|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaziemiera Szczuka
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
miałam jej bardzo zazłe dokopywanie uczestnikom programu, moi znajomi mi tłumaczyli ze taki jest scenariusz itp, itd, owszem akceptuje ze moze dokopywac jak ktos nie zabłysnie w odpowiadaniu lecz jak dokopuje bo np.ktos ma wade wymowy-to juz chyba nie jest zachowanie fair (tym bardziej ze sama ma taka wade).
W sumie po programie Wojewódzkiego, który ogladałam aby sie do niej przekonac-stwierdzam ze jest moim zdaniem pusta "jak beben rolling stones" i nie wiedziec kto jest ich wokalem.....no cóz widzi zadre w czyim oku a w swoim belki nie zobaczy...
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stałę w USA[nie udzielam się już na forum, więc proszę do mnie nie pisać, opcja pw została wyłączona.] Edytowane przez Lovisa Czas edycji: 2006-02-28 o 12:44 |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już tam gdzieś powyżej była osoba, króra stwierdziła, że to beznadzieja udająca intelektualistkę, po czym zapytana co ma na myśli odrzekła uroczo: "Dokładnie to co napisałam". Ale chyba nie o taki pozom dyskusji nam chodzi, prawda? |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
nie przepadam za nią. po prostu drażni mnie jej sposób bycia.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam ją tylko w "Najsłabszym ogniwie". Teksty rzucane przez nią działają mi na nerwy. Każdy potrafi dokopać zdenerwowanemu zaistniałą sytuacją i nie obytym z kamerą człowiekiem. Nie przepadam za nią.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ją lubię
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozbroiło mnie (tu przykładowo) skwitowanie kogoś jako - pozująca na intelektualistę. Mam wrażenie, ze opiniodawca pozjadał wszystkie rozumy - nie znać kogoś tak naprawdę (moje założenie - stwierdzenie nie zostało niczym uzasadnione - nie musiało,ale - stąd domysły) - i powiedzieć o kimś - udaje intelektualistę. Ja wciąz uważam - że głupia nie jest. Nie dała mi podstaw, aby pisać o niej pusta jak bęben czy beznadziejna - tylko dlatego, że nie podobają (??) mi się jej co niektóre teksty..? "Najsłabsze ogniwo" - jest czepialska bezsensownie nierzadko, wredna niepotrzebnie - za to jej płacą - ale - wybór takiego miejsca pracy nie świadczy niestety o niej korzystnie (dla mnie) - ale nijak się to ma do inteligencji, prędzej do sumienia - jak dla mnie. Nie zachwycam się też książkami - które - jako znawca literatury poleca, jesli poleca. Rzecz gustu - ale (w oparciu o "Wydanie II poprawione", zresztą, podkreślę, że poznałam trochę więcej jej wypowiedzi niż z 3 programów telewizyjnych) - odnoszę wrażenie, że chyba jednak rozumie co czyta - i nie zrobiła tego swojego doktoratu z polskiego - jako tępy kujon; nie kumający bazy .A co do występu u Wojewódzkiego - nic tam takiego strasznego i kompromitującego - jak dla mnie - nie zrobiła i nie wypowiedziała. Ja to odebrałam trochę jak dyskusję w stylu na głupie pytania nie ma mądrych odpowiedzi. To jest program Pana Kubusia - który - choć też uważam, że nie jest głupi - to "przedstawia" mi się notorycznie jako pajac - i te dyskusje, które widziałam w jego programach, a które zdarzyło mi się obejrzeć - nie były dla mnie w konsekwencji - nawet interesujące. Nie wszczynam kłotni - każdy ma po prostu swoje zdanie - i rozumiem - że ktoś sobie napisze dla mnie jest głupia, brzydka, beznadziejna. Wolno mu - ale dla mnie takie wyrażenie poglądu - jest w konsekwencji nieuzasadnione - i przez to - dla mnie - nie warte brania pod uwagę - jak każde zwykłe pomówienie.
|
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zgodzę się, że dyskusja zaczęła się od różnego pojmowania deninicji feminizmu. dyskusja zaczęła się, bo ktoś stwierdził, że musi pokazać,że jest mądrzejszy i musi swoją deninicję feminizmu musi narzucić innym. a inne poglądy określił mianem głupich. proponuję więcej politycznej poprawności - to jest forum i każdy ma prawo do własnego zdania. każdy może wyrazić własne zdanie nie ponosząc ryzyka bycia zmieszanym z błotem. |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubie tej pani
wkurza mnie jej sposób bycia - taki nie naturalny! bleee
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Katesia możesz to jakoś uargumentować?
Aeterna zgadzam się
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kazimiera Szczuka
ludzie! czy wy w ogole czytacie to, co ktos napisal przed wami?
przeczytalam cala dyskusje i szlag mnie trafia, jak widze wypowiedzi ktore ktos napisala sobie a muzom, nie przeczytawszy wczesniejszych postow gdzie juz z 5 razy bylo wyjasnione, ze najslabsze ogniwo to program na licencji i takie zachowanie prowadzacego jest przez ta licencje wymuszone. przy okazji sporo epitetow na jej temat, acz malo wymyslnych mysle ze ta wredna, zlosliwa Kazia potrafilaby wymyslic ciekawsze ![]() nie wiem, czy przez niektore przemawia zazdrosc, czy tez totalnie nie rozumieja o co w tym wszystkim chodzi acz apeluje! czytajcie to, co ktos napisal przed wami jak wam sie nie chce, to nie bierzcie udzialu w dyskusji, bo to przestaje byc dyskusja, a jest wtracaniem wlasnych 3 groszy gdzie sie da. |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubilam nigdy Szczuki i chyba sie do niej nie przekonam, natomiast u Wojewodzkiego pozytywnie sie zaskoczylam, uwazam, ze bardzo madrze mowila, podobalo mi sie, ze bronila tej grubszej kobiety na widowni. Podoba mi sie jej podejscie do lesbijek i potrafi przyznac sie, ze nie wie co w niej drzemie, a nie jak niektorzy panicznie krecic glowa, ze "ja????????? nigdy w zyciu chocby nie wiem co" ...
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja akurat dobrze wiem, że ogniwo jest na licencji, i że ma takie być, jakie jest - ale godząc się na coś za coś - też ''narażamy'' się na opinie...
Pieniądze są bardzo dużym argumentem - ale tym samym nie stają się rozgrzeszeniem .I szczerze mówiąc - bo programu zbyt czesto nie oglądam - bardzo mi się spodobało, jak się przypięła do faceta, przez którego w finale wyeliminowano najlepszą uczestniczkę - i w rezultacie wygrał największy głąb - tak się złożyło, że eliminowacz właśnie. Bardzo mi się spodobały jej docinki o tematyce fair play, itd - bo dziewczyna była najlepsza - jeśli chodzi o "wiedzę". Natomiast - licencja licencją - bardzo głupio nieraz (z tego co widziałam) drążyła temat i już. Co ja jej na to poradzę, że ona tak ma w scenariuszu..? Mogę nie oglądać, rozumiem, że to odbiorca dyktuje tak naprawdę warunki - ale swoje o pewnych zachowaniach i tak myślę, nikt jej w końcu nie zmusza do robienia z siebie złośliwej niepoważnej małpy na wizji...
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
jedyny program jak widzialam z jej udzialem to "najslabsze ogniwo" (wiem ze jeszcze jakis program o literaturze prowadzi... "ksiazki z najwyzszaj polki" czy jakos tak")
Jest moja idolka!! Jak ta kobieta umie madrze "wrzucic" !! naprawde uwielbiam ja za to...
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Pani Kazia... Według mnie inteligencji nie można jej odmówić. Oglądam i oglądałam jej programy poświęcone literaturze i uważam, że ma dużo ciekawych rzeczy do powiedzenia. W "Naj..." odgrywa rolę karcącej nauczycielki - no ale taki jest scenariusz
. Nie podobało mi się jej zachowanie względem jakiegoś wykładowcy: Kazia zaczęła ziewać i stwierdziła, że na jego wykładach studenci muszą się okropnie nudzić itp. Z Wojewódzkim gadała na luzie i ogólnie podobała mi się ich rozmowa.
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem nie byłam nigdy w takiej sytuacji ale podejrzewam ze nie przeszło by mi takie cos przez gardło, jednak zwracam uwage na to ze moge kogos skrzywdzic.... zaraz pewnie bedzie pytanie o date edycji tego programu...no niestety nie pamietam ale skoro jestes taką fanka tej kobiety to mam nadzieje ze nie oglądasz jej programów wybiórczo. poznałam ta panią a programie "naj...." i mimo ze wiem o jej innych dziełach to nie mam ochoty ich oglądac z powodu tego ze zraziłam sie oglądajac znany mi program. Mozliwe ze jesli chodzi o jakies dziedziny to jest bardzo elokwentna , oczytana itp itd, ale etyczna to napewno nie jest....i dlatego jestem tak a nie inaczej do niej nastawiona.
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
a tak OT to przeczytałam w wybiórczej, ze nazisci uwazaja Szczuke za : isarkę przychylną dewiacjom seksualnym.
caly artykul: http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3182735.html |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Ja powiem szczerze pierwszy raz widziałam ją u Wojewudzkiego...i przypadła mi do gustu. Lubie osoby które wiedzą co chcą powiedzieć..a przynajmniej nei boją się tego mówić głośno, śa indywidualistami, a nie komercyjną jednolitą masą.
Nie widziałam jej nigdy w najsłabszym ogniwie..słyszałam jedynie co się tam dzieje i myslę sobie, że nei można jej oceniać przez pryzmat tego jaka jest tam..to nei jej program, ona dla niego tylko pracuje, musi być taka jak nakazuje scenariusz, wymagania producentów.Tak więc podsumowując przypadła mi do gustu
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
wątpię czy intelektualistka tak łatwo daje się podporządkować. jeśli nawet - nie może zamiast upokarzać ludzi na oczach milionów widzów, bo mają wadę wymowy np. skoncentrować się na lukach w ich wiedzy? to przecież nie tak wiele. ale - jedni uważają tak - drudzy inaczej i coś czuję, że tutaj nikt nikogo nie przekona.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Kazia: "Gdy dowiedziałam się, że jestem na liście, weszłam na stronę internetową tego Blood and Honour i widzę, że to jest wszystko takie bez polotu specjalnego, no... to raczej są matoły, prawdę powiedziawszy. Skąd im przyszło do głowy umieścić mnie na liście "przychylni dewiacjom"? "
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
niecierpie tej baby!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
http://film.wp.pl/p/id,67081,start,8,wiadomos c.html
może na tym forum też to kogoś zainteresuje chyba ktoś przesadza... |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
I jak ktos mi powie, ze Rada Etyki Mediow jest bezstronna i bezpartyjna to zapewniam, ze umre ze smiechu.
Polsat dostal 1mln kary? E, 1 mln to dwa dni reklam, nie straca za wiele. Niepokoi mnie tylko fakt, ze jakos telewizja ojca R. nie dostala NIGDY zadnej kary za namawianie do rasizmu, homofobii i rozne urozmaicone wyzwiska pod kiernkiem partii sympatyzujacych z gejami albo chociaz tych, ktore ogolnie sa w opozycji. To co odstawia teraz PiS wraz z przyjaciolmi w kwestii mediow w Polsce jest naprawde porazajace, moze troche przesadze, ale uwazam, ze jak tak dalej pojdzie to niedlugo bedziemy mieli u nas druga Bialorus z jedyna sluszna gazeta, jedyna sluszna telewizja i jedynym slusznym swiatopogladem. Dodam, ze mediami sie zajmuje i z tego powodu mam troche wiecej wiadomosci na ten temat niz "zwykly" sluchaczo-ogladacz. ps. Z tym 'nigdy' to sie gleboko zastanawiam, ale dam sobie reke uciac, ze nie slyszalam o jakiejkolwiek karze nalozonej przez Rade Etyki. |
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://fakty.interia.pl/news?inf=728974
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak usłyszałam to dzisiaj rano w wiadomościach radiowych, to pomyślałam, że to wczesny prymaaprilisowy żart. ![]() Programu nie widziałam. Nie mam telewizji.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

.