![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe na dalsze plotki gotowe, cz. 2 perypetii mam majowych 2017
Cytat:
Mój synek biedny dziś wstał z gorączką i wypiekami 😔 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Ja niedawno usłyszałam od kolegi z pracy "ciąża to nie choroba, kiedyś kobiety do 9 miesiąca na polu pracowały". Myślałam że mu zaraz przywalę w zęby, ale szkoda nerwów.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
W ciąży pewnie nie raz był to wie, o czym mówi :/
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Hahaha
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
zabawne że o tym, że ciąża to nie choroba mówią zazwyczaj faceci, słyszałam już to parę razy i jakoś nigdy z ust kobiety
![]()
#96 |
Zakorzenienie
|
Sylwia - no to ładna będzie ze mnie Pamela
![]() ![]() Ania90 - kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Słyszę to prawie codziennie w pracy jak odmawiam ze czegoś nie zrobie albo jak muszę postać w jednym miejscu troszkę bo nogi albo plecy mnie bolą - bo przez cała zmianę ciagle chodzę :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Oj tak, a tej pracy w polu do 9-tego miesiąca to się nasłuchałam w poprzedniej ciąży (w której nota bene pracowałam do samego końca).
W tej natomiast koleżanka, której skarżyłam się w I trymestrze na ogromne mdłości, małe dziecko w domu, pracę i unieruchomionego męża po operacji oświeciła mnie, że kobiety w Afryce mają po 10-cioro dzieci i dają radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Juz jestem po. Dziekuje Wam bardzo za kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ania gratulacje, wspaniałe wieści! Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Gratulacje Ania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ania - super wieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Ale szkrobiecie
![]() Od rana latałam załatwiać diabetologa, termin mi ustalili na poniedziałek! Jestem w ciężkim szoku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Super Ania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
ski
|
Aniu, super wieści
![]() Zrobiłam porządek z bielizną,.do ktorej się mieszcze zostawilam w szafeczce a tej w ktorej juz nie da rady do worka i na strych. W pozniejszym czasie może być przydatna ![]() ![]() Też już słyszałam że zdrowa jestem to do pracy a nie l4. Tylko szkoda że nikt nie pomyśli że pracę mam w drogerii przy chemii i perfumach, 10h na nogach bez możliwości chodz na chwilę usiąścia (nie ma krzeseł), ludzie są różni a przeważnie wredni dla ekspedientek i ja się denerwować nie zamierzam a do tego towar też trzeba roznieść. Więc jak słyszę ten tekst to wybucham gniewem bo nie po to się męczę z mdlosciami itp żeby teraz jakaś obca baba/chlop mi mowili co mam robić. (Specjalnie użyłam slowa baba i chłop bo dla mnie takie gadanie jest prostackie, tym bardziej że nikt oprócz nas samych siebie nie wie jak się czuje na prawdę. Jak jest siła i możliwość to czemu nie a tak to szkoda zachodu) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
Ja tez w pracy teoretycznie nie mam możliwości zeby usiąść w ciagu 8 godzinnej zmiany ale sie wyceniłam i idę sobie do łazienki zawsze usiąść :p np siedzę teraz i pisze posta xd
Tez muszę zrobić porządek w bieliźnie bo połowa to juz mi sie w dupsko wrzyna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję Wam dziewczyny, też do niedawna miałam stojącą pracę a wręcz nie stojącą tylko biegającą. wiem jak to ciężko, za przeproszeniem pot po tyłku cieknie nie raz!
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to ze TZ nie dopuszcza myśli ze może być córka i póki co powiedzial ze jesli nie jest na 100% to on nie przyjmuje tej wiadomości... Strasznie mi się przykro zrobilo a tak się cieszyłam po wizycie
![]() Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj problem spory, ostatnio byłam na poszukiwaniach i wiecie co te staniki z sieciówek za 50zl to są takie trochę tandetne no i jak juz mi się wydawało ze rozmiar ok to jednak gdzieś tam zaczęło uwierać, a takiego za ponad 100 nie chce kupować bo biust rośnie jak szalony ( mam ok 1,5 rozmiaru do przodu) Zawsze zamawiałam w necie, mam kilka sprawdzonych firm, które maja dobre ceny w stosunku do jakości, typu Mat, Róża, Konrat, Costar, Caprice a nigdzie w stacjonarnych sklepach ich nie ma, no i mam problem z rozmiarem, wiec przez internet to ryzyko. Ratuje się na razie sportowym biustonoszem, ale to tez jednak rozwiazanie na chwile. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ania - to tylko takie męskie gadanie - a zobaczysz jaka to będzie córeczka tatusia
![]() ![]() Edytowane przez decorail Czas edycji: 2016-11-23 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ach Ci lekarze, zawsze nam życie ułatwia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Gratulacje! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Jeny no tempo to zawrotne tutaj panuje, jednego posta pisze a tu juz kolejna strona z wieściami od was
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj sie, teraz tak gada. Zreszta sam jest za plec odpowiedzialny, bo to meski plemnik jest x lub y ;-) jak malenstwo przyjdzie na swiat to mu glupio za takie gadki bedzie ;-)
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Hope własny dom i własne święta :marzyciel: zazdraszczam
![]() Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Gornek ja w pierwszej ciąży się jarałam tymi tygodniami jak durna a teraz mi to totalnie zgrzewa. Muszę w aplikację patrzeć żeby wiedzieć jaki mam tydzień ![]() Dla mnie 16.1 jak i 16.5 to dalej 16 tydzień. Poza tym lepiej mi się liczy na tygodnie niż miesiące. Wiem, że skoro tp mam na 6.05 no to 6 grudnia zacznę 5ty miesiąc czyli teraz mam ~4.5 m-ca na liczniku. Poza tym ciąża trwa 40 tygodni, miesiąc powiedzmy 4 tygodnie i trochę to wychodzi ponad 9 miesięcy kalendarzowych. U mnie na śniadanie była kanapka z pasztetem i ogórkiem konserwowym ![]() Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Mam przemyślenie
![]() ![]() Ja juz powoli oddycham nosem, wow, nie wiedzialam że można to tak bardzo doceniać, a zwłaszcza w nocy. Robiłam wczoraj inhalacje solą fizjologiczna i pomogło. Inhalator zapozyczylyam od synka. Zjadłam przed chwilą gołąbki, ostatnio staram się jeść więcej żeby w końcu ta waga mi podskoczyła. Startowałam z 60, a przedwczoraj miałam 58,8. Za chwilkę jade z synkiem do Pepco, bo mają super poszewki na poduszki, takie świąteczne. Za tydzień i tej porze będę już po wizycie. Już się stresuje, jak zwykle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ania, nie przejmuj się. Mój Tż tak samo mi mówi, a ja mu odpowiadam, że co zrobił to będzie miał. Nie ukrywam, ale czuję się trochę pod presją. My na razie nie wiemy kto tam we mnie mieszka, ale mam stresa przed kolejna wizytą u gina, bo może w końcu się dowiemy. Do 13 grudnia kupa czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Dokładnie. A Was z decyzja o wazektomii bardzo podziwiam. Ja rownież za nic bym nie chciała brać hormonów, takze nie wiem co bym zrobiła gdybym juz na bank nie chciała wiecej dzieci... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Jak se czujesz ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Aniu nie przejmuj sie, rozumiem, ze Ci przykro bo mi tez było nieco przykro ostatnio jak okazała sie druga córka. Moj maz bardzo chce syna, bardzo bardzo bardzo. Na punkcie Hani dosłownie oszalał mimo to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.