|
|
#1141 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Herbata
Trawę cytrynową i wilkakorę bez problemu dostaniesz w naszych sklepach internetowych, co do reszty to się nie orientuję, ale pewnie też.
|
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście jeszcze mam. obawiam się tylko, że koki nie dostane, podobno nie można nigdzie kupić i w internecie też nie widziałam. Moja koleżanka jeździ do Peru co roku i za każdym razem przywozi bo rodzinie zapotrzebowanie rośnie
|
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
lubie zielona zpigwa , zowocowych to z hibiskusem a normalna to granulowana irving
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ze szczerego serca polecam migdałową dilmah, pycha
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja polecam zieloną herbatę z opuncią jest przepyszna
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem w fazie herbat Lady Grey i Prince of Wales - obie Twinings'a. Dzięki nim na nowo polubiłem herbaty
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
jedno z moich zboczeń zaraz po kadzidełkach, kaktusach, olejkach zapachowych i świeczek jest herbata!
każdy kto przychodzi do mnie, od razu patrzy na moją półkę wystawową z herbatkami śmieją się, że niedługo będę miała ich więcej niż w całym mieście![]() uwielbiam herbaty i te zwykłe i te liściaste, owocowe, zielone, czerwone, zioła. tż chodzi ze mną z dala od sklepów tj "świat herbat" bądź "czas na herbatę" gdzie kupuję się kawy i herbaty na gramy, bo jak tam wpadnę to szaleję uwielbiam herbaty z tych sklepików, są mega!uwielbiam wszystkie herbaty Liptona Piramidki, a ostatnia zdobycz to wisniowo-migdałowa herbata Dilmah ![]() ostatnio gdy byłam w pracy w radio usłyszałam przepis na pyszną herbatkę. Zaparzyć jak zwyklę zwykłą zieloną herbatę( z torebki najlepiej) i zalać 3/4 kubka/szklanki, wlożyć do niej 3 łyżeczki dżemu truskawkowego np. Łowicz i do tego wrzucić 3 średnie truskawki pokrojone w cząstki. Herbatka mega! Zarówno na gorąco jak i na zimno w postaci Ice Tea na upalne dni. Tż jak robiłam tą herbatę powiedział że nie wypije tego dziwactwa, ale jak spróbował na łyżeczce wypił dwie pod rząd
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
kupowanie herbaty (no i picie, rzecz jasna
) chyba stało się moim sporym uzależnieniem...obecna zawartość herbacianej szafki: -teekanne fruit kiss (jakaś marna resztka )-teekanne citrus fruits -teekanne magic apple -teekanne zielona zwykła -lipton karmelowo-waniliowy -twinigs walniliowy -rooibos karmelowo-śmietankowy (z rossmanna) -bio active mate, kakao i wanilia -dilmah peach (pycha!) -dilmah cinnamon (nie smakuje mi) -dilmah passion fruit, pomegranate & honeysuckle (dziwna, w ogóle nie jest owocowa - liczyłam na wyraźny aromat marakui) -malwa malinowa (i to jest bardzo dobra herbata malinowa!) -malwa mięta (ojj dużo idzie )-sypana zielona rosemary (z rozmarynem i czerwonym pieprzem -malwa zielona z greipfrutem -dzika róża herbapolu -jakieś tescowe jagodowa i malinowa -lipton zielona z miętą dajcie mi bana na dział herbaciany
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię bardzo. Zielona najczęściej. Mam manie czytania skladu.Nie lubie gdy owocowa herbatka ma same aromaty, a owoców z ktorego jest zrobiona ma najmniej
Zauwazylam tez, z najlepszy sklad maja te najtańsze herbaty.
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
hej
Podzielam herbatową manię Chciałabym się Was dopytać czy kupujecie herbaty na allegro ? Jest ich tam mnóstwo a ceny bardzo atrakcyjne w porównaniu do 5 o'clock itp Szukam sprawdzonego sprzedawcy
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam ostatnio melisę z pomarańcza z Vitaxu w torebkach. Jeszcze takie smaku papieru w herbacie nie czułam. Totalnie zabija posmak
Chyba zacznę kupowac tylko liściaste herbaty..
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1152 |
|
BAN stały
|
a ja ostatnio namietnie zaczelam pic czerwona ale z cytryna tzn tak sie nazywa roznych firm kupuje jest super bo zwykla czerowona nie smakuje mi!!!
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Moje ostatnie odkrycie Bio-Active zielona ekspresowa z maliną i marakują - pycha, i ma obłędny zapach. I jeszcze zielona z granatem
Blog na temat odżywiania: http://racjonalneodzywianie.blogspot.com/ Edytowane przez rock_crystal Czas edycji: 2012-11-05 o 14:23 |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie widziałam takiej jeszcze ![]() a ja niedawno dostałam czarną waniliową whittard (nie mam pojęcia co to ale może smaczna?) i sobie przywiozłam jakąś holenderską taniochę - białą z jaśminem i truskawką, pyszna, oraz owocowy mix z lidla (nie widziałam takiego w Pl ale może też jest )
|
|
|
|
#1155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Przyczajenie
|
Twinings obowiązkowo znajduje się w mojej herbacianej spiżarce
![]() Twinings Prince of Wales mmmm ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-01-17 o 00:15 Powód: Link. |
|
|
|
|
#1158 |
|
Przyczajenie
|
Znacie może herbaty g'tea! Zobaczyłem taką nowość, ale nie wiem czy warto sobie tym zawracać głowę...
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=19537318 bardzo duży wybór, profesjonalny sklep, 100x TAK! http://allegro.pl/show_user.php?uid=6328219 mniejszy wybór, ale Sprzedający mega miły, herbaty pyszne. http://allegro.pl/show_user.php?uid=24494256 NIE POLECAM, paczka przyszła niekompletna, dzwoniłam, prosiłam, pisałam... Po prośbach dosłali brakującą herbatkę. Tylko, że ja kupowałam 50g, a przysłali 20g. Nie chciało mi się już walczyć, ale to świadczy niestety o podejściu do klienta. Fakt, że opakowania mają ładne.
|
|
|
#1160 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu nowa !
![]() Od razu powiem, ze nie wyobrazam sobie dnia bez conajmniej jednego kubka dobrej herbatki! Moja kolekcja: - intensitea - herbatka owocowa o smaku owocow lesnych - lipton white tea lychee-ginger (liczi, imbir) - astra - yerba mate o smaku limonki Oczywiscie w zanadrzu mam jeszcze jakies ziolka. Probowalyscie kiedys kupowac w herbaciarniach? A moze probowalyscie kiedys napoj herbatopodobny - yerba mate? Cos, jak herbata, ale pijecie w specjalnym naczyniu, przez specjalna rurke z filtrem ![]() Podobno jest bardzo zdrowa. Narazie ograniczam sie do ''expresowej'' wersji, bo caly zestaw do przygotowania prawdziwej yerby troche drogi jest
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Rozeznanie
|
Mi bardzo posmakowała herbata zielona z dodatkami limonki pycha
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam do grona herbacianych miłośniczek
ostatnio stopniowo przechodzę z herbat torebkowych na sypane. Dostaję pozytywnego szału w momencie przekroczenia progu sklepu z herbatami tego typu... portfel też dostaje szału - ale nie pozytywnego, niestety.
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Moje ostatnie odkrycie to herbata Savanah z Biedronki w saszetkach, Rooibos z wanilią z Madagaskaru i miodem. Pyszna! Nie lubię rooibosów, ale ta jest wyjątkowo dobra, dosładzam sobie łyżeczką miodu i mmm.... POLECAM!
to ta -> http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...167_1_3048.jpg
|
|
#1165 |
|
zielony stworek
|
A ja ostatnio piję herbatę Ahmad Tea z kardamonem.
Jeśli ktoś z Was lubi smak chai latte to to jest baza do tego napoju
|
|
|
|
|
#1166 |
|
BAN stały
|
Osobiście najbardziej lubię herbatę Rooibos, ona również bardzo pozytywnie oddziałuje na organizm. Nie będę się rozpisywać na ten temat ale jakbyście chciały warto poczytać
xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-07-11 o 10:39 Powód: link |
|
|
|
|
#1167 |
|
zielony stworek
|
Wydawało mi się,że mam więcej herbat liściastych,ale chyba jednak nie...sprzątałam dziś szafkę w kuchni i zrobiłam zdjęcie
![]() Nie mogę załączyć fotek więc link
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Przyczajenie
|
Zielona (krótko parzona) oraz Earl Grey - moje faworytki
.
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
Pu-erh z pigwą.
Pu-erh truskawkowo-waniliowa. Pu-erh truskawkowa. Pu-erh z hibiskusem i szafranem. Generalnie Pu-erh. Polecam także białą z różą, miętową zieloną gunpowder, czy senchę z dodatkiem pigwy czy opuncji. |
|
|
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
Hej
jak najbardziej lubię herbaty, szczególnie owocowe. Można je pić jako gorący napój jak również podane z kostkami lodu jako herbata mrożona. Moim ulubioną mieszanką jest "Owocowy Relaks" bardzo bogata i smaczna kompozycja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

na szczęście jeszcze mam. obawiam się tylko, że koki nie dostane, podobno nie można nigdzie kupić i w internecie też nie widziałam. Moja koleżanka jeździ do Peru co roku i za każdym razem przywozi bo rodzinie zapotrzebowanie rośnie

śmieją się, że niedługo będę miała ich więcej niż w całym mieście
Jako żona 20-09-2014r
Jako kierowca 19-02-2015r 

) chyba stało się moim sporym uzależnieniem...
Zauwazylam tez, z najlepszy sklad maja te najtańsze herbaty.