|
|
#91 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem w ciąży a mój facet "zmusza" mnie do imprezowania
Cytat:
Autorko - fajnie, ze masz tez takich znajomych, ktorzy cie wspieraja. Moze warto zbudowac wiez z nimi na zasadzie luznego wieczornego spotkania, nie imprezowania. Moze mieliby ochote na takiego spokojnego sylwestra. Zludnym byloby oczekiwac, ze TZ zerwie kontakty ze wszystkimi. |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży a mój facet "zmusza&a mp; amp;quot ; mnie do imprezowania
Cytat:
. Bumblebee - cieszę się, że mój mąż ma takie podejście jak Ty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
Jestem zniesmaczona większością odpowiedzi na forum. Kurczę, przecież czytając pierwszego posta znamy jedną perspektywę, każdy- w pewnym sensie - inaczej odbiera te same słowa i zdania, często nadinterpretujemy. Ale nagonka od początku na autorkę? Ciekawe czy gdyby to było wasze życie to też posłuchałybyście genialnych rad i postów- rozstań się, wyprowadź, jesteś okropną matką. Litości, no błagam. Po tym co dziewczyna pisze widać, że nie jest nieogarnięta i nie ma w dupie dobra dziecka... Po prostu potrzebowała porady, miała gorszy okres w związku. A co dostała? Dowiedziała się, że ma najgorszego partnera pod słońcem. No i nie dziwie się, że związki upadają skoro niektórzy są w stanie po zbiorowym forumowym doradzaniu od tak po prostu wypiąć się na drugą osobę.
Od razu mówię - nie pochwalam zachowania Twojego faceta. Zatracił gdzieś swoje priorytety, szacunek do Twojego zdania i Ciebie. Ale w takim momencie najważniejsza jest rozmowa i komunikacja pomiędzy partnerami. Rozmawiasz z nim do skutku, musisz się postawić - właśnie tak jak zrobiłaś. Jeżeli na innych płaszczyznach życia jest ok, dogadują się, on cieszy się dzieckiem to jakim prawem możecie ich tak osądzać? Gość po prostu nie przywykł do zmiany stylu życia, może nie zdawał sobie sprawy do końca z powagi sytuacji. Ale po to jest rozmowa. Jeśli rozmowa nic nie da, jeśli będziesz widziała, że sytuacja się nie zmienia to dopiero po tym wszystkim podejmujesz radykalne kroki. A nie wyzywasz go od Piotrusiów Panów na wstępie. Takie jest moje zdanie. Walcz o swoje, bądź asertywna, przedstawiaj mu logiczne argumenty i chłopak powinien się obudzić. I dojrzeć - czego tak bardzo tutaj wszyscy od niego wymagają. |
|
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
Ja nie widzę dla autorki za wiele usprawiedliwienia. Umówmy się: ale żeby trzymać się z imprezowym facetem, który non stop imprezuje, pije i do tego pali marychę to naprawdę trzeba mieć naprawdę nierówno pod sufitem, zresztą przypuszczam że autorka również lubowała się w takim właśnie trybie życia. Po co zadawać się z normalnymi chłopakami, tacy są nudni - lepiej z imprezowym badboyem. Ale jak z nim sypiasz to chyba bierzesz pod uwagę, że jednak no...może się trafić wpadka? Wpadka, bo sama piszesz, że mieszkacie od 3 miesięcy, a jesteś w 4. miesiącu, więc na solidny związek mi to nie wygląda. Co wtedy? Wtedy dobrze by było, żeby jednak ta osoba była w miarę ogarnięta.
Naprawdę nie wiem czego się spodziewałaś, że taki gość nagle stanie się opiekuńczym ojcem? Weź Ty się obudź, on ma 26 lat, a zachowuje się jak małe, rozpuszczone dziecko. Autorka dostanie solidną karę za swoje błędne decyzje (gdybym był kobietą i znalazł się w jej sytuacji to w życiu bym nie chciał urodzić dziecka z takim "ojcem", ale oczywiście tutaj matka ma ostateczną decyzję) bo choć nieco się wybawiła, to nadal jest młoda, ale życie ma już załatwione. Szkoda tylko, że ten nieodpowiedzialny gość poza może alimentami nie poniesie aż takich konsekwencji. No chyba, że jednak będziecie razem wychowywać to dziecko, ale na udany i szczęśliwy związek się nie zapowiada, więc ciężko tak czy siak ciężko będzie o dobre rozwiązanie. Najbardziej w takich sytuacjach boli mnie jednak to, że po tak idiotycznych decyzjach rodziców (wpadka normalnych, kochających się ludzi to jedno, wpadka imprezowiczów z marychą w tle to patologia) cierpi biedne dziecko, które również wychowując się w niepełnej rodzinie ma w większości przypadków pewne problemy natury psychologicznej, ale pozostaje mi tylko życzyć przyszłemu synkowi wiele zdrowia i szczęścia. I jakkolwiek Twoja postawa autorko była absolutnie bezmyślna, tak podziwiam Cię za odwagę do urodzenia tego dziecka i życzę powodzenia i siły przy jego wychowaniu
Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-12-12 o 20:51 |
|
|
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biedactwo, nie domyślił się, że krwawienie to coś poważnego, a nie marudzenie. No ja nie wiem, dlaczego w ogóle ktoś ma do niego pretensje. A że jak dziewczyna mu mówi, że nie chce, a on nie potrafi po prostu odpuścić, to już w ogóle nie wiem o co chodzi. Przecież on chce z nią spędzać czas! Chce budować więzi społeczne! Ci ludzie tutaj to jakieś potwory bez serca... |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Skąd wiesz, że ona go nie przyzwyczaiła do tego, że zawsze nie chce. Albo, że tylko tak mówi, a później on i tak stawia na swoim, a ona jest zadowolona. Może to już taki utarty schemat. No ale lepiej mówić, że to patologia, wyolbrzymiać marihuanę i być oburzonym. Uważam, że skoro zdecydowali się na bycie ze sobą i jedynym problemem jest ten z imprezami to nie należy przekreślać całego związki i drugiego człowieka. Zwłaszcza, że jest w ciąży i zwłaszcza, że jemu najwyraźniej na niej zależy. Rozmowa powinna ograniczyć, a myślę, że z czasem wykluczyć używki. To naturalna kolej rzeczy. A nie od razu krzyk co to się nie dzieje i jacy to źli oni nie są. Więcej empatii. Stworzyliście sobie w głowie najgorszy obraz imprezowiczów, palaczy i nieodpowiedzialnych młodych ludzi i patrzycie tylko przez ten pryzmat. Wydaje mi się, że nie do końca tak jest akurat w tym przypadku. Edytowane przez pole_minowe Czas edycji: 2016-12-13 o 00:49 |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No. Zależy mu. Widać po priorytetach jak mu zależy na dziewczynie i własnym dziecku.
wysłane telepatycznie
|
|
#98 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jak widać, te niesmaczne wypowiedzi pomogły autorce w ekspresowym tempie otrzeźwieć w patrzeniu na ten związek i przemyśleć priorytety. Tylko się cieszyć, że tak się stało i życzyć, żeby autorka była konsekwentna w swoich postanowieniach
Autorko, trzymam kciuki za całą trójkę ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- To że jest gówniarzem nie wyklucza tego, że mu zależy. Czas pokaże jak to się rozwinie.
|
|
|
#99 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Clara, jak tam weekend?
||
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
W porządku
![]() Mój chłopak miał jechać dziś na koncert ale okazało się, że to wyprawa całonocna i zrezygnował. Nawet powiedział kumplom, ze woli spędzić wieczór ze mną niż szlajać się z nimi po nocach. Wieczór spędzamy razem, ja juz co prawda pod kołderką ale nie mogę narzekać - jest miło ![]() Wczoraj byliśmy na chwile u znajomych ale kompletnie bez alkoholu i innych używek więc byłam pozytywnie zaskoczona. Wydaje mi się, że nasza ostatnia rozmowa odniosła pozytywne skutki. Mam nadzieje tylko, ze to nie tak na chwilę, na pokaz. Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się wszystko ułożyło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam zamiaru już nigdy stawiać siebie i dziecka na drugim miejscu, bo to my jesteśmy najważniejsi i damy sobie radę. Z chłopem czy bez ![]() Pozdrawiam! Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
Może właśnie wystarczyło trochę tej asertywności? Jasno zakomunikować swoje potrzeby? Facet może też potrzebował jakiegoś kubła zimnej wody by zrozumieć, że styl waszego życia się zmieni. Bo wcześniej nie było problemu z imprezami, więc on dalej chciał wychodzić z Tobą. A ty stanowczo nie odmówiłas. Niby mowilas nie, nie... niby nie chciałaś ale jechałas. Niby chciałaś wcześniej wrócić z imprezy do domu, ale zostawalas dalej.
Życzę ci na przyszłość oczywiście dużo asertywności, komunikuj mu swoje potrzeby. Jak nie chcesz gdzieś iść to tej decyzji się trzymaj stanowczo. |
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Jak tam minął Sylwester, autorko?
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie!
Sylwester minął spokojnie, spędziliśmy go tylko we dwójkę w domu grając na konsoli w sumie nawet nie wyszliśmy o północy na dwór. Padliśmy obydwoje chwilę po 2:00. Nowy rok podobnie, leniuchowalismy. W ogóle mój chłopak wziął 10 dni urlopu i spędziliśmy dużo czasu razem w domu, nie pozwalał mi się przemęczać i w sumie we wszystkim mnie wyreczal, co było dziwne dla mnie ![]() Jedynie w pierwszy dzień świat poszedł się spotkać ze swoim znajomym, który przyjechał do rodziny z Krakowa, ja nie miałam ochoty i zostałam w domu. Wrócił szybko i tylko po jednym piwie więc póki co jestem pozytywnie zaskoczona tymi zmianami... Ze mną i z małym wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach i juz po woli nie pozwala mi spać w nocy swoimi kopniakami ![]() Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to typowy przykład, gdy dwójka niedojrzałych osób próbuje stworzyć rodzinę
Tylko czekać na kolejne wątki tej autorki.
|
|
#110 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ach, ta życzliwość wizażanek
Autorko, oby już było tylko lepiej
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

w sumie nawet nie wyszliśmy o północy na dwór. Padliśmy obydwoje chwilę po 2:00. Nowy rok podobnie, leniuchowalismy. W ogóle mój chłopak wziął 10 dni urlopu i spędziliśmy dużo czasu razem w domu, nie pozwalał mi się przemęczać i w sumie we wszystkim mnie wyreczal, co było dziwne dla mnie
Tylko czekać na kolejne wątki tej autorki.