|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Film ze ślubu - TAK? czy NIE?
Cytat:
![]() Ja też mogłabym nie mieć zdjęć :P Na filmie mi dużo bardziej zależy
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyobrazam sobie wesla bez dobrego filmu. oboje z tz doszlismy do wniosku ze owszem film byc musi ale dobry, nie 3 godzinny tasiemiec rodem z poczatku XX wieku. zdecydowalismy sie na 90 min film razem z krotkim plenerem w dniu wesela. moze placimy duzo ale wiemy ze warto bo filmy od naszego kamerzysty sa piekne
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
Albo dobra, nieważne, nie będe kamiła trollicy.
Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2012-05-21 o 08:49 |
|
|
|
|
#95 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajna tradycja to ogladanie
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
A ja miałam kamerzystę. Fotografa nie miałam, bo stwierdziłam, że wystarczą fotki zrobione przez gości...nazbierało ich się troszkę około 1500, ale nie ma to jak profesjonalizm. A kamerzysta się spisał...no może nie do końca, ale mamy wersję roboczą i w wolnej chwili kilka rzeczy sobie zmienimy
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
My z TŻtem obstawaliśmy przy filmie, nad fotografem niekoniecznie, ostatecznie mieliśmy też fotografa i po czasie mogę stwierdzić, że to była słuszna decyzja. Film - świetna sprawa, ale okazało się, że my częściej teraz sięgamy po album ze zdjęciami niż po płytę DVD
![]() pomijam fakt, że fotograf i kamerzysta są tak świetnymi ludźmi, na poziomie i z poczuciem humoru, że po czasie nasi goście ich wspominali przy okazji tematu wesela, a przyszłe pary młode brały do nich kontakt |
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez różnicy czy w studiu, w plenerze czy na sali weselnej. My zdecydowaliśmy się na kamerzystę i będziemy mieli dwie wersje filmu - 40 minutowy reportaż i dłuższą ok. 2,5 godzinną wersję. Poza tym w rodzinie mojego TŻ często się magluje filmy weselne więc dla jego rodziny to przyjemność, a i moja rodzina lubi czasem pooglądać.
|
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
Ale pamiątka czego? (ja nie mówię, że ja nie będę miała, bo jeśli TŻtowi będzie zależało to spoko, lubię pozować to i mogę w sukni ślubnej, tylko po prostu nie wiem czego to jest pamiątka, bo chyba nie ślubu i wesela)
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzi o to w plenerze, że kiedyś, dawno temu nie było mody na kamerzyste, byli tylko fotografowie. A robiło się kiedyś zdjęcia na pamiątkę w studiu fotograficznym. Nie każdego było stać wtedy na aparat, już o kamerze nie wspominając. Więc pójście po ślubie do studia na kilka zdjęć pozowanych dawało możliwość jedynej pamiątki z tego dnia...Czasy się zmieniły, ludzie mają aparaty, kamery...Studia fotograficzne poszerzyły asortyment o możliwość wykonywania zdjeć z plenerze np.parku i już. Studia i sztuczne tło zostały wyparte przez możliwość wykonywania zdjęć, wszędzie tam, gdzie się chce, co daje możliwość oryginalnych i niepowtarzalnych fotek- super pamiątki. ![]() P.S. Ja nie miałam pleneru...na początku nie żałowałam, teraz może bym się skusiła, ale wydałabym fortunę na fotki, bo w mym mieście wszystkie są i tak podobne do siebie i w tych samych miejscach A to, co ja bym chciała, to już wiecie...po ptokach...zaraz rok po ślubie, nie będę odwalała pleneru roku po fakcie, choć chcialam na rocznice, ale mąż nie może słuchać o ślubnych sprawach.Już nie wspomnę o tym, że większość rzeczy bym pozmieniała I inaczej zorganizowała ten dzień
Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2012-05-28 o 23:09 |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie nie chcemy mieć kamerzysty. Nie jestem typem osoby, która lubi oglądać filmy z wesel i też nie wyobrażam sobie kiedy miałabym oglądać swoje- podczas niedzielnego obiadu/spotkaniu rodzinnym/w rocznicę ślubu ? Myślę, że znajdę lepsze filmy do oglądania
![]() Moja znajoma w ciągu tygodnia widziała z 7 razy film z wesela siostry, bo z każdym członkiem rodziny oglądała osobno. Wolę fotografa. Strzelimy sobie jakąś fajną sesję, bo wątpię bym jeszcze kiedyś białą sukienkę miała i będzie fajna pamiątka.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

A to, co ja bym chciała, to już wiecie...po ptokach...zaraz rok po ślubie, nie będę odwalała pleneru roku po fakcie, choć chcialam na rocznice, ale mąż nie może słuchać o ślubnych sprawach.