![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wyprowadzka w wieku 18 lat.
Jestem DDA, na ostatnim roku studiów same 4,5 i 5. No jak ja mogę...
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Powinnam mieć same 3 bo jestem DDA albo w ogóle powinni mnie wywalić ze studiów bo zakłócam Wam wizję DDA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71526381]Jestem DDA, na ostatnim roku studiów same 4,5 i 5. No jak ja mogę...
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Powinnam mieć same 3 bo jestem DDA albo w ogóle powinni mnie wywalić ze studiów bo zakłócam Wam wizję DDA[/QUOTE] Ty tylko potwierdzasz moją wizję tego, jak wygląda psychika DDA bez terapii.
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71526026]Istnieją jeszcze bursy i akademiki.
Serio doradzacie jej mieszkanie z chłopakiem, który widząc jej sytuację w domu idzie i z nimi wypije kielicha? Nauka na kolanie jest lepsza niż przy pijanym człowieku ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Kuźwa.. gdzie ja napisałam, że DDA nie ma wpływu na dziecko i w niczym nie przeszkadza? Napisałam, że w nauce nie przeszkadza.[/QUOTE] Bursy i akademiki tez kosztuja. Ale jak ona sie ma w tej bibliotece skupic? Wiedzac, ze zaraz wroci do domu, w ktorym bedzie oblapywana przez kolegow taty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Tak samo, jak nasze dziecko-bohater, co to terapii nie potrzebuje, alkohol nie szkodził, a DDA to naszywka na plecaku, która nie ma na nic wpływu.
A gdzieś tam, za murem są oni - nienormalni. Edytowane przez Djuno Czas edycji: 2017-03-04 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71526381]Jestem DDA, na ostatnim roku studiów same 4,5 i 5. No jak ja mogę...
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Powinnam mieć same 3 bo jestem DDA albo w ogóle powinni mnie wywalić ze studiów bo zakłócam Wam wizję DDA[/QUOTE] Pozostawian bez komentarza, bo tylko potwierdzasz, jak niski poziom argumentacji reprezentujesz (juz widzialam inne przyklady). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Pozwólcie, że ja też zostawię bez komentarza propozycje przeprowadzki do chłopaka, który idzie do jej rodziców na kielicha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
A co by było gdybys rozstala się z chłopakiem ? Gdzie byś wtedy poszła? Co wróciła byś z podkulonym ogonem do domu rodzinnego ? Masz 18 lat wiec możesz się juz wyprowadzić ale pomysł co by było gdybyscie się nagle rozstali ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Tak bardzo się zgadzam ze wszystkimi postami djuno. Szczególnie z fragmentem o gwałcie, tez mi się to nasunęło na myśl.
Co do nauki. Moj partner jest dda, mieszkając z rodzicami ciągle zawalal studia. Wyprowadził się i mimo ciężkiej sytuacji finansowej, ciągłego tyrania, żeby zarobić na studia i braku czasu - jego wyniki bardzo mocno skoczyly w gore. Bo w końcu może w spokoju się pouczyć. Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Jestem porażona postawą jednej wizażanki. Naprawdę. Większość dziewczyn bardzo mądrze pisze.
Nie chciałam się wtrącać, ale muszę. W wieku 18 (prawie 19) lat uciekłam z domu, do chłopaka, przez pijących rodziców. Rzuciłam szkołę, po jakimś czasie nawet zakładałam tu wątek, to gdyby kogoś interesowały szczegóły - są tam. To, że przechodziłam wtedy niezbyt dużą sielankę to nic, bo uwolniłam się od alkoholików, od przemocy fizycznej i psychicznej. Wyszłam na ludzi, w tej chwili mieszkamy we dwójkę tylko z TŻ, on pracuje, a ja studiuję i pracuję. I serio - NIE DA SIĘ uczyć spokojnie w domu, gdzie ma się alkoholików. Co by mi dało pójście do biblioteki, kiedy to wszystko już za głęboko weszło na psychikę powodując ciągły niepokój o to, co się zastanie w domu? Czy dziś tylko usłyszę, że jestem ku*wą, czy jednak dostanę w mordę? A może to będzie ten jeden dzień w miesiącu, kiedy się nic nie zdarzy? A może jednak znów będę musiała wzywać policję do rozrób? O tym się nie dało zapomnieć nawet będąc z najlepszymi znajomymi na imprezie, bo się wiedziało, że się w końcu tam wróci - a to przecież dobra zabawa... Więc nauka tym bardziej, jak można spokojnie to robić? Ciężko pozbyć się tego niepokoju nawet 200km dalej i długo po wyprowadzce potrafiłam siąść w kącie i przeżywać. Wyprowadzka to najlepsze co mnie spotkało w życiu - pomimo problemów z tym związanych, z niepokojem, bo facet mi musiał dawać przez jakiś czas na podpaski, pomimo tego, że teraz żyjemy za marną kasę, ale żyjemy spokojnie. Nigdy, przenigdy nie radziłabym komuś zostać w takiej patologii, zwłaszcza że autorka już co nieco o swoim ojcu napisała i też bym się na jej miejscu bała. No musiałam. A, nie, jeszcze coś, bo takie rzeczy też padły - gdzie indziej miałam iść, jak nie miałam w ogóle pieniędzy, a wisiał nade mną drugi semestr trzeciej liceum? Bo nawet psycholog szkolny z dyrektorką nic innego nie potrafiły wymyślić od "no, ale nie możesz się przemęczyć? na pewno nie jest tak źle jak mówisz" ![]()
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Luxanna nie uważasz że w przypadku autorki może powinna zacząć od poszukania pomocy u rodziny? dziadków może?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Pani_Mada - Jeśli się da, to jasne. Fakt, nic o tym nie napisała
![]() Kopnienta - Sprowadzasz wszystko do tego nieszczęsnego kielicha chociaż pisałaś dużo gorsze bzdury i wcale nie chodziło ci tylko o kielich. Ale nie, mój TŻ nie przychodził typowo do moich rodziców na alko, ale pił u mnie, bo mieszkaliśmy prawie 5 miesięcy w moim domu. Ja bym jednak tak szybko jej TŻta nie oceniała (chyba, że coś edytowała i przez to przeoczyłam), to nie musi wcale oznaczać, że też jest alkoholikiem.
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() jeśli inne drogi zawiodą, pewnie lepszy będzie chłopak niż tacy rodzice, ale powinna najpierw poszukać bezpieczniejszego wyjścia Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2017-03-04 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Po przeczytaniu tego wszystkiego to aż jestem DDA, jestem jakaś ☠☠☠nieta, mam downa i wszystko na raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Naczelna Nastolatka
|
Jesteś DDA czy to Ci się podoba czy nie.
wysłane telepatycznie
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Naczelna Nastolatka
|
A to swoją drogą ze wiele osób może się poczuć urazonych takim pisaniem o DDA i byciu downem. Już nie wspomnę o tym ze ogólnie używanie nazwy Down do obrażania jest paskudne
wysłane telepatycznie
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Regulator reniferów
|
Pierdzielił nas, obraziła ludzi z trisomią, którzy nie mają nic wspólnego z wątkiem. Ani z alkoholem.
![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Napisałam ten wątek przeczytalam milion innych, bo myślałam że rzeczywiście ktoś mi pomoże, tym czasem "słońce mi chyba główkę zagrzalo" i wszystko co pisze to jest troll i wychodzi ze jestem nienormalna. Zaprosilabym jedną z was na dwa dni do domu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Naczelna Nastolatka
|
Autorko. Z czym nas problem tak naprawdę? Bo obiektywnie to jesteś DDA. Chęć ucieczki domu jest zrozumiałe ale z jednej kiepskiej sytuacji pchasz się w drugą. Dlatego powinnaś zacząć od poczytania i byciu DDA i od poszukania pomocy psychologicznej.
wysłane telepatycznie
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2017-03-05 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Serio pierwszy raz tutaj spotkałaś się z terminem DDA, że jesteś tak oburzona? Nie przeszło ci przez myśl, że wzrastanie w takich warunkach ma wpływ na dziecko i w dorosłym życiu często należy to naprostować?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
dostałaś bardzo dużo wartościowych odpowiedzi i kilka słabych. ale czego spodziewałaś się po forum? inna sprawa, że nie podobają Ci się te wartościowe odpowiedzi, bo nie mówią "idź do chłopaka,super pomysł". nikt nie mówi że jesteś nienormalna, tylko, że ta sytuacja w domu odbiła się na Twojej psychice. nie jest to Twoja wina, ale Ty musisz teraz z tego wyjść, żeby nie skończyć jak rodzice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Zgadzam Się w 100% z tym własnym dochodem i usamodzielnieniem się, ale myślę (**WYDAJE MI SIĘ**) że sytuacja w domu nie wpłynela na moją psychikę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://www.psychologia.net.pl/testy.php?test=dda |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
wysłane telepatycznie
![]() |
![]() |
#119 | |
BAN stały
|
Cytat:
przecież to właśnie dom, rodzice i otoczenie kształtują Twoją psychikę. więc jak miałoby nie wpłynąć. Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2017-03-06 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71525761]Dalej twierdzę, że wyprowadzka to głupota, bo autorka chce się wyprowadzić do chłopaka i nie bierze nic innego pod uwagę. Pijący ojciec nie przeszkadza w nauce bo jakby ktoś CHCIAŁ się uczyć to by się uczył czy to w domu jak ojciec uśnie, czy na ławce w parku, czy w bibliotece czy u koleżanki czy gdziekolwiek. Poza tym ojciec autorki nie pije codziennie.
A czyli jednak pisałam o stancji?[/QUOTE] te osądy wydają mi się bardzo surowe, że nieważne co ale ty mogłaś się uczyć,czy pili, czy hałasowali - trzeb abyło iść do parku się uczyć. naprawdę? nie przesypiając nocy do 5 nad ranem? jest to bardzo surowe, brzmi jak jakiś coachowa mowa pozbawiona emocji, empatii, tego jak ktoś może w takiej sytuacji się czuć. niech udaje że nie ma emocji, nie ma bólu - niech się uczy i udaje że uczuć nie ma. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.