|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jaka pogoda z d.upy! a mówili wczoraj w tv że już zaczyna się pogoda jesienna i tak będzie dłuższy czas.. Mam już pomalowane dwie ściany na szary kolor ![]() ![]() ![]() Dziewczyny! Dzisiaj zauważyłam rano że na mojej koszuli nocnej są plamy na sutkach.....aaaaaaaaaaaaa a! coś mi chyba z nich leciało w nocy, to przerażające ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. Dzis jade pozniej nieco do pracy, na szczescie pies i dziecko dali mi pospac bo wstalam z 20 minut temu
![]() ![]() Kaga- namiary do babeczki szyjacej kocyki, kolderki itd. Na fb wpisz sobie prosze- Roxi Świat Malucha. Ma fantastyczne te rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
Pogoda jest okropna i niestety nasz wyjazd na domek ze znajomymi odpada... Oni mają dwójkę małych dzieci, roczne i 3.5 letnie i w taką pogodę nie za bardzo na domek letniskowy bo już i tak jedno się smarka.
Urlop mimo wszystko i tak mąż już sobie zaplanował więc coś robić chcemy, tylko co? :| |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lepiej panikowac i byc przewrazliwionym niz ma sie cos zlego wydarzyc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Wtajemniczenie
|
Ehh ta glukoza po 1 lyku nie najgorsza... Ale pozzniej fuj. Ostatni lyk mnie cofnelo ale pielegniara mowi ze okej i kontunuujemy. W glowie mi sie krecilo do tego Baska kopie jak szalona... Jeszcze 40 minut
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Wtajemniczenie
|
Nooo coraz blizej niz dalej i sie coraz lepiej czuje:d jeszcze jak wchodze na wizaz to mi ciagle wyskakuje to ciacho marchewkowe anulki omnomnomn
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy możecie polecić pewne sklepy internetowe z odzieżą niemowlęcą (oczywiście pomijając już sieciówki) ? Edytowane przez EmRzet Czas edycji: 2016-08-09 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() opisałam swoje objawy i założyła mi taki sam wzór jak tobie. Trochę się dziś podłamałam bo ty napisałaś w którymś poście, że po 15 min. efekt. Wczoraj na wieczór miałam wrażenie że jest lepiej ale też sporo leżałam i się oszczędzałam ogólnie, a wtedy zawsze jest lepiej. Dziś jak wstałam to znowu mocno czuję. Niby w nocy nie czułam takiego bólu przy zmianie pozycji, ale już sama nie wiem czy jest lepiej czy nie. No to czekam w takim razie dalej na efekty. A tobie już minęło 5 dni? Jak się teraz czujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy są tu jakieś dziewczyny które nie mają bolesnych kopnięć dziecka? Bo już się martwić przez was zaczynam. U mnie 26 tydzień - dziecia czuję codziennie, regularnie, czasem bardzo mocno i jak brzuch podskakuje to nie jest to jakieś przyjemne ale nie boli. Czasem czuje nacisk na pęcherz lub w innym miejscu takie naprężenie, ale to też nie boli. Czasem coś zakłuje w środku na dole ale wtedy nie czuję ruchu dziecka jednocześnie. No i mnie nie budzi w nocy - jak wstaje do toalety to zazwyczaj maluch też się obudzi - trochę pokręci i tyle. Raz mi tylko zasnąć nie chciał dać tak się wiercił mocno. Może to wina/zasługa łożyska na przedniej ścianie? Czy martwić się, że dziecko za słabo się rusza??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Chwalilam sie wam ze nie mam skurczybkow... to dzis w nocy przypomnialam sobie o nich. Tzn nie byl to typowy skurcz tylko tak jakby dopiero mial mnie zlapac. Rozmasowalam lydke I przeszlo ale od dzis co drugi dzien bede brac o jeden wiecej magnez I zelazo.
Jakis czas temu, z miesiac, moze z dwa jak przegladalam swoje ,,stare" ciazowe ubrania to znalazlam ciazowa spodniczke dzinsowa. Nawet tu na watky pytalam sie czy ktoras nie chcialaby jej kupic bo na mnie za wielka ![]() ![]() ![]() Slabo dzis spalam, pierwszy raz w ciazy. Ciagle sie budzilam, krecilam, nie moglam sobie miejsca znalezc. Ale cos musialo byc na rzeczy bo K. przypelzal do nas juz przed polnoca I tez ciagle sie krecil. Musze zrobic prasowanko, zetrzec kurze, ogarnac troche pokoj K., odkurzyc I umyc podlogi I biore sie za jablka :-D tzn obiore tylko I pokroje a reszte juz zrobi mama bo mimo szczerej checi nie mam sily stac przy goracym garze... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Konika-moje dziecie tez jest laskawe ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Ogladam w PnS jak to gwiazdy narzekaja na niska emeryture. Ze w szoku sa bo im ciezko przezyc za 1400zl miesiecznie. Rece opadajom ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
KoniKa4 - u mnie Mała fika ale nie tak żeby mnie to bolało
![]() ![]() Dziewczyny - czy opłaca się kupować prześcieradła nieprzemakalne? czy wystarczy zwykłe a pod prześcieradło ochraniacz nieprzemakalny? |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja właśnie kopię w worze od siostry. Ja i moi pomocnicy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od wczoraj jednak moje dziecko atakuje moj pecherz. I przez kilka minut panikowalam bo odczuwalam skurcze pochwy. Ale sie uspokoilo, to i ja odetchnelam z ulga. Oczami wyobrazni juz widzaialam jak jade na IP. Cytat:
Edytowane przez baletnica_natasza Czas edycji: 2016-08-09 o 09:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Rozeznanie
|
No to mnie uspokoiłyście
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
A te podkłady to one też są normalnie wielorazowe? A co wózka też trzeba kupić prześcieradło? :P
ma_i - ładne te ubranka ![]() Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-08-09 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo tych z szeleszczącą folią nie radzę ![]() Do wózka kupuje podkład i ewentualnie malutki kocyk jako "prześcieradło" |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Wtajemniczenie
|
Robię właśnie listę do Koszyka w Aptece Gemini bo chcę jakoś w sierpniu jeszcze zamówić dla Małego już stamtąd rzeczy.
Zdecydowałam się na kosmetyki z linii Mustela. Póki co mam w koszyku od Musteli:: - płyn do kąpieli ciała i główki Malucha, - balsam do ciała po kąpieli, - krem ochronny/odżywczy do twarzy, - krem do przewijania, - olejek do masażu. I zastanawiam się, czy coś jeszcze dla Brzdąca potrzebne? Z kosmetyków oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Pokazcie jak wygladaja te ,,dobre" podklady
Majwija-moze cos na ciemieniuche? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.