Mamy majowe cz. VI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-31, 12:19   #91
marg0lcia
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Felliciti piękny wózek

Talusia ja już paznokcie u stóp dawno odpuściłam, tzn malowanie, robię tylko to, co konieczne :p

Dziewczyny, zaczęłam pakować torbę do szpitala, najpierw dla dziecka rzeczy i z kosmetyków to tylko krem bepanthen, chusteczki, octenisept? Mam listę od mamy ginekolog.

Ja już mam wszystko uprane i wyprasowane

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:24   #92
bunnybe
Zadomowienie

O właśnie ukrajinka dobrze ze mi przypomnialas ze mialam pisac o tym johnsonie- sklady fatalne i to podobno ich kosmetyki uczulaja dzieci najczesciej, sama nie uzywam i dziecku bym kontaktu z nimi tez nie zafundowala

Nie mam pomysłu dzis na obiad a dzis swieto lasu bo maz wraca o 17
Stary 2017-03-31, 12:26   #93
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Oj to prawda. Chwila moment i już parę stron..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Ja chyba pójdę po taki krem do apteki.. Sama nie wiem. Buzia taka delikatna 😨

Ja juz pisalam, polecam krem z dermedic, ma super sklad, jest od pierwszych dni zycia i ma filtr.
Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
to pytanie nie do mnie, ale sie wtrace bo z baby dream mam jeszcze szampon dla malucha

no grunt to sie orientowac hihi, sama sie zdziwilam, ze watek skonczony a nikt jeszcze nowego nie zalozyl i byl przestoj kilku minutowy , pewnie przez to stracilysmy kilkadziesiat postow 😂 dzieki za top gaduly, bede w domku to wpisze tez
Jestes zadowolona z tego szamponu? Ja plynem myje tez wloski i jest ok, moja corcia narazie ma ich malo i krotkie, nie odziedziczyla po mamusi czupryny, ale jak promka i dobry to moze kupie...

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Felliciti - O właśnie nie bordo a śliwka to jeszcze dobrze kojarzę, już wszystko wiem.

Mohnka - Z kartą rossne jest 2+2 a bez karty 2+1 ☺ w każdej chwili można założyć taka kartę ale trzeba podejść do Rosmanna.
Jeśli nie masz a chcesz zrobić zamówienie internetowo z chęcią udostępnię Ci moją kartę

Od ktoregos kwietnia chyba juz nie beda wydawac kart, tylko przez aplikacje bedzie sie rejestrowac, przyszlo mi info, ze jest zmiana regulaminu.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:26   #94
marg0lcia
Zadomowienie

Nigdzie nie spotkałam sie z ani jedną pozytywną opinią na temat johnsona, a jak się ogląda filmiki na yt z kąpieli dziecka, ogólnie pielęgnacji albo seriale w tv, to wszędzie są te badziewne oliwki itd.

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-31, 12:33   #95
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Ja juz pisalam, polecam krem z dermedic, ma super sklad, jest od pierwszych dni zycia i ma filtr.

Jestes zadowolona z tego szamponu? Ja plynem myje tez wloski i jest ok, moja corcia narazie ma ich malo i krotkie, nie odziedziczyla po mamusi czupryny, ale jak promka i dobry to moze kupie...

Od ktoregos kwietnia chyba juz nie beda wydawac kart, tylko przez aplikacje bedzie sie rejestrowac, przyszlo mi info, ze jest zmiana regulaminu.

jestem zadowolona i powiem Ci, ze do tego stopnia ze synkowi sama podkradam on ma wszak rzadka czupryne, ale tego szmponu daje doslownie kapke
Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Nigdzie nie spotkałam sie z ani jedną pozytywną opinią na temat johnsona, a jak się ogląda filmiki na yt z kąpieli dziecka, ogólnie pielęgnacji albo seriale w tv, to wszędzie są te badziewne oliwki itd.
no ich oliwka to sama parafina..

A co do kremow od slonca to zwroccie uwage co bierzecie bo wiele filtrow mozna stosowac dopiero po 6 miesiacu zycia, ale wlasnie moze ten co MamaSmerfuni poleca jest oki
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:35   #96
bunnybe
Zadomowienie

MamoSmerfuni czy to ten krem: http://www.dermedic.pl/pl/produkty/1...ia-zycia.html?
Stary 2017-03-31, 12:39   #97
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - ja też bez pomysłu... Tż pracuje dziś do nocy, więc tylko dla siebie mogę robić, ale nie wiem co
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 12:47   #98
Kiwaczka
Wtajemniczenie

U mnie na kolacje naleśniki ☺ któraś z Was o nich pisała i jakoś tak mnie naszło ☺

Co do kremu to mam z hippa na każdą pogode. Miałam nie kupować ich produktów bo mi zapach nie pasuje ale doszłam do wniosku że pomoże po ciąży coś się zmieni 😉

Mam skopaną całą prawą stronę.. żebra wołają o pomoc 😑

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:50   #99
talusiax33
Zadomowienie

Ukrajinka - No to pewnie, lepiej zrobić sobie jakiś zapas jak Rosmanna nie macie a ktoś może Ci przywieźć różności To może zakupie taki szampon ale na początku też zrezygnuje z użytku, przyda się na później.

MamaSmerfuni - O właśnie to chyba Ty kiedyś pisałaś o tym kremie! Nie mogłam znaleźć posta ale zamówiłam na Gemini krem Dermedic Linum, tylko nie wiem czy dobry

UWAGA! Udało się ale myślałam że stracę oddech 😂 trochę krzywo ale trochę lepiej wyglądają a to najważniejsze. Zawsze paznokcie u stóp maluje na czerwień albo fuksje hmm takie przyzwyczajenie.
1490961001377.jpg

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:50   #100
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Bunnybe - ja też bez pomysłu... Tż pracuje dziś do nocy, więc tylko dla siebie mogę robić, ale nie wiem co
No to piateczka patrzylam w rossmanie online i pieluchy nie wchodza na promocje 2+2 nalicza sie tylko rabat -20%
Stary 2017-03-31, 12:53   #101
marta6704
Zakorzenienie

Kiwaczka :Smacznego. Prawie codziennie mam naleśniki z owocami

Wrzuciłam do koszyka w rossmanie paczkę Pampersow i szampon, żel i dwa razy oliwka wszystko z Babydream. Jak nie sprawdzi się dla malucha to będzie dla mnie bo ja już sporo kosmetyków Babydream przetestowałem.

A co do kremu to mam na wszelki wypadek krem z Linomagu od pierwszego dnia życia.

Z kosmetykow dla dziecka do szpitala u mnie chcą chusteczki w nawilżane, coś do pupy i pampersy.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 13:03   #102
marg0lcia
Zadomowienie

Talusia piękne zdj

Powiem Wam, że pakuję tą torbę i wcale tak dużo nie ma tych rzeczy ;p ale jeszcze wielu dla mnie brakuje, np szlafrok, klapki...

Stary 2017-03-31, 13:04   #103
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - no właśnie też mi się tak zdawało z pampersami to pracownica wprowadziła klientkę w błąd, bo nawet do męża dzwoniła czy komuś nie wziąć też

Problem z obiadem mi się rozwiązał - tata na placki ziemniaczane mnie zaprosił

Siedziałam na balkonie i wszyscy w bloku sprzątają haha To mi wstyd było, że tylko siedzę i też posprzatalam Takiej czarnej szmaty to jeszcze nie widziałam!
Stary 2017-03-31, 13:09   #104
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Bunnybe - no właśnie też mi się tak zdawało z pampersami to pracownica wprowadziła klientkę w błąd, bo nawet do męża dzwoniła czy komuś nie wziąć też

Problem z obiadem mi się rozwiązał - tata na placki ziemniaczane mnie zaprosił

Siedziałam na balkonie i wszyscy w bloku sprzątają haha To mi wstyd było, że tylko siedzę i też posprzatalam Takiej czarnej szmaty to jeszcze nie widziałam!
Codziennie sprzątasz :p zrelaksuj się

Stary 2017-03-31, 13:12   #105
decorail
Zakorzenienie

Margolcia - o dziwo mnie to relaksuje - pierwszy raz w życiu - muszę korzystać - bo znając życie po ciąży to mi co najwyżej rozstępy albo hemoroidy zostaną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 13:14   #106
ukrajinka
Zakorzenienie

Decorail najpierw sasiedzi zawstydzili Ciebie, a koniec koncow to Ty zawstydzilas ich blaskiem swego balkonu 😁
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 13:16   #107
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Ukrajinka - No to pewnie, lepiej zrobić sobie jakiś zapas jak Rosmanna nie macie a ktoś może Ci przywieźć różności To może zakupie taki szampon ale na początku też zrezygnuje z użytku, przyda się na później.

MamaSmerfuni - O właśnie to chyba Ty kiedyś pisałaś o tym kremie! Nie mogłam znaleźć posta ale zamówiłam na Gemini krem Dermedic Linum, tylko nie wiem czy dobry

UWAGA! Udało się ale myślałam że stracę oddech 😂 trochę krzywo ale trochę lepiej wyglądają a to najważniejsze. Zawsze paznokcie u stóp maluje na czerwień albo fuksje hmm takie przyzwyczajenie.
Załącznik 6997687

Tak to ten

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 13:21   #108
talusiax33
Zadomowienie

Margolcia - Trzeba było uwiecznić na zdjęciu że jeszcze dałam rady wymalować paznokcie 😀 a do tego wyszło kolejne 'artystyczne' foto do ciążowego "albumu".

Byłam się też wykąpać, ogarnęłam Bożene i nogi, wysmarowałam się oliwką. Teraz mogę leżeć i pachnieć 😀 na obiad mamy pierogi z kapusta i grzybami, uwielbiam

MamaSmerfuni - Wspaniale, gdzieś właśnie sobie zapisałam o tym kremie ale nie miałam pewności o który dokładnie chodziło i nie pamiętałam kto o nim pisał. Zamówiłam na Gemini i mam go już w domu Dopiero teraz wzięłam go do ręki i doczytałam że ma filtry, czyli nadaje się jak najbardziej na lato na słoneczko i wiaterek? Problem z kremikiem rozwiązany ☺

Edytowane przez talusiax33
Czas edycji: 2017-03-31 o 13:26
Stary 2017-03-31, 13:25   #109
decorail
Zakorzenienie

ukrajinka - medal poproszę !

Odnośnie kremów Dermedic to dostałam w aptece próbki dla siebie i powiem Wam, że jak dla mnie bomba! Pierwszy krem nawilżający, który dał radę z moją suchą paszczą Muszę właśnie kupić sobie To i dla dziecka wezmę. A może powinnam napisać na odwrót
Stary 2017-03-31, 13:26   #110
Baambi
Zadomowienie

To fakt Talusia zawsze mi sie papa cieszy jak do ikei jade

Bunny bardzo dziękować

Justyna na Polnej właśnie najwięcej miejsc w Poznaniu nie słyszałam żeby kogoś odesłali

Chyba też wejdę na rossmanową stronę, tylko że chusteczki już mam, płyn do kąpieli też... to co? zostaje mi oliwka chyba. Mąż mnie zabije za kupowanie na zaś kolejnych sztuk bo uważa że za dużo miejsca to wszystko zabiera i że zawsze można kupić bo rossman blisko jest ;]

Ale fajnie na słonku, w koszulce na ramiączkach sobie leżałam. I z kociakami też byłam.
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 13:28   #111
felliciti
Wtajemniczenie

To ja też ten krem kupię
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 13:29   #112
Baambi
Zadomowienie

To teraz ja idę się obożenić życzcie mi powodzenia :P
Stary 2017-03-31, 13:29   #113
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Zaczynam się bać, skąd mam wiedzieć kiedy to TE skurcze??

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 13:32   #114
talusiax33
Zadomowienie

Bambi - Powodzenia 😀 Ja już mam to za sobą uff

Justyna - Chyba to czuć, raczej takich bóli i skurczy nie da się nie zauważyć poza tym ich częstotliwość wzrasta ☺ stają się regularne.

Stary 2017-03-31, 13:32   #115
bunnybe
Zadomowienie

Decorail no i gitara z tym obiadem ja poszłam na łatwizne- mezowi kupilam fasolke po bretonsku a dla siebie gotowe racuchy z jabłkami, zobaczymy czy smaczne, nawet dolaczona jest saszetka z cukrem pudrem
Tez planuje dzisiaj wannowe spa ale czekam az maz wroci z pracy bo mam schize i od jakiegos czasu kapie sie tylko jak on jest w domu a tak biore prysznic, boje sie ze sie poślizgne czy cos i nikt mi nie pomoze

Ale piękna pogoda! Jutro ma byc u nas 20st, jestesmy umowieni z rodzicami meza i jego bratem z zona i corka na spacer a potem obiad na miescie
Stary 2017-03-31, 13:33   #116
Baambi
Zadomowienie

A któraś z Was pisałą że teraz częściej chodzi na 2 do łazienki, coś mi świta że to Ty Feliciti?

Bo ja też to zauważyłam i wyczytałam dzisiaj że to może być oznaka że organizm się przygotowuje pomału do porodu
Stary 2017-03-31, 13:38   #117
bunnybe
Zadomowienie

Decorail babo a co z Twoimi urodzinami?! Kiedy to? Wczoraj czy dzisiaj? bo obiecalas imprezke na watku i co? wszystkiego najlepszego Kochana!
Stary 2017-03-31, 13:42   #118
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Zaczynam się bać, skąd mam wiedzieć kiedy to TE skurcze??

Oj, uwierz mi - będziesz doskonale wiedziała.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 13:43   #119
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - a dziękuję za pamięć dzisiaj, dzisiaj Bawimy laski!
Stary 2017-03-31, 13:46   #120
marg0lcia
Zadomowienie

Uuuu to impreza
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości