Kobiece autko:P - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-07, 08:40   #91
NIUNIA***
Rozeznanie

Dot.: Kobiece autko:P

Cytat:
Napisane przez madziula157
Wiecie ja jeszcze niemam prawka i mi do tego jeszcze daleko... Ale jak narazie to sie zauroczyłam w Tigrze... Bardzo fajnie wyglonda i jeszcze by ją fajnie z tuningować to poprostu miodzio... !!
Popieram
Stary 2006-04-07, 08:43   #92
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Sąsiadka moich rodzicow ma Audi TT Sliczne autko, ale tylko dwuosobowe Jka to wlascicielka okreslila "akurat na mnie i moja torebke obok" Ale to dla kobiety , ktora sie nie nastawia na wozenie innych Natomiast z tych aut dla ludu to ja dla kobiet najbardziej lubie fiaty (ale nie maluchy ) Moja przyjaciolka jezdzi Seicento, Taki akurat zgrabny samochodzik dla kobiety Natomiast moja tesciowa ma fiata uno diesla i jako jedyna zima jestw stanie podjechac pod gorke pod swoj dom, inni sasiedzi nawet z mercedesami zimą musza jezdzic do pracy autobusem, bo osiedle jest na stromej skarpie i podjazd tam zima to naprawde wyczyn
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 11:02   #93
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yedanna
.... Po prostu czekam aż BMW coś zmieni w sylwetce auta, może wtedy mi się spodoba bo na razie odnoszę wrażenie, że czas się dla nich zatrzymał...
To prawda BMW ma raczej konserwaty wygląd mogliby troszke poszaleć ..... ale sylwetka oddaje elegancje i jest stworzona dla fecetów

Fifty50 - ja polecam ci Peugeota bardzo mi sie podoba a z silniczkiem 1.4 to rakieta i moja 3-ka 1.6 zostale daleko w tyle >moze wygód niema za wiele ale w tej klasie to normalka i ze blaszki cienkie to tez normalne bo te samochody maja malo palić a nie udawac cichutką limuzyne ....

widze wszyscy z branży samochodowej
Stary 2006-04-07, 12:23   #94
Weronika_
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez arek***
To prawda BMW ma raczej konserwaty wygląd mogliby troszke poszaleć ..... ale sylwetka oddaje elegancje i jest stworzona dla fecetów
BMW to w końcu Nimiecka firma, a konekwencja to ich specjalność więc szczerze wątpie że coś się zmieni Ale z Nimieckich - Wodzwageny rlz ^ ^

A moje wymarzone autko ?
hmmm .... Bugattu Veyron albo Aston Martin *^ ^* Najpiękniejsze samochody świata ... ahh *^ ^*
Weronika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 12:47   #95
Fifty50
Raczkowanie

Cool Dot.: Kobiece autko:P

Cytat:
Napisane przez arek***

Fifty50 - ja polecam ci Peugeota bardzo mi sie podoba a z silniczkiem 1.4 to rakieta i moja 3-ka 1.6 zostale daleko w tyle >moze wygód niema za wiele ale w tej klasie to normalka i ze blaszki cienkie to tez normalne bo te samochody maja malo palić a nie udawac cichutką limuzyne ....

widze wszyscy z branży samochodowej
Może się mylę, ale nowe pigoty mają takie "cienkie blaszki" nie ze wzgledu na zmniejszenie wagi(bo pomyślcie-ile można zyskać na takim zabiegu? 5-10 kg mniej? przeciez to nic... to nie motocykl, gdzie liczy sie kazdy kg...). wiem np. ze w nowych 407kach przednia maska ugina sie nawet pod nacisnieciem palca, ale wykonana jest z materialu na tyle elastycznego, ze nawet jak wcisniesz ja na tyle mocno, bo dotknela silnika to i tak po zabraniu reki maska wroci do swojego starego ksztaltu... moze z tym silnikiem to przesadzilem, bo tak mocno nie da sie jej wygiac, natomiast nie chodzi tu o zmniejszenie wagi, tylko o bezpieczenstwo pieszego w trakcie wypadku. pieszy przy zderzeniu z samochodem najczesciej uderza glowa o maske i gdy maska ta nie jest podatna na wyginanie to uderza po prostu o twarda powierzchnie, natomiast w nowych pigotach maska ma pelnic funkcje amortyzujaca... tak samo z calym przodem nowej 407-jest dluzsza, a to dlatego, by pochlonela wiekszosc energii w czasie wypadku i po prostu sie zgniotla w harmonijke zamiast uderzyc z calym impetem od razu w silnik (ze stopow metali w przypadku benzyniaka lub ze stali w przypadku diesla...)...

a co do wyboru auta-nie zalezy mi jakos specjalnie na szpanerskim wygladzie... ma byc ladne i wygodne, w miare szybkie i miec dobry system audio (nie chodzi mi tu o tzw cruisin' po miescie z opuszczonymi szybami i muza techno wywalajaca bebenki-po prostu jestem audiofilem i cenie sobie dobra jakosc brzmienia). do tego moja TŻka nie leci na ani na kase ani na dobre auto wiec po co mialbym szalec i wypruwac sobie zyly po to, by moc przez godzinke dziennie poszpanowac w centrum-ja nie z tych... na naprawde dobre i drogie auta jeszcze przyjdzie czas bo przyjdzie, prawda???? pozdrawiam

Fifty50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 14:59   #96
Rena
Zakorzenienie

Wklejam zdjecie obiektu moich westnien... (kiedy ja w koncu zdam prawko??)
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 19:16   #97
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena
Wklejam zdjecie obiektu moich westnien... (kiedy ja w koncu zdam prawko??)
Moj ukochany samochodzik Kocham goooooo

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-07, 19:40   #98
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655
Moj ukochany samochodzik Kocham goooooo
A jezdzisz nim czy dopiero marzysz ?? jesli to pierwsze to jakie masz wrażenia?? ja juz na powaznie odkladam pieniadze i przegladam oferty, a chce dokladnie srebrny.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 20:04   #99
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Ford Ka to jeden z moich ulubionych samochodzików Nigdy nim nie jezdzilam, od niedawna mam prawko i wogole mało jezdzę.
Najczęściej moim ukochanym golfikiem II
Podobaja mi się jeszcze seicento, punto, tigra, new beatle, corrado, mustang,a najbardziej maleńki smart
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 20:37   #100
Fifty50
Raczkowanie

Wiecie co? Wracałem niedawno do domu i zobaczyłem nową S-Klasę, czarniuśką jak smoła, z przyciemnionymi szybami (35%/przód 50%/tył chyba, ale nie chcę skłamać), na 20calowych chromowanych felgach AMG... Zamurowało mnie... Nie wiem czemu ale S-Klasy kojarzą mi się z opasłymi biznesmenami w słusznym wieku:P Co innego Audi A8... srebrne...20calowe 5szprychowe fegi (w kształcie 5ramiennej gwiazdy), szyby 35%... bajka...

a co powiecie na nowego mercedesa CLS???

Stary 2006-04-08, 08:04   #101
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
Może się mylę, ale nowe pigoty mają takie "cienkie blaszki" nie ze wzgledu na zmniejszenie wagi(bo pomyślcie-ile można zyskać na takim zabiegu? 5-10 kg mniej? przeciez to nic... to nie motocykl, gdzie liczy sie kazdy kg...). .....tylko o bezpieczenstwo pieszego w trakcie wypadku. ...........

....a co do wyboru auta-nie zalezy mi jakos specjalnie na szpanerskim wygladzie... ma byc ladne i wygodne, w miare szybkie i miec dobry system audio (nie chodzi mi tu o tzw cruisin' po miescie z opuszczonymi szybami i muza techno wywalajaca bebenki-.........
Dzięki oszczędnej konstrukcji nośnej i oblachowania oszczedza sie setki kilogramów...a nie 5 -10 .

Co do szpanerskiego wyglądu to tez sie nie zgodze ...jest ładny ..mozna go odpicowac ... ale nic poza tym ...to caly czas 206 .. trudno nim zaszpanowac

Co do jazdy z muzyka techno i opuszczonymi szybami , to pozdrawiam kierowcow seicento mam niezłą polewke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-08, 08:49   #102
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arek***
Dzięki oszczędnej konstrukcji nośnej i oblachowania oszczedza sie setki kilogramów...a nie 5 -10 .

Co do szpanerskiego wyglądu to tez sie nie zgodze ...jest ładny ..mozna go odpicowac ... ale nic poza tym ...to caly czas 206 .. trudno nim zaszpanowac

Co do jazdy z muzyka techno i opuszczonymi szybami , to pozdrawiam kierowcow seicento mam niezłą polewke
Ad1. Z tymi setkami to troche przesadziłes nie w samochodach tej klasy:P Tym bardziej, że moja wypowiedź nie odnosiła się do całego auta tylko do samego "oblachowania"
Ad2. Czy ja napisałem, że 206 to szpanerskie auto? Przeciwnie-czytaj uważnie. Picować go nie zamierzam, conajwyżej przyciemni się szyby, da jakieś fajne alusy i dobre audio...To wszystko...
aD3. Tunning seicento=maxymalny obciach

Edytowane przez Fifty50
Czas edycji: 2006-04-08 o 17:29
Stary 2006-04-08, 09:50   #103
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena
A jezdzisz nim czy dopiero marzysz ?? jesli to pierwsze to jakie masz wrażenia?? ja juz na powaznie odkladam pieniadze i przegladam oferty, a chce dokladnie srebrny.
Ohh marze o nim ale juz takim jezdziłam Mały zgrabny samochodzik Bardzo fajnie się nim kieruje

no i moj musi byc koniecznie czarny

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-08, 10:24   #104
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
a co powiecie na nowego mercedesa CLS???

Cytat:
Nie wiem czemu ale S-Klasy kojarzą mi się z opasłymi biznesmenami w słusznym wieku
A może być chudziutka bizneswomen?
Cytat:
na 20calowych chromowanych felgach
wow, to jaki miał profil???
Cytat:
Co innego Audi A8... srebrne...20calowe 5szprychowe fegi (w kształcie 5ramiennej gwiazdy), szyby 35%... bajka...
Wystarczyłoby mi A6 ale te felgi mogłyby być
Stary 2006-04-08, 10:42   #105
Fifty50
Raczkowanie

Jeśli chodzi o klasę średnią wyższą (a do takiej należy Audi A6) to wolałbym BMW 5 (nowe) a Co myśli Yedanna o tylnych światłach typu lexus-look w pigocie 206? Np. w połączeniu z lakierem niebieski metalik albo czerwony matalik? Do tego przyciemnione szyby i 16" alusy?

Stary 2006-04-08, 11:32   #106
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
Jeśli chodzi o klasę średnią wyższą (a do takiej należy Audi A6) to wolałbym BMW 5 (nowe) a Co myśli Yedanna o tylnych światłach typu lexus-look w pigocie 206? Np. w połączeniu z lakierem niebieski metalik albo czerwony matalik? Do tego przyciemnione szyby i 16" alusy?
Nie jestem pewna, czy dobre swiatła mam na myśli a jak na złość żadnego zdjęcia nie mogę znaleźć...
Co to lakieru - to w połączeniu z 16-kami i przyciemnionymi szybami (mam nadzieję, że niedużo i nie z przodu ;p ), to wybieram niebieski metalik.
Stary 2006-04-08, 11:40   #107
patrice
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziula157
Wiecie ja jeszcze niemam prawka i mi do tego jeszcze daleko... Ale jak narazie to sie zauroczyłam w Tigrze... Bardzo fajnie wyglonda i jeszcze by ją fajnie z tuningować to poprostu miodzio... !!
zamiat tigry proponuje mazde mx3 zdecydowanie lepsza cena przytsepna(mówie tu o uzywanej bo juz jej nie produkuja) swietny samochód i jak jeszcze tuning to dopiero jazda) wkoncu bede szczesliwa posiadaczka wkrótce
Stary 2006-04-08, 11:45   #108
patrice
Raczkowanie

mazda mx3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mazda mx3 ..jpg (52,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg main1.jpg (38,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mazda mx3 s.jpg (90,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 59315511_4.jpg (2,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 59315511(1).jpg (2,6 KB, 9 załadowań)
Stary 2006-04-08, 11:50   #109
patrice
Raczkowanie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MVC-006F mazda mx3.JPG (33,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mazda mx3 sport czarny.jpg (75,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mazda mx3 sport coupe.jpg (78,3 KB, 6 załadowań)
Stary 2006-04-08, 11:55   #110
patrice
Raczkowanie

i toyota celica jeszcze to moje dwie miłosci:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg celica.jpg (94,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg celica333.jpg (16,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg celica555.jpg (13,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg celica11222.jpg (21,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg celica111111111111.jpg (18,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg celica.444.jpg (16,2 KB, 8 załadowań)
Stary 2006-04-08, 11:58   #111
patrice
Raczkowanie

i terenówki wszelkiego rodzaju i wyzszej klasy lexus'y i mercedesy, bmw- jakos mnie nie pociągapzdr
Stary 2006-04-08, 12:00   #112
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yedanna
Nie jestem pewna, czy dobre swiatła mam na myśli a jak na złość żadnego zdjęcia nie mogę znaleźć...
Co to lakieru - to w połączeniu z 16-kami i przyciemnionymi szybami (mam nadzieję, że niedużo i nie z przodu ;p ), to wybieram niebieski metalik.
Z przodu niedużo albo wcale, natomiast z tyłu 35%, czyli standard... jesli chodzi o niebieski metalik to ze swiatlami lexus-look wyglada swietnie. jesli jednak mowa o zwyklych swiatlach to wtedy czerwony metalik...

EDIT: http://www.tuning24.pl/modules/news/...php?storyid=93 << właśnie tu masz tylne lampy lexus-look... a falgi na tych fotach też są świetne... Co myślisz Yedanna?

Stary 2006-04-08, 15:45   #113
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
Ad1. Z tymi setkami to troche przesadziłas nie w samochodach tej klasy:P Tym bardziej, że moja wypowiedź nie odnosiła się do całego auta tylko do samego "oblachowania"
Ad2. Czy ja napisałem, że 206 to szpanerskie auto? Przeciwnie-czytaj uważnie. Picować go nie zamierzam, conajwyżej przyciemni się szyby, da jakieś fajne alusy i dobre audio...To wszystko...
aD3. Tunning seicento=maxymalny obciach
jeden arkusz blachy 2mm wazy ok 50 kg - ten sam arkusz 3mm prawie 100 kg .... w samochodzie jest kilka arkuszy ... nie mówiąć już o konstrukcji nośnej . Skonczylem studia o profilu samochodowym więc możemy długo dyskutować .
Stary 2006-04-08, 16:00   #114
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arek***
jeden arkusz blachy 2mm wazy ok 50 kg - ten sam arkusz 3mm prawie 100 kg .... w samochodzie jest kilka arkuszy ... nie mówiąć już o konstrukcji nośnej . Skonczylem studia o profilu samochodowym więc możemy długo dyskutować .
hmmm a o jak dużych arkuszach mówimy? spoko-rozumiem, że pod tym kątem jesteś lepiej doedukowany niż ja, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, by taka zwykła maska peugeocika 206 ważyła kilkadzisiąt kg mniej tylko dla tego, że jest 1mm cieńsza jakoś tego nie widzę ale mogę się mylić poza tym nie oszukujmy się-pigot 206 to nie auto wyścigowe, więc jakoś nie chce mi się wierzyć, by dawali cieńsze blaszki tylko dlatego, by był lżejszy...

Stary 2006-04-08, 16:40   #115
yedanna
Zakorzenienie

Dobrze myślałam Światła bardzo fajne, szybki też (oby nie dostał mandatu za przednie) no i felgi świetnie pasują do tego auta. Reszta, jak na codzienną jazdę, przesadzona, ja to nazywam "samolot" ale w dobrym guście. Chociaż zawsze się zastanawiam, co z krawężnikami?
Stary 2006-04-08, 17:00   #116
serducho
Raczkowanie

Kolezanka moja miala Forda Ka-sorry,moze z wygladu on jest super,ale w srodku sama blacha.Przynajmniej ten od niej.A moje ulubione,i od 2 lat w moim posiadaniu TOYOTA YARIS.Nie ma lepszego auta na swiecie!!!!!Male,zwinne,i taaaaaaakkkiieeeee kobiece!
serducho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-08, 17:26   #117
Fifty50
Raczkowanie

Wink Dot.: Kobiece autko:P

Cytat:
Napisane przez yedanna
Dobrze myślałam Światła bardzo fajne, szybki też (oby nie dostał mandatu za przednie) no i felgi świetnie pasują do tego auta. Reszta, jak na codzienną jazdę, przesadzona, ja to nazywam "samolot" ale w dobrym guście. Chociaż zawsze się zastanawiam, co z krawężnikami?
zgadzam sie w 100%... te wszystkie bad-looki, spojlery, wloty, atrapy sa jak dla mnie do chrzanu delikatnie mowiac chociaz w moim pigociku chetnie zamontowalbym jakis nieduzy spojlerek z tylu... ale taki kameralny, skromny;p auto z linka bylo robione przez niemcow i na ich warunki jest okey...u nas by nie pojezdzil dlugo;p a te felgi na fotkach to byly 17"... ehhh... i tak marzy mi sie mercedes sl55amg w garazu tuz obok range rovera sporta i audi a8 (choc od wczoraj zastnawiam sie czy jednak nowa eSka merca nie jest ladniejsza... )

Stary 2006-04-08, 23:55   #118
yedanna
Zakorzenienie

Mi się zawsze wydaje, że taki samochód nadaje się na zjazdy tuningowe albo dla dzieciaka płci męskiej tuż po zdaniu na prawo jazdy.
Spojlery są jak najbardziej ok ale nie aż takie! Z tyłu, moim zdaniem, większość aut wymaga spoilera, żeby dobrze wyglądać. Ach i oczywiście zderzaki w kolorze auta.
Natomiast to zdjęcie utwierdziło mnie w przekonaniu, że ładne oczka (->światła) świetnie poprawiają wygląd auta... (Oczywiście bez przesady - żadne zielone czy niebieskie )
Stary 2006-04-09, 05:39   #119
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrice
zamiat tigry proponuje mazde mx3 zdecydowanie lepsza cena przytsepna(mówie tu o uzywanej bo juz jej nie produkuja) swietny samochód i jak jeszcze tuning to dopiero jazda) wkoncu bede szczesliwa posiadaczka wkrótce
Szczęśliwą posiadaczką dopuki nie zapukasz do serwisu , wiele części niestety tylko oryginalnych / amortyzatory 900 pln / . Osobiście kupowałem jakieś części do silnika i czekałem 5 tygodni na transport z japonii / czy skąd je tam biorą / . Z wygladu też mi się podoba, mimo że ma tyle juz lat .

Fifty50 arkusz ma 2,5m x 1,25m
Stary 2006-04-09, 07:10   #120
patrice
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arek***
Szczęśliwą posiadaczką dopuki nie zapukasz do serwisu , wiele części niestety tylko oryginalnych / amortyzatory 900 pln / . Osobiście kupowałem jakieś części do silnika i czekałem 5 tygodni na transport z japonii / czy skąd je tam biorą / . Z wygladu też mi się podoba, mimo że ma tyle juz lat .

Fifty50 arkusz ma 2,5m x 1,25m
tylko ze w porównaniu z tigra nie trzeba tak czesto po warsztatach biegac. do tigry tanie czesci tez nie sa a czesciej sie psuja ze statystyk fakt pewnie zalyzy tez na jaki sie trafi ale ja jednak zostane przy japonczykach jeszcze sie na nich nie zawiodłam a juz jednego mam pzdr

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości