"Męskie sprawy" - zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-03, 13:39   #91
shante81
Przyczajenie

krew w spermie

witajcie, zaczne od razu od sedna sprawy! od roku jestem z moim chlopakiem od 5 miesiecy zaczelismy współżyć początkowo mieliśmy problemy gdyz po stosunku zauważalam krew i do wczoraj wydalalo mi sie ze byl to moj problem krwawienia zaraz po stosunku. bylam u swojego stalego ginekologa zrobilam wszelkie badania i cytologie wyniki sa wrecz idealne i nic mi nie dolega dostalam globulki dopochwowe a moj partnej krem masc. przezostatnie miesiace mieliśmy spokuj i cieszylismy sie soba do wczoraj... gdyz po stosunku zauwazylismy krew tym razem byla ona wodoczna jasno i wyraznie w jego spermie wiec daje mi to jakis obraz tego iz wczesniejsze plamienia po stosunku mogly byc przyczyna krwi w jego spermie. nie ma żadnych dolegliwosci z tym zwiazanych. bólu czy tp. co to moze byc??
shante81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 13:47   #92
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: krew w spermie

Cytat:
Napisane przez shante81 Pokaż wiadomość
witajcie, zaczne od razu od sedna sprawy! od roku jestem z moim chlopakiem od 5 miesiecy zaczelismy współżyć początkowo mieliśmy problemy gdyz po stosunku zauważalam krew i do wczoraj wydalalo mi sie ze byl to moj problem krwawienia zaraz po stosunku. bylam u swojego stalego ginekologa zrobilam wszelkie badania i cytologie wyniki sa wrecz idealne i nic mi nie dolega dostalam globulki dopochwowe a moj partnej krem masc. przezostatnie miesiace mieliśmy spokuj i cieszylismy sie soba do wczoraj... gdyz po stosunku zauwazylismy krew tym razem byla ona wodoczna jasno i wyraznie w jego spermie wiec daje mi to jakis obraz tego iz wczesniejsze plamienia po stosunku mogly byc przyczyna krwi w jego spermie. nie ma żadnych dolegliwosci z tym zwiazanych. bólu czy tp. co to moze byc??
wystarczający powód żeby udać sie do specjalisty.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 20:13   #93
Mateusz7207873
Przyczajenie

Bóle moszny / lewego jądra

Witam. Mam 14lat. Od 3 dni odczuwam po dotknięciu lewego jądra ból. Tyczy się to lewego jądra i okolic takiego dołka pod lewa strona penisa; czasami też lewej strony obok penisa. Bole czasami same narastają by po chwili "dać mi spokój". Ból jest do zniesienia, ale czasem mnie po prostu łamie. Kiedy staram się złapać lewe jądro odczuwam taki właśnie ból. Cała lewa część moszny a także okolić obok penisa jest ok. Cała moszna wygląda tak jak zwykle. Po obmacaniu jądra też jest ok. Jest jajowate twarde ale elastyczne. Do tego czasami odczuwam (bez żadnych powodów) bóle ponad penisem. Szybko jednak przemijają.

Jakieś 2 tygodnie temu uderzyłem się właśnie ponad penisem (jakieś 3cm ponad członkiem). Miałem tam małego siniaka, który zszedł. Dla informacji powiem, że w wieku 7 lat przechodziłem jakiś zabieg na mosznie. Chyba było to przemieszczenie, w każdym razie nie żadna choroba.

Proszę o szybką odpowiedź lekarza, szczerze mówiąc boje się. Bóle trwają już 3 dzień, jeszcze o tym nie mówiłem rodzicom. Po opinii na forum obrazu ich o tym poinformuje.
Dziękuję i pozdrawiam.
Mateusz7207873 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 21:09   #94
Nathaliaczek
Raczkowanie

Dot.: Bóle moszny / lewego jądra

Chłopie, pędź do rodzinnego, 3 dni to już nie żarty.... Nie ma się czego bać, bo lekarz nie gryzie. Ja bym się na twoim miejscu bała raczej tego, że mnie coś boli, a nie tego, że trzeba się pokazać lekarzowi. Powodzenia!
Nathaliaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 21:22   #95
Mateusz7207873
Przyczajenie

W czasie kąpieli stwierdziłem, że w miejscu gdzie miałem tego siniaka już nic nie ma. Jest za to coś twardego. Tak jakbym miał pod skóra bardzo twardą, napompowaną poduszkę. To właśnie to wywoływuje ból, który mnie tak dręczy. A co do jądra to powiedzcie, co to może być? Ja wiem, że tu potrzebny lekarz, ale jestem ciekaw. Żadnych zewnętrznych objawów czegokolwiek nie widzę.
Mateusz7207873 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 21:51   #96
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

przykro mi, ale Cie przez internet nie zbadamy i mie co gdybac tylko idz do lekarza

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 22:02   #97
Nathaliaczek
Raczkowanie

Najprawdopodobniej czeka cię USG i to chyba tyle, co możemy ci powiedzieć. Jest wiele przyczyn takich guzków pod skórą, i tylko lekarz ci powie, co to jest. Ten guzek powoduje być może ucisk na nerw i stąd promieniujący ból. Będzie dobrze, tylko idź jak najszybciej do lekarza.
Nathaliaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 07:11   #98
Ankalime
Zadomowienie

a ja mysle, tak sobie pogdybam a co , ze 'tamte' rejony sa bardzo dobrze ukrwione przeciez i siniak Ci dlatego szybko zszedl ale pozostal guzek, mysle ze to tylko od uderzenia, dlatego przy dotknieciu jest twardy -guzek ofc- i bol tam 'emanuje'.
jednak zaznaczam, ze warto by bylo wybrac sie do lekarza rodzinnego
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-23, 21:14   #99
andzys
Przyczajenie

Dot.: "Męskie sprawy" - zbiorczy

Mam problem. Jestem z moim chłopakiem od roku i nigdy nikomu nic nie dolegało po stosunku aż do dzisiaj, dostał on jakąś wysypkę w okolicach penisa która sięga aż do pępka, jest bardzo swędząca i jest tego bardzo dużo... Boję się ze to może być moja wina... Cały czas było wszystko dobrze a ja go nie zdradziłam, więc od czego to może być?
andzys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-23, 21:31   #100
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzys Pokaż wiadomość
Mam problem. Jestem z moim chłopakiem od roku i nigdy nikomu nic nie dolegało po stosunku aż do dzisiaj, dostał on jakąś wysypkę w okolicach penisa która sięga aż do pępka, jest bardzo swędząca i jest tego bardzo dużo... Boję się ze to może być moja wina... Cały czas było wszystko dobrze a ja go nie zdradziłam, więc od czego to może być?
przyczyn moze byc na prawde bardzo wiele... Jedyna metoda na wysypke to wyslac go do urologa, ale najpier musi pojsc po skierowanie do lekarza rodzinnego. Innej metody nie ma. No i Ty bedziesz musiala sie tez przeleczyc.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 00:39   #101
Huligan
Przyczajenie

Question Dziwne zgrubienie łonowe:/

No wiec tak... od jakiegos roku zauwazyłem dziwne zgrubienie... szukałem na roznych forach i jakos nie mogłem znalesc czegos takiego jak ja mam... w strefie łonowej po prawej stronie mam wybrzuszenie, wyglada jak taki bombel wypełniony powietrzem albo wodą, jest miekki i jak go naciskam to znika i po chwili znow sie pojawia... kiedy napinam miesnie brzucha to on wtedy rosnie :/ nie wiem co to moze byc... duzo cwicze na siłowni, moze to od wysiłku?? [Jestem nowy na forum wiec prosze nie krzyczec jak cos nie tu dodałem ]
Huligan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-25, 07:02   #102
aasiaa1990
Przyczajenie

Dot.: Dziwne zgrubienie łonowe:/

hmmm....skoro jestes facetem to my Ci nic nie pomozemy...a poza tym,to jest dzial GINEKOLOGIA...
pozdrawiam
aasiaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 07:05   #103
kliwia
Zakorzenienie

może to przepuklina?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 07:23   #104
nailpolish
Rozeznanie

przepuklina

nailpolish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 07:23   #105
SailorMoon
Zadomowienie

Witaj... Bardzo prawdopodobne, ze to jest wlasnie przepuklina. Wszystko by sie zgadzalo biorac pod uwage ten wysilek na siłowni, ale nie widzac tej zmiany chorobowej, kierujac sie jedynie pobieżnym opisem nikt nie jest w stanie zdiagnozowac a tym bardziej leczyc Twojej dolegliwosci. Lepiej udaj sie do lekarza pierwszego kontaktu. 3mam kciuki, aby to nie bylo nic groznego
Stary 2008-06-25, 10:49   #106
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aasiaa1990 Pokaż wiadomość
hmmm....skoro jestes facetem to my Ci nic nie pomozemy...a poza tym,to jest dzial GINEKOLOGIA...
pozdrawiam
jasne. zauwaz ze istnieje podpiety watek 'meskie sprawy'

tez mysle, ze to przepuklina, udaj sie do lekarza rodzinnego
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 19:12   #107
ukrycior
Zakorzenienie

Przychylam się do przepukliny.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 20:45   #108
elmutek
Przyczajenie

Dot.: pytanie do ginekologa

witam wszystkich to co prawda jest moja 1 wiadomość ale mam dość duży problem a mianowicie z moim partnerem niedawno odbyliśmy nasz 1 stosunek (nasz jako pary) (od ostatniego już jakiś rok zleciał...) i co dziwnego zauważyłam u niego, że bardzo szybko się podniecił aż straszliwie ponieważ nie potrwało to nie z 5 min ... (że tak powiem ledo się nadziałam przepraszam ale tak bardziej obrazowo) dlaczego mój partner tak szybko się podniecił ? i jak można temu zaradzić ?

a drugi problem albo nie wiem czy to problem wyczułam u niego na członku jak by krostki :| zapytałam go czy ma jakieś problemy i ze szczerej rozmowy nic nie wynikło ponieważ jak mi powiedział że nie ma problemów z oddawaniem moczy przynajmniej nie czuję pieczenie co mogło by być oznaką opryszczki ale wie że ma jakieś krostki a jak był u ginekologa ten mu powiedział że to jest normalne ponieważ ma przetłuszczoną skórę :| i co tu teraz ?
elmutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 21:27   #109
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: pytanie do ginekologa

Cytat:
Napisane przez elmutek Pokaż wiadomość
witam wszystkich to co prawda jest moja 1 wiadomość ale mam dość duży problem a mianowicie z moim partnerem niedawno odbyliśmy nasz 1 stosunek (nasz jako pary) (od ostatniego już jakiś rok zleciał...) i co dziwnego zauważyłam u niego, że bardzo szybko się podniecił aż straszliwie ponieważ nie potrwało to nie z 5 min ... (że tak powiem ledo się nadziałam przepraszam ale tak bardziej obrazowo) dlaczego mój partner tak szybko się podniecił ? i jak można temu zaradzić ?

a drugi problem albo nie wiem czy to problem wyczułam u niego na członku jak by krostki :| zapytałam go czy ma jakieś problemy i ze szczerej rozmowy nic nie wynikło ponieważ jak mi powiedział że nie ma problemów z oddawaniem moczy przynajmniej nie czuję pieczenie co mogło by być oznaką opryszczki ale wie że ma jakieś krostki a jak był u ginekologa ten mu powiedział że to jest normalne ponieważ ma przetłuszczoną skórę :| i co tu teraz ?
Co do ponieenia, moze byl tak "wyglodnialy", ze tak krotko to trwalo. Ja na razie bym sie tym nie przejmowala. Jesli sytuacja by sie powtarzala to wtedy bylby problem. No i z reguly facetom wystarczy 5 minut. Taka ich natura.

Co do krostek... Ciekawy jaki ginekolog go przyjal... Ja wiem, ze ginekolog faceta nie obejzy, bo to nie jest jego specjalizaja. Ja bym go wyslala do rodzinnego po skierowanie do urologa (to jest wlasciwy odpowiednik ginekologa dla faceta).

Przesuwam na "meskie sprawy"

AV by jaga_2001

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-25, 22:33   #110
elmutek
Przyczajenie

hehe no może i tak ale jak teraz przeczytałam to ma mniejwięcej to co jest wypisane że ma zabużenia potowe i widzę że to nie tylko u niego to jest i czuję sie już bezpieczniej jeżeli to niejest nic groźniego tylko jeszcze mu powiem by tego nie wyciskał bo facet fo facen nierozumie .... :P a właśnie co do tego stosunku to jestem w rosterce i jak by takim załamaniu bo się chłopak pospinał a po pewnym czasie dopiero powiedziałam mu że boirę tabletki bo jakoś niebyło okazji porozmawiać o tym ale no niewiem jak tu zaradzić temu... by jakoś mógł dłużej pociągnąć może się dopiero rozbryka ? bo boję się że to jest prawiczej bo niby zapewnia ale jak to tam naprawdę jest to nie powie. a właśnie i jeszcze taki mały problemik z pytaniem gdy ja mu ręką "marszczę członka" - (określę to tak bo niechcę zbytnio przesadzać ze słowami) ale chyba każda wie o co chodzi i problem jest w tym że mu tak marszczyć z 20 min i nic zero wytrysku a myślałam że takie cos podnieci to co prawda było już jakiś czas temu ale no nic i wyczytałam to że sytuacja taka może być ponieważ ma słabo rozwinięty mięsień pod jądrami się znajdujący niepamiętam się jak on nazywa i że trzeba go ćwiczyć no i tu jest dopiero zagadka :|
elmutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-28, 16:29   #111
orzojr
Przyczajenie

duży problem

Od jakiegoś czasu często bolą mnie jądra nie wiem dlaczego jak siedze czy jak sie poruszam i nie wiem co mam robić czy to moze być grożne i prowadzić do bezpłodnosci
orzojr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-28, 16:50   #112
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: duży problem

Nie wiadomo jaka jest przyczyna -zastanów sie nad przebytymi chorobami, przyjmowanymi lekami a także nad bielizną czy nie jest zbyt obcisła, czy nie brałeś gorących kąpieli lub pryszniców a także czy sie przypadkiem np. nie uderzyłeś. Jeżeli nic ci nie przychodzi do głowy to nie pozostaje nic innego jak udac się do lekarza i im szybciej tym lepiej.
Stary 2008-06-28, 16:50   #113
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzojr Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu często bolą mnie jądra nie wiem dlaczego jak siedze czy jak sie poruszam i nie wiem co mam robić czy to moze być grożne i prowadzić do bezpłodnosci
ginekologia to nie dzial dla facetow. To dzial typowo babski, bo dotyczy tylko problemow kobiecych. Od meskich spraw jest urolog i do niego sie udaj. Poza tym, czy nie widac na gorze przypietego watku "meskie sprawy"?

lacze.

A od siebie dodam, ze byc moze jestes zbyt "spiety seksualnie" i dlatego masz takie dolegliwosci. Moze jakbys sobie "ulzyl" to by przeszlo. Najpierw jednak udaj sie do rodzinnego po sierowanie do urologa.

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-29, 14:56   #114
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
ginekologia to nie dzial dla facetow. To dzial typowo babski, bo dotyczy tylko problemow kobiecych. Od meskich spraw jest urolog i do niego sie udaj. Poza tym, czy nie widac na gorze przypietego watku "meskie sprawy"?

lacze.

A od siebie dodam, ze byc moze jestes zbyt "spiety seksualnie" i dlatego masz takie dolegliwosci. Moze jakbys sobie "ulzyl" to by przeszlo. Najpierw jednak udaj sie do rodzinnego po sierowanie do urologa.
Nie urolog, tylko androlog Faceta bolą jądra a od jąder jest androlog. Urolog zajmuje się układem moczowym, choć faktycznie jest bardziej kojarzony z facetami ze względu na prostatę i ich problemu z oddawaniem moczu po 40stce, a i choroby urologiczne są u męzczyzn bardziej dotkliwe ze względu na "długość przewodu". Ja jestem pod stałą opieką urologa i nefrologa ze względu na problemy z nerkami i układem moczowym.

A więc androlog- a nie urolog.
Stary 2008-07-22, 12:58   #115
mirage01
Rozeznanie

Dziewczyny ostatnio byłam u ginekologa i okazało się,że mam grzybice. od mojego TŻ na pewno sie nie zaraziłam bo doktor powiedział,że nie ma takiej możliwości żeby to przeszło przez prezerwatywe..
jednak zastanawiam sie czy tylko ja powinnam sie leczyć. może jest coś co on mógłby wziąć żeby się odkazić na wszelki wypadek?
lekarz przepisał mi standardowo clotrimazolum (tabletki), a słyszałam,że jest też maść.... czy mój TŻ może jej użyć??
Stary 2008-07-22, 21:35   #116
lukaszszn
Przyczajenie

Dot.:jądra

witam czy to normalne ze jedno jądro jest nizej a 2 wyzej?
lukaszszn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 22:44   #117
klaudens
Zakorzenienie

Dot.: jądra

tak
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 13:05   #118
kkapokk
Przyczajenie

Wymaz spod napletka

Hej
Mam pytanie; kiedy robi się wymaz spod napletka? Wiem, że dobrze go zrobić, jeśli partnerka ma przewlekłą grzybicę pochwy, ale czy przy innych dolegliwościach (zapaleniach cewki, odbytu etc) też warto?
I czy taki wymaz można zrobić w każdym labolatorium (bez skierowania)?
kkapokk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 14:27   #119
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: Wymaz spod napletka

Cytat:
Napisane przez kkapokk Pokaż wiadomość
Hej
Mam pytanie; kiedy robi się wymaz spod napletka? Wiem, że dobrze go zrobić, jeśli partnerka ma przewlekłą grzybicę pochwy, ale czy przy innych dolegliwościach (zapaleniach cewki, odbytu etc) też warto?
I czy taki wymaz można zrobić w każdym labolatorium (bez skierowania)?
Badanie mozesz teraz zrobic. Nawet wskazane jesli to Ty odczuwasz takie dolegliwosci.
W kazdym laboratorium tego nie zrobisz. Najlepiej wez skierowanie do wenerologa od rodzinnego a tam juz Ciebie pokieruja do odpowiedniego laboratorium. Ew. sam poszukaj laboratorium wenerologicznego. Tak czy siak i tak musialbys placic za badanie. Posiew ok 20 zl, jesli wyszlyby bakterie to dodatkowo za antybiogram, ktory w takim wypadku jest konieczny zaplacisz 27 zl. Ale cena moze sie roznic w zaleznosci od laboratorium. No i lepiej jest wymaz zrobic nie z napletka a z cewki moczowej.

Lacze ze zbiorczym, ktory jest przyklejony na gorze strony!

AV by jaga_2001
Stary 2008-08-01, 14:37   #120
kkapokk
Przyczajenie

Nieuściśliłem sprawy; to nie ja mam dolegliwości, tylko moja partnerka (kłopoty z cewką moczową). No i gdzieś czytałem, że to może być wina bakterii, które są pod napletkiem-nieszkodliwych dla mężczyzny, za to powodujących kłopoty u kobiet. Chciałbym wiedzieć, czy takie bakterie się pod moim napletkiem znajdują i czy ewentualnie to można leczyć.
Pozdr.
kkapokk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości