|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Która z Was jeździ na rolkach?
Cytat:
albo zawroty [tzn. jakbyś chciała nagle zawrócić]? półobroty? piruety
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
ja najczęściej robię tak jak pisałem wczesniej, noga prostopadle do kierunku jazdy - kółek nie ma co oszczędzać, bo więcej niż dwa sezony i tak nie ma co jeździć na jednym komplecie
![]() jak zjeżdżam z górki, to z reguły zanim się rozpędzę do niebotycznych prędkości jeżdżę zakosami, tak że sam wytracam prędkość. poza tym nawet na płaskiej nawierzchni nieraz hamuję przez gwałtowną zmianę kierunku jazdy, ale warto być wtedy pewnym że nikt nie jedzie za nami na niczym, bo ciężki wypadek gotowy :/ matko, jak ja chcę na rolki..
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zamierzam kupic sobie rolki
i bede smiiiiiigac tylko sie boje, ze nie zawsze znajde chetna kolezanke do jazdy, a samej jakos mi glupio po raz kolejny sie zapytam : wy jezdzicie w jeansach ?? bo w lato to w krotkich spodenkach,ale teraz... ?
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeżdżę w jeansach
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Też jeżdżę w jeansach ale bardzo rozciągliwych
No i w sztruksach też ..a w krótkich spodenkach to się odważe dopiero jak kupię ochraniacze
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czasami mnie zarzuci, ale do tej pory jeszcze jakos orla nie wywinełam Chyba opatrznosc nade mna czuwa Ale wlasnie ja zamierzam jezdzic na rolkach i wizja piachu mnie przeraza Ale mam nadzieje, ze nie bedzie zle |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
hihih
Ale nie radze od nich zaczynać, bo faktycznie można ząbki stracić. Firmy nawet nie pamiętam, ale nie były kupowane w Polsce. Według mnie rolki to świetna zabawa i na prawdę wole je od rowerqa. Gorąco polecam Muaa
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jezdzę tylko w dzinsach, nawet w lato (ale to wieczorami bo w dzień w takim upale jezdzic ahhh). W krotkich spodenkach jakos dziwnie bym sie czula, chociaz to zapewne wygodniejsze
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Możecie polecic jakieś firmy produkujące rolki?
Właśnie wątek spadł mi z nieba bo chce kupić sobie rolki z moich statych już wyrosłam i nie pamietam czy trzeba kupować o jeden nr wiekszy rolki?Fajnie gdybyście dołączyły zdjęcia może z allegro? |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rozmiarów to różnie...np. ja noszę buty 38 ale rolki mam 41...trzeba mierzyć :/ A wątek o firmach był na fitnessie. Dobre to K2, Rollerblade, Roces, Salomon i jeszcze jakieś
![]() A tu jest link: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107549 |
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
ja też jeżdżę na rolkach
Ale w tym roku jeszcze nie zakładałam...
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
juz mis ie chce kupic rolkersy i wyskoczyc [wyjechac] na miacho..
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Narobiłyście mi ochoty na rolki. Kiedyś nawet jeździłam, ale niedużo, bo brakowało mi towarzystwa. A teraz nie mam rolek.
Zresztą towarzystwa też nie.AgaZ, gratuluję odwagi! |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nawet w grubej skarpecie nie było w nich wygodniej niż w tych teraźniejszych. A i te i tamte były dobrych firm (kiedyś Bauer, teraz Rollerblade) Także mimo wszystko nie polecam kupowania większych rolek |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
No zgadzam się, że mają być wygodne i dobrze dopasowane...chodzi o to żeby mieć wyczucie rolki. Tylko, że ja niestety nie mogłam wejść w 39
ale nic, może taka numeracja była :/
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.forum.rolki.com/index.php? Moim zdaniem to wygląda tak: robisz najazd , wyskok, i balansujesz do końca poręczy Ale jeszcze nie próbowałam
|
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przede wszyskim musisz miec dobre rolki - najlepiej sprawdzonej firmy i te z chociaż średniego przedziału cenowego - to zapewni Ci komfort i przede wszyskim bezpeczeństwo. W przeciwnym wypadku płoza lub lozyska mogą nie wytrzymać - a w ślad za nimi moze pojść staw kolanowy - a wierz mi to boli I do rzeczy. Pierwszą rzeczą z jaka muisz sie oswoić to gleba. Jesli naprawde chcesz sie nauczyc choćby prostych, ale choc troche efektownych trickow - nie mozesz sie tej gleby bać. Dobre ochraniacze to podstawa - one nie kosztują mało - ale dazą ci absolutną pewnosc ze spotkanie z asfaltem skończy sie tylko pacnięciem. Niczym wiecej.Kask tez naprawde bedzie mile widziany - ja jezdziłem w zwyklej czapce z daszkiem - a to głupota. Pamiętaj nie bój sie przewracać, no i zostaje juz tylko mozolne powtarzanie tego czego chcesz sie nauczyć, wkółko , próba - gleba -próba. To przychodzi samo z siebie - pozniej to jak chodzenie na własnych nogach - trudno uwierzyć ze kiedyś sie maiło z tym problem
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ech...kurczę...ja właśnie mam ochotę na taką jazdę...ale póki co to muszę się porządnie nauczyć jeździć bo póki co to mam problemy z równowagą ale myślę, że w końcu znudzi mi się sama jazda i wtedy się zacznie kombinowanie,bo póki co to kombinuję z rotacjami hehehe
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam jeździć na rolkach wręcz z przymusu. Po bardzo długiej przerwie, kiedy to w dzieciństwie miałam zwyczaj zabijać się na nich, mój TŻ-et stwierdził, ze musimy "coś robić" i zabrał mnie na rolki.
Oczywiście jeżdżę cała obklejona ochraniaczami. Brakuje mi tylko kasku i ochraniacza na kręgosłup Nie idzie mi może fantastycznie, nie jestem profesjonalistką i nie wyczyniam podniebnych akrobacji, ale nauczyłam się już podstawowych manewrów, które uciekły już dawno z mej pamięci.No i podsawowy atut: "coś robie" a nie przesiaduje cały tydzien w domu ![]() A to że czasem 10letnie dzeci szybciej jeżdża ode mnie... to juz inna bajka. Każdy ma swój styl i swoje tempo ![]() Pozdrawiam,
Kobieta łatwa do zdobycia, może być trudna do zniesienia... Książki - wymiana: Vasconcelos, Czepiel, Fitzgerald, Beauman, Fielding i inne książki... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post16594958 Kosmetyki - wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post13661126 |
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyłączam się na czas jakiejś "ewolucji" ale potem się włączam hehehe i trochę hehehe się tak czuję jakbym występowała
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się czasem tak czuję
|
|
|
#117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo dziękuję za szczegółową odpowiedź
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można spróbować
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci trochę nawet
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

i bede smiiiiiigac
po raz kolejny sie zapytam : wy jezdzicie w jeansach ??
bo w lato to w krotkich spodenkach,ale teraz... ?
, czasami mnie zarzuci, ale do tej pory jeszcze jakos orla nie wywinełam

z moich statych już wyrosłam

) i nawet w grubej skarpecie nie było w nich wygodniej niż w tych teraźniejszych. A i te i tamte były dobrych firm (kiedyś Bauer, teraz Rollerblade)