![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szydełkowe zwierzaki :)
dokładnie w tajemnicy przed wszytskimi zdjecie bylo robione
![]()
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A słonika robiłam wegług opisu misia.Tułów i głowę zrobiłam identyczną jak tam, natomiast nad łapkami i uszami troszkę kombinowałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
ojoj widzę, ze nikt tu nie zagląda
![]() Przepraszam Reni_a, że nie podałam wcześniej schematu, ale calkiem mi z głowy wyleciało ![]() ![]() tułów 1.Zrób 2 oczka łańcuszka, w 2 oczku (tym dalej od szydełka) zrób 6 półsłupków 2.W każdym oczku zrób po 2 półsłupki (w sumie powstaje 12 oczek) 3.w każdym z 12 oczek zrób po jednym półsłupku 4.Zrób w trzech pierwszych oczkach po 1 półsłupku, zrób 2 półsłupki w czwartym oczku- to wszystko zrób 3razy( w sumie 15oczek) 5 6.w każdym z 15oczek zrób po jednym półsłupku 7.zrób półsłupki z dwóch pierwszych oczkach, 2 półsłupki w kolejnym-zrób to wszystko 5razy(20oczek) 8-11.w każdym z 20 oczek zrób po jednym półsłupku(20oczek) 12.zrób po jednym półsłupku w pierwszych 2 oczkach, złącz ze sobą 2następne oczka i zrób półsłupek- zrób to 5razy(15oczek) 13.w każdym oczku zrób po jednym półslupku(15oczek) 14.zrob półsłupek w pierwszym oczku, złącz ze soba 2oczka i zrób półsłupek-zrób to 5razy(10oczek) 15.zlącz ze sobą 2następne oczka i zrób półsłupek-zrób to 5razy(5oczek) głowa 1.Zrób 2 oczka łańcuszka, w 2 oczku (tym dalej od szydełka) zrób 6 półsłupków 2.W każdym oczku zrób po 2 półsłupki (w sumie powstaje 12 oczek) 3.zrób półsłupek w pierwszym oczku, 2półsłupki w następnym oczku-zrób to 6razy(18oczek) 4.w dwóch pierwszych oczkach zrób po 1 półsłupku, 2półsłupki w następnym oczku-zrób to 6razy(24oczka) 5.6.w każdym oczku zrób po jednym połsłupku(24oczka) 7.po jednym półsłupku w pierwszych 2oczkach, po 2półsłupki w kolejnych 3oczkach, po jednym półsłupków w kolejnych 9oczkach, po 2półsłupki w kolejnych 3oczkach, po jednym półsłupku w kolejnych 7oczkach(30oczek) 8.po jednym półsłupku w pierwszych 4oczkach, po 2półsłupki w kolejnych 2oczkach, po jednym półsłupku w klejnych 13oczkach, po 2półsłupki w koloejncyh 2oczkach, po jednym półsłupku w ostatnich 9oczkach(34oczka) 9.10.po jednym półsłupku w kazdym z 34oczek(34oczka) 11.po jednym półsłupku w pierwszych 3oczkach(półsłupek w następnych 2oczkach razem-zrób to 3razy), po jednym półsłupku w kolejnych 11oczkach(jeden pósłupek w 2oczkach razem-zrób to 3razy), po jednym półsłupku w kolejnych 8oczkach(28oczek) 12.po jednym półsłupku w pierwszych2oczkach, jeden półsłupek w 2oczkach razem-zrób to 7razy(21oczek) 13.półsłupek w pierwszym oczku, półsłupek w 2oczkach razem-zrób to7razy(14oczek) 14.półsłupek w 2oczkach razem-zrób to 7razy(7oczek) trąba 1.Zrób 2 oczka łańcuszka, w 2 oczku (tym dalej od szydełka) zrób 6 półsłupków 2.3.po jednym półsłupku w kazdym z 6oczek 1.Zrób 2 oczka łańcuszka, w 2 oczku (tym dalej od szydełka) zrób 8 półsłupków 2.3.po jednym półsłupku w każdym z 8oczek noga 1.zrób 2oczka i 6połsłupków w drugim oczku. 2.po 2półsłupki w każdym z 6oczek(12oczek) 3.po 2półsłupki w kazdym z 12oczek(24oczka) 4.1półsłupek w pierwszym oczku i 1półsłupek w dwóch oczkach razem(12oczek) 5.po 1półsłupku w kazdym z 16oczek(16oczek) 6.w 2pierwszych oczkach po 1półsłupku w kolejnych 2oczkach razem 1półsłupek(12oczek) 7.po 1półsłupku w każdym z 12oczek 8.po 1półsłupku w każdym z 12oczek 9.po 1półsłupku w każdym z 12oczek rękę robiłam w ten sam sposób jak nogę, tylko żeby wyszła troszkę mniejsza na początku zamiast 6półsłupków zrobiła ich 5.A uszy jakoś sobie też wymyśliłam, ale nie pamiętam jak ![]() ![]() Mam nadzieję, że pomogłam troszkę i czekam na końcowy efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
olusia... czy mogłabyś wytłumaczyć mi dooładniej łapki słonika?? (jeśli bedziesz miała chwilkę) ponieważ z tego podanego przez ciebie wcześnije nic mi nie wychodzi :c(( Chyba że cosik źle czytam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Wszystkie zwierzaczki są śliczne. Misio jest the best!
![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
dziewczyny swietne macie te zwierzatka . moze tez zrobie jak bede miała czas
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możliwe, że cos zamotałam z tymi łapkami, bo pisałam to z pamięci.Musisz chyba sama popróbować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
ja tez nie rozumie tak to robic w tylnej petelce oczka...i jak zrobic polslupek z narzucona nitka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
miałam chwilke i zabrałam sie za misia. niestety wyszedł mi większy i pyszczek łaski, uszka zrobiłam większe bo były mieproporcjonalne do główki no i coś podobnego do myszki mi wyszło.
![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Wspaniale sa te Wasze zwierzaki. Sloniki mi sie szczegolnoe podobaja, koniecznie musze takiego zrobic. Ja jak narazie mam na swoim koncie dwie myszki. Oto i one
![]()
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
ja ostatnio zrobiłam szydełkowego słonia...takiego małego, wypchanego watą... ale niestety nie mam aparatu i nie mogę się nim pochwalić ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
powiem wam coś dziopki! dup* urywa! REWELACJA normalnie boskie są te wszystkie małe dziady. pościągałam co trzeba i się zabieram za robotę. sesja w toku to dobre alibi mam teraz!!! DZIĘKI - jesteście bohaterkami MAJA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Witam , ja wydziergałam dzisiaj dla mojego męża prezent mikołajkowy , Misiek Smutasek
http://img71.imageshack.us/img71/6650/imag0001bp9.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
slodziutki!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ale ciekawy watek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
A moze ktos ma schemat lub opis szydelkowego kotka? A moze ktoras zrrobila? To bym slicznie poprosila o inspiracje
![]() ![]()
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
A oto mój pierwszy szydełkowy misiaczek "Smutasek"
![]() Pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ten smutasek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Corallia
![]() To "pierwszaczek "- śliczny ![]()
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Takiego ślicznego "Smutaska" z chęcią dowiesila bym do swojej torebki !!!!!
Bomba!
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Witaj,
opis znalazłam w tym wątku na pierwszej stronie (jest link do rosyjskiej strony z oryginalnym angielskim przespisem na misia, jak również tłumaczenie na polski) Pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
A oto brat Smutaska (Pierwszaczka) - "CUDACZEK"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Rzecz w tym, że nie rozumiem punktu drugiego(ach, co to będzie przy ostatnim..), cytuję: "2. W każdym z 6 oczek zrób po 2 półsłupki (powstaje 12 oczek)" Dwa półsłupki, w sensie, że po jednym czy dwa naraz? Bo jeśli zrobię już ten jeden półsłupek, to nie mam oczka i nie wiem gdzie zahaczyć ten drugi :P Ehh, wczytuję się we wszystkie instrukcje a i tak nie wiem. Mam nadzieję, że ktoś zrozumie pytanie(wiem, że głupie) ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Corallia ![]() ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a poniżej możesz podpatrzeć ![]() http://images.google.pl/imgres?imgur...%3Dpl%26sa%3DN |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak zrobisz pierwszy półsłupek w oczku, to zaczynasz drugi półsłupek, ale nie w następnym oczku, tylko w tym samym, w którym zrobiłaś pierwszy półsłupek. Musisz wbić szydełko w te już "zapełnione" jednym półsłupkiem oczko ![]() ![]() EDIT: Ups, Malinka_5, spóźniłam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Malinka, Bubastis dzięki!
![]() Nie widziałam tej strony, jak zawsze szukam nie uważnie, ale cóż ![]() Dalej chyba jakoś pójdzie, przy tym utknęłam ale mnie poratowałyście, buziak dla was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Akwarynka
![]() ![]() http://images.google.pl/images?hl=pl...=1&sa=N&tab=wi http://images.google.pl/images?svnum...j+obraz%C3%B3w |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki w każdym razie bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.