![]() |
#91 |
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Co sądzicie o układzie mieszkanie za sex
Pan może najwyżej zaoferować dwa jajeczka na miękko
![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego? A niby po co? Żeby mogły z niej szydzić, tak jak Ty robisz teraz? Serio, taki masz ubaw z prostytutek, skoro nawet nie wierzysz, że one to robią z własnej woli, a dla chorego dziecka? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo skoro pisałaś ''nie tylko do mnie'' to znaczy, że do mnie też. I nie, sam fakt tego, że napisałam że ten układ jest dla niej niekorzystny ekonomicznie to nie jest żadne namawianie/pojazd. Naprawdę sobie nieźle pozwalasz, ale to nie ze mną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio dla ciebie to takie nic? Spoko zawod jak zawod ma mase opcji innych, dzieci jej w domu z głodu nie płacza by potrzebowała szybkiej i łatwej kasy. Nie mówie ze mam ubaw z prostytutek mam ubaw z takich jak autorka watku co zostaje prostytutka bo ma na to ochote za marne grosze. Prostytutka ma z tego wiecej kasy niz autorka. To nie jest normalne że dziewczyna woli tak zrobic niz isc do normalnej pracy i wynajmowac z dziewczynami mieszkanie. Mozna wynajmowac z kims innym nie tylko ten jeden facet wynajmuje pokoj w Warszawie. Nie wiem czy autorka jest swiadoma w jakiej sytuacji sie postawi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Do Ciebie był fragment o tym, czym się różni prostytucja, którą ona chce/rozważa uprawiać od tej, której nie chce. No właśnie tym. Nie wiem, o czym tu jeszcze dyskutować i po co jej wmawiać, że może iść równie dobrze do burdelu, skoro wyraźnie zaznaczyła, że tego akurat nie chce robić i po co ją przekonywać, że to żadna różnica, kiedy różnica jest znacząca - sama zainteresowana nie bierze tego pod uwagę. Widać dla wizażanek jest jakaś różnica również, bo tymi najbiedniejszymi prostytutkami pogardzają jakoś bardziej, bycie ekskluzywną zarabiającą krocie to chyba trochę zazdro... ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Dlaczego? Skąd taka potrzeba wyśmiewania? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem gadanie że "kobiety szanujcie sie" ... Uwazam ze moze tego załować i powinna jeszcze to przemyśleć czy na pewno gra jest warta świeczki. Czy naprawde chce byc tak traktowana przez tego faceta? Czy to na pewno jedyne rozwiazanie? Tylko tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla niektórych to praca jak każda inna.
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
Trzy razy mi napisałaś to samo. Wiem o tym, że autorka jeden układ odrzuca, a drugi nie. Jednak oba są formą prostytucji i wyparcie autorki nic tu nie zmieni. Chce w to wejść, niech wchodzi z otwartymi oczami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyna jest mloda glupia i widzi 'latwa kase'.
Dlatego ja ostrzegamy bo to nie jest zawod. Moze sie jej stac wielka krzywda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Trzy razy napisałam to samo, ale nie zrozumiałaś. Autorka nigdzie nie napisała, że to nie jest prostytucja, więc nie musisz się podniecać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z wypowiedzi autorki: ''niby wiem, że to rodzaj prostytucji'' ''ale to trochę jak z chłopakiem'' - nic w tych sformułowaniach cię nie zastanowiło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chroni w ten sposób że minimalizuje ryzyko bycia skrzywdzonym. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Według mnie to takie tłumaczenie samej siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
I to jest ta magiczna różnica, o która pytała kennedy, która parę postów temu nazwała autorkę głupią, zaraz przed tym, gdy Norine mimo to ją na to rozwiazanie namawiała, Emanuelle nazwała ją żałosną i obrzydliwą. Tak wygląda ten pełen troski wątek, a Ty uczepiłaś się akurat Stewardesy? Pisanie w stylu co za różnica, jaki to rodzaj prostytucji i że fakt, czy człowiek robi to z własnej, nieprzymuszonej woli nie ma znaczenia - wtf? Cytat:
Połowa postów w tym wątku to nic innego tylko danie ujścia swojej niechęci do prostytutek, która również z samej autorki wylazła, no chyba, że z przystojnym i za dobrą kasę, to bym sama chciała... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W życiu nie powiedziałam, że to, że robi to własnej woli nie ma znaczenia. Ma kluczowe znaczenie, dlatego dopytałam, żeby autorka wypowiedziała się szerzej. Pracuję z prostytutkami i to zagadnienie jest ważne. Tyle w tym wątku pogardy i wyzwisk, a ty mnie akurat wybrałaś, żeby straszyć paragrafami, choć udzieliłam identycznej porady jak ty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Stwierdziłaś, że Stewardesa się myli i że sugeruje, że tak rozumiany układ nie jest formą prostytucji. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie bardzo ważne było, żeby dla autorki było jasne, że wchodzi w układ prostytutka-klient i że właśnie tak będzie postrzegana przez klientów jak i dużą część społeczeństwa. Nie chciałabym, żeby z myślą ''to trochę w sumie jak z chłopakiem'' pakowała się w układ, który może być dla niej niszczący. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Mogę sobie być niepoprawna politycznie, ale gdyby na przykład moja przyjaciółka albo siostra poinformowała mnie o takim genialnym pomyśle na życie jaki ma autorka wątku, to kazałabym jej puknąć się w łeb i poszukać sobie zwykłej, normalnej pracy, choćby i na kasie w biedrze, czy w jakiejś kawiarni, wynająć sobie pokój w mieszkaniu ze studentkami, albo pracującymi dziewczynami, a weekendy poświęcić na doszkalanie się. I tak, będę sobie śmieszkować z pomysłu prostytuowania się za pokoik, bo te kilka stówek można zarobić w normalny sposób. A na randki i seks umawiać się z kimś dlatego, że ma się na to ochotę, a nie dlatego, że jak się tego nie zrobi, to zdechnie się z głodu pod mostem. I nie, dla mnie prostytuowanie się przez cały okrągły miesiąc z jakimś gostkiem, którego się nawet nie widziało na oczy, to nie jest praca jak każda inne. Taka sobie jestem staroświecka dewotka, trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;69892801]Mogę sobie być niepoprawna politycznie, ale gdyby na przykład moja przyjaciółka albo siostra poinformowała mnie o takim genialnym pomyśle na życie jaki ma autorka wątku, to kazałabym jej puknąć się w łeb i poszukać sobie zwykłej, normalnej pracy, choćby i na kasie w biedrze, czy w jakiejś kawiarni, wynająć sobie pokój w mieszkaniu ze studentkami, albo pracującymi dziewczynami, a weekendy poświęcić na doszkalanie się. I tak, będę sobie śmieszkować z pomysłu prostytuowania się za pokoik, bo te kilka stówek można zarobić w normalny sposób. A na randki i seks umawiać się z kimś dlatego, że ma się na to ochotę, a nie dlatego, że jak się tego nie zrobi, to zdechnie się z głodu pod mostem. I nie, dla mnie prostytuowanie się przez cały okrągły miesiąc z jakimś gostkiem, którego się nawet nie widziało na oczy, to nie jest praca jak każda inne. Taka sobie jestem staroświecka dewotka, trudno.[/QUOTE]
![]() Czyli jest juz Nas dwie. ![]() ![]() Jesli by sie spotykała z jakims facetem na sam seks to byliby "partnerami do seksu" czyli byliby sobie równi a tak facet bedzie "klientem" i bedzie mógł wymagać nie wiadomo czego i moze miec gdzies że ona nie chce/ nie ma ochoty na coś moze ją szantażowac : "jak nie chcesz to won idz spac pod mostem" Facet ma solidny argument "gdzie bedziesz spac/mieszkac?" Tym bardziej ze zima teraz. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-01-19 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
BAN stały
|
To przestań.
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;69892801]Mogę sobie być niepoprawna politycznie, ale gdyby na przykład moja przyjaciółka albo siostra poinformowała mnie o takim genialnym pomyśle na życie jaki ma autorka wątku, to kazałabym jej puknąć się w łeb i poszukać sobie zwykłej, normalnej pracy, choćby i na kasie w biedrze, czy w jakiejś kawiarni, wynająć sobie pokój w mieszkaniu ze studentkami, albo pracującymi dziewczynami, a weekendy poświęcić na doszkalanie się. I tak, będę sobie śmieszkować z pomysłu prostytuowania się za pokoik, bo te kilka stówek można zarobić w normalny sposób. A na randki i seks umawiać się z kimś dlatego, że ma się na to ochotę, a nie dlatego, że jak się tego nie zrobi, to zdechnie się z głodu pod mostem. I nie, dla mnie prostytuowanie się przez cały okrągły miesiąc z jakimś gostkiem, którego się nawet nie widziało na oczy, to nie jest praca jak każda inne. Taka sobie jestem staroświecka dewotka, trudno.[/QUOTE]1 czy 2 osoby nieśmieszkujące z tego pomysłu i nie potrzebujące wylać wiadra pomyj na autorkę nie czynią większości staroświecką, nie wiem czy nawet niepoprawną politycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ok. Autorko rób jak chcesz, nie obchodzi mnie to.
Nie pytaj co sadzimy bo połowa nie będzie mogła nic powiedzieć w tym temacie. Twoje życie, Twój wybór, Twoje konsekwencje, Twój błąd. Zakładając że nie jestes trollem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, to Twoje sumienie i Twoja decyzja, Autorko. Tylko po co się oszukiwać, to "trochę jak związek"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
BAN stały
|
Cytat:
Już lepiej wejść w układ sponsorowany za pieniądze i za nie wynając sobie własne mieszkanie i mieć spokój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem jednak, jakim prawem obrażasz w tej chwili wszystkich przyjezdnych do stolicy? Uważasz, że każda osoba, która decyduje się na Warszawę zrobi absolutnie wszystko, nawet zainteresuje się prostytucją, byle tam przetrwać? Obrzydliwe.
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() inb4: Ale to prostytucja!!!1!!11!!!!!1 !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wszystko fajnie, trochę się pośmiałyśmy.. Ale mnie się tu nasuwa główne pytanie - Skąd autorka ma pewność, że to na pewno jest samotny niegroźny chłopak, który chce bawić się w sponsoring? A może to ogłoszenia to ściema i jak dziewczyna do owej Wawy dojedzie to dostanie w "w łeb" i do burdelu? Bo co - bo miły był przez telefon to na pewno to prawda?
O losie. Ja również nie należę do osób, które oceniają. Twój tyłek - Twoja sprawa... ale zwyczajnie proponuję abyś wykazała się również zdrowym rozsądkiem i chociaż wzięła pod uwagę, że to może się skończyć niedobrze. Dodam, że mieszkam w małej miejscowości obok Warszawy. W zasadzie mam do Wawy 5km. Świetny dojazd komunikacją miejską. I wynajmuję pokój komuś za 500 zł miesięcznie. Może zamiast pakować się ten bałagan po prostu wynajmij coś pod Wawą, a nie w centrum. Wierz mi, że często dłużej się jedzie z jednej dzielnicy do drugiej, niż spod Warszawy jedną z naszych nowych tras.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.