![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Antykoncepcja w Anglii
iamdesperate ja jestem na evrze, jest bezplatna, z dostepnoscia w aptekach jest roznie bo tutaj sie nie rpzyjela ale jak cos to zamawiaja i masz do odebrania nastepnego dnia rano
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
OO. Dziękuje bardzo za informacje. Jak Evra będzie mi służyć to przynajmniej nie będę miała już problemu z jej zdobyciem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Idzisz do familly planning clinic, wypelniasz formularz, w ktorym ejst adres imie nazwisko wiek i tyle;p . tabletki lekarka od razu dala mi po krotkim wywiadzi za darmo oczywiscie .
![]()
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Witam was dziewczyny!!
Mam pytanie czy sa dostepne tutaj pigulki o nazwie Mavelon??? Mam nadzieje ze tak bo nie dam rady jechac teraz do polski a odstawiac tez nie chce. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Sa. wystarzczylo sprawdzic w googlach
![]() |
#97 |
BAN stały
|
A wiecie cos na temat spirali? Zastanawiam sie nad nia, wiem ze jest bezplatna i tyle na ten temat. Sorki jesli juz o tym pisalyscie ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
a ja moze troszke nie na temat ale nie chce nowego watku zkaladac
![]() wiec chcac otrzymac tabletki antykoncepcyjne w UK wlasnie, poszlam zarejestrowac sie do GP(po 2 latach pobytu-sukces ![]() aha jeszcze jedno. u GP daja odrazu tablety czy recepte? placi sie za recepte czy za tabsy?
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
co do rejestracji nie odpowiem, bo mnie zarejestrowali od razu.Wypelnilam jakiś formularz i na drugi dzień mialam już wizyte.Co do tabsów, moja GP wypisała mi recepte na pół roku.Poszłam do apteki i dostałam tebletki za darmo.No ale pewnie gdzieś indziej może to wyglądać inaczej tzn.może gp dać od razu, ale tego nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Koleżanka chciała Yasmine-nie bardzo chciała się zgodzić na danie jej tabletek na życzenie, ale w końcu dostała 3 opakowania, na próbę... Niestety nie znosiła ich najlepiej i odstawiła je. Ja natomiast dostała mikropiguły, skutków ubocznych nie miałam żadnych poza jednym->libido=zeru i totalna susza. Odstawiłam. ![]() Dlatego nie wiem czemu tobie każą czekać aż tyle dni. Dziwne, powinno to być załatwione szybko i sprawnie jak z nami. Zresztą moje koleżanki miały podobnie wyglądające wizyty. Popytaj swoich znajomych czy one też miały taką sytuację...?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
mozecie spytac o co konkretnie was pytano jak szlyszcie po tabsy? bo nie mowie zbytnio plynnie po angielsku a juz napewno nie jakies slownictwo dotyczace chorob czy cos...
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
kurcze.. tylko pozazdrościć Angolom..:/ dziewczyny może chcialaby któraś z Was odsprzedać taniej Regulon? jeśli tak to jestem bardzo zainteresowana.. gg 6695667
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
a czemu do lekarza nie pojdziesz;> ja poszlam nie pogryzmmnie
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
przeciez tabletki sa wydawane na okreslony czas 3 opakowania na 3 miesiace, wiec nie sadze zeby ktoras miala na zbyciu
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozatym jak ja pytalam lekarza o regulon, to powiedzial ze w anglii go nie ma. wiec soadze ze kolezanka brala to w PL i chce kontynuowac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy ktoras wie, czy w Anglii sa dostepne tabletki Yaz, lub Yasminelle? Do tej pory dostawalam darmowe recepty na Yasmine, ale podczas ostatniego pobytu w Polsce lekarz namowil mnie na Yaz, tak wiec zrobilam 3-miesieczny zapas, ale nie pomyslalam, ze tych tabletek tu moze nie byc. No i wlasnie wrocilam od lekarza, ktory na moje nieszczescie okazal sie byc pakistanczykiem i nie mial pojecia na ten temat. Stwierdzil, ze nigdy nie slyszal o takim czyms i przepisal mi tradycyjnie Yasmin. a najgorsze jest to, ze nie wiem ile dni przerwy miedzy Yazem, a Yasminem mam zrobic, bo w przypadku jazu robi sie 4-dniowa przerwe tylko, a niestety pan doktor nie byl na tyle poinformowany... Czy ktoras z Was orientuje sie na ten emat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
ja za pierwszym razem dostalam na 6 miesiecy, potem juz na 3, mysle ze zalezy od lekarza. mi po kazdych 3 miesiacach mierzyli cisnienie i robili maly wywiad czy wszystko jest ok.
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, odkupie plastry evra! kkasia@gmail.com .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, odswierzam troche watek.
jade na kilka tygodni zaledwie do londynu i tak sobie mysle: dlaczego mam placic za tabletku tu, gdy tam moge je miec za free.. problem polega na tym, iz nie wiem czy moge je tak po prostu dostac tam, nie majac tamubezpieczenia, stalego adresu ( przeciez jade tylko na "chwile")....? szczerze powiem uradowała by mnie opcja, gdybym mogła tam pojsc, dostac zapas na 6 mcy i zaoszczedzic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
mozesz kochana isc do family planing centre, wypelnic tylko formularz i nawet tego samego dnia jak nie sa zajeci poprosc lekarza o tabletki, mnie nie pytali o zadne ubezpieczenia, NIN itd...tam o nic nie pytaja, sciemnij cos jakby co ze czekasz na numer ubezpieczenia albo ze dopiero co przyjechalas i jeszcze sie nie ogarnelas a potrzebujesz tabletek z tym ze w anglii darmowe w family planning centre daja tylko Microgyn cos tam cos tam inne trzeba isc do GP rejestrowac sie itp..wiec jesli bierzesz M** to nie ma problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
takie mam pytanie dziewczyny, brała któraś Loestrin 20? szczególnie interesuje mnie czy miałyście jakieś efekty uboczne....
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Peorth, znam wielu pakistanczykow i wiemm, ze to wlasnie ich wiedze na temat antykoncepcji moze uposledzac, poniewaz taka forma antykoncepcji (jak prawie kazda inna)jest tam potepiana . Jesli ten pan studiowal w swoim kraju, a pewnie tak bylo to napewno nie jedyne luki w jego wiedzy medycznej, a jak pewnie wiesz wielu lekarzy w angielskich przychodniach nawet nie mowi poprawnie po ang, wiec watpie czy przechodza jakies kursy w anglii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanie
jeste w uk ,biore tabletki przepisane przez tutejszego lekarza biore je jakies pol roku,przytylam moze 4 kg wiec ok ale mam inny problem od miesiaca czuje ze intensywniej sie poce, widze ze odrastajace brwii sa mocniejsze i ciemniejsze, mysle ze to od tabletek,bo wczesniej nie mialam takich proeblemow.czym moge isc do lekarza i poprostu poprosic o zmiane na inne tabletki? czy beda wypytywac,robic problemy itp;>
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poszlam do przychodni i w okienku powiedzialam zeby zminili mi na mercilon, ktory bralam w polsce, bo po tych przytylam. Nie bylo zadnego problemu, recepcjonistka o nic wiecej nie pytala, tylko zanotowala zmiane i sprawa zalatwiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj doktor jest pakistanczykiem i zawsze jak ide na wizyte, to on sie upewnia,ze sie zabezpieczam. nie wazne z czym ide,zawsze porusza temat antykoncepji. dostalam od niego mnóstwo ulotek ,porad.ostatnio nawet szukal przy mnie opinni o tabletkach w internecie,a wcale nie musial, bo tym zajmuja sie pielegniarki u mnie w GP. ciekawe gdzie mialas przyjemnosc poznac tak wielu pakistanczykow... ![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Cześć . Powe mi ktoś jest z tabletkami do 72h po ? Gdzie je można dostać? Jak się nazywają ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
chyba tabletki "po" ale do 72 godzin a nie 72 godziny
![]() nie sa darmowe,mozna dostac je w drogeri boots, idziesz do pharmacy i mowisz co i jak,kosztuje okolo 30 funtow chyba nie wiem jak inne apteki,ale mysle ze podobnie
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Byłyśmy dzisiaj w Przychodni Planowania Rodziny i po 5 minutowej rozmowie , przyjaciółka dostała tą tabletkę zupełnie za darmo . Byłyśmy wcześniej w Bootsie gdzie kosztowała 23 funty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.