Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-03-08, 22:54   #91
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.III

Kupiłam serum i krem 30 + Perfecta z witaminą C 😄

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-09, 09:10   #92
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Właśnie wracam z Rossmanna z tym serum Trochę przepłaciłam, bo prawie 28 zł tam kosztuje, ale pal licho. Będę używać na zmianę z zielonym mezo serum, bo otworzyłam tamto niedawno, tego będę używać w pochmurniejsze dni.

Był też tester kremu na dzień z tej samej serii, ma spf 20, konsystencja na dłoni wydała mi się dość lekka, ale jednak dla mnie za ciężka na co dzień. Ładnie pachnie, delikatnie, nienachalnie pomarańczą.

Ja odstawiłam cukry wszelkie tydzień temu (zimą nie mogę bez nich żyć), białego pieczywa nie jem wcale, kluseczki, racuchy, pierogi jadam tylko w piątki (jeśli nie mam ryby) i jeżeli nie są na słodko, to z porcją warzyw. Kiszonki są cudowne, nie umiem żyć bez kiszonych ogórków i kapusty, oczywiście małosolnych i domowej roboty, chociaż kapustę kupuję, bo wiem, gdzie mają dobrą. Kefir, maślanka, jogurt naturalny, uwielbiam, uważam, że oprócz właściwości, które wymieniłaś, to pomagają schudnąć oraz nie przytyć. Kiedyś unikałam kiszonek, ale zauważyłam zależność, odkąd je zjadam, to moja waga stoi w miejscu.

Użyłam dziś szczoteczki silikonowej, cera jest super po niej, jędrna, gładka i czysta, nie podrażniła, już ją lubię, tylko szkoda, że nie jest ciut większa, ale dosyć wygodna, dobrą ma przyczepność i wygodnie leży w dłoni.

Nie boisz się ich używać razem? Tzn czy nie będzie zbytnio podrażniało takie zestawienie skóry?
Ja właśnie wczoraj sięgnęłam po zielone serum, bo chciałabym się pozbyć nieprzyjaciół co się ostatnio pojawiły. Już się zagoiły, ale widzę że bez pomocy szybko ślady nie zejdą. Ale kurczaki mam teraz trochę problem, bo serum mam otwarte jakiś czas (nie zapisałam od kiedy) w sumie użyte kilka razy a ono jest ważne tylko 3m po otwarciu. I nie wiem czy używać, czy wywalić i kupić nowe.
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-09, 09:25   #93
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
Nie boisz się ich używać razem? Tzn czy nie będzie zbytnio podrażniało takie zestawienie skóry?
Ja właśnie wczoraj sięgnęłam po zielone serum, bo chciałabym się pozbyć nieprzyjaciół co się ostatnio pojawiły. Już się zagoiły, ale widzę że bez pomocy szybko ślady nie zejdą. Ale kurczaki mam teraz trochę problem, bo serum mam otwarte jakiś czas (nie zapisałam od kiedy) w sumie użyte kilka razy a ono jest ważne tylko 3m po otwarciu. I nie wiem czy używać, czy wywalić i kupić nowe.
Nie boję się, to glikolowe serum jest do stosowania na noc, ma 6 miechów od otwarcia przydatność, jak podrażni, to odstawię i zużyję po zielonym. Zielonego zużyłam już ze 4 buteleczki i pamiętam, że każde stosowałam dłużej, niż 3 m-ce, może 5 miesięcy i nic im nie dolegało.

Zielone serum u mnie świetnie działa na przebarwienia, złuszcza pięknie skórę w miejscach przebarwień, tylko trzeba dłużej poużywać, pamiętam, że stosując pierwsze opakowanie, to dopiero po 3 tygodniach zobaczyłam pełne spektrum działania, tzn wszystkie efekty, najpóźniej ruszyło przebarwienia i blizny właśnie

Korah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-09, 09:40   #94
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Nie boję się, to glikolowe serum jest do stosowania na noc, ma 6 miechów od otwarcia przydatność, jak podrażni, to odstawię i zużyję po zielonym. Zielonego zużyłam już ze 4 buteleczki i pamiętam, że każde stosowałam dłużej, niż 3 m-ce, może 5 miesięcy i nic im nie dolegało.

Zielone serum u mnie świetnie działa na przebarwienia, złuszcza pięknie skórę w miejscach przebarwień, tylko trzeba dłużej poużywać, pamiętam, że stosując pierwsze opakowanie, to dopiero po 3 tygodniach zobaczyłam pełne spektrum działania, tzn wszystkie efekty, najpóźniej ruszyło przebarwienia i blizny właśnie
Jak się używa tego serum to trzeba używać filtra?
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-09, 09:51   #95
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
Jak się używa tego serum to trzeba używać filtra?
Zawsze należy używać filtra, jeżeli wystawiasz skórę na długotrwałe i intensywne promieniowanie słoneczne. Ja nie zamierzam się filtrować po tym serum, bo unikam zarówno słońca, jak i filtrów, noszę duże okulary przeciwsłoneczne i wszędzie szukam cienia. Chyba, że zmusi mnie do tego sytuacja czyli konieczne wyjście z domu w szczere słońce, jakaś wycieczka, piknik nad wodą czy dłuższy spacer, to wtedy filtr jest koniecznością.

Stary 2017-03-09, 11:17   #96
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Zawsze należy używać filtra, jeżeli wystawiasz skórę na długotrwałe i intensywne promieniowanie słoneczne. Ja nie zamierzam się filtrować po tym serum, bo unikam zarówno słońca, jak i filtrów, noszę duże okulary przeciwsłoneczne i wszędzie szukam cienia. Chyba, że zmusi mnie do tego sytuacja czyli konieczne wyjście z domu w szczere słońce, jakaś wycieczka, piknik nad wodą czy dłuższy spacer, to wtedy filtr jest koniecznością.

Taka si tylko chciałam upewnić, bo ja nie mam nic przeciwko filtrowaniu się, bo wręcz szukam czegoś żeby móc to robic. Niestety jeśli skóra nie jest regulowana zewnętrznie retinoidem albo kwasem to nie jestem w stanie jej utrzymac w dobrym stanie na filarach. Nijak :c

Ale swoim poprzednim komentarzem mnie zachecilas do zakupu i już zamówiłam, bo zdecydowanie na swoich przebarwienia będę to testować
Stary 2017-03-09, 11:19   #97
201710160952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
Co myślicie o algach ? Tzn maseczka do twarzy. Gdzie mogę kupić algi w proszku do przygotowywania masek. Kiedyś takie miałam ...Nie pamiętam co to była za firma...co za algi..Stare czasy.

Po maturze robiłam technika usług kosmetycznych i tam właśnie mialysmy takie algi , pamiętam , że miałam po nich cudowna cerę ( tylko, że to było 13 lat temu )

Nie polecę Ci konkretnej firmy, ale maseczki algowe takuwielbiam je, ja widzę u siebie działanie już po jednym razie.
201710160952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 12:26   #98
Smerfetka696969
Zakorzenienie

U mnie 21 jest dermokonsultacja z Orientaną Chętnie pójdę i być może kupię tą maseczkę z alg i aloesu.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2017-03-09, 13:15   #99
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Co myślicie o algach ? Tzn maseczka do twarzy. Gdzie mogę kupić algi w proszku do przygotowywania masek. Kiedyś takie miałam ...Nie pamiętam co to była za firma...co za algi..Stare czasy.

Po maturze robiłam technika usług kosmetycznych i tam właśnie mialysmy takie algi , pamiętam , że miałam po nich cudowna cerę ( tylko, że to było 13 lat temu )

Kojarzę na ten moment Biocosmetics, Nacomi i Bielendę. Wszystkie są chwalone, z tym, że Bielenda najmniej naturalna.

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
U mnie 21 jest dermokonsultacja z Orientaną Chętnie pójdę i być może kupię tą maseczkę z alg i aloesu.
Ekstra Ja polecam tonik imbir i trawa cytrynowa.

Stary 2017-03-09, 15:31   #100
201708250935
Konto usunięte

http://bielenda.pl/nowosci/dr-medica-emolienty

mega mnie zainteresowaly te emulsje. Mam nadzieje ze maja emolientowe sklady, z duza iloscia fazy tluszczowej, skusilabym sie
Stary 2017-03-09, 15:40   #101
_Angelina_
Wtajemniczenie

Cytat:

mega mnie zainteresowaly te emulsje. Mam nadzieje ze maja emolientowe sklady, z duza iloscia fazy tluszczowej, skusilabym sie
Ciekawe
Kusząca ta Bielenda ostatnimi czasy.
A ja dostałam w końcu maskę-krem z Orientany. Dziś próba generalna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 15:48   #102
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Kojarzę na ten moment Biocosmetics, Nacomi i Bielendę. Wszystkie są chwalone, z tym, że Bielenda najmniej naturalna.

Wiem, pamiętam jak go polecałaś Mam w zakładce.

Ja na razie testuje krem i serum z wit C Perfecta Serum nakładam tylko na noc.

Kusi mnie jeszcze seria Ziaja acai

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2017-03-09, 15:49   #103
201708250935
Konto usunięte

Cytat:

mnie tez... Ostatnio tyle dobrych rzeczy wyszlo, ze nie wiem za co sie brac
Stary 2017-03-09, 15:55   #104
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez... Ostatnio tyle dobrych rzeczy wyszlo, ze nie wiem za co sie brac
Nooo😀 z tym się zgodzę.
Chyba zakupie tonik,żel myjący i serum do szyi i dekoltu.

Sent from my SM-G531F using Wizaz Forum mobile app

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2017-03-09, 17:04   #105
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Taka si tylko chciałam upewnić, bo ja nie mam nic przeciwko filtrowaniu się, bo wręcz szukam czegoś żeby móc to robic. Niestety jeśli skóra nie jest regulowana zewnętrznie retinoidem albo kwasem to nie jestem w stanie jej utrzymac w dobrym stanie na filarach. Nijak :c

Ale swoim poprzednim komentarzem mnie zachecilas do zakupu i już zamówiłam, bo zdecydowanie na swoich przebarwienia będę to testować
To życzę miłych wrażeń ze stosowania Dużo zależy od rodzaju przebarwień, bo wiadomo, świeże schodzą najłatwiej. Ja mam takie niewielkie, ale jednak są, potrądzikowe, ale i po świeżych wypryskach. Po tym serum jednak ładnie bledną i może tylko niewielka część wróciła.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:

Tam pisze, że ta do mieszanej cery jest na bazie oleju kokosowego, chyba w ciemno nie zaryzykowałabym.

Stary 2017-03-10, 08:18   #106
_Angelina_
Wtajemniczenie

A ja wypróbowałam Orientane krem -maska. Po nałożeniu czułam delikatna lepkości, jednak po paru chwilach moja skóra wchlonela wszystko jak gąbka. Widocznie czegoś pilnie potrzebuje. Po przebudzeniu nadal czuję ściągnięcie , jednak nie tak duże jak po serum , które kładę na noc...o właśnie skończyło mi się i muszę znowu coś kupić. Większe ściąganie czuję w okolicach oczu, nadal nie kupiłam kremu i stosuje tylko serum pod oczy sukni z aloesem.
Chyba udam się dziś po krem pod oczy z Dr.organics.

Stary 2017-03-10, 08:44   #107
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
To życzę miłych wrażeń ze stosowania Dużo zależy od rodzaju przebarwień, bo wiadomo, świeże schodzą najłatwiej. Ja mam takie niewielkie, ale jednak są, potrądzikowe, ale i po świeżych wypryskach. Po tym serum jednak ładnie bledną i może tylko niewielka część wróciła.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Tam pisze, że ta do mieszanej cery jest na bazie oleju kokosowego, chyba w ciemno nie zaryzykowałabym.
No ja mam takie ktore maja max 2 miesiace glownie, wiec licze, ze sobie z nimi poradzi

Co do tej emulsji, poprosilam o sklady na stronie bielendy, mam nadzieje ze wstawia. Kokosowego sie nie boje, jesli bedzie mial dobra substancje myjaca, albo jakis emulgator (to to samo?)
Stary 2017-03-10, 08:59   #108
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tej emulsji, poprosilam o sklady na stronie bielendy, mam nadzieje ze wstawia. Kokosowego sie nie boje, jesli bedzie mial dobra substancje myjaca, albo jakis emulgator (to to samo?)
Nie liczyłabym na to, oni raczej niespecjalnie wychodzą naprzeciw pytaniom i życzeniom konsumenta.

Kupiłam w końcu mleczko do demakijażu, estońskiej naturalnej marki Joik KLIK. Nie zachwyciło mnie tak jak krem myjący Antipodes, no ale to też nie ta półka cenowa. Dobrze rozpuszcza tusz, jest neutralne dla oczu, nie zostawia też mgły na oczach, ale jako produkt myjący do reszty twarzy dla kogoś kto tak jak ja nie ma wiele do usunięcia (podkład czy filtr), to moim zdaniem nie bardzo jest sens je stosować. Zostawia warstwę, powiedziałabym że raczej woskową niż kremową i zdecydowanie wymaga domycia drugim myjadłem. Może mi się przyda jak zacznę wiosną używać filtrów. Nie wykluczam, że jeszcze spróbuję jakiegoś mleczka, ale i tak wolę produkty do mycia twarzy z azjatyckiego rynku.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-10, 09:02   #109
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
A ja wypróbowałam Orientane krem -maska. Po nałożeniu czułam delikatna lepkości, jednak po paru chwilach moja skóra wchlonela wszystko jak gąbka. Widocznie czegoś pilnie potrzebuje. Po przebudzeniu nadal czuję ściągnięcie , jednak nie tak duże jak po serum , które kładę na noc...o właśnie skończyło mi się i muszę znowu coś kupić. Większe ściąganie czuję w okolicach oczu, nadal nie kupiłam kremu i stosuje tylko serum pod oczy sukni z aloesem.
Chyba udam się dziś po krem pod oczy z Dr.organics.

Może po kilku aplikacjach poprawi nawilżenie. W internetowym dr organic jest promo na serię manuka (o ile się nie skończyło).

Cytat:
No ja mam takie ktore maja max 2 miesiace glownie, wiec licze, ze sobie z nimi poradzi

Tam pisze, że te emulsje nie zawierają detergentów, więc muszą to być emulgatory lub tłuszcze.

Stary 2017-03-10, 09:06   #110
_Angelina_
Wtajemniczenie

Cytat:
Może po kilku aplikacjach poprawi nawilżenie. W internetowym dr organic jest promo na serię manuka (o ile się nie skończyło).

Tam pisze, że te emulsje nie zawierają detergentów, więc muszą to być emulgatory lub tłuszcze.
Oczywiście dam szansze tej masce, wiadomo po jednym razie to jeszcze nie mogę postawic ostatecznej opinii.
Miód Manuka ? Hm coś miałam kiedyś z miodem i nie pamiętam dlaczego Ale omijam go szerokim łukiem . Myślę raczej o masce z oliwy z oliwek, może z tego śluzu ślimaka ( ostatnio wpadła mi w oko). Pójdę dziś i zobaczę co maja. A ten krem z orientany to mogę stosować codziennie? Tam chyba nie było wskazówek jak często ..

Stary 2017-03-10, 10:00   #111
Persefona_12
Zadomowienie

Biję się z myślami od kilku dni, bo również chciałam kupić jakąś fajną maskę, a nie mogę się zdecydować. Z Orientany mnie nie przekonuje póki co, a miałam kiedyś próbkę maski herbacianej z Organique i mimo, że nie mam zaufania kompletnie do tej marki, to ta maska mi pasowała. Żelowa, fajnie nawilżała i odświeżała skórę. W sumie tania nie jest, ale z drugiej strony jak mam kupować coś czego nie znam i potem być niezadowolona, to wolę już wydać na coś co mi się sprawdziło :/
Wziełam ostatnio jakaś maskę Lavery (Basis chyba) i kompletnie mi nie przypasowała, tzn. zbyt ciężka dla mnie. Wolę zdecydowanie żelowe konsystencje.
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-10, 10:38   #112
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:

to prawda ale i tak fajne efekty dają algi z Bielendy

Cytat:

serum chyba prędzej by się pod makijaż sprawdziło niż krem bo podejrzewam że ma lżejszą konsystencję, jak pod make upem Ci się ta Perfecta sprawuje?

Ja mam od jakiegoś czasu serum acai i tonik-mgiełkę ostatnio za 5,39zł dorwałam serum przyjemne choć cudów nie robi, lepsze dla mnie od granatowego Alterry bo nie wypryszcza mnie po nim

Korah używasz już nowej Bielendy?
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-10, 10:46   #113
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wy mówicie o tej maseczce z algami i aloesu z Orientana za 16 coś ?

Serum nakładam na suchą cerę po toniku z Ziaja manuka, potem krem z tej samej linii co serum.Bardzo dobrze nic sie nie roluje, nie waży, makijaż dobrze się trzyma.

Hmm może faktycznie serum będę nakładać z kremem na dzień a serum zielone z Bielenda na noc😛

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 10:51   #114
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
Biję się z myślami od kilku dni, bo również chciałam kupić jakąś fajną maskę, a nie mogę się zdecydować. Z Orientany mnie nie przekonuje póki co, a miałam kiedyś próbkę maski herbacianej z Organique i mimo, że nie mam zaufania kompletnie do tej marki, to ta maska mi pasowała. Żelowa, fajnie nawilżała i odświeżała skórę. W sumie tania nie jest, ale z drugiej strony jak mam kupować coś czego nie znam i potem być niezadowolona, to wolę już wydać na coś co mi się sprawdziło :/
Wziełam ostatnio jakaś maskę Lavery (Basis chyba) i kompletnie mi nie przypasowała, tzn. zbyt ciężka dla mnie. Wolę zdecydowanie żelowe konsystencje.
Nacomi wypuściło niedawno 4 "maseczki ekskluzywne", ja właśnie chyba zacznę od nawilżającej, ale pozostałe też wydają mi się interesujące

http://www.detal.nacomi.pl/pl/c/Maseczki-ekskluzywne/63

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-10, 10:52   #115
_Angelina_
Wtajemniczenie

Cytat:
Wy mówicie o tej maseczce z algami i aloesu z Orientana za 16 coś ?

Serum nakładam na suchą cerę po toniku z Ziaja manuka, potem krem z tej samej linii co serum.Bardzo dobrze nic sie nie roluje, nie waży, makijaż dobrze się trzyma.

Hmm może faktycznie serum będę nakładać z kremem na dzień a serum zielone z Bielenda na noc😛

16? Zł?

Stary 2017-03-10, 10:53   #116
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
16? Zł?

Tak tak

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2017-03-10, 10:54   #117
_Angelina_
Wtajemniczenie

O matko ..ja dalam 15 ..ale £

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 11:23   #118
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Nie liczyłabym na to, oni raczej niespecjalnie wychodzą naprzeciw pytaniom i życzeniom konsumenta.

Kupiłam w końcu mleczko do demakijażu, estońskiej naturalnej marki Joik KLIK. Nie zachwyciło mnie tak jak krem myjący Antipodes, no ale to też nie ta półka cenowa. Dobrze rozpuszcza tusz, jest neutralne dla oczu, nie zostawia też mgły na oczach, ale jako produkt myjący do reszty twarzy dla kogoś kto tak jak ja nie ma wiele do usunięcia (podkład czy filtr), to moim zdaniem nie bardzo jest sens je stosować. Zostawia warstwę, powiedziałabym że raczej woskową niż kremową i zdecydowanie wymaga domycia drugim myjadłem. Może mi się przyda jak zacznę wiosną używać filtrów. Nie wykluczam, że jeszcze spróbuję jakiegoś mleczka, ale i tak wolę produkty do mycia twarzy z azjatyckiego rynku.
W ciemno bym nie kupiła tego mleczka Joik, masła i oleje wysoko w składzie

Cytat:
Oczywiście dam szansze tej masce, wiadomo po jednym razie to jeszcze nie mogę postawic ostatecznej opinii.
Miód Manuka ? Hm coś miałam kiedyś z miodem i nie pamiętam dlaczego Ale omijam go szerokim łukiem . Myślę raczej o masce z oliwy z oliwek, może z tego śluzu ślimaka ( ostatnio wpadła mi w oko). Pójdę dziś i zobaczę co maja. A ten krem z orientany to mogę stosować codziennie? Tam chyba nie było wskazówek jak często ..

Miód manuka nie pachnie fiołkami, może dlatego

Cytat:
Napisane przez iamsolucky Pokaż wiadomość
to prawda ale i tak fajne efekty dają algi z Bielendy

Korah używasz już nowej Bielendy?
Tak, to były moje pierwsze maski algowe, wypróbowałam chyba z 5 rodzajów, byłam zadowolona, ale potem moim zdaniem coś się pogorszyło ze składami, albo moja skóra się do nich przyzwyczaiła.

Chyba dziś użyję na noc, ale rano jadę na targi kosmetyczne i trochę się boję, chciałabym wyglądać znośnie

Co do maski Orientany, mówimy o masce-kremie z alg filipińskich, ona regularnie kosztuje ok. 40 zł. To ta w niebieskim słoiczku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050303.jpg (79,4 KB, 48 załadowań)

Stary 2017-03-10, 12:07   #119
201708250935
Konto usunięte

INCI: Aqua, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Sorbitan Stearate, Orbignya Oleifera Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Isohexadecane, Panthenol,Urea, Allantoin, Coco Glucoside, Sorbityl Laurate, PEG-6, Caprylic/Capric Glycerides, Sodium Hyaluronate, Hydrohyethylcellulose, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA.

Co myślicie? To jest ta emulsja od Bielendy do cery wrażliwej
Mi powinien podejść, na lubię takie ciężkie
Stary 2017-03-10, 12:28   #120
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
W ciemno bym nie kupiła tego mleczka Joik, masła i oleje wysoko w składzie
Hmm, jak wszystkie mleczka w sumie, zawsze po wodzie i ewentualnie w wersji "na bogato" soku z aloesa czy hydrolacie są oleje lub potencjalnie "niebezpieczne" dla podatnych na zapychanie cer emolienty. Tylko ze składu nie wyczyta, ile tam tego procentowo jest, ani jak się to będzie przekładać na postać i konsystencję.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości