![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaziemiera Szczuka
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
miałam jej bardzo zazłe dokopywanie uczestnikom programu, moi znajomi mi tłumaczyli ze taki jest scenariusz itp, itd, owszem akceptuje ze moze dokopywac jak ktos nie zabłysnie w odpowiadaniu lecz jak dokopuje bo np.ktos ma wade wymowy-to juz chyba nie jest zachowanie fair (tym bardziej ze sama ma taka wade).
W sumie po programie Wojewódzkiego, który ogladałam aby sie do niej przekonac-stwierdzam ze jest moim zdaniem pusta "jak beben rolling stones" i nie wiedziec kto jest ich wokalem.....no cóz widzi zadre w czyim oku a w swoim belki nie zobaczy...
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Na stałę w USA[nie udzielam się już na forum, więc proszę do mnie nie pisać, opcja pw została wyłączona.] Edytowane przez Lovisa Czas edycji: 2006-02-28 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już tam gdzieś powyżej była osoba, króra stwierdziła, że to beznadzieja udająca intelektualistkę, po czym zapytana co ma na myśli odrzekła uroczo: "Dokładnie to co napisałam". Ale chyba nie o taki pozom dyskusji nam chodzi, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
nie przepadam za nią. po prostu drażni mnie jej sposób bycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Widziałam ją tylko w "Najsłabszym ogniwie". Teksty rzucane przez nią działają mi na nerwy. Każdy potrafi dokopać zdenerwowanemu zaistniałą sytuacją i nie obytym z kamerą człowiekiem. Nie przepadam za nią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
a ja ją lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozbroiło mnie (tu przykładowo) skwitowanie kogoś jako - pozująca na intelektualistę. Mam wrażenie, ze opiniodawca pozjadał wszystkie rozumy - nie znać kogoś tak naprawdę (moje założenie - stwierdzenie nie zostało niczym uzasadnione - nie musiało,ale - stąd domysły) - i powiedzieć o kimś - udaje intelektualistę. Ja wciąz uważam - że głupia nie jest. Nie dała mi podstaw, aby pisać o niej pusta jak bęben czy beznadziejna - tylko dlatego, że nie podobają (??) mi się jej co niektóre teksty..? "Najsłabsze ogniwo" - jest czepialska bezsensownie nierzadko, wredna niepotrzebnie - za to jej płacą - ale - wybór takiego miejsca pracy nie świadczy niestety o niej korzystnie (dla mnie) - ale nijak się to ma do inteligencji, prędzej do sumienia - jak dla mnie. Nie zachwycam się też książkami - które - jako znawca literatury poleca, jesli poleca. Rzecz gustu - ale (w oparciu o "Wydanie II poprawione", zresztą, podkreślę, że poznałam trochę więcej jej wypowiedzi niż z 3 programów telewizyjnych) - odnoszę wrażenie, że chyba jednak rozumie co czyta - i nie zrobiła tego swojego doktoratu z polskiego - jako tępy kujon; nie kumający bazy ![]() A co do występu u Wojewódzkiego - nic tam takiego strasznego i kompromitującego - jak dla mnie - nie zrobiła i nie wypowiedziała. Ja to odebrałam trochę jak dyskusję w stylu na głupie pytania nie ma mądrych odpowiedzi. To jest program Pana Kubusia - który - choć też uważam, że nie jest głupi - to "przedstawia" mi się notorycznie jako pajac - i te dyskusje, które widziałam w jego programach, a które zdarzyło mi się obejrzeć - nie były dla mnie w konsekwencji - nawet interesujące. Nie wszczynam kłotni - każdy ma po prostu swoje zdanie - i rozumiem - że ktoś sobie napisze dla mnie jest głupia, brzydka, beznadziejna. Wolno mu - ale dla mnie takie wyrażenie poglądu - jest w konsekwencji nieuzasadnione - i przez to - dla mnie - nie warte brania pod uwagę - jak każde zwykłe pomówienie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zgodzę się, że dyskusja zaczęła się od różnego pojmowania deninicji feminizmu. dyskusja zaczęła się, bo ktoś stwierdził, że musi pokazać,że jest mądrzejszy i musi swoją deninicję feminizmu musi narzucić innym. a inne poglądy określił mianem głupich. proponuję więcej politycznej poprawności - to jest forum i każdy ma prawo do własnego zdania. każdy może wyrazić własne zdanie nie ponosząc ryzyka bycia zmieszanym z błotem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
nie lubie tej pani
wkurza mnie jej sposób bycia - taki nie naturalny! bleee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Katesia możesz to jakoś uargumentować?
Aeterna zgadzam się ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kazimiera Szczuka
ludzie! czy wy w ogole czytacie to, co ktos napisal przed wami?
przeczytalam cala dyskusje i szlag mnie trafia, jak widze wypowiedzi ktore ktos napisala sobie a muzom, nie przeczytawszy wczesniejszych postow gdzie juz z 5 razy bylo wyjasnione, ze najslabsze ogniwo to program na licencji i takie zachowanie prowadzacego jest przez ta licencje wymuszone. przy okazji sporo epitetow na jej temat, acz malo wymyslnych mysle ze ta wredna, zlosliwa Kazia potrafilaby wymyslic ciekawsze ![]() nie wiem, czy przez niektore przemawia zazdrosc, czy tez totalnie nie rozumieja o co w tym wszystkim chodzi acz apeluje! czytajcie to, co ktos napisal przed wami jak wam sie nie chce, to nie bierzcie udzialu w dyskusji, bo to przestaje byc dyskusja, a jest wtracaniem wlasnych 3 groszy gdzie sie da. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Ja nie lubilam nigdy Szczuki i chyba sie do niej nie przekonam, natomiast u Wojewodzkiego pozytywnie sie zaskoczylam, uwazam, ze bardzo madrze mowila, podobalo mi sie, ze bronila tej grubszej kobiety na widowni. Podoba mi sie jej podejscie do lesbijek i potrafi przyznac sie, ze nie wie co w niej drzemie, a nie jak niektorzy panicznie krecic glowa, ze "ja????????? nigdy w zyciu chocby nie wiem co" ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ale ja akurat dobrze wiem, że ogniwo jest na licencji, i że ma takie być, jakie jest - ale godząc się na coś za coś - też ''narażamy'' się na opinie...
Pieniądze są bardzo dużym argumentem - ale tym samym nie stają się rozgrzeszeniem ![]() I szczerze mówiąc - bo programu zbyt czesto nie oglądam - bardzo mi się spodobało, jak się przypięła do faceta, przez którego w finale wyeliminowano najlepszą uczestniczkę - i w rezultacie wygrał największy głąb - tak się złożyło, że eliminowacz właśnie. Bardzo mi się spodobały jej docinki o tematyce fair play, itd - bo dziewczyna była najlepsza - jeśli chodzi o "wiedzę". Natomiast - licencja licencją - bardzo głupio nieraz (z tego co widziałam) drążyła temat i już. Co ja jej na to poradzę, że ona tak ma w scenariuszu..? Mogę nie oglądać, rozumiem, że to odbiorca dyktuje tak naprawdę warunki - ale swoje o pewnych zachowaniach i tak myślę, nikt jej w końcu nie zmusza do robienia z siebie złośliwej niepoważnej małpy na wizji...
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
jedyny program jak widzialam z jej udzialem to "najslabsze ogniwo" (wiem ze jeszcze jakis program o literaturze prowadzi... "ksiazki z najwyzszaj polki" czy jakos tak")
Jest moja idolka!! Jak ta kobieta umie madrze "wrzucic" !! naprawde uwielbiam ja za to...
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Pani Kazia... Według mnie inteligencji nie można jej odmówić. Oglądam i oglądałam jej programy poświęcone literaturze i uważam, że ma dużo ciekawych rzeczy do powiedzenia. W "Naj..." odgrywa rolę karcącej nauczycielki - no ale taki jest scenariusz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem nie byłam nigdy w takiej sytuacji ale podejrzewam ze nie przeszło by mi takie cos przez gardło, jednak zwracam uwage na to ze moge kogos skrzywdzic.... zaraz pewnie bedzie pytanie o date edycji tego programu...no niestety nie pamietam ale skoro jestes taką fanka tej kobiety to mam nadzieje ze nie oglądasz jej programów wybiórczo. poznałam ta panią a programie "naj...." i mimo ze wiem o jej innych dziełach to nie mam ochoty ich oglądac z powodu tego ze zraziłam sie oglądajac znany mi program. Mozliwe ze jesli chodzi o jakies dziedziny to jest bardzo elokwentna , oczytana itp itd, ale etyczna to napewno nie jest....i dlatego jestem tak a nie inaczej do niej nastawiona.
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
a tak OT to przeczytałam w wybiórczej, ze nazisci uwazaja Szczuke za : isarkę przychylną dewiacjom seksualnym.
caly artykul: http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3182735.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Ja powiem szczerze pierwszy raz widziałam ją u Wojewudzkiego...i przypadła mi do gustu. Lubie osoby które wiedzą co chcą powiedzieć..a przynajmniej nei boją się tego mówić głośno, śa indywidualistami, a nie komercyjną jednolitą masą.
Nie widziałam jej nigdy w najsłabszym ogniwie..słyszałam jedynie co się tam dzieje ![]() Tak więc podsumowując przypadła mi do gustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
wątpię czy intelektualistka tak łatwo daje się podporządkować. jeśli nawet - nie może zamiast upokarzać ludzi na oczach milionów widzów, bo mają wadę wymowy np. skoncentrować się na lukach w ich wiedzy? to przecież nie tak wiele. ale - jedni uważają tak - drudzy inaczej i coś czuję, że tutaj nikt nikogo nie przekona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Kazia: "Gdy dowiedziałam się, że jestem na liście, weszłam na stronę internetową tego Blood and Honour i widzę, że to jest wszystko takie bez polotu specjalnego, no... to raczej są matoły, prawdę powiedziawszy. Skąd im przyszło do głowy umieścić mnie na liście "przychylni dewiacjom"? "
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
niecierpie tej baby!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
http://film.wp.pl/p/id,67081,start,8,wiadomos c.html
może na tym forum też to kogoś zainteresuje ![]() chyba ktoś przesadza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
I jak ktos mi powie, ze Rada Etyki Mediow jest bezstronna i bezpartyjna to zapewniam, ze umre ze smiechu.
Polsat dostal 1mln kary? E, 1 mln to dwa dni reklam, nie straca za wiele. Niepokoi mnie tylko fakt, ze jakos telewizja ojca R. nie dostala NIGDY zadnej kary za namawianie do rasizmu, homofobii i rozne urozmaicone wyzwiska pod kiernkiem partii sympatyzujacych z gejami albo chociaz tych, ktore ogolnie sa w opozycji. To co odstawia teraz PiS wraz z przyjaciolmi w kwestii mediow w Polsce jest naprawde porazajace, moze troche przesadze, ale uwazam, ze jak tak dalej pojdzie to niedlugo bedziemy mieli u nas druga Bialorus z jedyna sluszna gazeta, jedyna sluszna telewizja i jedynym slusznym swiatopogladem. Dodam, ze mediami sie zajmuje i z tego powodu mam troche wiecej wiadomosci na ten temat niz "zwykly" sluchaczo-ogladacz. ps. Z tym 'nigdy' to sie gleboko zastanawiam, ale dam sobie reke uciac, ze nie slyszalam o jakiejkolwiek karze nalozonej przez Rade Etyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://fakty.interia.pl/news?inf=728974
![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak usłyszałam to dzisiaj rano w wiadomościach radiowych, to pomyślałam, że to wczesny prymaaprilisowy żart. ![]() Programu nie widziałam. Nie mam telewizji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.