Majówki 2016 - część trzecia - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-06, 13:11   #91
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Ales sie rozpedziła szalona
Moj brat chcial dac corce Maryna - bratowa protestowała
Dzięki, rozważę przy piątym

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Ja jestem zauroczona Jerzym
Jerzyk też spoko

Ja w ogóle bardzo lubię tradycyjne, polskie imiona

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 13:14   #92
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Dziewczyny teraz mam do was prośbę, ostatnio tak ładnie sypałyście prezentami dla męża manu to może i mi coś doradzicie

Przyjaciółka za parę dni robi imprezę z okazji 30stki i chcemy kupić dla niej jeden, duży prezent, tak za około 500zł. Poradźcie coś plis Mam pustkę w głowie, nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 13:15   #93
kaylla
Zakorzenienie

Może jakiś pakiet do spa? Jakiś masaż, zabiegi itp?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 13:16   #94
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Niezle z tymi zabawkami. A one to plastikowe czy pluszaki? Pluszakami Niuniutek sie nie bawi bo nie lubi. Wszystko pakuje do buzi a to miekkie i zaraz pluje hehe
Pluszaki. Iga ma jednego ukochanego pluszaka - wlasciwie to Nasz pluszak prezent slubny. To kanarek Tweety z tej bajki. Uwielbia go pewnie za ten kolor - trzesie sie na jego widok

Swiezaki mnie nie kreca - ale moze dzieci lubia wlasnie przez te kolory

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 13:23   #95
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Pojechalybyscie na moim miejscu? Boje sie zadzwonic dopytać co tam dokladnie na rzeczy, bo jak malego usłysze to serce mnie zaboli.

Cycolimy sie z Gabi, a mąż szykuje obiad
Ja bym jechała.
Iga ma ciągle te infekcje a i tak nie siedzę z nią w domu cały czas. Nasza lekarz rodzinna, na oko w 7-8 miesiącu ciąży, normalnie przyjmuje chorych w przychodni. Mówiła, że bardziej by się bała tramwajem jechać.
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 13:34   #96
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dziewczyny teraz mam do was prośbę, ostatnio tak ładnie sypałyście prezentami dla męża manu to może i mi coś doradzicie

Przyjaciółka za parę dni robi imprezę z okazji 30stki i chcemy kupić dla niej jeden, duży prezent, tak za około 500zł. Poradźcie coś plis Mam pustkę w głowie, nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy
Ja dostałam od męża obaga, jak przyjaciółka jest gadżeciarą to jej się powinno spodobać albo pandorka? Może jakieś warsztaty? Ja np. Bardziej bym się ucieszyła z kursu gotowania niż z masażu, ale ja to ja teraz u nas są świetne warsztaty florystyczne, ale właśnie cena ok 350zł... albo sesja zdjęciowa z wizażem?

Stary 2016-11-06, 13:47   #97
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Widzę, że Anielka to teraz mega popularne imię się robi mam szczęście do takich ja zawsze drugą chciałam Zosię ale bliscy znajomi mają córeczkę Zosię
U nas dziewczynka miała byc Zosia, po babci męża

Cytat:
Strasznie tęskni za mną mój kochany braciszek 6letni i bardzo chce abyśmy przyjechali. Ale boję sie, bo drugi coś chory. Choć nie wiem czy na antybiotykach sie nadal zaraża? I takie mam wewnętrzne rozerwanie, ze nie wiem co robić. Nie widzielismy sie wieki i strasznie za mną tęskni
Ja bym poczekała do wyzdrowienia. lepiej dmuchać na zimne jednak, bo dziecka nie upilnujesz w kontakcie z drugim dzieckiem.

Cytat:
Ja myślałam, że Wy rajstop dla siebie szukacie
Piąteczka! tez tak pomyślałam.

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Slyszalycie o swiezakach z biedronki ? Podobno wycofują bo mocno uczulaja dzieci . W rodzinie trafił się nam taki przypadek A nawet dwa dopiero po tej info ze coś takiego jest powiazalismy ta wysypke od tych chińskich maskotek . Nasunęło mi się na myśl ze może wasze dzieci mają wysoki od pluszakow? Jakikimi się bawią ? Czy mają z nimi ciągły kontakt? Jakiego są pochodZenia ?
Słyszałam już z tydzień temu, ale "serwis", który to podał jest dość wątpliwej jakości. W newsie pojawiły się błędy ortograficzne. Ogólnie wyglądało to jak coś zmyślonego. Tym bardziej, że tak jak jajka były od razu istotnie wycofane i było głośno na dużych portalach, tak tutaj dalej w sklepach są. Druga sprawa, że przed podaniem pluszowej zabawki małemu dziecku należy ja wyprać, jak nie w dzieciowym proszku, to chociaż w zwykłym.

Cytat:

Może jakaś wycieczka (np. dla dwojga weekendowa, jeśli ma faceta)?
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 13:54   #98
martunia_199
Zakorzenienie

My mamy truskawke Tosie z biedronki ale nie zauważyłam żadnej wysypki u nikogo. Tymon się tym nie bawi. Więc jak dla mnie to ściema. Pewnie inne sklepy straciły sprzedaż to wymyślają nie stworzone historie.

Moje dziecko czyt. Zuzia dalej śpi!!!

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 14:54   #99
asiaczek
Zakorzenienie

Też mi się wydaje, że z tymi świeżakami to ściema, bo Biedronka chyba nic w tym kierunku nie robi.
Ale ostatnio zastanawiałam się nad zabawkami Mateusza. Bawiąc się pluszakami kilka razy ostatnio kichał. Pod lupę wzięłam też inne plastikowe i gumowe,ale na razie nie mam żadnej teorii.
Iwonia, a jaglankę cały czas jesz z bananem? Ziemniaki też podobno uczulają. Wszędzie piszą że warzywa i owoce z naszej strefy klimatycznej są najlepsze dla organizmu a wychodzi na to,że równie często uczulają.

Co do imion dla dziewczynki zawsze chciałam Dominikę,ale strasznie mi się podoba imię Iga i do naszego nazwiska by lepiej pasowało, więc może ewentualną córkę tak nazwiemy. Mąż ma mniej do gadania, bo Mateusz to jego typ

Zabcia ja bym też nie jechała. Chłopiec tyle czasu nie umarł z tęsknoty to jeszcze trochę wytrzyma, a Twoje dziecko jest najważniejsze. Sama kiedyś mi radziłaś,że byś nie pojechała do domu gdzie ktoś choruje

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2016-11-06 o 14:56 Powód: No
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 15:09   #100
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że z tymi świeżakami to ściema, bo Biedronka chyba nic w tym kierunku nie robi.
Ale ostatnio zastanawiałam się nad zabawkami Mateusza. Bawiąc się pluszakami kilka razy ostatnio kichał. Pod lupę wzięłam też inne plastikowe i gumowe,ale na razie nie mam żadnej teorii.
Iwonia, a jaglankę cały czas jesz z bananem? Ziemniaki też podobno uczulają. Wszędzie piszą że warzywa i owoce z naszej strefy klimatycznej są najlepsze dla organizmu a wychodzi na to,że równie często uczulają.

Co do imion dla dziewczynki zawsze chciałam Dominikę,ale strasznie mi się podoba imię Iga i do naszego nazwiska by lepiej pasowało, więc może ewentualną córkę tak nazwiemy. Mąż ma mniej do gadania, bo Mateusz to jego typ

Zabcia ja bym też nie jechała. Chłopiec tyle czasu nie umarł z tęsknoty to jeszcze trochę wytrzyma, a Twoje dziecko jest najważniejsze. Sama kiedyś mi radziłaś,że byś nie pojechała do domu gdzie ktoś choruje

Taaa jak jaglanka to zawsze bananor. Jak nie w niej to sam. Slodyczy nie jem to tym sie ratowalam ale chyba juz podziekuje za taki interes...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 15:12   #101
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Pojechalybyscie na moim miejscu? Boje sie zadzwonic dopytać co tam dokladnie na rzeczy, bo jak malego usłysze to serce mnie zaboli.

Cycolimy sie z Gabi, a mąż szykuje obiad
Nie, nie kilka dni braciszka nie zbawi a moze Gabi ustrzec przed infekcja

Cytat:
Mi właśnie nawet nie chodzi o te kwestie logopedyczne tylko o to, żeby uczyła się pić tak jak dorosły człowiek. Ale może to za wcześnie? Niech sobie póki co pije z tego gumowego ustnika a za parę miesięcy spróbujemy z lovi 360?
Na razie to chyba dobrze, że w ogóle z czegoś pije

Co do smoczka to mamy tak jak mia. Do zasypiania przeważnie musi być, w dzień może nie istnieć. Jak zaśnie to zwykle wypluwa, czasem nie ale i tak ma gdzieś blisko i po przebudzeniu tak się nim słodko bawi

Dlaczego bez sensu? Ładnie te imiona pasują do siebie. Alicja i Anielka to byłoby bez sensu
Ja ostatnio wymyśliłam, że druga córeczka będzie mieć na imię Kaja Za to kompletnie nie mam pomysłu na imię dla ewentualnego brata

No nie gadaj?
Moja 7letnia kuzynka oszalała na ich punkcie, cała rodzina zbiera dla niej naklejki
Swoją drogą to nie rozumiem fenomenu świeżaków, przecież to zwykłe maskotki
Ja nawet nie biore pod uwage ze moze byc brat

Cytat:
Boną pisała ostatnio o tych świeżakach

Anielka i Iga fajnie pasuje moim zdaniem mi się jeszcze mega Marianna spodobało, ale to już była by wiocha. I Marian na dokładkę. I Mariusz
Mi wpadlo w ucho ostatnio imie Rozalia

Cytat:

A czym sie interesuje? Ma rodzine?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 15:46   #102
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Ja nawet nie biore pod uwage ze moze byc brat

Mi wpadlo w ucho ostatnio imie Rozalia

A czym sie interesuje? Ma rodzine?
Ja też się trochę nastawiłam, że będzie kolejna dziewuszka ale będzie co będzie, ważne, żeby zdrowe było

Stary 2016-11-06, 15:49   #103
martunia_199
Zakorzenienie

O ho ho się dziewczęta rozkrecaja w powiększaniu rodziny Rozalia też mi się podobała Marianna też i Anielka

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-06, 16:19   #104
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
O ho ho się dziewczęta rozkrecaja w powiększaniu rodziny Rozalia też mi się podobała Marianna też i Anielka

Haha my to narazie tylko w gebie mocne
Stary 2016-11-06, 16:28   #105
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Polećcie mi dobrą poduszke.

ja Ci mogę z czystym sumieniem polecić z pianki termoplastycznej z jyska z firmy wellpur. w promocji ok75zl normalna cena ok 120-150 ale warto my kupiliśmy 2 za 150zł już ponad 2 lata używamy i nic a nic się nie ubily są rewelacyjne

Cytat:

Co do kubka to i ja się zastanawiam czy nie kupić czegoś innego bo mi zadalas gwoździa jak ostatnio napisałaś ze te gumowe ustniki takie jak w treningowym tez nie są takie dobre. I myślę czy może jakiś ze slomka albo doidy
Na słomkę to jest raczej za wcześnie, doidy mamy ale szału nie ma też nie czai o co chodzi najlepiej się bawić doc góry nogami więc jej tam nic na razie nie wlewam.Trenignowy lovi jest spoko.To nie jest niekapek.Więc na początek jest ok.Wydaje mi się ze można dzięki niemu ominąć etap butelki i niebutelkowych maluchów.

Koleżanka mnie wczoraj wnerwila bo zle ze daje mrożonego brokuła zamiast ze słoika,zle że nie dodaje manny do warzyw,zle że smoczka nie dajemy,zle ze do zlobka nie damy małej od września...wszystko robię zle...nie chciałam być złośliwa ale miałam na końcu języka pytanie skoro są tacy fantastyczni to czemu ich 2letnia córka nie mówi ani słowa...dopiero od tygodnia mówi mama i tata no i tyle...po prostu nienawidze jak ktoś nie zna mojego dziecka i mi doradza i jeszcze krytykuje bez prośby o to....łapie wtedy pianę straszna....

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 16:56   #106
Iwonia27
Zakorzenienie

Ula tez sie pienie na wszelkie rady. Moj szwagier ktory jest tatą od ponad roku tez zaczal mnie uswiadamiac jak jeszcze w ciazy bylam na temat wszystkiego. Po urodzeniu sie Igorasa juz mialam dosc i mu piwiedzialam ze bardzo mnie to drazni a ze bardzo sie lubimy to chce zeby to wiedzial. Od wtedy jak przy nim ktos mi cos radzil to on od razu ucinał- lepiej przestan Iwona tego nie lubi haha
Ostatnio znowu mu sie wlacza i uswiadamial nas ze Igor jak pkakal przy pobueraniu krwi to nie dlatego ze jak tlumaczylismy przez nieumiejetne pobieranie (scisnela mu paluszka az byl bialy i zdziwiona ze krew mu cos nie leci) a ten ze no co wy on czul ze bedzie kłuty widział igłe itp boszzz niecierpie takich glupich tekstow najgorsze ze on w to wierzy haha
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 17:02   #107
ola0605
Zadomowienie

Majówki 2016 - część trzecia

U nas miał być Franciszek bo byłam pewna ze chłopczyk będzie bo u nas sami chłopcy się ostatnio rodzili, u męża w rodzinie nawet żadnej kuzynki nie ma a tu taka niespodzianka
Z tym Obagiem fajny pomysł, sama bym sobie nie kupiła ale miło by było dostać albo łańcuszek złoty celebrytka.

Edytowane przez ola0605
Czas edycji: 2016-11-06 o 17:05
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 17:07   #108
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Bryyyy. Jakby sie komus chcialo czytac to w starym watku sie naprodukowalam i dopiero teraz ogarnelam ze jest nowy
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 17:09   #109
no_doubt
Wtajemniczenie

Dziewczyny przypomnijcie jak przerobiłyście świeżą cukinię i dynię? Ugotowaną czy surową do słoiczka?

I ponownie: jakaś maść na dziąsełka przy ząbkowaniu?

U nas wczoraj był grany banan - bez szału....
Dzisiaj zupka marchwiowo-ziemniaczano-pietruszkowa i póki co szał największy 4-5 łyżeczek poszło Jutro jabłuszko

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 17:13   #110
urshoola
Zadomowienie

No nieproszeni doradcy są straszni.Do takich też należy moja teściowa dlatego nie mamy częstego kontaktu bo jej rewelacje nas drażnią. Ale wczoraj czułam się strasznie.Bo to dobrzy znajomi koleżanka niestety od zawsze wnerwiala mojego męża swoim zachowaniem.A ja ze znam ja od dziecka zawsze jej bronilam na co wczoraj mój M.Powiedział....no i co już się przekonalas jaka ona jest wnerwiajaca?I to jeszcze takim tonem te jej wszystkie uwagi były...jakbym była debilem...jak to tak nie robicie nam tak lekarka kazała itd...na co ja odp.że jakby mi takie zalecenia dawał dr to o tak bym się nie zgodziła bo nie zgadzam się z tym żeby dziecko kp od 4 miesiąca jadło kasze z warzywami....kuzwa!!
ktoś pytał o kolory doidy...ja myślałam nad różanym lub lawendowym,mietowy też mi się podobał a zamówiłam pomarańczowy.Żeby rzucał się w oczy i żeby niunia chciała zwracać na niego uwagę...
ps.Odnośnie koleżanki jeszcze....nie ogarniam bo karmili córkę u nas przed tv i jeszcze pokazując jej książeczkę....jak się ma dziecko. na jedzeniu skupic?A logopeda im powiedział że nie mówi bo jest przebodzcowana bo nie skupia uwagi i się rozprasza za bardzo....brawka....

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

kupowalyscie już dzieciakom jakieś zabawki mające rozwijać chwytnosc paluszkami z przeciwstawnoscia kciuka typu jakieś piłeczki itd?szukam czegoś fajnego i nie wiem od czego zacząć...

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny przypomnijcie jak przerobiłyście świeżą cukinię i dynię? Ugotowaną czy surową do słoiczka?

Dzisiaj zupka marchwiowo-ziemniaczano-pietruszkowa i póki co szał największy 4-5 łyżeczek poszło Jutro jabłuszko
dynię pieklam do miękkości zblendowalam i zamrozilam w foremkach na lód

na dziąsła Dentinox,pansoral może być też bobodent

Stary 2016-11-06, 17:20   #111
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość

kupowalyscie już dzieciakom jakieś zabawki mające rozwijać chwytnosc paluszkami z przeciwstawnoscia kciuka typu jakieś piłeczki itd?szukam czegoś fajnego i nie wiem od czego zacząć...

Zabawek jeszcze nie kupowałam, ale się mocno zastanawiam...

Dzięki za podpowiedzi

Stary 2016-11-06, 17:29   #112
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Bryyyy. Jakby sie komus chcialo czytac to w starym watku sie naprodukowalam i dopiero teraz ogarnelam ze jest nowy
Bry! Napisalam Ci pw na fb
Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość

My uzywamy camillia
Cytat:
No nieproszeni doradcy są straszni.Do takich też należy moja teściowa dlatego nie mamy częstego kontaktu bo jej rewelacje nas drażnią. Ale wczoraj czułam się strasznie.Bo to dobrzy znajomi koleżanka niestety od zawsze wnerwiala mojego męża swoim zachowaniem.A ja ze znam ja od dziecka zawsze jej bronilam na co wczoraj mój M.Powiedział....no i co już się przekonalas jaka ona jest wnerwiajaca?I to jeszcze takim tonem te jej wszystkie uwagi były...jakbym była debilem...jak to tak nie robicie nam tak lekarka kazała itd...na co ja odp.że jakby mi takie zalecenia dawał dr to o tak bym się nie zgodziła bo nie zgadzam się z tym żeby dziecko kp od 4 miesiąca jadło kasze z warzywami....kuzwa!!
ktoś pytał o kolory doidy...ja myślałam nad różanym lub lawendowym,mietowy też mi się podobał a zamówiłam pomarańczowy.Żeby rzucał się w oczy i żeby niunia chciała zwracać na niego uwagę...
ps.Odnośnie koleżanki jeszcze....nie ogarniam bo karmili córkę u nas przed tv i jeszcze pokazując jej książeczkę....jak się ma dziecko. na jedzeniu skupic?A logopeda im powiedział że nie mówi bo jest przebodzcowana bo nie skupia uwagi i się rozprasza za bardzo....brawka....

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Aj wszyscy najmadrzejsi. Moja tesciowa np wczoraj probowala nam urzadzac nowe mieszkanie "lodowka nie w tym miejscu, wanna tez, no i sofa rozkladana musi byc w salonie i jak to nie bedzie tv???!"

A co do dzieci jedzacych przed tv to mam wrazenie ze to bardzo popularne
Stary 2016-11-06, 17:30   #113
no_doubt
Wtajemniczenie

Manu dzięki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 17:34   #114
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Aaa my kupilismy dwie pileczki. To teraz najlepsze zabawki

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-11-06, 18:02   #115
natalialina
Przyczajenie

no_doubt

Ja też poleciłabym dentinox, choć jeszcze nie wypróbowałyśmy maści calgel. Za to miałam bobodent i nie polecam, nic nie działa.
natalialina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 18:03   #116
urshoola
Zadomowienie

Manu jakie?zarzucisz cos?
taaaa nam też teściową chciała urządzać mieszkanie....

Stary 2016-11-06, 18:16   #117
martunia_199
Zakorzenienie

U nas dramat. Jeszcze takiej marudy to ja nie miałam przez ani jeden dzień przez te 6 miesięcy. Nie wiem czy go coś bierze czy jaki diabeł. Niby skok się skończył a tu dalej masakra. Spać nie chce

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-06, 18:19   #118
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Manu jakie?zarzucisz cos?
taaaa nam też teściową chciała urządzać mieszkanie....
Hmmm nie wiem czy powinnam bo chyba odbiore komus tytul matki roku. Zo ma pileczki z zoologicznego
Stary 2016-11-06, 18:39   #119
Monanka83
Zakorzenienie

Manu! Wygralas! Płaczemy z K.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Ja dziś uruchomiła oball i jest szał...tylko za daleko ucieka
Stary 2016-11-06, 18:45   #120
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Hmmm nie wiem czy powinnam bo chyba odbiore komus tytul matki roku. Zo ma pileczki z zoologicznego

Jeszcze byś musiała dopisać, ze dzieli się nimi z psiakiem
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości