![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poprawianie nowej matury...
Można zdawać przedmiot, którego się nie pisało, ale w takim wypadku trzeba go pisać na poziomie rozszerzonym.
![]() |
#92 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przez 5 lat tzn licząć z rokiem w ktróym zdawałam maturę po raz pierwszy czy bez ? Jeśli maturę pisałam w 2006 roku to poprawiać mogę do 2010 czy 2011 włącznie ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
2011 ja jak pisałam 2005 to mi powiedziano, że mogę poprawiać do 2010.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Ja już sama nie wiem :| Na moje powinno być tak jak Ty napisałaś, że 5 lat po maturze. Chyba będę jeszcze musiała do mojej szkoły napisać... Jak by ktoś coś jeszcze wiedział w tej kwestii niech piszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() Jak ja będę zdawać maturę to matma będzie już obowiązkowa. No i ponoć nie ma być już przedmiotu dodatk. obowiązkowego. W takim razie ang, mat, pol piszę obowiązkowo. Dwa z nich wybieram na rozszerzeniu. Ale chciałabym jeszcze dodatkowo: niemiecki i geografię. No i tu jest problem, bo szkoła wymaga niemieckiego podstawy, a ja mogę tylko śnić o rozszerzonej, bo z niemca jestem noga. Chodzi o to, że dodatk. przedmioty można zdawać tylko na rozszerzeniu więc jak to bd wyglądać?????? Bo wychodzi na to, że nie mogę tego niemca zdawać na podst. ![]() Drugie pytanie to takie, czy tylko obowiązkowe przedmioty trzeba zdać? Czy jeżeli dobierasz jakiś dodatk. to możesz go nie zdać?? Wiem, że głupie pyt. ale spotkałam się z rozbieznosciami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że niemiecki możesz wybrać jako język obowiązkowy i wtedy masz możliwość zdawania go na podstawie, angielski natomiast jako przedmiot dodatkowy.
A co do przedmiotów dodatkowych to nie jestem pewna, ale chyba nie musisz ich zdać żeby mieć maturę, ale to takie moje niepotwierdzone gdybanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
a ja wlasnie we wtorek podwyzszalam wyik z historii - i w sumie nie wazne na jaki, jak sie uda to sie uda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Dziewczyna napisała, że do matury ma jeszcze sporo czasu, więc żadnej deklaracji pisać nie będzie, tylko, jak się domyślam, zapytała o zwykłą maturę po klasie III, stąd moje zdziwienie, bo dodatkowe przedmioty można zdawać na poziomie P lub R, przy czym, jeśli wybierze j.polski R, to będzie się to liczyło, jako jeden przedmiot dodatkowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
A nie bardziej sie oplaca isc do pracy i na zaoczne studia na wymarzonym kierunku? Jesli ma sie srednia (chyba) 4,0 mozna sie przepisac na dzienne po pierwszym semestrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Temat dotyczy poprawiania nowej matury, myślałam, że wypowiadasz się odnośnie tego i jakichś papierów związanych z poprawką. Klaudis1144 napisała natomiast, że ma do matury sporo czasu, dlatego odebrałam jej pytania, jako skierowane do zwykłej-nie-poprawkowej matury. A że piszę maturę za rok, to wiem, że na NASZEJ nie trzeba zdawać przedmiotów dodatkowych na poziomie rozszerzonym. Jeżeli w przyszłości, kiedy ona będzie pisać maturę, coś się zmieni, to będzie się musiała dostosować do nowych zasad, ja natomiast piszę odnośnie obecnych, najnowszych zmian.
Chyba, że coś źle zrozumiałam, to proszę o korektę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Jak to jest z poprawianiem tej matury. Chciałabym ją poprawić w tym roku. Tylko zastanawiam się do kiedy trzeba zdeklarować się i co trzeba zrobić (trzeba napisać podanie?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Hej, Hej!
A jak to jest z matmą? Rocznik 91 ma ja obowiązkową, więc na każdym aneksie maturalnym będzie widnieć wynik z tego przedmiotu. Czy nie dyskwalifukuje to starsze roczniki bez matematyki, które chciałyby jeszcze raz starać się o przyjęcie na uczelnię? Czy uczelnie uwzględniają przy rekrutacji tylko ten lepszy wynik z poprawionej matury czy jednak patrza na ten gorszy?
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Sprawdziłam parę uczelni i na szczęście nie wymagają matmy prócz Uniwerku Warszawskiego.
Złożyłam wczoraj deklarację. Nie jest prawdą, że termin był do 30 września. A teraz nauka ![]()
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Wzajemnie
![]()
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia do kiedy jest termin i czy w ogóle jest. Na pewno w lutym trzeba potwierdzić ostatecznie deklarację - to najwazniejszy dla nas termin. Po, bodajże, 7 lutego już będzie po ptokach
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym podwyższyć wynik matury, ale ciągle nie mogę zdecydować sie jakie przedmioty będą mi potrzebne, a muszę już oddać deklarację ostateczną.
Czy jeśli wpiszę 3 przedmioty i nie pójdę na żaden to nie dostanę w ogóle aneksu? A jeśli pójdę np. na jeden, to czy przy pozostałych będzie wpisane 0 na aneksie czy w ogóle ich nie wymienią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
kate a jak sie zapisac na ta mature? wiesz w ogole czy jest jeszcze mozliwosc? ja zdawalem 2 lata temu i chcialem pisac z przedmiotow z ktroych juz pisalem + 1 nowy.
prosze o jakis kontakt, bardzo mi zalezy. dzieki z gory!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Zapisać się trzeba w szkole, w której zdawałeś maturę. Deklarację ostateczną trzeba chyba oddać do 7 lutego. Ja wcześniej oddałam też deklarację wstępną (tremin do 30 września), ale nie jestem pewna czy jest to konieczne. O wszystko musisz dowiedzieć się w swojej szkole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Chciałam zapytać, czy wiecie może jak to jest w tym roku z zapisami na poprawki? Do końca września były czy jeszcze mogę się zapisać?
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
mozna do 7 lutego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
cześć,
czy ktoś się może orientuje czy można podwyższać wynik maturalny po upływie 5 lat, tzn jak pisałam ją w 2006 to czy mogę w 2012? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
a czemu nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.