|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: chihuahua
tez uwielbiam ta rase
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
A ja dopiero niedawno polubiałam tą rasę i są to takie słodziaki, że strasznie mnie kusi, żeby takim jednym się zaopiekować...
I znalazłam takie całkiem śliczne mieszanki... Pierwszy to chihuahua z ratlerkiem, drugi to samo no i trzeci też co o nich sądzicie?
Edytowane przez mrrrLady Czas edycji: 2008-06-27 o 17:13 |
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
slodkie te zdjatka i te pieski, ale mnie specjalnie sie nie podobaja sa takie malutkie . Ja uwielbiam psy raczej w typie retrieverow. Ale wiem ze duzo osob kocha te małe pieski.
ppozdro
|
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witam ten srodkowy wcale nie bedzie taki maly bedzie mial ok 8kg i bedzie juz z tych srenich psiaczkow...wiem cos o tym bo mialam identyczna niunie ![]() ponizej sa fotki jak byla mala i jak juz byla duza takze z takimi mieszankami trzeba uwazac badz co badz to mieszance czyli piesek nei spodzianka nie wiadomo co z tego wyrosnie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze kilka fotek "chihuahua-pinczer lub ratlerek":P:P:P
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekujemy bardzo ![]() teraz moja sunia juz wyrosla i wazy 3kg i wyglada tak ![]() <NA TYM OSTATNIM ZDIECIU ROBILA GROZNA MINE ALE COS ZDIECIE NIE WYSZLO:p HEHE > |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
Super-slodka sunia
A o to moj goldiś Cortez
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nieładnie nieładnie. ślicznie wyrosla buziaki
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
A bardziej wam sie podoba chihuahua długo czy krótko włosy?
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oo porsze kogo ja tu wodze ale fajnie was zobaczyc: chyba sie pzrejde na watek shitzu jak tylko znajde dluuuuuzasza chwile bo pewnie do czytania jest mnuuuustwo no i fotki teraz az mnie ciekawi jak Gizmus wyrusl....ale znajde was:P![]() pozdrawiam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ja chyba wole........w sumie to mi obojetnie byle byla kochana bo nei kazde dlugowlose podobaja mi sie wizualnie i nie kazde krotko wlose.....wiec to chyba zalezy od psiaczka
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
ja mam MIX'a
( chihuahua + jakiś ratlerek chyba ) A oto zdjęcia mojej urwiski Miki
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Ja też strasznie bym chciała suczkę chihuahua
Narazie oglądam ogłoszenia i szukam Jak myślicie, czy po wyglądzie szczeniaczka mozna ocenić czy będzie mały jako dorosły piesek?Chciałabym malutką suczkę i często widzę ogłoszenia w których jest napisane , ze jak dorośnie osiągnie wagę 1 kg. Co myślicie o szczeniaczku z pierwszych dwóch zdjęć? |
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
A to mój Futrzaczek. też mix chihuahua z czymś. Znalazłam go czteromiesięcznego na ulicy zagłodzonego i przerażonego. Teraz ma prawie 6 miesięcy i jest najcudowniejszym i bardzo oddanym przyjacielem. Pozdrawiam wielbicielki tych maluszków
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc moja suczka zwie się Miki Ma już 6 latek Cały czas szukam dla niej godnego partnera, ale nie mogę znaleźć Chciałabym aby miała szczeniaki W ogóle wszystkie macie ładne pieseczki
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prześliczne te pieski! normalnie sie zakochałam wiesz co moim zdaniem musisz trafic na dobra hodowle tej rasy żeby miec pewnośc jak piesekbędzie wyglądal jakdorośnie.Bo wtedy będziesz mogła zobaczyc jego rodziców itp.
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
a czy one sa bardzo szczekliwe? bo z reguly im mniejszy pies tym wiekszy jazgotliwiec
no i czy mozna je "zalatwiac" w kuwetce? szczekanie i poranne spacery to to co najbardziej powstrzymuje mnie przed posiadaniem psa |
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam, że można je nauczyć załatwiania się w kuwetce
Ja strasznie marzę o takim piesku, parę razy widziałam na ulicy u kogoś mój ideał mam nadzieję, że uda mi się kiedyś taki znaleźć Zobaczcie ten filmik z kąpieli chihuahua, jest po prostu prześliczyny , dokladnie o takim marzę A tutaj dwa malutkie: http://pl.youtube.com/watch?v=_EzzMVAiL58 No i jeszcze pare fajnych zdjeć
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
suuuper
tylko czemu jedne sa male a inne tak wyrastaja? |
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
http://pl.youtube.com/watch?v=_EzzMVAiL58 śmieszne, ale cudowne!
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
http://pl.youtube.com/watch?v=brKxYm...eature=related
ten jaki slodki
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() jeżeli chodzi o szczekliwosc to chyba zależy od psa.....ja mam mieszankę chihuahua z shitzu i moja niunia szczeka bardzo mało praktycznie wtedy jak jej sie powie bierz i jak cos zobaczy np za oknem ale nie ujada tak tylko szczeknie powie jej sie "nie" i Tosia przestaje. co do załatwiania to....hmmm....moim zdaniem wychodzenie z psem na spacer jest kwintesencją posiadania psa ponieważ pies może sie wyszaleć daje mu to wiele radości i zbliża nas do pupila tak samo jak zabawy i inny powierzany mu czas....nie wyobrażam sobie żeby psa uczyć załatwiać sie w kuwetę;/ <są wyjątki np jak piesek nie wy3muje od spaceru do spaceru i np ktos pracuje to jeszcze mogę przyjąć ale z lenistwa itp to jest dla mnie nie pojęte....lepiej kup sobie kota albo chomika świnkę morska> Kalia 1- gratuluje serducha i zobaczysz ze będzie to najlepszy piesek na świecie.....odwdzięczy sie za wszystko![]() _AsiCza__- a ile wazy?? sliczna jest![]() bellissa-po wyglądzie jest ciężko to ocenić...no chyba ze ktoś już ma wprawę...uważam ze chi są świetne ale jeżeli decydujesz sie na takiego maluszka i chcesz mieć naprawdę pewność ze będzie mały/la to musisz udać sie do hodowli oni pokażą ci mamę i tatę. trzeba sie tez zastanowić "do czego" to będzie piesek jeżeli ma być pociecha dla całej rodziny i np są tam małe dzieci radze wziąć troszkę większego niż 1kg. ````````````````````````` ````````````````````````` ```````````````` a wczoraj zakupiłam torbę dla swojej sunici i myślę ze w weekend będzie 1sza podroż w torbie i pociągiem.....ciekawe jak to będzie
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo - sa rasy ktore musza sie wybiegac ale sa i kanapowce. wazne zeby dopasowac psa do wlasciciela. ja osobiscie jestem nieruchawa
![]() bardzo chcialam buldoga francuskiego ale on troche duzy (do 8 kg) wiec tak sobie pomyslalam ze taki maly wypierdek bylby lepszy dla mnie.. narazie mieszkam z rodzicami i mamy kicie - fajna jest ale wredna zarazem
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
są tzw "kanapowce" ale pies to pies i trochę ruchu musi mieć bez względu na to czy wazy 2kg czy 22 kg tak czy inaczej dla psa pobyt na dworzu jest wskazany.moja kolezanka zakupila Yorka od pani ktra pzrez 1,5 roku nie wychodzila z nim na dwor piesek wymagal resocjalizacji < al sie wszystkiego ludzi zwierzat samochodow rowerzystow ptakow kotow no wszystkiego i na wszystko reagowal szczekaniem i gryzieniem>ale szybko sie przystosowal i teraz spacery kocha <co prawda nadal rzuca sie na ludzi ale jest widoczna poprawa>
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
a i powiem Ci ze mja niunia ma 3kg a ma taka sama potrzebe wybiegania sie jak moja poprzednia 8kg sunia....a nawet i większą bo to mały wariat z ADH D
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
mozna zakupic bieznie lub takie kolo jak dla chomika
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
To jest Mickey
ma dwa latka
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
maryam87- to pinczerek nie??słodki
![]() a ja w weekend miałam 1sza podroż z Tosia w torbie i było super torba to świetna rzecz polecam wszystkim
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak (mala sarenka ), jest bardzo slodki.Jestes z trojmiasta! to fajnie, ja tez mieszkam w Gdansku gdy jestem na wakacje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

I znalazłam takie całkiem śliczne mieszanki... Pierwszy to chihuahua z ratlerkiem, drugi to samo no i trzeci też
co o nich sądzicie?

nieładnie nieładnie. ślicznie wyrosla buziaki 

mam nadzieję, że uda mi się kiedyś taki znaleźć