![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Cytat:
![]()
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już 2 osoby sytały się mnie czy przypadkiem mioe jestem w ciąży , a przecież jeszxcze nikomu nic nie powiedziałam, brzuszka też nie widać. To skąd oni wiedzą?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Fibian ja smaruje sobie kremem do biustu Mustella, ale on nie zmiejsza ich bólu. Moge Cie tylko pocieszyć, że u mnie jest już coraz lepiej i ból sie zmniejsza.
Ja również czuje sie chorobowo (a niby ciąża - nie choroba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Żadne kremy chyba bólu nie uśmierzą, piersi rosną i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja też już się smaruje kraemami przeciw rozstępa dal kobiet w ciązy.Ja też czytałam że należy już od początku ciązy takie kremy stosować.Same widzicie piersi już rosną więc taki krem napewno nie zaszkodzi. Co do chudnięcia to ja już straciłam 5 kg na wadze, ale co dziwne spodnie robią się prazyciasne więc chyba biodra się poszerzyły.Ja nie czuję się grypowo, ale te mdłości mne dobijają ![]() ![]() Dużo zdrówka dla nas, i poprawy samopoczucia ![]() Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2006-05-11 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, napiszcie jakich kremów używacie!! Bo ja czytałam, chyba na galenicu,że od 3 miesiąca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2006-05-11 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Ja też mam firmy Mustella
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
ja kupiłam ATW, na rozstępy i do biustu, polecany równiez dla kobiet w ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
No to jak tak, to idę dzis po pracy na zakupy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Przeglądałam kosmetyki przeciw rozstepom na KWC i Mustela nie ma dobrcy komentarzy. Najlepiej chronią przed rozstepami kosmetyki firmy galenic i dermedic. Z tym,ze galenic jest od 3 -go m-ca ciązy , a przy dermedicu nie ma żadnej informacji. Czy nie orientujecie się,czy ten dermedic to mozna stosować już teraz? (tzn 5 TC)
Buziaki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
ja wlasnie wrocilam z apteki i kupilam Mustele
![]() pani powiedziala, ze najlepiej uzywac kremy przeznaczone typowo dla kobiet w ciazy. maja najlepsze dzialanie i napewno nie zaszkodza dzidzi! |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
A czy jak biorę zamiast kwasu foliowego BCompositum to jest ok? Nie zagrożę niczym maleństwu?
Jak sobie wogóle pomyslę,że zanim się dowiedziałam,że jestem w ciązy brałam 4 tabletki B Compositum (ze względu na uporczywe afty) i teraz się martwię pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj się cieplutko ![]() ![]()
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję,że Misiaczek wraca powoli do sił i dołączy wkrótce znów do mamuś lutowych albo marcowych..
![]() Moja znajoma tez kilkakrtonie straciła dziecko w pierwszych miesiącach ciązy- ale po kilku próbach i wizytach u lekarzy się udało i termin porodu ma w przyszłą środę!!!!! ![]() ![]() ![]() Misiaczku, jak chcesz to podam Ci adres tego lekarza. Nie poddawaj się. Wszytskie trzymamy kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomaga - przetestowane i wzdecia niweluje - a w ciazy szczegolnie sa dokuczliwe ![]() ![]() Pozdrowionka dla wszystkich grudniowych mamus i ich slodziutkich fasolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja smaruję tylko oliwką. W pierwszej ciąży (może dlatego, że młoda byłam ![]() Co do ciąży to wie tylko mąż i koleżanka z pracy bo jesteśmy w trakcie małej przeprowadzki i czasem trzeba podnieść karton z segregatorami albo przetelepać mały regał z samochodu do biura więc ona mnie po cichaczu wyręcza. Ale moja główna księgowa tak na mnie spojrzała jak mówiłam coś o obiedzie co bym chciała dziś zrobić i stwierdziła, że ja chyba w ciąży jestem (a ja przecież prawie codziennie o tym mówie...)Dodatkowo w weekend na uczelni koleżanka tak mnie zlustrowała (dojrzała pani po 40 z 2 odchowanych synów) i skwitowała "co ci tak cycki wysadziło-pewnie w ciąży jesteś?"Aż mnie zatkało!Ale faktycznie mam już 1,5 rozmiaru większe więc trudno tego efektu nie zauważyć! No i moja siostra mająca dostęp do mojego konta na Allegro przedwczoraj do ucha mi szepnęła, że widziała, że kupiłam bluzkę ciążową-ja na to, że to nie dla mnie a ona, że nie ma nic przeciwko, że i wiek mam dobry i pora dobra...Chciałam ją udusić!!! Mam mdłości...zdarzyly się już 3 zwrotki ale podsysam Cocculino i mi pomaga. Najgorsze są wieczorem...
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Wczoraj sobie tak przeglądałam forum Mama z klasą i poczytałam trochę tego co pisały min. styczniowe mamusie rok temu.
Zaczynam się bać wszystkiego ![]() Poza tym masa nieuregulownych spraw , ślub dopiero przede mną - może czerwiec/lipiec, a może później , a ja nie chcę iśc do Urzędu z brzuszkiem. Przytłacza mnie to wszystko. Wizytę u lekarza mam na 29 maja - dostałam już długą listę badań,które mam zrobić: grupa krwi, WR, morfologia, glukoza, mocz ogólny, tokso igg, tokso igm, hbs, białko całkowite, hcv i hiv. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Fabian - ja moje wyniki badan bede miec za tydzien.
Musze przyznac, ze bardzo mnie cieszy fakt, ze nie mieszkam w Polsce i nie dostalam listy badan. Wszystkie wyniki zrobiono mi u ginekologa na pierszej wizycie, wiec o nic nie musialam sie martwic (zadnego biegania w sumie). Mam tylko nadzieje, ze wszytsko bedzie ok!! Nic sie nie martw Fabian niezalatwionymi sprawami, wszystko jakos samo sie ulozy. Nie rob sobie niepotrzebnych stresow, bo to niezdrowe!! Trzymamy za Ciebie kciuki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Fibian ja robiłam wyniki po pierwszej wizycie, nie było ich aż tyle, ale troche było. Niestety niektóre podobno trzeba robić co trzy miesiące, ale czego się nie robi żeby maluszek był zdrowy.
A co do panikowania to ja zauważyłam, że mam ostatnio strasznego nerwa w samochodzie, tzn cały czas się boję, że będzie jakiś wypadek. Nigdy tak nie miałam ![]() U mnie mdłości powoli przechodzą, poprawił mi się apetyt i ciągle jestem głodna, też tak macie? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Postanowiłam na razie dobrze natłuszczać piersi i brzuch (oliwka j&j oraz oliwka z oliwek) Aranka, myślę,że z racji drugiej ciąży jest Ci łatwiej. Już wiesz co i jak.. Obawiasz się czegoś (porodu, ciąży itp) , czy spokojnie do tego podchodzisz?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży (5 lat temu!)było fatalnie...bo wymioty, 8 kilo w plecy, brzuch pojawił się pod koniec 5 miesiąca i kształtem przypominał profil gruszki i dla mnie był nieciekawy.Do końca ciąży był malutki, dzięki czemu elegancki zimowy płaszczyk posłużył mi przez całą zimę i nie ujawnił mojego stanu. Bardzo bolało mnie chyba spojenie łonowe po chodzeniu dłuższym niż 0.5h.Od 5 misiąca leżałam w domu, byłam na zwolnieniu bo naprawdę nie miałam siły na pracę. Od 6 miesiąca lekarz prorokował cesarkę bo miałam mały brzuszek z małą ilością wód. Na dodatek skracała mi się szyjka, miała przedwczesne skórcze i przez 3 miesiące przyjmowałam Fenoterol - wskutek czego przenosiłam o 10 dni. Tak jak lekarz prorokował miałam cesarkę bo dzidzia się nie obróciła w tym małym brzuchu. Blizna po cesarce malusia-10cm prawie nie widoczna dla niewtajemniczonych. Mam też lekką nadzieję, że i tym razem będzie cesarka...Brzuch nie bolał mnie tak bardzo po cesarce, dało się normalnie funkcjonować. Może też dlatego nie obawiam się ewentualnego porodu naturalnego. Choć przyznam, że wolałabym dół mieć cały...
#116 |
Raczkowanie
|
fibian ja tez mialam tyle badan oprocz "hcv i hiv" - nie wiem co to jest. tak jest na pierwszej wizycie. teraz juz mam tylko mocz i toxo bo wyszla zerowa.
dziewczyny czy ktoras z was miala usg kolo 9 tyg? jak to jest? naprawde juz widac malego czlowieczka, ktory sie rusza, raczki, nozki itp? ja mam usg dopiero za 2 tyg, a jestem juz bardzo ciekawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co u Was?
Mi już przechodzi ból piersi i brzucha, gdyby nie to,że mam mdłości nie odczuwałabym wogóle ciąży. Napiszcie co u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Oj a u mnie nie za ciekawie z samopoczuciem....mdłości są nadal, ale najgorsze jest to ,że jelita przestały pracowac....brrr. Dziwne ale rano jest wszystko dobrze a moje bolesci przychodza popołudniami. No i nie moge normalnie egzystować jesli nie zrobie mojej popołudniowej drzemki. Wiecie co wczoraj to już miałam dość ale w nocy miałam sen, że karmiłam moje dziecko (dziewczynke notabene) no i dotarło do mnie wkońcu co sie właściwie dzieje i poczułam radość. Teraz zadne złe samopoczucie już mi nie straszne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Zaczął si ę 8 tydzień i persi bolą o wiele mniej ale są tak ciężki, że rzucając nimi mogłabym nieźle kogoś uszkodzić....Brzuszek nie boli mnie wcale ale mam fatalne mdłości natężające się późnym popołudniem i niestety z kolkoma efektami zwrotnymi...Ale i tak jest o niebo lepiej niż w pierwszej ciąży!
Kupiłam sobie do włosów Shaume koksową z odżywką i teraz tego baardzo żałuję - jakoś w ciąży mnie odrzuca od tego zapachu!!! We wtorek mam wizytę i gina na 16.45 i jestem strasznie ciekawa czy wszystko jest ok. A co do suwaczków i lioczniczków ciążowych to źle liczą!Liczą normalnie tygodnie a wciąży jeden miesiąc ciążowy składa się z 3 tygodni a inny z 5!Czyli są niewiarygodne!
#120 |
Zadomowienie
|
Kibicuję Wam dziewczyny
![]() Ja również nie mogę się doczekać, gdy zobaczę dwie kreseczki, kwas foliowy prawie miesiąc łykam, obserwuję, co mogę... A póki co dowiedziałam się właśnie, że zostanę grudniową...ciocią! Pozazdrościłam (ale tak ciepło i nie złośliwie) mojej rodzonej siostrzyczce. I I mam nadzieję, że nasze dzieci będą się razem bawiły kiedyś... Pozdrawiam ciepło! A. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.