A jednak to on okradal moja matke!!!!! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-24, 16:24   #91
tygrysiatko18
Zadomowienie

Dot.: A jednak to on okradal moja matke!!!!!

Cytat:
Napisane przez warszawianka
Tygrysiatko,czyli uwazasz ze mozna go bez mrugniecia okiem oskarzyc.
Nie zgadzam sie z tym.
Trzeba zawsze wysluchac,doprowadzic do konca.
To,ze oddal pieniadze jeszcze nic nie znaczy.
Ja dalej nie wierze ze robil to zeby miec na wlasne przyjemnosci.Ot,tak sobie po kilku latach bycia z Madzia.
Dla mnie to ze oddal znaczy tyle ze wczesniej je wzial. A czy mu to bylo potrzebne na przyjemnosci czy na cos bardziej powaznego nie zmienia faktu ze je ukradl. Mogl przeciez zapytac czy by mu nie pozyczyli i powiedziec na co jesli nie na przyjemnosci, mysle ze wtedy nie byloby problemu skoro Jej mama wczesniej kupowala mu rozne rzeczy.

Pogadac zawsze mozna, czemu nie.

Obym sie mylil w moich sadach, ale wydaje mi sie to malo prawdopodobne
Stary 2006-03-24, 16:26   #92
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez warszawianka
Wlasnie,widzisz Elly?
Za duzo -ale-jest w tym wszystkim.
Za duzo rzeczy ktore do siebie nie pasuja,duzo watpliwosci.
Dlatego potrzebna jest rozmowa z nim.
No wlasnie, zbyt szczatkowe informacje magda_madzia nam podala...dlatego lepiej z gory nikogo nie oskarzac, dla mnie wciaz watpliwa jest sytuacja jej mamy...czy jej mama jakos zabezpieczyla swoja torebke przed kolejna kradzieza?? Jezlei juz raz jej ktos ukradl 150 zl. to czemu nadal nosila takie grube pieniadze przy sobie?

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 17:03   #93
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

ja mam strasznie mieszane uczucia co do tego chlopaka... z jednej strony niby wzial, sumy w portfelu sie zgadzaja...niby winny z drugiej nikt go za reke nie zlapal, odpowiecie,ze nie zaprzeczyl ze nie wzial, ale przeciez tylko winni sie tlumacza, moze byl w szoku , ze tak na niego naskoczylas i dlatego nic nie mowil... pieniadze odlozyl do torebki ( a wlasnei odlozyl?? ja zrozumialam ze powiedzial ze odlozyl, ale w koncu nie wiem czy dal) moze z poczucia winy ze zostal oskarzony, zebys do niego wrocila, moze to on wzial... za duzo niepewnosci jest... a jakbys powiedziala mamie i Twoja mama by go zwolnila...a moze on tych pieniedzy nie wzial... a wpis w papierach ze zwolniony dyscyplinarnie pozostanie...
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 17:09   #94
magda_madzia
Raczkowanie

A wiec tak, poszlam do niego na rozmowe. Na poczatku spytalam dlaczego to zrobil. On na to, ze jesli chce wiedziec jak to bylo to zebym sie wkoncu zamknela i dala mu dojsc do glosu. No to sie zamknelam i go sluchalam. Powiedzial ze kiedy poszedl na zaplecze zobaczyl ze na podlodze leza 3 plaszcze. Podniosl je, a pod stolem zobaczyl 300zl. Stwierdzil ze "znalezione niekradzione" i schowal do portfela. Kiedy spytalam czemu nie powiedzial nikomu, nie spytal kto zgubil te pieniadze, stwierdzil ze nie wie, poprostu o tym nie pomyslal. Ciezko jest mi uwierzyc w ta historie i ciezko mi w nia nie wierzyc.

Mozecie spytac jak pieniadze mogly wypasc z plaszcza skoro mamie ukradziono je z torebki. Na poczatku pomyslalam tak samo. Ale skojarzylam fakty i przypomnialam sobie ze mama opowiadajac jak jej zginelo 300zl mowila, ze poszla bez torebki do sklepu, 1000zl schowala do kieszeni, a pozostale 500zl zostawila w torebce. Poprostu wybrala sie na duze zakupy. Kupila tylko buty i kiedy przyszla do pracy zostawila plaszcz na zapleczu. Pozniej przypomniala se o kasie i przelozyla ja do torebki. Dopiero pozniej po obliczeniu pieniedzy stwierdzila ze brakuje 300zl.

Nawet jesli to prawda, to nie moge zrozumiec jak mogl sobie tak poprostu schowac te pieniadze do kieszeni, nie pytajac nikogo czy ktos je zgubil. No i to tyle. Wieczorem zaprosil mnie na rozmowe przy piwie podczas ktorej sprobujemy wyjasnic sobie cala sytuacje. Powiedzialam mu zeby powiedzial o tym wszystkim mojej mamie. On na to ze pogadamy o tym wieczorem. Pozniej zdam relacje.
magda_madzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 17:17   #95
Momo
Zakorzenienie

Wytłumaczył się bardzo dziecinnie."Znalezione ,nie kradzione",to mówi dziecko przynosząc klocek z przedszkola,a nie dorosły człowiek.Ja już bym mu nie zaufała...

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 17:20   #96
Fresa
Zakorzenienie

Madziu ,dobrze,że z nim porozmawiałaœ.Mi się wydaje logiczne takie wytłumaczenie .Co więcej-myœlę,że zdecydowana większoœc osób też by schowała sobie te pienišdze a nie szukała ich właœciciela .Tak już jest w życiu .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 17:20   #97
elly2
Wtajemniczenie

No a co z tymi pieniedzmi ukradzionymi wczesniej? Mowilas ze wczesniej Twojej mamie zgienlo 150 zl. i z palszcza w domu ginely pieniadze... ?

Stary 2006-03-24, 17:23   #98
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez elly2
No a co z tymi pieniedzmi ukradzionymi wczesniej? Mowilas ze wczesniej Twojej mamie zgienlo 150 zl. i z palszcza w domu ginely pieniadze... ?
no właśnie
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 17:24   #99
Momo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elly2
Pewnie też powie,że płaszcz leżał na podłodze...

Awatar - made by Momo
Stary 2006-03-24, 17:27   #100
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa
Warszawianko ,dopóki nie udowodni się komuś winy ponad wszelką niewinność ,osobę tą uznaję się za niewinną .
Trzymam się tej zasady,bo nieraz pozory mylą.
ponad wszelka watpliwosc chyba mialas na mysli

ale to jest jedynie zasada kpk, i obowiazuje jedynie w procesie. a tak nie ma dyrektywy by kazdy to stosowal w prywatnym zyciu .
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 17:29   #101
Fresa
Zakorzenienie

Dzięki ,właœnie coœ mi nie pasowało .Niestety,czasami trzeba też zastosować w życiu,tak jak w tym przypadku

Stary 2006-03-24, 17:31   #102
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fresa
Madziu ,dobrze,że z nim porozmawiała�.Mi się wydaje logiczne takie wytłumaczenie .Co więcej-my�lę,że zdecydowana większo�c osób też by schowała sobie te pienišdze a nie szukała ich wła�ciciela .Tak już jest w życiu .
zgadzam sie... nie wiele z nas spytaloby sie CZYJE TO JEST? szczegolnie jezeli potrzebowalibysmy pieniedzy w tym momencie... co nie znaczy ze to jest dobre postepowanie...jednak bardzo czeste- niestety
Stary 2006-03-24, 17:39   #103
Momo
Zakorzenienie

Tylko,że to było w miejscu pracy,a nie na ulicy.
Dobrze wiedział,że to co robi,to jest kradzież.

Awatar - made by Momo
Stary 2006-03-24, 17:41   #104
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa
Madziu ,dobrze,że z nim porozmawiałaœ.Mi się wydaje logiczne takie wytłumaczenie .Co więcej-myœlę,że zdecydowana większoœc osób też by schowała sobie te pienišdze a nie szukała ich właœciciela .Tak już jest w życiu .
to ja chyba jakas dziwna jestem, bo w zyciu bym tak nie zrobila.
na pierwszym roku po wykladzie znalazlam na pustej sali wykladowej 70 zl i bardzo kombinowalam jak odkryc do kogo mogly pieniadze nalezec, bo to byla kwota ktorej ubytek mozna odczuc. i przez miesiac nosilam te pieniadze ze soba w dzien wykladu majac nadzieje ze ktos zapyta czy tej kasy nie znaleziono. i rozpytywalam studentow z mojego rocznika czy nikt kasy nie zgubil.

w mojej opinii zatrzymanie dla siebie 300 zl w sytuacji gdy pieniadze byly znalezione w firmie gdzie duzo latwiej sie zorientoac czy nikt nie zgubil takiej kwoty jest conajmniej dziwne.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 17:53   #105
elly2
Wtajemniczenie

Dla mnie rowniez nieprawdopodobne jest chowanie 1000 zl. do plaszcza...do kieszeni, gdzie w kazdej chwili moze wyleciec, rozumiem 10 zl czy 100 ale 1000

Stary 2006-03-24, 18:12   #106
Fresa
Zakorzenienie

Niestety nie wszyscy ludzie sš tak uczciwi , i nie chodzi tu koniecznie o ten konkretny przykład,ale w ogóle o życie,o wszysko praktycznie.
A nawišzujšc do drugiej wypowiedzi,to też bym się nie odważyła nosić przy sobie takiej kwoty

Stary 2006-03-24, 18:57   #107
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Magda, prześledziłam Twoje wypowiedzi, historia rzeczywiście jest nieciekawa. Pisałaś, że chłopak po kłótni z Tobą włożył Twojej mamie pieniądze do portmonetki - tak jak mu kazałaś. I jaka była reakcja Twojej mamy? Przecież musiała zauważyć te 300 złoty więcej

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 19:10   #108
Madzia007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_madzia
A wiec tak, poszlam do niego na rozmowe. Na poczatku spytalam dlaczego to zrobil. On na to, ze jesli chce wiedziec jak to bylo to zebym sie wkoncu zamknela i dala mu dojsc do glosu. No to sie zamknelam i go sluchalam. Powiedzial ze kiedy poszedl na zaplecze zobaczyl ze na podlodze leza 3 plaszcze. Podniosl je, a pod stolem zobaczyl 300zl. Stwierdzil ze "znalezione niekradzione" i schowal do portfela. Kiedy spytalam czemu nie powiedzial nikomu, nie spytal kto zgubil te pieniadze, stwierdzil ze nie wie, poprostu o tym nie pomyslal. Ciezko jest mi uwierzyc w ta historie i ciezko mi w nia nie wierzyc.
Ha ha ha To jego tłumaczenie tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że jest palantem i złodziejem Przecież pieniędzy nie nosi się w dziurawych torebkach, ani plajdniętych byle jak do kieszeni, tak żeby wypadły, szczególnie jeśli są to duże kwoty.
Nie dość, że chłopak nie umie się przyznać do kradzieży, to jeszcze kłamie.
Ciekawe co powie na te 150 zł? Może powie, że znalazł na chodniku, albo przyfrunęły do niego z wiatrem?
Jego zachowanie nie zasługuje nawet na jakikolwiek komentarz i jest jednoznaczne, a do tego nawet Cię nie szanuje i zachowuje się teraz tak, jakbyś to Ty mu zrobiła krzywdę.
Co za cham
Stary 2006-03-24, 19:55   #109
CzarnyElf
Zakorzenienie

No ale dlaczego nie wytlumaczyl sie wczesniej tylko dopiero na rozmowie z Toba?Cos mi tu smierdzi-mi wydaje sie ze wymyslil cala ta historie-zreszta jak taka suma mogla lezec luzem?Pokrecona ta historia.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 20:05   #110
cosma
Zakorzenienie

Może ja jakaś "niedzisiejsza" jestem.W końcu dzisiaj standardy sie zmieniły.
Ja jakbym znalazła w miejscu pracy taką kwotę (jakąkolwiek) to bym sie zapytała kolegów czy ktoś nie zgubił przypadkiem pieniedzy?
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 20:29   #111
coca_cola
Wtajemniczenie

strasznie Ci wspolczuje wedlug mnie mimo wszystko powinnas powiedziec mamie o swoim odkryciu. niech wie z kim pracuje w koncu nie wiadomo, czy nie posunie sie tez do okradania firmy i innych pracownikow.i przede wszystkim jak najbardziej powinnas skonczyc ten zwiazek!pamietaj- jutro tez jest dzien, wiec wszystko bedzie dobrze trzymaj sie
coca_cola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 21:29   #112
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia007
Ha ha ha To jego tłumaczenie tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że jest palantem i złodziejem Przecież pieniędzy nie nosi się w dziurawych torebkach, ani plajdniętych byle jak do kieszeni, tak żeby wypadły, szczególnie jeśli są to duże kwoty.
No ale magda_madzia napisala, ze jej mama wlozyla do kieszeni od plaszcza 1000 zl. wiec widocznie nosi sie i wlasnie to jest dla mnie zastanawiajace...przepras zam autorke watku, ale dla mnie ta opowiesc nie trzyma sie kupy...

Stary 2006-03-24, 21:42   #113
Madzia007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elly2
No ale magda_madzia napisala, ze jej mama wlozyla do kieszeni od plaszcza 1000 zl. wiec widocznie nosi sie i wlasnie to jest dla mnie zastanawiajace...przepras zam autorke watku, ale dla mnie ta opowiesc nie trzyma sie kupy...
No dobra, ale skoro była to większa suma, to na pewno nie była rzucona jak 20 groszy do kieszeni, tylko schowana dokładnie w kieszeń, przecież żeby pieniądze, a szczególnie papierkowe wypadły z ubrania, trzeba nimi potrząsać do góry nogami, nie wystarczy że płaszcz spadnie z wieszaka
Stary 2006-03-24, 21:47   #114
elly2
Wtajemniczenie

Nie wiemy jaki to byl plaszcz, jakie mial kieszenie wiec gdybac sobie mozna W plaszczaj przewaznie sa takie luzne kieszenie, no chyba ze gdzies od srodka nie wiem, po poprostu dla mnie ta historia jest troszke zaskakujaca, nie rozumiem jak mozna wkladac takie duze pieniadze do kieszeni...chyba, ze tak jak pisalam byla to kieszen wewnetrzna...ojej moze magda_madzia powiem nam cos wiecej?? Moze odpowiesz na nasze pytania? Bo jestesmy ciekawe co z pozostala suma, czyli tymi 150 zl. ? Jak sie usprawiedliwil? Czy rzeczywiscie oddal Twojej mamie te 300 zl. ? Bo pisalas, ze mial to zorbic, ale czy zrobil? I co na to Twoja mama?

Stary 2006-03-24, 22:01   #115
kiciulka1985
Zakorzenienie

Taak , zrobilas bardzo dobrze.
Wkocu jesli nie mial skrupulow aby okradac Twoja mame to nie wiadomo co robillby Tobie :O
W sumie nie wiadomo czy to byly tylko te 2 razy bo moze podbieral mniejsze sumy regularnie tak ze Twoja mama nie zauwazala...
Powinnas jej o tym powiedziec...
Stary 2006-03-25, 07:34   #116
magda_madzia
Raczkowanie

Ja wogole nie rozumiem sensu rozstrzygania tego dlaczego moja mama nosi w kieszeni 1000zl. Widocznie jest osoba ktora nie mysli o konsekwencjach, ale to wogole nie tyczy sie sprawy i takie dyskusje na ten temat sa zbedne. Moze ma poprostu taki nawyk noszenia i wkladania pieniedzy gdzie popadnie, ale ja nie prosilam zakladajac ten watek o pouczenie dotyczace noszenia w kieszeni duzych sum, i takie komentarze mnie bardzo irytuja.
magda_madzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 07:41   #117
Elwinga
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nekome
w mojej opinii zatrzymanie dla siebie 300 zl w sytuacji gdy pieniadze byly znalezione w firmie gdzie duzo latwiej sie zorientoac czy nikt nie zgubil takiej kwoty jest conajmniej dziwne.
Zgadzam się absolutnie, z jedną uwagą: to nie jest dziwne - to jest po prostu świadoma kradzież.
Elwinga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 07:49   #118
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_madzia
Ja wogole nie rozumiem sensu rozstrzygania tego dlaczego moja mama nosi w kieszeni 1000zl. Widocznie jest osoba ktora nie mysli o konsekwencjach, ale to wogole nie tyczy sie sprawy i takie dyskusje na ten temat sa zbedne. Moze ma poprostu taki nawyk noszenia i wkladania pieniedzy gdzie popadnie, ale ja nie prosilam zakladajac ten watek o pouczenie dotyczace noszenia w kieszeni duzych sum, i takie komentarze mnie bardzo irytuja.
to prawda nie dotyczytego temat...
pamietasz napisalas ze twoja mam dopiero pozniej pliczyla te pieniadze, juz po wlozeniu do portfela...

mnei zastanaiwa teraz inny fakt- jezeli nie policzyla, sprawdzila od razu to zawsze jest prawdopodobienstwo , ze ktos wyjal twojejmamie pieniadze z plaszcza np na chodniku czy w sklepie... i nie musial to byc Twoj chlopak...
Stary 2006-03-25, 07:50   #119
malkol13
Zadomowienie

poza tym dalej nie wiemy czy te 300zl znalazlo sie w torebce twojej mamy czy nie
Stary 2006-03-25, 08:41   #120
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

Cytat:
Napisane przez elly2
Dla mnie rowniez nieprawdopodobne jest chowanie 1000 zl. do plaszcza...do kieszeni, gdzie w kazdej chwili moze wyleciec, rozumiem 10 zl czy 100 ale 1000
no właśnie
Cytat:
Napisane przez suzana
Magda, prześledziłam Twoje wypowiedzi, historia rzeczywiście jest nieciekawa. Pisałaś, że chłopak po kłótni z Tobą włożył Twojej mamie pieniądze do portmonetki - tak jak mu kazałaś. I jaka była reakcja Twojej mamy? Przecież musiała zauważyć te 300 złoty więcej
no właśnie
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości