16-letnia mamusia? to mam byc ja? niee! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-16, 15:20   #91
laetus
Raczkowanie

GG do laetus
Dot.: 16-letnia mamusia? to mam byc ja? niee!

W przypadku gdy inne środki antykoncepcyjne zawodzą (tu akurat pęknieta prezerwatywa) istnieją tzw środki "po". Do takich preparatów należy miedzyinnymi tabletka postinor, jest ona bezpieczna do 24-72 godzin po stosunku i hipotetycznym zapłodnieniu, pózniej może prowadzić do bardzo poważnego krwawienia i innych komplikacjach zdrowotnych (nawet do poważnego stanu zapalnego i śmierci). W takich przypadkach nawet jak jestes 16-latką radziłabym się chociaż przebadać.
A tak ogólnie rzecz ujmując zajście w ciąże jest baaardzo mało prawdopodobne. Komórka jajowa żyje przeczetnie 24 godziny, plemnik 72 godziny, 70% zygot nie ulega w ogóle implantacji (tzn nie rozwija się płód), więc przeliczając to wszystko to trzeba się jednak napracować by mieć potomka
A jeszcze co do wieku to kobieta własnie pomiędzy 15 a 16 rokiem życia ma najlepsze wskaźnikowo poziomy hormonów, by zajść w ciąże.
Jeśli chodzi zaś o metody naturalne to przynoszą one średnio 50% skuteczność w zapobieganiu, zaś w spładzaniu hmmm dużo, dużo większe. Dlatego ja osobiście odradzam, chyba, że ktoś bardzo ufa swojemu organizmowi i wie co gdzie i kiedy.
laetus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 15:28   #92
fredka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natii4
Łapiesz mnie za słówka moja droga

No właśnie my tu gdybiemy o świadomości seksualnej, jak sama zauważyłaś u mniejszego odsetku młodzieży,ale jak pokazuje m.in. postawa autorki tego wątku wiele osób nie dorosło do seksu,a mimo to go uprawiają.
Poza tym do seksu trzeba dwojga-mężczyźni później dojrzewają psychicznie niż kobiety i jak się pojawiają na hozyroncie problemy to ich nie ma. W takim wypadku dla mnie podjęcie decyzji o wpółżyciu nie było świadome.

Taki off topic jak przyjdzie tu wisienk@-dlaczego mówisz,że masz 18 lat,a w profilu masz 20 kilka
W życiu nie śmiałabym łapać za słówka
Co do świadomości seksualnej wspominałam już, że zgadzam się całkowicie, sama swego czasu uczestniczyłam w małej krucjacie tu na Wizażu, ale to chyba nic nie da
A co do facetów - zauważ, że najczęściej kobiety mają starszych partnerów i naprawde zdarzają się przypadki, że dziewczyna jest gotowa i świadoma, a facet nie ucieknie "jakby co"

Tak coś mi się zdaje, że nasze opinie (poza oczywiście tą odnośnie antykoncepcji ) nie różnią sie tak drastycznie, również nie pochwalam zbyt szybkiego i nie do końca przemyślanego rozpoczynania życia seksualnego, czasem przeraża mnie to, co się dzieje, ale tym razem tylko staję w obronie tej części nastolatek (bo sama jeszcze jakiś czas nią będę ), które nie sa głupiutkimi siksami niemającymi bladego pojęcia o seksie (bo takie istnieją )
fredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 15:39   #93
natee
Zakorzenienie

hehe rzeczywiście zrobiło sie forum plotkowe a załozycielka już wcale sie nie udziela ... hmmmm ...
zrobiła ten test czy jeszcze nie ???

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 16:02   #94
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fredka
W życiu nie śmiałabym łapać za słówka
Co do świadomości seksualnej wspominałam już, że zgadzam się całkowicie, sama swego czasu uczestniczyłam w małej krucjacie tu na Wizażu, ale to chyba nic nie da
A co do facetów - zauważ, że najczęściej kobiety mają starszych partnerów i naprawde zdarzają się przypadki, że dziewczyna jest gotowa i świadoma, a facet nie ucieknie "jakby co"

Tak coś mi się zdaje, że nasze opinie (poza oczywiście tą odnośnie antykoncepcji ) nie różnią sie tak drastycznie, również nie pochwalam zbyt szybkiego i nie do końca przemyślanego rozpoczynania życia seksualnego, czasem przeraża mnie to, co się dzieje, ale tym razem tylko staję w obronie tej części nastolatek (bo sama jeszcze jakiś czas nią będę ), które nie sa głupiutkimi siksami niemającymi bladego pojęcia o seksie (bo takie istnieją )
Ja (nie)stety jestem zainfekowana wiadomościami jakie mam na moich studiach,a zajęcia mam z seksuologiem. U nas w grupie są osoby 20 kilku letnie,które jak np. widzą narządzy płciowe to reagują na to śmiechem, czerwinieniem się itp. Ostatnio nasz wykładowca powiedział pewnemu 25-latkowi,że jeszcze musi dorosnąć do spraw seksu

Znalazłam w necie coś co wytłumaczy chyba najlepiej to o co mi chodzi.

Być dobrze przygotowaną do zbliżenia cielesnego z drugim człowiekiem nie oznacza jedynie pożądania, lecz pełną gotowość: psychiczną, duchową i fizyczną. Najważniejszą sprawą jest w pełni świadome podjęcie decyzji o współżyciu. Dla własnego dobra musisz wziąć pod uwagę dwa bardzo ważne czynniki: konieczność zabezpieczenia się przed chorobami przenoszonymi drogą płciową oraz zabezpieczenie się przed niechcianą ciążą.

Jeżeli chodzi o ostatnie zdanie to większość z nas bierze pod uwagę tylko zabezpieczenie przed niechcianą ciążą,a niestety nie uwzlędnia się chorób przenoszonych drogą płciową,bo jak sie stosuje jedną formę antykoncepcji to po co jeszcze prezerwatywa

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 16:12   #95
fredka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natii4
Jeżeli chodzi o ostatnie zdanie to większość z nas bierze pod uwagę tylko zabezpieczenie przed niechcianą ciążą,a niestety nie uwzlędnia się chorób przenoszonych drogą płciową,bo jak sie stosuje jedną formę antykoncepcji to po co jeszcze prezerwatywa
Ale przecież zawsze można zrobić badania, oczywiście i w przypadku kobiety i mężczyzny. Ale to jest wykonalne raczej tylko przy stałych związkach, nie przy chwilowych ekscesach

Tak przy okazji, 20-latki zachowujące się w ten sposób? Dziwne baaardzo

I mały off topic i czysta ciekawość: co to za kierunek, że masz wykłady z seksuologiem?
Stary 2006-03-16, 16:23   #96
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fredka
Ale przecież zawsze można zrobić badania, oczywiście i w przypadku kobiety i mężczyzny. Ale to jest wykonalne raczej tylko przy stałych związkach, nie przy chwilowych ekscesach

Tak przy okazji, 20-latki zachowujące się w ten sposób? Dziwne baaardzo

I mały off topic i czysta ciekawość: co to za kierunek, że masz wykłady z seksuologiem?

Pedagogika,a te zajęcia po to,by rozmawiać z 16 latkami o seksie

Badania badaniami,a nie lepiej się zapezpieczyć.Np. taki HIV może dopiero dać o sobie znać po 16 latach. Poza tym mamy podział na płyny o wysokim i niskim mianie,czyli jak są wysokie to jest 100% możliwość zarażenia,jeżeli ta druga osoba jest zarażona. Takim płynie,a właściwie substancji o wysokim mianie jest kał ludzki. Słyszałam o przypadku,kiedy kobieta była dziewicą,kiedy poślubiła swojego męża,potem nie zdradzali się,ale okazało się,że oboje mają HIV,a to dlatego,że żona przed ślubem uprawiała seks analny i w taki sposób się zaraziła.

Za tydzień mamy zajęcia związane z prezerwatywami

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-16, 16:36   #97
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka
Dot.: Ciąża? mam 16 lat to jeszcze nie czas!

Cytat:
Napisane przez KaRm3lKoWa
Kurcze..mma problem mam 16 lat..tzn rocznikowo 17 ale koncze w pazdzreniku dopiero...
To jesteś ode mnie o niecałe 2 lata starsza
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-16, 16:41   #98
fredka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natii4
Pedagogika,a te zajęcia po to,by rozmawiać z 16 latkami o seksie

Badania badaniami,a nie lepiej się zapezpieczyć.Np. taki HIV może dopiero dać o sobie znać po 16 latach. Poza tym mamy podział na płyny o wysokim i niskim mianie,czyli jak są wysokie to jest 100% możliwość zarażenia,jeżeli ta druga osoba jest zarażona. Takim płynie,a właściwie substancji o wysokim mianie jest kał ludzki. Słyszałam o przypadku,kiedy kobieta była dziewicą,kiedy poślubiła swojego męża,potem nie zdradzali się,ale okazało się,że oboje mają HIV,a to dlatego,że żona przed ślubem uprawiała seks analny i w taki sposób się zaraziła.

Za tydzień mamy zajęcia związane z prezerwatywami
Ale właśnie między innymi o badania na HIV mi chodziło, w końcu można się zarazić nie tylko poprzez seks, więc równie dobrze można zabezpieczać się prezerwatywami, a być zarażonym, dlatego badania to najlepsze wyjście.

Apropo rozmowy o seksie z młodzieżą - to potworni trudna sprawa, [amiętam co się działo u mnie w nieszczęsnym gimnazjum na przykład
Stary 2006-03-16, 16:42   #99
KaRm3lKoWa
Raczkowanie

ojj nie udzielam sie poniewaz bylam w skzole i sie uczyłam:P mam wrazenie ze nitk nie czyta tych moich wyjasnien i mnie krotykuje z tego co przeczytal w tym poscie gdzie rozpoczelam watek.. No wiec cchialam powiedzkowac laetus bo wlasnieona jako jedyna udzielila mi odpowizi takiej jakiej chialam, tzn powiedziala na ile mozliwe ejst ze jestem w ciazy i cos tam napisala mi o metodach naturalnych. dziekuje jesce raz
ja do wspolzycia podchodze tlyko dosc emocjonalnie,tzn traktuje to jako forme blizkosci z druga ooba cos w rodzaju okazania sobie milosci w bardziej bliski sposob...ja dlugo myslalam czy ejstem gotowa, ale w koncu doslzma do wnisku ze to jest właśnie TEN naprawde nigdy tego nie beed zalowac bo nie wyobrazam sobie z eby mnie dotykal keidy kolwiek ktos inny niz moj chlopak powiem tak z tego co znam moje koleznaki to rzeczywiscie nie wszytki do tego dorosly(bo sory ale jesli zmieniaja partnera co miesiac to cos ejst nie tak:/) ja osobiscie nigdy nie pochwalalam zbyt wczesnego seksu ale...hmm..no nigdy nie myslalam ze znajde koggos kogo tak pokocham..i jeszcze dodam ze seks nie ejst jedynie przyjemnoscia jak jzu wczesniej mowilam, potrafimy bez niego zyc..

Z konsekwencji jak juz mowilam zdajemy sobie sprawe a pigulek nie zazywam dlatego poniewaz moj facet ma na ich temat takie samo zdanie jak natii4 i nie nzacy to ze sie zapatruja na to jak babcie. za to stosujemy inne zabezpieczenia a ten raz to byl pierwszy raz jaki nam sie zdarzyl z ta prezerwatywa...a ja na pigulki nigdy nie nalegalam z czasem zaczelam troche dzielic jego zdanie..i widze ze jednak cos mial racji..

testu jeszcze nie zorblam, chyba dlatego ze sie boje...pozcekam jak nie dostane okresu to zorbie..jak dostane tez ale juz bardziej na spokojnie. i sie ochwale:P pozdtawiam wszytkich i ciesze sie ze tyle osob odwiedza moj watek postaram sie uzdielac keidy bede miala czas, bo ja musze sie duzo uczyc i nie zawsze mam...
pozdrawiam wszytkich

(mam nadzieje ze dzis literowek nie narobilam bo sie spieszylam, jak tak z gory pzrepraszam strasznie!)
Stary 2006-03-16, 16:44   #100
Camilla
Zakorzenienie

Popieram w 100% to wszystko co napisała Natii4
Rzuciłam pigułki prawie rok temu, ale dopiero niedawno mój organizm doszedł do siebie. Pigułki brałam regularnie 3 lata i obecnie jestem ich zagporzałą przeciwniczką. Nie bede się tutaj rozpisywac jakie miałam problemy ginekologiczne po ich rzuceniu. W każdym razie jeśli kobiety zdecydują się na hormony niech przejdą dokładne badania żeby miec dobrze dobrane tabletki.
Co do wątku, to bardzo jestem ciekawa czy jego założycielka w końcu zrobiła test, bo na początku niemalże w każdej odp. dziewczyny pisały żeby to zrobiła (testy nie sa takie drogie od 10 do max. 15 zł kosztują).

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 16:46   #101
KaRm3lKoWa
Raczkowanie

windykatorka no to fajnie
hmm..nie wiedzialam ze wirusem HIV mozna sie zarazic poprzez stosunek analny..swoja droga ja takich rzeczy nie praktykuje, wiec nie bede miala problemu tego typu, bo uwazam to conajmniej za dziwne, no ale co kto lubi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-16, 16:50   #102
KaRm3lKoWa
Raczkowanie

Camilla nue zorbilam jesce testu bo sie boje ale msuze zorbic..tlyko zcekac czy dosatne okres to zorbie na spokojnie..kupie w poniedzialek juz ne 100% nie chce sie pzred okresem stresowac...taka juz dzka jestem jak zorbie sie pochwale obiecuje
Stary 2006-03-16, 16:50   #103
Ray
Zakorzenienie

zaraz mnie zwinczuja ale napisze wprost bez pitolenia o jakis rodzicach itp... idz zrob test!!!

skoro odpowiedzialana sie taka czujesz to pomyslalas ze moze jak jestes w ciazy to wypadalo by isc do lekarza i dowiedziec sie czy wszystko w porzadku i moze jakies witaminy dostac czy cos?????

bo wiesz czekac mozna i 3 mc... a w tym czasie isc na impreze wypic pare piw czy sie przeforsowac i tyle z tej twojej ciazy bedzie...

i nie zasmiecac forum takimi pytaniami i usprawiedliwieniami sie nie wiadomo na jakis temat.. pytanie bylo proste czy mozesz byc w ciazy/ odpowiedz brzmi ten ktos uprawia sex zawsze moze byc w ciazy ( dotyczy kobiet rzecz jasna)
Stary 2006-03-16, 16:51   #104
Ray
Zakorzenienie

a druga sprawa czym tu sie chwalic????? 16 letnia bycia mama w razie co? eeeee co za swiat
Stary 2006-03-16, 16:55   #105
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

a ja mam wrazenie ze to jest mala bajeczka) najlepsza szkola w miescie- ale chcesz zostac kosmetyczka...

post 44 chce skonczyc studia??

niekonsekwencja, buzuja hormony czy o co chodzi?? dla mnei to smieszne jest co piszesz...dziecko z milosci... buhahaha!!!!... to nie dziecko z milosci a z przypadku... jeszcze bedzie kilka takich milosci jak nei predzej to pozniej... i mozesz mowic ze tak nie jest ale kazda z nas zapierala sie ze TO JEST WLASNIE TEN!!! pomysl nad tym...

jak koles nie mysli o zabezpieczeniu to TY powinnas to zrobic

kazda z nas miala, ma 16 lat, rodzice wtedy byli zlem koniecznym i praktycznie kazda z nas przechodzila taka "wpadke" ...

piszesz ze chcialabys to ukryc rzed rodzicami... po co?? jezeli wpadlas to sie i tak dowiedza a lepiej zeby to bylo wczesniej

znam wielu chlopcow ktorzy w wieku 19 lat w momencie gdy dowiadywali sei ze zostana tatusiami opuszczali swoje przyszle dziecko, tez kochali swoje dziewczyny, byli ze soba po kilka lat- a jednak...

sorki za te mocniejsze slowa...ale po przeczytaniu 2 stron na reszte poprostu nie mam juz sily musialam to z siebie wykrzyczec... czasami trzeba myslec wczesniej!
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 17:01   #106
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

Cytat:
naprawde nigdy tego nie beed zalowac bo nie wyobrazam sobie z eby mnie dotykal keidy kolwiek ktos inny niz moj chlopak powiem tak z tego co znam moje koleznaki to rzeczywiscie nie wszytki do tego dorosly(bo sory ale jesli zmieniaja partnera co miesiac to cos ejst nie tak:/) ja osobiscie nigdy nie pochwalalam zbyt wczesnego seksu ale...hmm..no nigdy nie myslalam ze znajde koggos kogo tak pokocham..i jeszcze dodam ze seks nie ejst jedynie przyjemnoscia jak jzu wczesniej mowilam, potrafimy bez niego zyc..
widzisz te pogrubione fragmenty??

co do 1 wydrukuj i powies na scianie zycze Ci zeby sie spelnilo...

co do 2 zbyt wczesny seks??? 12? 13? 14? 15? 16? 17? 18? 19?
ktore z tych cyfr oznaczaja wczesny seks??
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 17:24   #107
sweetes_things
Rozeznanie

Najpewniej by było bys odwiedziła ginekologa, on Ci w 100% powie czy jestes w ciąży czy nie, niema co tu gdybać ;> ale nie zawsze pęknięcie prezerwatywy musi sie wiązać z ryzykiem ciąży.Powiem Ci,że żeby zajść w ciąże trzeba miec naprawde ogromnego pecha ;> musisz mieć ten płodny dzień,pęcherzyk graffa musiałby wyłapac tą komórkę..i wieele wieeele innych czynników których składa sie na ciąże,ale bądź dobrej myśli Powodzenia
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 17:35   #108
Paris
Zadomowienie

A ja nie rozumiem czemu u Ciebie można wyczuć taki spokój, jakby żart, optymizm itp. Jesteś rok ode mnie starsza, dziewczyno to poważna sprawa przecież jest! Myślisz jak na razie tylko o sobie, mówisz, że rodzice Cię wyrzucą, a co będzie z dzieckiem, jeśli jesteś w ciąży? Gdzie się ono wychowa? Za co będziesz mu kupować ubranka, jedzenie? Jak wogóle zamierzasz urodzić? Co ze szkołą? Jak zapewnisz dziecku opiekę, skoro widać po tobie jaka jesteś jeszcze niedojrzała? Przecież TY SAMA JESZCZE JESTEŚ DZIECKIEM niedawno wyrwanym spod skrzydeł rodziców!!!!!!!! Tobie tylko w głowie ucieczki i chłopak, który też nie jest lepszy co do dojrzałości! Co z tego czy masz lat 15, 19 czy 23 jak widać, że prawie nic jeszcze o życiu nie wiesz! Ręce opadają...jak ty sobie zamierzasz dać radę...?
But I know I'm gonna change that tune,
When I'm back on top, back on top in June...
Paris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 17:40   #109
KaRm3lKoWa
Raczkowanie

malkol13 ok spoko jak chcesz, ale to chyba normlane ze dziewczyna ktora chodzi do dobrej szkoly ma mazrene zostac kosmetyczka, bo czuje ze w tym zawodzie sie spelni..czy jest w tym cos nie tak? zawsze o tym marzylam ale rodzice ciagle powtarzaja mi ze mma byc lekarzem..ale ja sie boje krwi! a studia chce skonczyc, bo istnieje taki kierunek jak kosmetologia wiec nie wiem co cie tak dziwi..
co do 1 fragmentu ktory pogrubilas to spleni sie bo ..hmm..wiem to porostu..
a co do wczesnego rozpoczynania wspolzycia zawsze byl to dla mnie wiec ponizej 18..dopuki sie nie zakochalam i..sama nie wiem..ja rouzmiem ze wiele dziewczyn mysli ze to ten i sie okazuje poznije cos innego ale przeciez sa przypadki ze to jednak ten..widzisz ja dlugo nie chcialam uwierzyc i sie przyznac ze sie zakochalam..ciagle odpychalam to od siebie..z pozatku nawte jego..ale nie mozna siebie wiecznie oszukiwac..wiec wydaje mi sie ze w moim przypadku to ejdnak ten a nawte jestem pewna..i nie wyobrazam sobie zbeym mogla byc z kims innym w zwiazku niz z nim..
a i nie nazywaj nigdy dzieci wpadkami..tak nie wolno..sama nigdy nie chcialabym zeby kiedykowliek ktos nazwal moje poczecie wpadka..nawte gdybym poczela sie nieplanowanie..
a za mocniejsze slowa nie mam zalu, za duzo sie od ludzi nasluchalam w zyciu zeby sie zloscic za takie cos.
pozdrawiam cie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-16, 17:43   #110
Paris
Zadomowienie

Ręce opadają...a skąd wiesz, że to właśnie TEN? Masz 16 lat, jeszcze ten TEN może się tysiąc razy zmienić...skąd masz pewność, ze jak się dowie, że jesteś w ciąży to cię nie rzuci?
But I know I'm gonna change that tune,
When I'm back on top, back on top in June...
Paris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 17:44   #111
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fredka
Ale właśnie między innymi o badania na HIV mi chodziło, w końcu można się zarazić nie tylko poprzez seks, więc równie dobrze można zabezpieczać się prezerwatywami, a być zarażonym, dlatego badania to najlepsze wyjście.

Apropo rozmowy o seksie z młodzieżą - to potworni trudna sprawa, [amiętam co się działo u mnie w nieszczęsnym gimnazjum na przykład

Co do HIV to mam bardzo fajną notatkę odnośnie zarażenia jeżeli chodzi o kontakty seksualne.

Przed zakażeniem wirusem HIV na drodze płciowej chroni wyłącznie:
*abstynencja seksualna
*trwały związek z jednym niezakażonym partnerem-wiernosć

Zmiejsza ryzyko zakażenia:
*opóźniona inicjacja seksualna poprzedzona wiedzą
*używanie prezerwatyw we wszystkich przygodnych kontaktach seksualnych

Jeżeli chodzi o zarażenie HIV to może ono nastąpić przez kontakt z:
a)płynami o wysokim mianie-krew (również menstruacyjna) , płyn mózgowo-rdzeniowy, sperma, płyn przedejakulacyjny, śluzy pochowo-maciczne, mleko kobiece, patologiczny mocz (z krwią lub ropą), wydzieliny ciała z widoczna domieszką krwi
b)płynami o niskim mianie-ślina, łzy,śluz z jamy nosowej (nie mówi się smarki ,bo nie dostaniemy punktów na teście ), plwocina, fizjologiczny mocz, woskowina uszna, masy kałowe.

Myślę,że jakby młodzież na przystosowaniu do życia w rodzinie czymś takim straszyć,a do tego pokazywać zdjęcia osób z chorobami przenoszonymi drogą płciową oraz zdjeciami ludzi chorych na AIDS to wiek inicjaci poszedłby w górę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-16, 17:46   #112
Cytryna01
Rozeznanie

Co znaczy według Ciebie dobra szkoła?? Bo cos mi się wydaje że w tej "dobrej szkole" to chyba nieuczą pisac wogóle To tak apropo twoich postów.
Aha i zawsze myślałam że dziewczynki po dobrych szkołach mają większe aspiracje
Sama mysle o zawodzie kosmetyczki, ale wcale nieuważam że moja szkoła jest dobra. A już napewno tego niepodkreślam w każdym poście
Cytryna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 17:46   #113
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
windykatorka no to fajnie
hmm..nie wiedzialam ze wirusem HIV mozna sie zarazic poprzez stosunek analny..swoja droga ja takich rzeczy nie praktykuje, wiec nie bede miala problemu tego typu, bo uwazam to conajmniej za dziwne, no ale co kto lubi
Nie wiesz tego i pewnie jeszcze wielu rzeczy na temat seksu.Niestety ...

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-16, 17:47   #114
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camilla
Popieram w 100% to wszystko co napisała Natii4
Rzuciłam pigułki prawie rok temu, ale dopiero niedawno mój organizm doszedł do siebie. Pigułki brałam regularnie 3 lata i obecnie jestem ich zagporzałą przeciwniczką. Nie bede się tutaj rozpisywac jakie miałam problemy ginekologiczne po ich rzuceniu. W każdym razie jeśli kobiety zdecydują się na hormony niech przejdą dokładne badania żeby miec dobrze dobrane tabletki.
Co do wątku, to bardzo jestem ciekawa czy jego założycielka w końcu zrobiła test, bo na początku niemalże w każdej odp. dziewczyny pisały żeby to zrobiła (testy nie sa takie drogie od 10 do max. 15 zł kosztują).
Najważniejsze,że wszystko jest OK

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-16, 17:48   #115
KaRm3lKoWa
Raczkowanie

Paris przeczytalas clay watek? mysle o dziecku dlatego wiadomo ze matce w moim wieku jest ciezko dlatego mam cicha nadzieje ze w ciazy nie ejstem bo nie wiem co to by byl za start dla mojego dziecka.., ale nie zartuje z tego, tlyko..jesli zdarzy sie ze jednak jestem w ciazy..nie chce sobie keidys za 10 lat zarzucic przytulajac moje dziecko ze pomyslalam czy powiedzialam keidys tam w pzreszlosci ze byloby lepiej gdyby go nie bylo...nie roumiecie tego? ja zdaje sobie sprawe z tego jakie to niesie konsekwencje, ze jakby co strace mlodosc,pewnie duzo perspektyw na zycie itp..ale to nie znaczy ze mam sie zalamywac, ciac czy cos..skoro podjelam sie wspolzycia to wiem jakie to mzoe emic konsekwencje i nie moge miec za zle nikomu tego ze jestem w ciazy. Tzn chyba nie jestem..ale..boje sie kupci test..taka ejstem dziwna, nie potepiajcie tego, albo potepiajcie jak chcecie...ale naprawde kupie test w poniedzialek. wtedy jesli juz bede miala okres to mniejszy stres a jak nie bede miala to bede przygotowana na to ze moze wyjsc ze ejstem w ciazy..nastepnie wybiore sie do ginekologa.. wiem dzika jestem..ale taki mam juz chrakterek:/
Stary 2006-03-16, 17:51   #116
natii4
Zakorzenienie

KaRm3lKoWa każdym swoim postem podkreślasz jak bardzo jesteś niedorosła i przekonujesz mnie w tym,że 16 lat i seks to jest przegięcie Nie dorosłaś do seksu.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-16, 17:54   #117
KaRm3lKoWa
Raczkowanie

Cytryna01 dobra szkola znaczy najlepsza u nas w miesci, nasze miasto duze nie jest ale matury dobzre poszly w tym roku zdalo 100% z dosc dobrym wynikiem. a ja zawsze marzylam by byc kosmetyczka , od dziecka..nie wiem to grzech ze chce isc na kosmetologie bedac w dobrej skzole? a chodze do klasy biol-chem stad urojenia moich rodzicow ze bede lekarzem..ale nie bede chocby mnie kroili! chcbym najleiej zdala mature w polsce to ja chce byc kosmetyczka bo w tym zawodzie jako jedynym sie widze..mam nadzieje ze to nie ejst zaden gzrech i nie podkreslam tego w kazdym poscie tlyko powiedzialam to raz i pisze o tym jak ktos mnie pyta..tzn tak mi sie zdaje..ale ja mam czasem schizy
a pisze normalnie ale w zeszycie, na klawiaturze nie umiem pisac dobrze poniewaz robie to zbyt szybko..

a i ja nie mowie ze ejstem skarbnica wiedzy o seksie.. moze mi sie zadzryc jak kazdemu ze czegos nie wie..tym bardziej ze w skzole nas o analnym nie uczyli a ja sama sie tym nigdy nie interesowalam bo nie uznaje takiego typu zblizenia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-16, 17:55   #118
Cytryna01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natii4
KaRm3lKoWa każdym swoim postem podkreślasz jak bardzo jesteś niedorosła i przekonujesz mnie w tym,że 16 lat i seks to jest przegięcie Nie dorosłaś do seksu.
Oj Natii tym razem zgadzam sie z Tobą w zupełności

"Karmelkowa" w kazdym poście pogrążasz się jeszcze bardziej
Cytryna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-16, 17:56   #119
Carrie
Zadomowienie

Problem powazny, natomiast podejscie do sprawy... Żart.
Stary 2006-03-16, 17:58   #120
KaRm3lKoWa
Raczkowanie

natii4 aj no mzoe i wg was nie.. moze macie racje moze nie widomo ze nikt sam o sobie nie mysli kto uprawia seks ze jeszcze do tego nie dorosl wiec nie moge byc obiektywna calkowicie, ale wy tez nie mzoecie byc bo mnie nie znacie tak naprawde..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości