Grudniowe mamusie 06!! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-11, 07:37   #91
Aranka
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 06!!

Cytat:
Napisane przez fibian
a ja się czuje jak bym była chora, codziennie ide do wanny z ciepłą wodą i to mi robi dobrze. Zastanawiam się tylko czy powinnam codziennie się kąpać?
Ja też czuję się "grypowo" - słaba, popołudniami podsypiam.Myślę, że codzienne kąpiele nie zaszkodzą byleby nie były za gorące! Jak mi mąż dotknął moich piersi-było ok, ale jak sutków to chciałam go zabić....

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 07:54   #92
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Cytat:
Napisane przez Aranka
Ja też czuję się "grypowo" - słaba, popołudniami podsypiam.Myślę, że codzienne kąpiele nie zaszkodzą byleby nie były za gorące! Jak mi mąż dotknął moich piersi-było ok, ale jak sutków to chciałam go zabić....
Aranka smarujesz sobie czymś piersi?

Już 2 osoby sytały się mnie czy przypadkiem mioe jestem w ciąży , a przecież jeszxcze nikomu nic nie powiedziałam, brzuszka też nie widać. To skąd oni wiedzą??
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 08:33   #93
malgogaj
Zadomowienie

Fibian ja smaruje sobie kremem do biustu Mustella, ale on nie zmiejsza ich bólu. Moge Cie tylko pocieszyć, że u mnie jest już coraz lepiej i ból sie zmniejsza.
Ja również czuje sie chorobowo (a niby ciąża - nie choroba ) jestem słaba, moge spać non stop. Ja mam tylko nadzieje, że te wszystkie dolegliwosci niedługo miną.
malgogaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 09:15   #94
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Cytat:
Napisane przez malgogaj
Fibian ja smaruje sobie kremem do biustu Mustella, ale on nie zmiejsza ich bólu. Moge Cie tylko pocieszyć, że u mnie jest już coraz lepiej i ból sie zmniejsza.
Ja również czuje sie chorobowo (a niby ciąża - nie choroba ) jestem słaba, moge spać non stop. Ja mam tylko nadzieje, że te wszystkie dolegliwosci niedługo miną.
A to można już sobie smarować biust kremami przeciw rozstępom (domyslam się,że takim się samrujesz?) ? Czytałam ,że dopiero po 3 miesiącu.
Stary 2006-05-11, 09:15   #95
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Cytat:
Napisane przez malgogaj
A to można już sobie smarować biust kremami przeciw rozstępom (domyslam się,że takim się samrujesz?) ? Czytałam ,że dopiero po 3 miesiącu można.
Stary 2006-05-11, 09:51   #96
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Żadne kremy chyba bólu nie uśmierzą, piersi rosną i już.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 10:04   #97
malgogaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fibian
A to można już sobie smarować biust kremami przeciw rozstępom (domyslam się,że takim się samrujesz?) ? Czytałam ,że dopiero po 3 miesiącu można.
Ja mam jeden krem do brzuszka, przeciw rozstepom i osobny do biustu i smaruje sie juz od jakiegos czasu. Co prawda raz dziennie bo nie moge sie zmobilizowac (a powinno sie 2 razy ponoć). Ja słyszałam, że należy smarować sie od początku. W każdym razie i tak musiałabym sie czymś smarować wieć już wole kremem przeznaczony dla kobiet w ciąży. No i na kremie napisane żebny od 1 miesiąca używać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-11, 10:12   #98
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Hej dziewczyny
Ja też już się smaruje kraemami przeciw rozstępa dal kobiet w ciązy.Ja też czytałam że należy już od początku ciązy takie kremy stosować.Same widzicie piersi już rosną więc taki krem napewno nie zaszkodzi.
Co do chudnięcia to ja już straciłam 5 kg na wadze, ale co dziwne spodnie robią się prazyciasne więc chyba biodra się poszerzyły.Ja nie czuję się grypowo, ale te mdłości mne dobijają .Wczoraj w resteuracji w połowie obiadu musiałam wyjśc do toalety i wszystko co zjadłam to zwróciłam
Dużo zdrówka dla nas, i poprawy samopoczucia .

Edytowane przez schatzsi
Czas edycji: 2006-05-11 o 15:42
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 10:17   #99
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Dziewczyny, napiszcie jakich kremów używacie!! Bo ja czytałam, chyba na galenicu,że od 3 miesiąca.
Stary 2006-05-11, 10:40   #100
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Cytat:
Napisane przez fibian
Dziewczyny, napiszcie jakich kremów używacie!! Bo ja czytałam, chyba na galenicu,że od 3 miesiąca.
Ja używam kremu firmy Mustela, i tam jest właśnie napisane że od pierwszych tygodni ciązy należy stosować.

Edytowane przez schatzsi
Czas edycji: 2006-05-11 o 11:50
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 10:46   #101
malgogaj
Zadomowienie

Ja też mam firmy Mustella

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-11, 10:48   #102
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

ja kupiłam ATW, na rozstępy i do biustu, polecany równiez dla kobiet w ciąży
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 10:50   #103
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

No to jak tak, to idę dzis po pracy na zakupy.
Stary 2006-05-11, 11:30   #104
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Przeglądałam kosmetyki przeciw rozstepom na KWC i Mustela nie ma dobrcy komentarzy. Najlepiej chronią przed rozstepami kosmetyki firmy galenic i dermedic. Z tym,ze galenic jest od 3 -go m-ca ciązy , a przy dermedicu nie ma żadnej informacji. Czy nie orientujecie się,czy ten dermedic to mozna stosować już teraz? (tzn 5 TC)
Buziaki dla wszystkich
Stary 2006-05-11, 12:26   #105
KICIA80
Raczkowanie

ja wlasnie wrocilam z apteki i kupilam Mustele
pani powiedziala, ze najlepiej uzywac kremy przeznaczone typowo dla kobiet w ciazy. maja najlepsze dzialanie i napewno nie zaszkodza dzidzi!
KICIA80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 12:36   #106
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

A czy jak biorę zamiast kwasu foliowego BCompositum to jest ok? Nie zagrożę niczym maleństwu?

Jak sobie wogóle pomyslę,że zanim się dowiedziałam,że jestem w ciązy brałam 4 tabletki B Compositum (ze względu na uporczywe afty) i teraz się martwię
pozdrawiam
Stary 2006-05-11, 20:03   #107
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misiaczek20
a ja jednak sie do was nie zaliczam nastapilo samoczynne poronienie mam dosc ;(
Misiaczek tak mi przykro myslałam, że jednak tym razem się uda. Może pisane i przeznaczone zostać mamusią grudniową 2007. To naprawde przykro, że taki los cie spotkał
Trzymaj się cieplutko Bedzie jeszcze dobrze, wszystko się ułoży, zobaczysz

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 20:44   #108
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Mam nadzieję,że Misiaczek wraca powoli do sił i dołączy wkrótce znów do mamuś lutowych albo marcowych..

Moja znajoma tez kilkakrtonie straciła dziecko w pierwszych miesiącach ciązy- ale po kilku próbach i wizytach u lekarzy się udało i termin porodu ma w przyszłą środę!!!!!
Misiaczku, jak chcesz to podam Ci adres tego lekarza. Nie poddawaj się. Wszytskie trzymamy kciuki!
Stary 2006-05-12, 07:22   #109
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez schatzsi
No mi problem zaparć tez niestety nie obcy,ale od dziś próbuje jeśc jabłka.Kiedyś skutkowały na mnie na zaparcia,więc mam nadzieje że i teraz pomoga.
Kamilka23 nie możesz się tak zamartwiać, trzeba wierzyć że będzie wszystko ok,mam nadzieje że rozmowa z lekarzem pomoże Ci rozwiać wszelkie wątpliwości.
Aranka a ja to bym chciała mieć dwie dzidzie,ale już wiem na 100% że jest jedna.
No i jeszcze wiadomośc do wszystkich cierpiących na mdłości, sa dla kobiet w ciąży witaminy Prenatal Compleks,one zawierają imbir i żurawinę i dzięki temu podobno zmniejszają mdłości i wymioty.Ja niestety nie wypróbuje bo nie mieszkam w pl, a u mnie chyba ich nie ma niestety.
Pozdrowionka i dużo zdrówka dla nas.
Witaj Shatzi - ja jestem listopadowa mamusia 2006 oj zaparcia malo przujemna sprawa - ale dostalam dobra rade od przyszlej mamy juz w zaawansowanej ciazy raz w tygodniu zrobic sobie napar z: jedna saszetka miety, jedna saszetka melisy, jedna saszetka kopru wloskiego zalac wrzatkiem i pic.

Pomaga - przetestowane i wzdecia niweluje - a w ciazy szczegolnie sa dokuczliwe mam nadzieje ze sie sprawdzi

Pozdrowionka dla wszystkich grudniowych mamus i ich slodziutkich fasolek
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-12, 08:01   #110
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fibian
Aranka smarujesz sobie czymś piersi?

Już 2 osoby sytały się mnie czy przypadkiem mioe jestem w ciąży , a przecież jeszxcze nikomu nic nie powiedziałam, brzuszka też nie widać. To skąd oni wiedzą??

Ja smaruję tylko oliwką. W pierwszej ciąży (może dlatego, że młoda byłam ) tak robiłam bo lekarz mi podpowiedział i nie miałam żadnego rozstępu. Podobno są one uwarunkowane genetycznie-jedne dziewczyny je mają innie nie.Moja przyjaciółka w poprzedniej ciąży inwestowała sporo pieniędzy właśnie w takie cudowne kremy przewciw rozstępom w ciąży i niestety paskudna siatka ogromnych rozstęów na brzuszku się pojawiła...

Co do ciąży to wie tylko mąż i koleżanka z pracy bo jesteśmy w trakcie małej przeprowadzki i czasem trzeba podnieść karton z segregatorami albo przetelepać mały regał z samochodu do biura więc ona mnie po cichaczu wyręcza. Ale moja główna księgowa tak na mnie spojrzała jak mówiłam coś o obiedzie co bym chciała dziś zrobić i stwierdziła, że ja chyba w ciąży jestem (a ja przecież prawie codziennie o tym mówie...)Dodatkowo w weekend na uczelni koleżanka tak mnie zlustrowała (dojrzała pani po 40 z 2 odchowanych synów) i skwitowała "co ci tak cycki wysadziło-pewnie w ciąży jesteś?"Aż mnie zatkało!Ale faktycznie mam już 1,5 rozmiaru większe więc trudno tego efektu nie zauważyć! No i moja siostra mająca dostęp do mojego konta na Allegro przedwczoraj do ucha mi szepnęła, że widziała, że kupiłam bluzkę ciążową-ja na to, że to nie dla mnie a ona, że nie ma nic przeciwko, że i wiek mam dobry i pora dobra...Chciałam ją udusić!!!

Mam mdłości...zdarzyly się już 3 zwrotki ale podsysam Cocculino i mi pomaga. Najgorsze są wieczorem...

Stary 2006-05-12, 08:03   #111
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Wczoraj sobie tak przeglądałam forum Mama z klasą i poczytałam trochę tego co pisały min. styczniowe mamusie rok temu.
Zaczynam się bać wszystkiego , chyba się panikara zrobiłam.
Poza tym masa nieuregulownych spraw , ślub dopiero przede mną - może czerwiec/lipiec, a może później , a ja nie chcę iśc do Urzędu z brzuszkiem. Przytłacza mnie to wszystko.

Wizytę u lekarza mam na 29 maja - dostałam już długą listę badań,które mam zrobić: grupa krwi, WR, morfologia, glukoza, mocz ogólny, tokso igg, tokso igm, hbs, białko całkowite, hcv i hiv. Macie już to wszystko??
Stary 2006-05-12, 10:08   #112
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Fabian - ja moje wyniki badan bede miec za tydzien.
Musze przyznac, ze bardzo mnie cieszy fakt, ze nie mieszkam w Polsce i nie dostalam listy badan. Wszystkie wyniki zrobiono mi u ginekologa na pierszej wizycie, wiec o nic nie musialam sie martwic (zadnego biegania w sumie). Mam tylko nadzieje, ze wszytsko bedzie ok!!
Nic sie nie martw Fabian niezalatwionymi sprawami, wszystko jakos samo sie ulozy. Nie rob sobie niepotrzebnych stresow, bo to niezdrowe!! Trzymamy za Ciebie kciuki!!
kamilka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 10:25   #113
astrzyk
Raczkowanie

Fibian ja robiłam wyniki po pierwszej wizycie, nie było ich aż tyle, ale troche było. Niestety niektóre podobno trzeba robić co trzy miesiące, ale czego się nie robi żeby maluszek był zdrowy.
A co do panikowania to ja zauważyłam, że mam ostatnio strasznego nerwa w samochodzie, tzn cały czas się boję, że będzie jakiś wypadek. Nigdy tak nie miałam .
U mnie mdłości powoli przechodzą, poprawił mi się apetyt i ciągle jestem głodna, też tak macie?
Pozdrawiam
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 10:40   #114
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Cytat:
Napisane przez Aranka
Ja smaruję tylko oliwką. W pierwszej ciąży (może dlatego, że młoda byłam ) tak robiłam bo lekarz mi podpowiedział i nie miałam żadnego rozstępu. Podobno są one uwarunkowane genetycznie-jedne dziewczyny je mają innie nie.Moja przyjaciółka w poprzedniej ciąży inwestowała sporo pieniędzy właśnie w takie cudowne kremy przewciw rozstępom w ciąży i niestety paskudna siatka ogromnych rozstęów na brzuszku się pojawiła...

Co do ciąży to wie tylko mąż i koleżanka z pracy bo jesteśmy w trakcie małej przeprowadzki i czasem trzeba podnieść karton z segregatorami albo przetelepać mały regał z samochodu do biura więc ona mnie po cichaczu wyręcza. Ale moja główna księgowa tak na mnie spojrzała jak mówiłam coś o obiedzie co bym chciała dziś zrobić i stwierdziła, że ja chyba w ciąży jestem (a ja przecież prawie codziennie o tym mówie...)Dodatkowo w weekend na uczelni koleżanka tak mnie zlustrowała (dojrzała pani po 40 z 2 odchowanych synów) i skwitowała "co ci tak cycki wysadziło-pewnie w ciąży jesteś?"Aż mnie zatkało!Ale faktycznie mam już 1,5 rozmiaru większe więc trudno tego efektu nie zauważyć! No i moja siostra mająca dostęp do mojego konta na Allegro przedwczoraj do ucha mi szepnęła, że widziała, że kupiłam bluzkę ciążową-ja na to, że to nie dla mnie a ona, że nie ma nic przeciwko, że i wiek mam dobry i pora dobra...Chciałam ją udusić!!!

Mam mdłości...zdarzyly się już 3 zwrotki ale podsysam Cocculino i mi pomaga. Najgorsze są wieczorem...
Mi też tak piersi urosły są jednak plusy ciąży. Tylko,że tak mnie bolą że nie mogę spać na brzuchu .
Postanowiłam na razie dobrze natłuszczać piersi i brzuch (oliwka j&j oraz oliwka z oliwek)
Aranka, myślę,że z racji drugiej ciąży jest Ci łatwiej. Już wiesz co i jak..
Obawiasz się czegoś (porodu, ciąży itp) , czy spokojnie do tego podchodzisz??
Stary 2006-05-12, 14:28   #115
Aranka
Zakorzenienie

W pierwszej ciąży (5 lat temu!)było fatalnie...bo wymioty, 8 kilo w plecy, brzuch pojawił się pod koniec 5 miesiąca i kształtem przypominał profil gruszki i dla mnie był nieciekawy.Do końca ciąży był malutki, dzięki czemu elegancki zimowy płaszczyk posłużył mi przez całą zimę i nie ujawnił mojego stanu. Bardzo bolało mnie chyba spojenie łonowe po chodzeniu dłuższym niż 0.5h.Od 5 misiąca leżałam w domu, byłam na zwolnieniu bo naprawdę nie miałam siły na pracę. Od 6 miesiąca lekarz prorokował cesarkę bo miałam mały brzuszek z małą ilością wód. Na dodatek skracała mi się szyjka, miała przedwczesne skórcze i przez 3 miesiące przyjmowałam Fenoterol - wskutek czego przenosiłam o 10 dni. Tak jak lekarz prorokował miałam cesarkę bo dzidzia się nie obróciła w tym małym brzuchu. Blizna po cesarce malusia-10cm prawie nie widoczna dla niewtajemniczonych. Mam też lekką nadzieję, że i tym razem będzie cesarka...Brzuch nie bolał mnie tak bardzo po cesarce, dało się normalnie funkcjonować. Może też dlatego nie obawiam się ewentualnego porodu naturalnego. Choć przyznam, że wolałabym dół mieć cały...

Stary 2006-05-12, 14:39   #116
KICIA80
Raczkowanie

fibian ja tez mialam tyle badan oprocz "hcv i hiv" - nie wiem co to jest. tak jest na pierwszej wizycie. teraz juz mam tylko mocz i toxo bo wyszla zerowa.

dziewczyny czy ktoras z was miala usg kolo 9 tyg? jak to jest? naprawde juz widac malego czlowieczka, ktory sie rusza, raczki, nozki itp? ja mam usg dopiero za 2 tyg, a jestem juz bardzo ciekawa
KICIA80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-13, 18:39   #117
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Dziewczyny, co u Was?
Mi już przechodzi ból piersi i brzucha, gdyby nie to,że mam mdłości nie odczuwałabym wogóle ciąży.
Napiszcie co u Was
Stary 2006-05-14, 08:57   #118
malgogaj
Zadomowienie

Oj a u mnie nie za ciekawie z samopoczuciem....mdłości są nadal, ale najgorsze jest to ,że jelita przestały pracowac....brrr. Dziwne ale rano jest wszystko dobrze a moje bolesci przychodza popołudniami. No i nie moge normalnie egzystować jesli nie zrobie mojej popołudniowej drzemki. Wiecie co wczoraj to już miałam dość ale w nocy miałam sen, że karmiłam moje dziecko (dziewczynke notabene) no i dotarło do mnie wkońcu co sie właściwie dzieje i poczułam radość. Teraz zadne złe samopoczucie już mi nie straszne na razie..... pozdrawiam
Stary 2006-05-14, 10:29   #119
Aranka
Zakorzenienie

Zaczął si ę 8 tydzień i persi bolą o wiele mniej ale są tak ciężki, że rzucając nimi mogłabym nieźle kogoś uszkodzić....Brzuszek nie boli mnie wcale ale mam fatalne mdłości natężające się późnym popołudniem i niestety z kolkoma efektami zwrotnymi...Ale i tak jest o niebo lepiej niż w pierwszej ciąży!

Kupiłam sobie do włosów Shaume koksową z odżywką i teraz tego baardzo żałuję - jakoś w ciąży mnie odrzuca od tego zapachu!!!

We wtorek mam wizytę i gina na 16.45 i jestem strasznie ciekawa czy wszystko jest ok.

A co do suwaczków i lioczniczków ciążowych to źle liczą!Liczą normalnie tygodnie a wciąży jeden miesiąc ciążowy składa się z 3 tygodni a inny z 5!Czyli są niewiarygodne!

Stary 2006-05-14, 20:49   #120
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Kibicuję Wam dziewczyny
Ja również nie mogę się doczekać, gdy zobaczę dwie kreseczki, kwas foliowy prawie miesiąc łykam, obserwuję, co mogę...
A póki co dowiedziałam się właśnie, że zostanę grudniową...ciocią! Pozazdrościłam (ale tak ciepło i nie złośliwie) mojej rodzonej siostrzyczce. I I mam nadzieję, że nasze dzieci będą się razem bawiły kiedyś...
Pozdrawiam ciepło!
A.
AMILAMIJA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości