|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Diesel Plus Plus
kiedy wróciłam z nowym nabytkiem do domu, dałam do przetestowania mamie to stwierdziła, że zapach ładny. taki cytrusowy właśnie
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi pomogłaś. Myślę że jak juz bede kupować to raczej czerwony. Nuta mleczna i ten kokos w białym bardzo by mi przypadły gdo gustu, zwłaszcza jak na chwilę obecną ale nie lubię cytrusów w perfumach... ble....! owocki owszem lubię ale ostatnio tylko te słodsze ![]() A zresztą uwielbiam Deep Red więc mimo wszystko ten czerwony Diesel może być strzałem w 10 ![]() Ja uwielbiam kupować zapachy w ciemno - ta adrenalina, trzęsące się, spocone ręce, którymi otwieram dziewicze opakowanie... ![]() A potem czuje euforie - jeśli zapach przypadł mi do gustu albo nie czuję nic kiedy wręcz odwrotnie. Moja siostrunia i mami są w stanie przyjąć praktycznie wszystkie zapachy które mi nie przypadły do gustu... |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy on nie jest przypadkiem podobny do jogurtowego musu do ciała Bielendy z krówką?
Anyway i tak go chyba kupię, jeśli będzie dziś w Rossmannie.
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... Może mieć coś wspólnego z musem Bielendy, ale to raczej dwa zupełnie różne zapachy. Beauty Milky kojarzy mi się raczej z budyniem waniliowym i szczerze mówiąc choć sam balsam jest w działaniu swoim świetny, to zapach po pewnym czasie zaczął mnie męczyć. Diesel++ po pewnym czasie też może zmęczyć, ale na początku czuć zdecydowanie więcej świeżości (lilie i te cytrusy) Chociaż ja bym nie powiedziała że to zapach cytrusowy! Raczej cytrusy w mleku
Czyli takie łagodne, rozpływające się, a nie drapiące w nos. Diesel powinien Ci się spodobać jeśli lubisz waniliowe zapachy. Ale ja bym w ciemno raczej nie kupiła. Czasem panie w Rossmanach mają otwarty jeden egzemplarz i... dają powąchać korek. Wiem wiem, daremna sprawa, ale zawsze daje to jakieś pojęcie.
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, wiem coś o tym.
Moja flaszka znalazła wczoraj nową właścicielkę, moją uroczą siostrę ![]() Coś mnie zaczęło w tym zapachu drażnić, niestety...
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
No zgadza się. Może męczyć. Myślę (tzn w moim przypadku tak jest) że wiele zależy od aury. ten zapach mi nie pasuje do słonecznej pogody, sama nie wiem czemu. W tym zapachu czuję się jak w za ciepłym swetrze. Narazie się Diesla nie pozbywam (dopiero co go nabyłam), ale znam jego ciemniejszą stronę
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Olci
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałaś rację - te zapachy są całkiem różne, ale obydwa bardzo ładne i w moim typie Mimo tej odmienności współgrają ze sobą, i całe szczęście, bo zapach Beauty Milk uwielbiam. W ++ te cytrusy są, a jakoby ich nie było - wyczuwam je tylko przez moment i znikają (co zresztą mi wcale nie przeszkadza). Okazało się, że w Rossmanie nie tylko mieli otwarty jeden egzemplarz, ale... (uwaga!) pani pozwoliła mi się nim psiknąć! Tak więc w ciemno kupować nie musiałam ++ to moje bardzo miłe odkrycie, wyłącznie dzięki Wizażowi
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Oo, no to fajnie Gosiku, ze Ci Diesel przypadł do gustu. Ja też go nie nabywałam w ciemno, bo dzięki miłej Wizażance dostałam próbkę
I próbkowałam tak prawie rok wahając się przy każdej promocji. I w końcu wymieniłam się z Natalią - i bardzo dobrze Zauważyłam, że nie zawsze pogoda mi pasuje do tego zapachu No bo to taki "poduchowy" milutki zapach i pasuje mi raczej jako umilacz pochmurnego dnia I bardzo się cieszę że go wreszcie mam.
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Po ładnych kilku miesiącach coś mnie naszło na testy Plus Plus.
Nie wiedzieć czemu chodziła mi po głowie, tak jak kiedyś Lempicka (nie do ścierpienia na początku) i Innocent, w których po czasie zakochałam się na śmierć. No i przyszła próbka. Eenax Wącham go i jestem w szoku. Po 1 na wstępie czuję cytrusy i zielsko, ale w dobrym znaczeniu. Nie wiem jakie, chyba grapefruity, a ta zieleń jest trawiasta. Po chwili wychodzi mleko i aromat amaretto, którego szczerze nie znoszę (w sensie: spożywać ) a które tu wypada bardzo smakowicie. Po kilku minutach znika zieleń i cytrus, zostaje mleko w proszku, ten migdałowy likier i jakaś waniliowa słodycz. Rany, chyba jeszcze nigdy nie rozebrałam tak żadnego zapachu. W każdym razie wącham, wącham i... A - i jeszcze coś... Wyłapuję w nim nutkę współną z Innocentem, nie umiem objaśnić która to dokładnie i co się na nią składa, ale jest I teraz pytanie: ktoś mnie oświeci jakie toto ma pojemności? Tylko 75ml?? |
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
czy te perfumy można dostać w sephorze albo douglasie?
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Można je na pewno dostać do Rossmannie. Akurat albo jest, albo będzie niedługo (nie pamiętam, który nr gazetki oglądałam) promocja na 75ml.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się z mniejszymi niż 75 ml nie spotkałam
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie, ale tam jest problem z testowaniem, a pytam bo zobaczylam te promocje
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Są, są.
Ja kupiłam używkę 30tkę na all. A sprawdziłaś kiedy? Bo w bieżącej nie widzę, więc chyba w kolejnej. |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
O, dobrze wiedzieć
![]() Ja nad tym zapachem zastanawiałam się od kilku dobrych lat, spodobała mi się....buteleczka, taka prosta, wręcz lakoniczna ![]() Później zachwyciły mnie opisy. Widzę go za każdym razem w Rossmanie, ale nigdy nie można powąchać :-/. Pewnie kiedyś się skuszę na All, ale teraz jakieś drogie są ![]() Kropka, ile zapłaciłaś za 30-stkę?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
To używka była, więc bardzo tanio. Choć zużycie prawie żadne. Dwadzieścia coś tam złotych.
Śliczne maleństwo. Ps. W promocjach w Rossmannie sa tańsze niż na allegro. |
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie w promo 17
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej str. na all tester można kupić
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiedziałam, że one w promocji takie "tanie" są
|
|
|
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
byłam w rossmannie dzis, zeby zobaczyc jak to cudo pachnie, niestety nie bylo tam diesla! jestem gleboko rozczarowana....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

ale nie lubię cytrusów w perfumach... ble....! owocki owszem lubię ale ostatnio tylko te słodsze 

No bo to taki "poduchowy" milutki zapach i pasuje mi raczej jako umilacz pochmurnego dnia