Czasem coś zakłuje w środku na dole ale wtedy nie czuję ruchu dziecka jednocześnie. No i mnie nie budzi w nocy - jak wstaje do toalety to zazwyczaj maluch też się obudzi - trochę pokręci i tyle. Raz mi tylko zasnąć nie chciał dać tak się wiercił mocno. Może to wina/zasługa łożyska na przedniej ścianie? Czy martwić się, że dziecko za słabo się rusza??? |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalilam sie wam ze nie mam skurczybkow... to dzis w nocy przypomnialam sobie o nich. Tzn nie byl to typowy skurcz tylko tak jakby dopiero mial mnie zlapac. Rozmasowalam lydke I przeszlo ale od dzis co drugi dzien bede brac o jeden wiecej magnez I zelazo.
Jakis czas temu, z miesiac, moze z dwa jak przegladalam swoje ,,stare" ciazowe ubrania to znalazlam ciazowa spodniczke dzinsowa. Nawet tu na watky pytalam sie czy ktoras nie chcialaby jej kupic bo na mnie za wielka dzis sobie o niej przypomnialam, zalozylam I jest miod malina! w tym momencie to moje najwygodniejsze ubranko Slabo dzis spalam, pierwszy raz w ciazy. Ciagle sie budzilam, krecilam, nie moglam sobie miejsca znalezc. Ale cos musialo byc na rzeczy bo K. przypelzal do nas juz przed polnoca I tez ciagle sie krecil. Musze zrobic prasowanko, zetrzec kurze, ogarnac troche pokoj K., odkurzyc I umyc podlogi I biore sie za jablka :-D tzn obiore tylko I pokroje a reszte juz zrobi mama bo mimo szczerej checi nie mam sily stac przy goracym garze... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Konika-moje dziecie tez jest laskawe kopie, szczegolnie pod wieczor bardzo mocno ale to nie jest bolesne. W nocy spie, maly nigdy mnie nie obudzilWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Ogladam w PnS jak to gwiazdy narzekaja na niska emeryture. Ze w szoku sa bo im ciezko przezyc za 1400zl miesiecznie. Rece opadajom Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łożysko na przedniej ścianie. NIe wstaję w nocy na sikanie
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
KoniKa4 - u mnie Mała fika ale nie tak żeby mnie to bolało
raz na dwa dni walnie mocnym kopem z kilka razy a tak to różnie bywa. Wczoraj wieczorem była mało aktywna ale może dlatego że uaktywnila się już koło 20 to jak szłam spać to już nie fikała mocno, za to rano koło 6 mnie obudziła ale też bezboleśnie ![]() Dziewczyny - czy opłaca się kupować prześcieradła nieprzemakalne? czy wystarczy zwykłe a pod prześcieradło ochraniacz nieprzemakalny? |
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale póki co nie odczuwam z tego tytułu boleści ![]() Cytat:
No prawie że idealna, muszę ją dać do krawcowej bo ma długość ni w pipe ni w oko ![]() A ja właśnie kopię w worze od siostry. Ja i moi pomocnicy Oto pierwsze znaleziska
|
||
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy tez dobrze sypiam. Dziecko mi sie aktywuje najczesciej jak jade samochodem, albo jestem juz w domu po pracy. Od wczoraj jednak moje dziecko atakuje moj pecherz. I przez kilka minut panikowalam bo odczuwalam skurcze pochwy. Ale sie uspokoilo, to i ja odetchnelam z ulga. Oczami wyobrazni juz widzaialam jak jade na IP. Cytat:
Edytowane przez baletnica_natasza Czas edycji: 2016-08-09 o 10:06 |
||
|
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
No to mnie uspokoiłyście
dzięki---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
A te podkłady to one też są normalnie wielorazowe? A co wózka też trzeba kupić prześcieradło? :P
ma_i - ładne te ubranka
Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-08-09 o 10:16 |
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tych z szeleszczącą folią nie radzę Do wózka kupuje podkład i ewentualnie malutki kocyk jako "prześcieradło" |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Robię właśnie listę do Koszyka w Aptece Gemini bo chcę jakoś w sierpniu jeszcze zamówić dla Małego już stamtąd rzeczy.
Zdecydowałam się na kosmetyki z linii Mustela. Póki co mam w koszyku od Musteli:: - płyn do kąpieli ciała i główki Malucha, - balsam do ciała po kąpieli, - krem ochronny/odżywczy do twarzy, - krem do przewijania, - olejek do masażu. I zastanawiam się, czy coś jeszcze dla Brzdąca potrzebne? Z kosmetyków oczywiście
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazcie jak wygladaja te ,,dobre" podklady
Majwija-moze cos na ciemieniuche? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

dzis sobie o niej przypomnialam, zalozylam I jest miod malina!
w tym momencie to moje najwygodniejsze ubranko