Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-06, 09:59   #91
Martirybka
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć poniedziałkowo!

U mnie dziś na tapecie przewijaki, pokrowce, podkłady itp.

Jakie przewijaki macie/planujecie? Ja taki na łóżeczko, z gąbką, oceratkowany. I teraz się zastanawiam, czy zamawiać pokrowiec frotte, czy podkładać pieluchy lub podkłady?

Pewnie, prześlij teraz lub wieczorem.

Tez ostatnio oglądałam. My będziemy mieć na komodzie przewijak ( wyposażona jest w nakładkę) i ja chyba zamówię taki ceratkowy sztywny z klupś i bede kładła na nim pieluszkę lub termofrotke.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 10:00   #92
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i wiecie co dłużej sie ubierałam niz trwała wizyta :| kolejna wizytę mam dopiero za 5 tyg a wtedy będę juz w 36 tygodniu a nie dał mi skierowania na żadne badania poza krwią i moczem :| tylko pytał który szpital wybrałam do rodzenia, nawet nie wspomniał o cc. Dobrze, ze mam wizytę w klinice 28 to lekarka pewnie da mi skierowanie na te wszystkie badania.
Czekam za Tz bo pojechał cos załatwić, a w taka brzydka pogodę wole z nim wracac jak i tak jest w pobliżu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Współczuję!
Ja w 30 tc też dostałam tylko skierowanie na krew i mocz.
Następną wizytę ustawił mi po 3 tyg., 23.03.
GBS chyba będzie robił sam, tj pobranie, ale to jeszcze za wcześnie.

Dziewczyny, jaki termometr kupiłyście?
Przygotowuję zamówienie w gemini.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 10:01   #93
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Witam się w 32t0d

Kochana jesteś!

Ja kupuję na początek przewijak na łóżeczko, bo komody nie zmieścimy do sypialni jednak

Biedna jesteś Nie siedź do późna, przeproś gości, powiedz, że jesteś zmęczona i idź spać, na pewno zrozumieją Ile jeszcze zostało?

Serdeczne gratulacje dla koleżanki! O jakie duże bobo Mam nadzieje, że mimo 34 tygodnia z dzieciątkiem wszystko w porządku

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Dokładnie, w tym wątku jeszcze sobie odpuśćmy rodzenie

O felicity gratki za 32tc.

Stary 2017-03-06, 10:02   #94
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Hej mamusie !

Happiness to z wyprawka naprawdę dobrze. Chyba tylko Effpe ma juz wszystko. Reszta dziewczyn tez tak właśnie rożnie. Każda kompiluje powolutku.

My mamy zamówione łóżeczko i komodę, trochę akcesoriów dla dzidziusia i ciuszki tez mamy. Choć zdecydowanie musze uzupełnić rozmiar 68.
Wózka i fotelika jeszcze brak. Fotelik może w tym miesiącu zamówimy a wózek w kwietniu. No i ja jeszcze dla siebie musze pierdoły do szpitala kupić.

Co to za obgadywanie mnie ? Hahaha mam wszystko prócz zabawek i ubranek na 3-6 :p ale to po porodzie :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 10:09   #95
fartuch
Zakorzenienie

Kinga, spokojnie - jeszcze sie obroci. W pierwszej ciazy syn obrócił sie jakos w 35 tyg. Gin kazala mi wtedy lezec z poduszką pod pupą.

Nam zostało kupic dostawke łóżeczko oraz bujaczek. No i mate edukacyjna ale to po porodzie.
Stary 2017-03-06, 10:14   #96
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Cześć poniedziałkowo!
U mnie dziś na tapecie przewijaki, pokrowce, podkłady itp.
Jakie przewijaki macie/planujecie? Ja taki na łóżeczko, z gąbką, oceratkowany. I teraz się zastanawiam, czy zamawiać pokrowiec frotte, czy podkładać pieluchy lub podkłady?

Pewnie, prześlij teraz lub wieczorem.
ja kupiłam usztywniany na łóżeczko. Pokrowca frotte póki co nie mam, ale raczej będę kłaść pieluszki lub podkłady

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Kinga, spokojnie - jeszcze sie obroci. W pierwszej ciazy syn obrócił sie jakos w 35 tyg. Gin kazala mi wtedy lezec z poduszką pod pupą.

Nam zostało kupic dostawke łóżeczko oraz bujaczek. No i mate edukacyjna ale to po porodzie.
No tak, niby jest jeszcze trochę czasu na obrócenie się, ale jednak mimo wszystko trochę się zestesowałam
Stary 2017-03-06, 10:14   #97
bunnybe
Zadomowienie

Ok dziewczyny nie umiem liczyc, zaczela 36tc maly zdrowy i jest hitem oddzialu, wszyscy przychodza zobaczyc "tego duzego wczesniaka" a porod miala leciutki i szybki bo o 17 ja przyjeli a o 18 maly byl na swiecie no ale to drugie dziecko widocznie maly uznal ze jest gotowy na spotkanie ze swiatem wyslala mi zdjecie to az mi macica podskoczyla i stwierdzilam ze jej zazdroszczę troche i porodu i tego ze ma juz ze soba zdrowego synka

Ale sama sie nie spiesze, jak mam sobie zyczyc to chce rodzic 7 maja

Decorail a jesli chodzi o wage to idac dalej droga zyczen poprosze takiego 3kg bo sama urodzilam sie 2700 a maz 3400 wiec tak mi wychodzi ze sredniej

Emilka ja bede miala jeden przewijak nakladany na lozeczko w sypialni a w dzieciecym mam przewijak guliver i dokupie do niego tylko taka miekka wkladke bo ta dmuchana z ikei mi sie nie podobala, a na przewijaki bede kladla albo podklad albo pieluszke, na pewno nie zadne prześcieradło bo pewnie nie raz cos sie przydarzy i musialabym je ciagle prac

Tez pije kawe rozpuszczalna z mlekiem codziennie ale jedna, teraz dokupilam sobie tez inke bo mam czasem popoludniu ochote na kawe a drugiej rozpuszczalnej nie chce pic

Emilka ja kupilam microlife nc 100

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 10:14   #98
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiunialusia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się w nowej części

byłam w czwartek u swojej gin na wizycie kontrolnej i trochę się zmartwiłam bo mój maluszek jeszcze nie obrócił się główką do dołu,a czytałam że u Was już się dzieciaczki poobracały

U mnie tez nie obrócony, podobno ma jeszcze czas, także kasiunialusia rozmawiamy z dzieciakami naszymi ze maja się obrócić.

Stary 2017-03-06, 10:14   #99
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Hej mamusie !

Happiness to z wyprawka naprawdę dobrze. Chyba tylko Effpe ma juz wszystko. Reszta dziewczyn tez tak właśnie rożnie. Każda kompiluje powolutku.

My mamy zamówione łóżeczko i komodę, trochę akcesoriów dla dzidziusia i ciuszki tez mamy. Choć zdecydowanie musze uzupełnić rozmiar 68.
Wózka i fotelika jeszcze brak. Fotelik może w tym miesiącu zamówimy a wózek w kwietniu. No i ja jeszcze dla siebie musze pierdoły do szpitala kupić.

Czyli nie jest tak źle, mogę się trochę uspokoić?
Cytat:
Hej dziewczyny, witam się w nowej części

byłam w czwartek u swojej gin na wizycie kontrolnej i trochę się zmartwiłam bo mój maluszek jeszcze nie obrócił się główką do dołu,a czytałam że u Was już się dzieciaczki poobracały
A który masz tc? Tak naprawdę dzieciaczki mają jeszcze trochę czasu na obrót, także nie przejmuj się tym wcale
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7157906 6]Co to za obgadywanie mnie ? Hahaha mam wszystko prócz zabawek i ubranek na 3-6ale to po porodzie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Hahaha ciiiii zazdroszczę gotowej wyprawki!

Ja w 28tc oprócz morfologii i moczu dostałam skierowanie na VDRL i HBS. Kolejną wizytę mam w 32 tc (skończonym, rozpoczętym 33 tc).

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 10:17   #100
Martirybka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7157906 6]Co to za obgadywanie mnie ? Hahaha mam wszystko prócz zabawek i ubranek na 3-6 :p ale to po porodzie :p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Haha no obgadujemy a co

Nawet nie mów o zabawkach, myślałam ostatnio czy coś kupić, jakiś gryzak, grzechotkę czy takiś pluszak sensoryczny?
Nie wiem czy na początek coś kupować?

Stary 2017-03-06, 10:18   #101
bunnybe
Zadomowienie

Na obiad robie dzis na zyczenie meza zupe jagodowa bo mam jeszcze w zamrazarce paczke jagód od mamy a sama mam ochote na gołąbki wiec jak trafię ladna kapuste to zrobie wieksza ilosc na pare dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 10:19   #102
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
(...)

A który masz tc? Tak naprawdę dzieciaczki mają jeszcze trochę czasu na obrót, także nie przejmuj się tym wcale
(...)

jutro zaczynam 30 tc
Stary 2017-03-06, 10:21   #103
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Vikuniaa a Ty już wolne w pracy? Bo coś mi przemknęło, że ostatnio chodziłaś

No, no Piotruś ma super brykę

Wlasnie siedze u lekarza po L4, ale ze nasz dom jeszcze jest nudny i bez wifi, to pojde do TZ do biura posiedziec i moze na spacer po miescie, chociaz zimno jest...

Stary 2017-03-06, 10:25   #104
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
jutro zaczynam 30 tc
To spokooojnie, ma jeszcze dużo czasu

Stary 2017-03-06, 10:25   #105
Martirybka
Rozeznanie

Happiness pewnie ze możesz być spokojna.

To wszystko jednak kosztuje, na raz jest problem żeby to kupić. Ja tez na początku martwiłam się ze nie zdążę, ze późno zaczęliśmy kupować wszystko ( ja jestem w gorącej wodzie kąpana, jak nie mam na wczoraj to musi być mega konkretny plan ) Uspokoiłam się trochę dopiero jak zamówiliśmy komodę i łóżeczko.

Stary 2017-03-06, 10:31   #106
happiness__
Rozeznanie

Martirybka, ja się trochę uspokajam po każdym większym zakupie, ale potem przychodzi myśl, ile jeszcze tego i znowu się niepokoję.
Chciałabym teraz kupić otulacz, szukam opinii i nie mam pojęcia jaki wybrać, może Wy mi coś podpowiecie?
Myślę też nad koszulą do porodu i do karmienia, zastanawiałam się nad taką z granatovo, ale obawiam się, że w maju może mi być w niej za gorąco... Sama nie wiem, co robić.
Chyba muszę zrobić sobie porządną i konkretną listę i powoli wykreślać załatwione sprawy, wtedy będę spokojniejsza

Stary 2017-03-06, 10:34   #107
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Haha no obgadujemy a co

Nawet nie mów o zabawkach, myślałam ostatnio czy coś kupić, jakiś gryzak, grzechotkę czy takiś pluszak sensoryczny?
Nie wiem czy na początek coś kupować?

Wlasnie tu jest pies pogrzebany :p
Ja poluje na aukcje na ebay z paka zabawek takich miękkich głownie :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 10:38   #108
fartuch
Zakorzenienie

Rybka, ja kupuje napewno Mr B. Jest bardzo popularny, fajne kontrastowe kolory i ma w środku wkład, czyli sluzy tez jako termofor. Dzieci niby uwielbiaja.
Stary 2017-03-06, 10:39   #109
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamusie !

Happiness to z wyprawka naprawdę dobrze. Chyba tylko Effpe ma juz wszystko. Reszta dziewczyn tez tak właśnie rożnie. Każda kompletuje powolutku.

Dziewczyny zaplanujcie dobrze zakup wózków bo my zamawialismy 4,5 tygodnia temu i jeszcze nie ma. Jak ktoś zamówi w kwietniu a urodzi na początku maja to może się zdziwić

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 10:39   #110
emi_lka
Zakorzenienie

Dziewczyny, podpowiedzcie, co z termometrem - elektryczny, bezdotykowy, galowy?

Cytat:
Martirybka, ja się trochę uspokajam po każdym większym zakupie, ale potem przychodzi myśl, ile jeszcze tego i znowu się niepokoję.
Chciałabym teraz kupić otulacz, szukam opinii i nie mam pojęcia jaki wybrać, może Wy mi coś podpowiecie?
Myślę też nad koszulą do porodu i do karmienia, zastanawiałam się nad taką z granatovo, ale obawiam się, że w maju może mi być w niej za gorąco... Sama nie wiem, co robić.
Chyba muszę zrobić sobie porządną i konkretną listę i powoli wykreślać załatwione sprawy, wtedy będę spokojniejsza

Teraz w smyku są przeceny produktów z motherhood - ad. otulaczy
Stary 2017-03-06, 10:40   #111
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Wlasnie siedze u lekarza po L4, ale ze nasz dom jeszcze jest nudny i bez wifi, to pojde do TZ do biura posiedziec i moze na spacer po miescie, chociaz zimno jest...

Ladne jest to miasto w ktorym mieszkasz? Mi tutaj brak starowek, to zawsze moja milosc byla. W liceum jezdzilam czasem na stopa do roznych miast by wlasnie pozwiedzac starowki

Mi z wyprawki odpada komoda I szafa bo jesli uda nam sie z tym domem ktory mamy na oku to tam w dwoch pokojach sa duze szafy wnekowe wiec spokojnie i my i nasze maluszki sie pomiescimy. Zostalo mi kupic podklady na lozko podklady poporodowe, wkladki laktacyjne, pampersy itd. Tylko, ze nie wiedzac kiedy sie wyprowadzimy stoje z tym w miejscu, tak samo z urzadzaniem kaciku dla maluchow.
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 10:40   #112
bunnybe
Zadomowienie

Emilka bezdotykowy
Stary 2017-03-06, 10:41   #113
kasiunialusia
Zadomowienie

skoro akurat mówicie o zabawkach to pokaże Wam jaką uszyłam pluszankę dla swojego maluszka w piątek nie jest idealna, ale liczą się chęci :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0828.jpg (56,9 KB, 60 załadowań)
Stary 2017-03-06, 10:44   #114
ukrajinka
Zakorzenienie

aaaaa, sliczna ta sowka. Skoro twierdzisz, ze nie jest idealna to ja ja z checia przygarne hihi
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 10:44   #115
emi_lka
Zakorzenienie

O, widzę, że już ta promocja zniknęła, jeszcze o 8 oglądałam...
Stary 2017-03-06, 10:45   #116
ania9o
Zakorzenienie

Hej
mam wrażenie że wróciła mi taka potrzeba spania jak w pierwszym trymestrze. Jak się położę o 22 tak dopiero przed 9 się budzę.
Właśnie mi się jedna pralka pierze ubranek dla mojej księżniczki na razie pranie pierwsze bo w sobotę siostra z mamą nakupiły w sh multum rzeczy, a potem będę robiła drugie pranie już w płynie dla dzieci. I chyba zacznę od tego tygodnia tylko mąż mi musi stojącą suszarkę zwolnić bo w tej w łazience chyba tych najmniejszych rzeczy nie uda mi się powiesić bo pospadają.

My mamy przewijak taki na łóżeczko ale chyba go położę na komodzie.

Mam od kilku dni jakiegoś stresa odnośnie porodu. Jeszcze teraz jak załatwiamy ten kredyt modlę się żeby nie urodzić przed czasem... Strasznie się tego boję że nie uda nam się dociągnąć do końca spraw z mieszkaniem dla rodziców a ja wyląduje na porodówce. Jeszcze chrzestna męża w sobotę mówi do mnie że jeszcze 3-4 tygodnie mogę rodzić... Kurde, ale ja nie chce, marzę żeby urodzić w maju
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 10:46   #117
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, podpowiedzcie, co z termometrem - elektryczny, bezdotykowy, galowy?

Teraz w smyku są przeceny produktów z motherhood - ad. otulaczy
Wydaje mi się, że najlepiej bezdotykowy.
Właśnie czytałam o otulaczach motherhood, że są duże i nie sprawdzają się u noworodków
Cytat:
skoro akurat mówicie o zabawkach to pokaże Wam jaką uszyłam pluszankę dla swojego maluszka w piątek nie jest idealna, ale liczą się chęci :P
Ale słodka! Podziwiam wszystkich twórców takich dzieł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 10:56   #118
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
aaaaa, sliczna ta sowka. Skoro twierdzisz, ze nie jest idealna to ja ja z checia przygarne hihi
dzięki
już tak mam, że nigdy nie jestem do końca zadowolona z tego co robię

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że najlepiej bezdotykowy.
Właśnie czytałam o otulaczach motherhood, że są duże i nie sprawdzają się u noworodków

Ale słodka! Podziwiam wszystkich twórców takich dzieł

dziękuje
Stary 2017-03-06, 10:59   #119
bunnybe
Zadomowienie

Kasiunia piekna sowka jestem pelna podziwu dla ludzi ktorzy maja takie zdolnosci manualne
Stary 2017-03-06, 11:01   #120
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
ojej juz w nast watku? To ja jeszcze na kolejny poczekam nie rodze przed majem 😆

Vikunia ja pije jedna kawe prawie codziennie, ale nie rano tylko po poludniu, po mojej i Domka drzemce
No tak, termin z om mam na 1go, licze, ze ten watek bedzie mial jak poprzedni 5 tygodni, w swieta bede miec ciaze donoszona swiec w drugiej polowie nastepnego watku moge juz spokojnie rodzic Chyba, ze sie jakos mega rozpiszecie, to sie wycofam
Cytat:
Hej mamusie !

Happiness to z wyprawka naprawdę dobrze. Chyba tylko Effpe ma juz wszystko. Reszta dziewczyn tez tak właśnie rożnie. Każda kompletuje powolutku.

Ja tez mam wszystko Ale zdecydowana wiekszosc mialam po corci wiec szybko mi poszlo
Cytat:
Piekna!

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości