![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z kaszakiem :-(
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Witam Miłe Panie!
Wydaje mi sie że rzeczywiście w Waszym przypadku chodzi o kaszaka lub tłuszczaka-rozpoznać może jedynie lekarz.Wiem gdyz sama jeszcze do niedawna miałam kaszaka na szyi-nie dokuczał mi,był nieduzy ale denerwował mnie wię c poszłam do chirurga.Po rozpoznaniu zapisał mnie do szpitala,po czym trafiłam na stół.Zabieg trwał ok.20min.i wykonany został przy znieczuleniu miejscowym.Po zabiegu pojechałam do domu z nieduzym opatrunkiem,który(oczywiś cie zmieniany codziennie)nosiłm przez tydz.do zdjęcia szwów.Uff..to chyba tyle ![]() pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
To może i ja się dołączę. Bo ja mam ale na powiece lewego oka
![]() ![]() ![]() ![]() Chciałabym iść z tym do lekarza ale nie wiem do jakiego okulista, skórny ![]() Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2006-05-16 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
no to tak zrobię. jutro zarejestruję się do mojej okulistki i załatwie od razu 2 w 1
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
beat@ a może to nie jest kaszak, tylko jęczmień? Moja koleżanka miała własnie takie niegojące sie jęczmienie, które poczatkowo nie bolały, a potem zaczynały i jej je wycinali^^
![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
hmmm no nie wiem czy jęczmień, ostatnio jak byłam u okulisty to już to miałam tylko jakoś nie bolało więc nie zaprzatąłam sobie tym głowy a i okulistka nic nie mówiła. a jeszcze jęczmienie już tyle razy miałam że nawet jak ja jeszcze zauważyć nie zdążę to tato już go widzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Mi będą to w przyszłym tygodniu wycinać, jak znajomy chirurg-onkolog wróci z urlopu. Wczoraj z nim rozmawiałam przez telefon i powiedziałam że skóra jest zaczerwieniona, że boli, że ostatnio strasznie urosło. Stwierdził żeby tylko ropa się nie zebrała i kazał robić okłady z sody a na noc smarować gazę maścią Detreomycyna i przykleić gazik do szyi. Tak robię i zobaczymy
![]() Beat@ u Ciebie może wycięcie nie będzie konieczne, może jakiś inny sposób się znajdzie. Nie martw się na zapas. Pozdrawiam Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2006-05-30 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Biricchina:Pomoge jak tylko będę umiała
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi czy zmiane w ogóle trzeba usuwac to zdecydowanie tak,gdyż moze się powiekszać i ropieć-a to nie będize przyjemne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
hej..
ja też miałam taki problem,ale 2 lata temu wreszcie przelamałam strach i poszłam go wyciac..a wkurzał mnie bardzo bo rósł mi gdzies w okolicach zakończenia łuku brwiowego na lewym oku,troche to głupio wyglądało.. :P Jak na tego typu zabieg trochę długo trwało bo około godziny,jeśli chodzi o ból to nie za bardzo..tylko znieczulenie trochę...po zabiegu poczułam wielką ulgę ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A zostały Ci jakieś ślady po wycięciu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Jakieś 4 lata temu miałam usuwane dwa kaszaki rosnące na głowie. Jak wspomniała jedna z dziewczyn sam zabieg nie boli. Mój był wykonywany w gabinecie, od razu wróciłam do domu. Mam jedną radę-kupcie naprawde mocne środki przeciwbólowe. Moje znieczulenie zaczęło "puszczać" już na szpitalnym korytarzu. Na koniec jedna uwaga-wycięcie kaszaka czasem nie likwiduje problemu-znów mam dwa, znów na głowie...
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
re arabesca
Mam ślad-średniej wielkości bliznę,ale to dlatego ze 2 razy mnie cięli.. za pierwszym razem mialam z 6 lat..strasznie się wyrywałam więc nie wycięli mi całego kaszaka,a zostawili pokaźną bliznę.Za drugim razem nacięcie zrobili mi na tamtej bliźnie więc nie miałam następnej :P Podejrzewam,że gdyby nie mialam wycinananego tego w dzieciństwie to zostałby mi malutki ślad,wiec nie ma się czego bać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja 16 czerwca mam wizyte u okulisty, to zobaczymy co mi powie na temat mojego intruza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwne kropeczki pod oczami...
Z tym trzeba isc do kosmetyczki! to niejest zadna choroba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Nie dajmy się zwariować......... mam takie coś od lat i nigdy nie było to dla mnie problem, dopiero dziś zastanowiłam się nad tą kwestią
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
"To raczej jakaś choroba skóry ,wydaje mi się,że powinien to obejrzeć dermatolog.Normalnie skóra pod oczami jest gładka."
![]() To nie jest choroba...po prostu niektorzy ludzie tak mają ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Heheh... Gdyby to była choroba, to około 50 % społeczeństwa musiałoby się leczyć na kaszkę pod oczyma. Jedni tak mają, inni nie. A zeby były mniej widoczne to trzeba walczyć z cieniami pod oczyma.
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Mam dokładnie identyczne! Nie wiem czy można je jakoś zlikwidować, ale dożo snu, rozswietlający krem pod oczy i 3 litry wodu dziennie sprawiły, ze skora przsestałą byc sina, jest troche jaśniejsza, a przez to kropeczki są mniej widzoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki ja już po zabiegu. Trwał 40 minut. Jak Wam wcześniej wspominałam miesiąc temu zrobiło mi się zapalenie. Kaszak powiększył się, zrobił się czerwony i bolał. Wczoraj przed zabiegiem lekarz go obejrzał i powiedział że zapalenie zeszło. Położyłam się na boku, posmarował mnie spirytusem i zaczął znieczulać. To nie bolało. Niestety później zacząły się problemy. Po rozcięciu skóry okazało się że zapalenie jest nadal i lekarz męczył się z kaszakiem 30 minut. Nie było to przyjemne. Nie czułam bólu, ale czułam że ciągnie coś, że z czymś się siłuje. Potem żeby pozbyć się go do końca łącznie z torebką wypalał mnie prądem.
Nie czekajcie z zabiegiem aż zrobi wam się zapalenie, nie warto. Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
To ja się pochwalę że zrobiłam pierwszy krok i zapisałam się do dermatologa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
a ja jutro idę do okulisty, zobaczymy co mi powie na temat tego mojego małego dziada, bo już spokojnie sie pomalować oka po prostu nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziewczyny ja już powoli trace siły.
![]() Stosujee żel do mycia twarzy peelingujący z tyci drobinkami. i nic wiecej bo wiem z doświadczenia[borykajac sie juz z jakies 2 lata z tym problemem] że im wiecej kosmetykow tym gorzej. ![]() Tych grudek nawet nie da się wycisnąć ![]() ![]() POMÓŻCIE! ![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grudki na czole ;( Jaaaaaaki dół ;(((
czytałam w TWoim STylu, ze jest jakies nowe urządzenie do usuwania zaskórników - ok 150 zł - reklamowany jako gabinet kosmetyczny w domu - nie znalazłam jeszcze w necie -ani nie widziałam w sklepach - achętnie skusiałbym się - BO MAM TAK SAMO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.