![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrzesniowe mamusie - czy sa tu takie?
oooo no wreszcie sie dziewczyny rozruszaly
![]() W nagrode zerknijcie na ponizsze zdjecie z forum z gra w fotki ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1124576491 Nakretka - po czym ja poznaje ze to dzieciatko sie rusza a nie obiadek ![]() No chyba po tym ze te ruchy troche sa za nisko i nie bardzo w tych miejscach co obiadek wedruje (no moze nie wszystkie) poza tym sa dosc czeste i w miare regularne i jakos mi nie koleruja zbytnio z porami objadania sie (choc fakt - te ostatnio owe pory nie naleza do zbyt rzadkich ![]()
#92 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() piękne to zdjątko ![]() dzięki Ejvusia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
#94 |
Raczkowanie
|
sliczne to zdjecie!!
![]() foczildka no jak sprawdzałam i pytałam, to przysługuje... bo niepracując ( a ja od połowy maja już nie będą pracować) MA przysługuje nam już na 11 tyg przed planowanym terminem porodu, wiec na dobrą sprawę nie będą wiedzieli gdzie będę rodzić! ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
No i wrocilam wlasnie od lekarza. Nie bylo USG, bedzie za 2 tygodnie.
Ale jestem wsciekla jak nie wiem co ![]() Lekarka powiedziala, ze za duzo przytylam i ze mam sie pilnowac bo bede miala jakies klopoty. Dla ulatwienia - waze teraz 59 kilo przy 168 cm wzrostu. Czy to naprawde jest tak duzo? ![]() Nie chce byc gruba, zaczynam sie odchudzac. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Nakrętka
![]() ![]() Jesteś pewnie bardzo drobniutka i może dlatego tak Ci powiedziała. Nie wiem też jaka była Twoja waga wyjściowa... Wiem jednak że to nie jest najlepszy czas na odchudzanie ale na ruch jak najbardziej!!! Jeżeli teraz bedziesz sie sytematycznie ruszała (spacery, joga dla kobiet w ciąży, lub cwiczenia które możemy wykonywać) to na pewno po ciąży dużo szybciej wrócisz do formy. Wazne też żebys dbała o skórę. Mnie nie stać na żadne kremy ujedrniające dla kobiet w ciąży ani kremy przeciw rozstepom, za to regularnie masuje skórę na nogach, udach, biodrach i brzuszku zwykłą oliwką dla dzieci i pod prysznicem zawsze na koniec chwilę spłukuje sie zimna wodą (to akurat od dawna robie z przyzwyczajenia). Tyle mogę Ci poradzić. A moja mama wiecznie mi tłumaczy że duzo się powinnam schylać (nie podnosząc oczywiście nic ciężkiego!!!!!!) To podobnież pomaga później przy porodzie, a słyszałam miliony razy juz właśnie o tym więc nie zaprzeczam. Ponad wszystko jednak rozsądek!!! I głowa do góry!!!! ![]() Na koniec chciałam się pochwalić ![]() dziewczynki moje kochane!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis rano tez dał mi parę kopniaczków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Ejjj Nakretusiu - nie wolno Ci sie odchudzac
![]() Raczej stawiaj - na ograniczenie troszke slodyczy ![]() ![]() I wiesz co - ja tez mam skan za dwa tygodnie - 11/05 - to bedziemy razem wiedziec (albo i nie ![]()
#98 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny, troche mnie pocieszylyscie
![]() Slodycze to odstawie na pewno, a warzywa lubie. Wiosna, o skóre staram sie dbac na biezaco - kupilam sobie nawet ostatnio Foliacti z Dr Eris - taki prewencyjny na rozstepy. Slicznie pachnie i jest duuuuzo tanszy niz np. Mustela. Co do dzialania - to na razie nie wiem, bo nie mam - pewnie jeszcze za wczesnie ![]() Ejva, a chcesz wiedzieć? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja chyba musze jeszcze troche poczekać, zreszta pani doktor powiedziala, ze to akurat nie dziwne - przy pierwszej ciazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Wiosna - Gratulacje
![]() ![]() Nakretka - pewnie ze chce wiedziec ![]() Nawet nie zebym chciala konkretnie dziewczynke czy chlopca - bo mi to juz obojetne - ale chce wiedziec co ![]()
A+E=JKD Heal my heart and make it clean Open up my eyes to the things unseen Show me how to love like you have loved me Edytowane przez Ejva Czas edycji: 2006-04-25 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Dzieki dziewczynki!!!
![]() ![]() Widziałam kilka reklam Nakretko tego kremu. Dzięki za info zapytam w takim razie w aptece ![]() ![]() ![]() Tak na marginesie tez scan mam za dwa tyg. Juz nie mogę sie doczekać. Watpię jednak żeby na tamtym aparacie było coś widać bo jest sredniowiecznej klasy... [Z powodów wyjątkowych mieszkam na wielkiej wsi (miasto bez rynku) i jestem załamana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Nakrętka - nie martw się tez poczujesz!! I doskonale bedziesz wiedziała że to akurat rusza sie dzidziuś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie! Baaaardzo się cieszę, że jest nas znowu więcej i życie zaczęło tu tętnić
![]() ![]() Ejvo i Nakrętko, ja podglądać będę maleństwo 12maja, więc zaraz po Was i też liczę, że dowiem się kto tam sobie pływa. Tydzień temu lekarka wolała nie mówić, bo nie była pewna.. Ale i tak najważniejsze, że rośnie prawidłowo i mnie kopie ![]() No i w końcu widać, żem mamą..tzn brzucholek się wybrzusza ![]() ![]() Rozstępów ostatnio nie miałam, smarowałam się Gerberem dla mam w ciąży. Nie wiem, czy to miało jakiś wpływ na moją skórę.. chyba raczej to sprawa genów. Ale myślę, że natłuszczać i nawilżać jednak należy ten nasz bęben ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Wiosno, jeśli masz szansę na lepsze warunki niż w polskim szpitalu, to korzystaj z niej!! To się potem jednak wspomina.. Ja też zmieniłam szpital na przyjaźniejszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Witaj Mammaluki
![]() ![]() ![]() Ja juz z niecierpliwoscia czekam na ten nastepny skan - bo w koncu nawet jak sie nie dowiem plci to przynajmniej zobacze Malenstwo - jak mu sie tam wiedzie ![]() Nawilzam bebenek - a jakze - tym balsamem co zawsze ![]() ![]()
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Ejva, nie wiem czemu, ale nie chce mi się otworzyć to zdjęcie, które załączyłaś wczesniej.. hmm
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
hmmm - ono jest na forum plotkowym w watku 'gra w fotki' (chyba) -ale chyba sie dziewczyny nie obraza jak je tu wkleje
![]()
#108 |
Raczkowanie
|
Dzieki wielkie Ejva!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
ale wam zazdroszcze dziewczyny tych kopniakow w brzuszku...
mnie sie wydawało,ze raz czułam takie gilgotanie ale teraz znow nic...wiec to chyba nie bylo to..(tylko jedzonko ![]() ale pojutrze nasz wielki dzien!! idziemy na 20-tyg scan! juz sie nie moge doczekac...odliczam godziny ![]() dołaczam Wam najswiezsze zdjecia mojego brzusia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
a- i jeszcze jedno..tak juz na zapas...
![]() po powrocie bedziemy mieszkali w Katowicach i tak juz sie zastanawiam, jaki szpital najlepiej wybrac...i lekarza zarazem! podrzuccie jakies propozycje dziewczyny z tamtych terenow ![]() z gory wielkie dzieki! |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdr
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Majorkaa śliczny brzuszek
![]() Nakrętko, dziewczyny mają rację - absolutnie nie wolno odchudzać się w ciąży. Więcej warzywek, więcej posiłków z mniejszymi porcjami i będzie dobrze. Nie wiem dlaczego lekarka powiedziała Ci, że za dużo ważysz. Ja przy wzroście 166 cm też ważę 59 kg i powiem Ci, że nie czuję się gruba, czy nawet ociężała. Co ciekawe, zawsze byłam uważana za osobę o drobnej budowie, mimo że normalnie moja waga waha się w między 55 a 57 kg. Byłam dzisiaj na usg - maluszek rośnie szybko ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
no to wszystko (no prawie
![]() ![]() http://www.healthandyoga.com/html/psecond.html http://yoga.about.com/od/prenatalyogaposes/ http://www.yogaeverywhere.com/pregna...ancy_tips.html W dwoch ostatnich linkach - musicie klikac na odpowiednie linki by zobaczyc poszczegolne pozycje ![]()
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Angielski na szczęście dla mnie łatwiejszy niż francuski ![]() Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Ale mam takie pytanie do doświadczonych "yogowiczek" - jeśli do tej pory nie próbowałam jogi w ogóle - czy z opisów / tekstów mogę bezpiecznie zacząć? Czy to jednak wymaga jakiegoś instruktażu na żywo?
(mam nadzieję że nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Witam witam
![]() Gratuluję wszystkim mamusiom, które czuja swoje pociechy pod serduszkiem! A tym, które jeszcze maja spokój w brzuszku mówię- doczekacie się i Wy!!! ![]() ja już długo czuję ruchy dzidzi (pierwsze, pojedyncze, których się raczej domyślałam miałam w 17tc).Takiego 100%towego kopniaczka poczułam w 19tc. teraz to czasem wolę, żeby juz przestało na chwilkę kopać bo aż czasem zaboli. Np. po prawej stronie w dole brzucha(tak jak jajnik) to bardzo często mnie okropnie boli przez te hocki-klocki maluszka. Wiem, że to przez to bo najcześciej tam właśnie siedzi ![]() Co do tycia to ja przytyłam od poczatku ciązy 4 kg. teraz jestem w 21 tc i ważę 59 kg przy wzroście 165cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki Wam już się nie stresuję (a wczoraj byłam potwornie zdenerwowana) i podejdę do tematu - tzn. do tycia - na spokojnie i bez paniki. I również bez słodyczy ![]() Ewelka, mój Brzuchaczek też już chyba daje znać o sobie. Na razie bardzo delikatnie, wieczorem jak już leżę i próbuję zasnąć to coś się tam przepycha ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Sylwiamaria- dzieki
![]() ![]() ![]() meli78- dzieki za ten szpital ![]() no i macie racje z tym ruchem- nie ma nic lepszego! ![]() a co do cwiczen- znacie Kegla? cwiczcie!!naprawde duzo mozna zyskac- ale to na te najnizsze miesnie ![]() a na te brzuszkowe- najlepiej, np stojac przy scianie, starac sie "wciagac pepek do kregoslupa".. ![]() (miałam troche "spotkan" z rehabilitacja w ginekologii ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie! |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Majorkaa lekarki nie znam, ale lekarz, który prowadzi moją ciążę pracuje w tym szpitalu. Jeżeli chcesz podam Ci jego namiary na priva. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Nakretka - doswiadczona jogowiczka to ja nie jestem, ale moim zdaniem podstawowe pozycje, wykonywane zgodnie z opisem i bez przesady (tak bys czula sie komfortowo) nie moga zaszkodzic
![]() ![]() Majorka - cwiczenia Kegla bardzo popieram ![]() Ja tez najczesciej czuje kopniaczki w dole brzucha tak po prawej stronie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.