![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: "Za stara" na huczne wesele?
sarah jessica parker 2017 złote globy (52 lata)
https://www.theguardian.com/fashion/...ictures#img-14 swoją drogą jak dla mnie chyba własnie za mało koronki i za bardzo zabudowana, głównie te rękawy ![]() niezależnie od tego jak mało mnie interesują tzw ikony mody itp no chyba jednak w swiecie celebryctwa mody i dobrego wyglądu więcej ma do powiedzenia aktorka z kultowego serialu którego bohaterki głównie wyglądały i paplały o seksie niż ciotka Ziuta ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-04-14 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
BAN stały
|
Cytat:
tak się troszczę o córkę, żeby jej ludzie nie obgadywali, że w twarz przedsiębiorczo walą ochoczo co się nawinie pod myśl, za to nigdy nie proszone i nawet gdy się prosi by tego nie robiły i zajęly się sobą; nie zawsze też zresztą siłą rzeczy mają w tych swoich mądrościach rację lub jedyną rację..., a że to jest zwykła przemoc psychiczna i gnoi człowieka to już nie dociera, przecież robią to bo kochają, nie ? ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
A propos rozwijajacego się tematu, polecam ten artykuł:
http://kobieta.wp.pl/dwudziestolatki...0033987589249a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Mówię, że baby sobie same takie rzeczy robią bo po prostu się z takimi "życzliwymi" uwagami głównie od kobiet spotkałam. Nie sugeruje, że faceci to tacy światli i och ach, zero oceniania i durnych uwag z ich strony.
Paradoksalnie nieliczni znajomi płci meskiej kolezanki wyobrażają sobie ją w wielkiej białej bezie (bo tak kiecki ślubne przecie wyglądają, nie?) i żadnemu nie przyszło do głowy, że za stara na to. Natomiast panienki z pracy "poradziły", żeby może coś bardziej stonowanego, bo to głupio w takiej full wypas sukni, jak się do 40 dobija. Z rodziną dyskutować będzie, bo dla niej samotne organizowanie ślubu to też żadna frajda. Samotne, w znaczeniu bez udziału rodziny, nawet jesli ta rodzina mówi rzeczy, po których duża część z nas by podziekowała za współpracę. Masakra, ale psychoterapii przecież jej teraz fundować nie będę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jeden kolega zobaczyl pare lat temu rybke z trenem to pol wesela z szoku wychodzil ze takie sukienki na slub tez istnieja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
No oczywiście, że uogólniam. Nie chcę tu każdej wypowiedzi czy opinii w zależności od płci roztrząsać. Po prostu moja obserwacja jest taka, że komentarze "wypada/nie wypada w tym wieku" i inne o charakterze oceniającym częściej pochodzą od kobiet.
Czemu miałabym mówić o sobie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez jesteś kobieta. Czy może ty jesteś inna? :ziewa: Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do reszty, owszem ludzie mowia, ze nie przyjda i potrafia nie przyjsc naprawde. Serio nie spotkalas sie z takim przypadkiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Też mi się od początku wydaje, że mówi o sobie
![]() Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2017-04-14 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
BAN stały
|
Wy jesteście trochę nie do zniesienia.
![]() A jak ona to co to zmienia? Sama ze sobą dyskutuje, podsyła sobie sukienki i tłumaczy sobie że siostra nie ma racji czepiając się koronek ? wiadomość z ostatniej chwili miłe nerdy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() możesz być zupełnie bliska prawdy, tylko przewrotnie inaczej - dziewczynie pomysł hucznego wesela wybija z głowy siostrunia. może ma interes żeby rodzice zamiast wydawać kasę na ''ostatnią'' niezameżną córę hajs zostawili i by było co dziedziczyć lub można by było poprosić, by do czegoś dołożyli. ![]() ![]() Szczerze, to mnie ten motyw wydaje się nawet najbardziej prawdopodobny. Bo naprawdę nie rozumiem jak można z pasją tak czysto bezinteresownie wybijać komuś ze łba wesele i kieckę. ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-04-14 o 20:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Nie wiem dokładnie jak u nich z ta kasą jest, ale na pewno jej nie brakuje. Ani u niej, ani u rodziców. Jakie siostry mają sytuacje nie wiem dokładnie, rodzice na pewno z okazji cotygodniowych obiadków dość konkretnie dzieci zaopatrują w ubrania i zabawki, może się to bedzie musiało zminimalizować na jakiś czas. Nikt jej też tego ślubu w takiej formie nie zabrania brać, dorosła baba w końcu. Tylko te komentarze na każdym kroku sprawiają, że dziewczyna ma paranoję, że bedzie wyglądać śmiesznie. I to wszystko oczywiście dla jej dobra, bo przeciez nikt jej szczerze nie powie, że zmarszczki i welon nie ida w parze. Koszmar ![]() Najlepsze jest to, że zawsze jej zazdrościłam takiej dużej, zżytej rodziny, zjazdów z okazji imienin, urodzin, rocznic i czego tam jeszcze. Taaaaaa ![]() a - siostra koronek nie chce wybierac, ale jest świadkową, więc "musi". więc jak już musi, to zaszczyca swoja opinią Edytowane przez marble_heart Czas edycji: 2017-04-14 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;72858306]Jak nie ma na co kasy wydawać to niech zaprasza
Dla mnie jak.ktos powyżej napisał huczne weseliska to.wiocha w każdym wieku i strata pieniędzy ale każdy powinien żyć tak jak mu pasuje i to przekaż koleżance[/QUOTE] Opinię można wyrazić w bardziej kulturalny sposób... [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;72858901]Nie mówię że mają to ukrywać ale nie widze w tym szczegolnego osiągnięcia życiowego aby być z tego specjalnie dumnym.kazdy może wyjść za mąż nie wymaga to żadnych specjalnych umiejętności czy talentu[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez mellitus Czas edycji: 2017-04-15 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
A ja nie widzę żadnego powodu do dumy ani z wyjścia za mąż ani z urodzenia dziecka
Dla mnie kamieniem milowym jest zamieszkanie z kimś a nie ślub Mam dzieci Wszystko co one osiagnely osiągnęły jest w głównej mierze ich zasługa,jestem dumna z ich osiągnięć ale nie z tego że jest urodziłam i ich charakter nie jest moim osiągnięciem jest mieszanina wszystkiego co w ich życiu się zdarzyło a nie tylko efektem moich metod wychowawczych Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2017-04-15 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;72905761]A ja nie widzę żadnego powodu do dumy ani z wyjścia za mąż ani z urodzenia dziecka
Dla mnie kamieniem milowym jest zamieszkanie z kimś a nie ślub Ma dzieci Wszystko co one osiagnely osiągnęły jest w głównej mierze ich zasługa,jestem dumna z ich osiągnięć ale nie z tego że jest urodziłam i ich charakter nie jest moim osiągnięciem jest mieszanina wszystkiego co w ich życiu się zdarzyło a nie tylko efektem moich metod wychowawczych[/QUOTE] Też nie widzę. Ślub i dziecko, jako osiągnięcie kojarzy mi się z wizją jedynie słuszną roli kobiety. Poczucie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Projekt dziecko jest średnio możliwy do zrealizowania. Raz-dwa i dziecko jest w przedszkolu, szkole, gdzie spędza lwią część dnia i tam je wychowują w głównej mierze. Ze swojej strony dodam, że ja miałam koszmarny dom, ale zawsze byłam bardziej podatna na lepsze wpływy z zewnątrz, dlatego wyrosłam na lepszego człowieka, niż byłam wychowywana. Edytowane przez 201706081317 Czas edycji: 2017-04-15 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Ale mnie mocno zastanawia jedno. Ta siostra, co wyśmiała welon i wianek to oczywiście jako nietknięta dziewica jeszcze do ślubu szła?
![]() Poza tym, 37-letnia kobieta dziewicą być nie może? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do dzieci natomiast się nie zgodzę, wartości się w dużej mierze wynosi z domu. Nie umniejszam oczywiście wpływu środowiska, ale rozsądny rodzic rozmową i swoim wzorem wypracuje w dziecku "filtr" przez który będzie patrzeć na świat, wtedy ten negatywny wpływ otoczenia będzie znikomy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
No to pogadamy jak będziesz miała ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;72910256]No to pogadamy jak będziesz miała ;-)[/QUOTE]
![]() ![]() Wesołych Świąt! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alternatywnie rozwazalam brak akceptacji kandydata, ale wtedy by odradzali slub w ogole. Jest cisnienie, zeby slub jednak sie odbyl, tylko po jak najmniejszych kosztach. Wiec nadal wychodzi mi tu wielka sprawa o kase. A ze kasa jest to tym bardziej widze to jako motyw. Co do porad ode mnie, to radze rozwazyc inna swiadkowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.