![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Aniusia mocno przytulam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
aniusia - przykro mi
![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Aniusia
![]() Dziewczyny mam problem, lekarz do którego chciałam iść w tej ciąży pierwszy wolny termin ma 6 lutego. Wtedy będę już miała 9 tc , czy to nie jest za późno, żeby iść do lekarza?? Nie wiem co mam robić ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Po Twoich poronieniach wolałabym na Twoim miejscu pójść jak najszybciej do ginekologa. Umówiłabym się do innego szybciej, a 6 lutego poszła do swojego zaufanego.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Magda ;)
|
Anusia następnym razem na pewno będzie dobrze
![]() Chodzicie do ginekologów prywatnie czy na NFZ? Ja poszłam prywatnie, żeby potwierdzić ciążę i nie wiem czy już tu nie zostać, bo opieka jest super, no ale wiadomo ze fajnie byłoby mieć wizyty za darmo 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
aniusia - przytulam mocno! Wiem, że Ci ciężko, musisz to sama w sobie przepracować, ale wierz mi, że będzie dobrze. Nie poddawaj się i próbuj dalej - zaglądnij tu za jakiś czas, żeby podzielić się z nami dobrą nowiną
![]() ![]() princesska ja chodzę prywatnie z prostej przyczyny - nie znalazłam dobrego ginekologa u siebie na NFZ, a ten mi bardzo przypadł do gustu - jest kompetentny, zawsze odpowiada na pytania... Płacę 80 zł za wizytę już z USG, czyli stosunkowo niedrogo, jak na prywatnego lekarza, także zostanę przy nim. Bierzecie jakieś suplementy dla kobiet w ciąży? Ja od półtora miesiąca łykam FOLIK i PREVENTIC, wcześniej wit. D i cynk, ale akurat mi się skończyły... Folik biorę na zmianę z PRENATAL UNO, który swoją drogą jest dość drogi (ponad 30 zł za 30 tabletek...). Magnezu nie suplementuję w tabletkach, ale stosuję oliwę magnezową jako dezodorant, która przy okazji jest formą suplementu. Polecili Wam coś lekarze? Edytowane przez usagisama Czas edycji: 2017-01-13 o 00:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Kurcze juz sama nie wiem co myśleć...naczytałam sie w necie na temat wczesnych obiawów ciąży i...nie mam żadnych z wyjątkiem spóźnionego 3 dnien @ i testu który pokazał 2 kreski...ALE jedna kreska była bledsza,potem zrobiłam sobie drugi test i znowu były 2 kreski z tymże ta druga była jeszcze bledsza....okresu nie ma,lekki ból w podbrzuszu i to tyle z moich obiawów. Gdzie bolące piersi?wrażliwość na zapachy?metaliczny posmak w ustach? Może to głupie,ale martwi mnie brak tych obiawów ![]() Jeśli jestem w ciąży to wydaje mi sie,ze to jakis 2,3 tc myślicie,ze te obiawy jeszcze przede mną? |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Anielec ja też miałam bardzo blade kreski na teście. I na usg lekarz potwierdził ze widać pęcherzyk ale ni więcej bo to najwyżej 3 tydzień od zapłodnienia. Nie każda kobieta ma wszystkie objawy. Ja w pierwszej ciąży do 8 tygodnia nic nie czulam i nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Hej, nieśmiało się ujawniam, bo test jeszcze blady ale pozytywny jednak
![]() ![]()
#102 | |
Magda ;)
|
Ja na pierwszej wizycie z badaniem i cytologia zapłaciłam 200 zł
![]() Wiec troszkę drogo, znalazłam Panią na nfz, która pracuje też w szpitalu i teraz nie wiem co robic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
![]() Objawy nie występują u każdego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej ! Ja tez ostatnia @ 28.11 ![]() Do lekarza idę dopiero jutro, ależ jestem ciekawa ![]() Z objawów u mnie tylko brak @ i bardzo bolące i powiększone piersi. Cytat:
O niee! Mocno przytulam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
BLOND PRINCESSKA ja na pierwszą wizytę będę umawiać się prywatnie bo nie mam teraz ubezpieczenia. Ale jak tylko będę mogła wracam na NFZ. wizyty badania usg prenatalne i i mnie jeszcze pewnie dojdzie cukrzyca - dla mnie majątek
ANIELEC może masz ciąże bezobjawową jak ja pierwszą😊 poczekaj jeszcze i nie martw się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#105 |
Raczkowanie
|
Ja tez chodzę prywatnie. U mnie na wizytę z NFZ czeka się 2 tygodnie, po wizycie 2 tygodnie na usg. Wolę zapłacić 100 zł za wizytę i wiedzieć wszystko na jednej wizycie. Po za tym mój lekarz prywatnie zawsze poświęca mi dużo czasu, wszystko tłumaczy. Pracuje też w szpitalu i w pierwszej ciąży jak Młoda przestała rosnąć w 7 miesiącu robił mi usg w szpitalu na lepszym sprzęcie bez przyjmowania na oddział.
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam swojego ginekologa na nfz od jakiś 5 lat, ale rok temu się przeprowadziłam i dojazd do niego to jakieś 60/70 zł, potem trzeba jechać zrobić badania też tam i odebrać. Także pierwszą i drugą (17.01) wizytę będę miała u niego i potem zmieniam na prywatnego ginekologa tu gdzie teraz mieszkam. Chcę jeszcze tą jedną wizyte na nfz, bo do 10 tygodnia trzeba wykonać dużo badań i chcę od niego skierowanie, a później z tymi wynikami pójdę do prywatnego gina i u niego już zostanę, całą resztę będę robić prywatnie- dodatkowo ten lekarz jest w szpitalu w którym chcę rodzić i chcę jakoś załatwić cesarkę, żeby umówił mi wtedy gdy on będzie miał dyżur- o ile załatwię cesarkę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Masz wskazania do cesarki czy na życzenie chcesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
w prywatnej klinice mnie nie stać a u nas w PL nie ma na życzenie, chcę załatwić z lekarzem żeby wpisał w dokumenty jakieś wskazania i dał termin wtedy kiedy on będzie miał dyżur i on ją wykona - żeby nikt nie podważył jego opini
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Witam się w 5-tym tygodniu! Bardzo ważnym tygodniu, bo w poprzedniej ciąży z moim dzieckiem właśnie wtedy coś zaczęło być nie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Magda ;)
|
Ja mam teraz badania do zrobienia i moja gin powiedziała, że jak za tydzień przyjdę z wynikami to mi wystawi l4. I teraz nie wiem, bo 24 umowilam się na nfz i w sumie tam mogłabym pójść po skierowanie na badania, żeby wykonać je za darmo.
Tylko nie wiem czy ta druga gin wystawi mi od reki zwolnienie? W ostatnim czasie mam praktycznie 2 stanowiska pracy i pełno nadgodzin wiec zdrowie dziecka jest dla mnie najważniejsze ![]() A co do suplementów to ja biorę Mama DHA ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Znów ja mam wskazania do cc, a chciałabym rodzić sn ![]() U mnie też zatrzymał się rozwój ciąży w 5tc, a zaczęłam krwawić w 7tc. Teraz musi być wszystko dobrze! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Marttb nie chcesz rodzić normalnie? Cesarka to jednak operacja, duży szok dla dziecka które zostaje wyszarpane z macicy. Często rana ciężko się goi i kobiety mają problem z laktacja po cesarce.
Dla mnie to jest ostateczność gdyby w trakcie porodu coś szlo nie tak jak powinno. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
kornelia - ja jestem w stanie zapłacić
![]() Moja teściowa podobnie załatwiała swojej córce, mówiła jak ma wybrać lekarza co mówić i dostała skierowanie na cc, nic nie dała lekarzowi oprócz chodzenia do niego prywatnie. Teściowa pielęgniarka, zresztą opowiedziała mi kilka przygód jak dziecko urodziło się przez lekarzy i ich zwlekanie z wadą. Cytat:
Wolę męczyć się z raną po operacji, bo zdaję sobie sprawę że to jest operacja, ale być spokojna ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-01-13 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
MARTTB ja rozumiem twoje obawy bo sama chciałam cc sobie załatwić, nie wyobrażałam sobie rodzić naturalnie. nie i koniec. poza tym o to samo sie bałam co ty - że lekarze dadzą dupy. w czasie ciąży wiele się u mnie zmieniło, ale też trochę wybadałam szpital położne i lekarzy w moim szpitalu i byłam spokojniejsza. teraz i tak coraz więcej cesarek, z mojego miasta mało która znajoma rodziła naturalnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
25.12.2015 Igor ![]() ![]() ![]() 17.09.2017 Olgierd ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2017-01-13 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Ja ze wszystkich stron slysze, ze mam juz zaklepywac szpital, bo potem nie bedzie miejsc. W ogole ja jestem strasznie "nielekarzowa", nigdy nie ogarnialam funkcjonowania sluzby zdrowia i teraz tez sie zastanawiam jak to zaplanowac. "Moja" ginekolog (nie do konca moja, ale bylam u niej na jesieni mowiac, ze chce sie przygotowac do ciazy) dziala prywatnie i zastanawiam sie wlasnie czy nie powinnam tez chodzic do jakiegos szpitala, zeby tam mnie juz znali. Dobrze chociaz, ze robi od razu USG, badania mi juz tez przepisala wtedy na jesieni to pojde od razu z wynikami.
Wtedy przepisala mi oczywiscie kwas Foliowy i jeszcze wit D w jednorazowej dawce. Teraz chce jej dopytac czy wlasnie dobrze by bylo jakies suplementy brac, jestem wege, wiec moze trzeba bedzie zelazo. Staram sie jesc bardzo zdrowo :p
#117 |
Zakorzenienie
|
ZIELONA HORTENSJA ja poszłam do szkoły rodzenia w moim szpitalu. Tam poznałam położne bo od nich dużo zależy. I też dużo się nauczyłam. a przy samym porodzie to miałam obstawę piękną położna dwóch lekarzy i dwie pielęgniarki. I wszyscy super mili. Mojego lekarza choć tam pracował nie było akurat w szpitalu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#118 |
Rozeznanie
|
Tez myslalam, zeby to jakos podzielic, pojsc na te glowne kontrolne wizyty do mojej lekarki, a jakies dodatkowe rzeczy (badania? szkola rodzenia we Francji nie jest chyba az tak popularna) do wybranego szpitala. Nie wiem po prostu jak tutaj to przebiega, np ile jest wizyt rozkladowo, ile usg... Wiem ze do 3 miesiaca trzeba wyslac dokumenty zaswiadczajace o ciazy, zeby miec becikowe, czy tam zasilek, czy tam co jeszcze (serio, tutaj tylko to sie dla nich liczy :p ).
#119 |
Raczkowanie
|
O kurcze, ja też miałam dziś podobny sen... Że siedziałam na toalecie, a woda pode mną była czerwona... brrr straszne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
moja mama tak poroniła, poszła się tylko wysikać...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.