|
|
#91 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Znajdę męża w 2017 r ;)
Cytat:
I myślę, że on by nie chciał żebym się zakochała No i wydaje mi się że właśnie tak jest mu wygodnie i mi w sumie też. Jak mówiłam nie chciałabym związku z poznawaniem znajomych/rodziny/kupowaniem sobie prezentów etc. Mi pasuje tak jak jest, tylko czasami jestem jak ta głupia baba i się nad sobą rozczulam że mógłby czasem mi powiedzieć że mu na mnie zależy a mu nie zależy Ale wydaje mi się że te głupie myśli biorą się z tego jak mam czasami za dużo czasu do rozmyślań i odwalam xd Cytat:
Niedługo siądę z nim i pogadam trochę o tej naszej relacji. Może się coś rozjaśni.
|
||
|
|
|
|
#92 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Więc nic dziwnego, że ci odwala. Mnie też pewnie by odwalało. |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wolałabym żeby on to już zakończył bo ja sama za Chiny tego nie zrobię...
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
To i ja napiszę coś od siebie Rocznikowo 26 lat, obecnie singielka.Mieszkam w Niemczech od ponad 3 lat i uwierzcie mi, tu jest jeszcze trudniej spotkać kogoś normalnego. Związku z Niemcem sobie nie wyobrażam (tak, spotykałam się z Niemcami i za każdym razem porażka), a że Polaków tu jest też pod dostatkiem to myślałam,że nie będzie problemu. Niestety pomyliłam się 90% poznanych tu facetów to niestety albo miłośnicy holenderskich używek i alkoholu albo szukający wolnego związku nudziarze. Nie wspomnę już o tym,że jedyny temat do rozmowy to albo praca z podobnymi mu kolesiami albo wspominanie imprez, których w sumie z wiadomych przyczyn nie pamięta. Miło wiedzieć, że nie jestem jedyną wybredną (?) kobietą, która nie leci na pierwszego, który na nią spojrzy. Przyjechałam tu się rozwijać, poszerzać horyzonty, dalej się uczę, pracuję. Nie mam zamiaru spędzić życia z takim Ferdkiem, któremu będę tylko piwo przed TV donosić. I jeśli to oznacza bycie samej, trudno. Wiele osób w moich otoczeniu jest w związku, po ślubie. Co rusz zdrady, kłamstwa i inne `przyjemności`. A większość wynika właśnie z niedopasowania i zbyt pochopnego wchodzenia od razu w wielkie związki, byle tylko nie być samemu. To nie jest normalne.W 2016 byłam na wielu randkach, niestety większość wolałabym zapomnieć Spotykałam się też z jednym trochę na poważniej, jednak okazało się, że kompletnie do siebie nie pasujemy.Jakiś miesiąc temu poznałam przez internet fajnego faceta. Byliśmy na jednej randce, potem pojechał na święta do Polski. Mamy stały kontakt, na spotkaniu było bardzo miło i obiecująco. Sama jestem ciekawa rozwoju sytuacji, ale nie nastawiam się na zbyt wiele
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne masz podejście do tego wszystkiego. Jak byłam w szkole średniej to właśnie też takie miałam i też przeżyłam wiele nieudanych randek A teraz jakoś mi ciężej, boję się poznawać nowych facetów, nawet jakoś mi się nie chce. A widmo starej panny nade mną zaczyna ciążyć Nie to że chciałabym męża bo w ogóle nie wiem czy kiedykolwiek chciałabym brać z kimś ślub, ale coś stałego chyba by się przydało w przeciągu kilku lat najbliższych znaleźć...
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Lua_Misteriosa a jeśli chodzi o Twoją sytuację to naprawdę Ci współczuje. Kiedyś przeżyłam coś podobnego, wiedziałam,że związek bez przyszłości a mimo wszystko ciągnęłam to.. Niestety jeśli sama się nie odetniesz, to zrobi to on kiedy spotka kogoś tak jak napisałaś w swoim wieku albo po prostu sam się zakocha. Wtedy zaboli dużo bardziej,niż jeśli sama o tym teraz zdecydujesz. Tylko że to zadziała, jeśli naprawdę zerwiesz z nim wszelkie kontakty, usuniesz z fejsa, numer itd. Inaczej ciągle będzie kusić.. Możesz też pogadać z nim o tym, powiedzieć co czujesz. Ale jeśli jesteś pewna,że on nie chce być z Tobą na poważnie to raczej wiesz na czym stoisz.. Pamiętaj, szanuj siebie i swoje uczucia, zastanów się czy więcej się przez niego smucisz czy cieszysz. Nie warto być dla kogoś kimś `zamiast` albo na chwile, bo to chyba nie o to chodzi w szukaniu męża, prawda?
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem czy to ja mam takiego pecha do facetów czy po prostu tak mało jest fajnych, zainteresowanych wartosciowych wolnych by spotykac go co 4 lata. ![]() Co do tego męża to słyszałam że działa modlitwa do św. Józefa. ![]() W Nowym Roku życze Wam wielu udanych randek |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
A mogę spytać ile masz lat?
Z tego co piszesz, to zachowujecie się jak w związku, tylko bez głośnego mówienia o tym i tej całej otoczki typu poznawanie rodziny itd. Zrobisz jak uważasz, ja nienawidzę takiego niepewnego gruntu, jak nie wiem na czym stoję. A i też przez takiego niezdecydowanego możesz nie zauważać innych facetów, którzy się Tobą poważnie interesują
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja słyszałam od znajomego, który mieszka w Niemczech, że to kraj singli i w ogóle ludzie jakoś lubią tam żyć bez zobowiązań, ale jaka jest prawda to nie wiem
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Hm... Dziewczyny, a ja bym potrzebowała małej porady. Trochę banalnej
![]() Otóż z nowo-poznałem przyszłym-niedoszłym czy jak go naznać, w czwartek idziemy na 3 randkę. Byliśmy już na kawie, a ostatnio w kinie i na kolacji.Teraz mnie pyta, na co mam ochotę. Ktoś ma pomysł, co jeszcze można robić? Myślałam może o bilardzie, ale może macie jeszcze inne pomysły? |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A tam, dla mnie wystarczy, żeby koleś mnie pociągał seksualnie i był dla mnie dobry. A miłość? nie wiem cz wiem, co to znaczy...skoro jestem sama, to chyba takowej nie przeżyłam. Bo miłość to uczucie obustronne, a nie że jedno chce, a drugie nie Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
do mnie kilka dni temu napisała znajoma czy nie pójdę na wesele z jej kuzynem
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hm... Tylko ja w sumie aktywnie szukam i jestem zapisana na portal randkowy. Więc w sumie umówić się na randkę to nie problem. Gorzej z zafascynowaniem sobą faceta :P Chociaż ten wydaje się zafascynowany, ale cały czas z tyłu głowy mam, że jednak chce tylko seksu, a udaje takiego milutkiego. |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#110 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, zakochany był już po 1 spotkaniu, wiedziało o mnie pół jego rodziny i był zbyt... bezpośredni. Po paru tygodniach znajomości wiedziałam i widziałam takie rzeczy,których nie da się niestety odzobaczyć Co do tego,że Niemcy to kraj singli to nie mogę się zgodzić. Tu jest normą,że 13,14letnie dziewczynki chcą na chama tracić dziewictwo, bo siara i jak najszybciej mieć chłopaka. Podobnie z chłopakami/facetami. Bardzo szybko się zakochują, ale równie szybko odkochują. Do Niemców, jako do ludzi, nie mam nic, są sympatyczni i bardzo otwarci. Ale Niemca jako mojego faceta, nie mogę sobie wyobrazić, bo po 1 nie są zaradni,mają inne poczucie humoru i co najważniejsze bariera językowa. Mam wrażenie, że nie ważne jak dobrze będę mówić po niemiecku, to nie będzie to to samo, co wygadać się po polsku. A rozmowy w związku jednak są ważne ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#111 | |
|
Ash nazg durbatulûk
|
Cytat:
Zapisałam się do kilku, ale nikt normalny się do mnie nie odzywał (mam na myśli takich, którzy na wstępie piszą: "hej piękna, co tam" |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Ja kilku fajnych poznałam przez gg i nie, to nie było 10 lat temu, tylko rok
teraz już nie szukam, od dwóch dni zaręczona <3 z moim pierwszym chłopakiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#114 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Sama raz dałam się nabrać. Facet tak bardzo chciał się umówić, tak długo zabiegał, tak przekonywał, aż uwierzyłam, że mu na maksa zależy. A tu zonk. ![]() Ale ja nie tracę łatwo wiary w ludzi, no i przekonana byłam, że przecież nie mogę trafić na dwóch idiotów pod rząd. |
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z nimi na pewno jest taki problem, że tam funkcjonuje trochę taki stereotyp 'idealnej słowiańskiej żony' i wydaje mi się, że sporo z nich chciałoby mieć taką Polkę za dziewczynę, stąd może ta ich bezpośredniość. A to, że są niezaradni to ciekawe spostrzeżenie. Szczerze mówiąc, Niemcy zawsze wydawali mi się tacy ogarnięci, stateczni, niezależni no i zaradni. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dopisuje sie do wątku 😊 idealnie stworzony jak dla mnie - perypetii milion w poprzednim roku, milion pochopnych znajomosci i nic z tego nie wyszlo. Teraz uznalam ze chyba nie dane mi kogos poznac 😀
Ogolnie to juz grudzien wydawal mi sie bardzo szczesliwym miesiacem bo spotkalam pewnego osobnika i wydawala mi sie ta znajomosc bardzo rokująca, szla w mega dobrym kierunku i juz sie nawet troche zakochalam i mialam wrazenie ze on tez. Niestety ni z tego ni z owego nagle z dnia na dzien ochlodzil kontakt i nie wiadomo o co chodzi 😡 Moim problemem jest to ze jestem bardzo bezposrednia osoba i nie rzucam slow na wiatr przez co tez mierze innych swoja miara i niestety jestem w tym naiwna 😢 Ale licze ze dopisze mi szczescie w tym 2017 😊 poza tym kazda relacja chyba ma nas czegos nauczyc o nas samych i o innych ludziach.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#118 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem załamana do tego mam wrazenie że jestem beznadziejna. Sorry że tak pisze nie w temacie.
Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-01-03 o 14:46 |
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

I myślę, że on by nie chciał żebym się zakochała 

teraz już nie szukam, od dwóch dni zaręczona <3 z moim pierwszym chłopakiem
-> 68 -> 67
-> 64 -> 63
Jestem załamana do tego mam wrazenie że jestem beznadziejna.