![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: nierówne pośladki
Pewnie sprawi, że chrupnie Ci w plecach ;p
brunetka6 - Ty miałaś wadę postawy tak nastawianą? Ja bym się jednak oddała tylko w ręce lekarza. Jedna babka chciała mojemu kuzynowi nasmarować plecy smalcem, miał tak chodzić tydzień z tym łojem na sobie ![]() Ale rzeczywiście, ćwiczeniami za bardzo się nie da naprawić wady, ja chodziłam regularnie na korektywę, basen i masaże przez 5 lat, i nic. Pewnie większe efekty by przyniosła korektywa z ciężar(k)ami, zależnie od możliwości, mi takie machane ćwiczonka trudności nie sprawiały, więc i nie mogły pomóc. Zawsze jednak warto iść na konsultację do lekarza... I chociaż jakieś ćwiczenia zapobiegające rozwojowi wady robić.
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
yy ale moja skolioza jest spowodowana krotsza noga
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Ale 0,5 cm to bardzo mała różnica. Chodzi o to czy masz np. przykurcz tym spowodowany. A to się leczy ćwiczeniami, ew. gorsetem. Operacja tylko w zaawansowanym stadium, a może to stwierdzić lekarz. Jeśli to jest rzeczywiście 0,5 cm, a skolioza "w normie" - to wątpię.
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
nie no przykurczów nie mam, ja wogóle bym tej różnicy nie zauważyła gdyby nie wizyta kontrolna u ortopedy, na badaniu jak mi lekarz podłożyła jakies drewienko pod noge to mi sie ten kregosłup prostował, jako dziecko chodziłam z wkładkami w butach ale potem dostałam młodzieńczego buntu i odmówiłam ich noszenia.
aa i tak się zastanawiam czy jak to sobie wyrownam, to ten ładniejszy posladek sie pogorszy, czy ten gorszy sie polepszy? oprócz tych wgłębień i różnicy w wielkości zauważyłam, że mam takie jakby załamanie pod tym "gorszym" pośladkiem, nie widac tego jak prosto stoje tylko wtedy gdy caly cieżar mam przeniesiony na lewą nogę
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 ![]() ![]() ![]() nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych ![]() Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2009-06-15 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
wg mnie to nie jest żadna wada postawy
![]() ![]() jeśli również coś takiego zauważysz, wystarczy ćwiczyc pośladki oba, ale np na ten 'gorszy' więcej powtórzeń. powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
no tak ale wiekszosc cwiczen jest od razu na dwa posladki np. przysiady, a ja oprocz tego cwicze 8 minute buns i tam mam wrazenie ze jak cwicze jedna noga to jakos tez to działa na drugi posladek a mi chodzi o takie zeby tylko jeden sie cwiczył, może nozyce będą dobre?
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rzabbocop
|
A ja radze cwiczenia robic jednak symetrycznie bo mozesz sie doprowadzic do jeszcze wiekszych nierownosci i wad postawy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.