Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-16, 10:50   #91
Hanala
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Pełnych brzuszków

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 13:08   #92
cesarskie cięcie
Rozeznanie

To pierwsze święta z naszymi maluchami, więc niech będą wyjątkowe! <3
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 13:22   #93
oriane
Rozeznanie

Wesołych Świąt 😀

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 16:50   #94
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Wesołych świat !

orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 17:28   #95
crescent
Zakorzenienie

wczoraj juz tu nie dotarlam..na szczescie nie mialam stu stron do nadrabiania

wczoraj duzo zrobilam, na szczescie maz dzielnie pomogl i poszlo sprawnie
dzis mielismy gosci na obiedzie, ale za to jutro nie robie NIC. do rodziców jedziemy
teraz zaleglm na kanapie i cos czuje ze musze sie zdrzemnąć

Sierpnióweczki życzę Wam radosnych Świąt w gronie rodzinnym
Stary 2017-04-17, 06:51   #96
Hanala
Zadomowienie

Milego, slonecznego dnia Kurczaczki

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 09:43   #97
gunis
Rozeznanie

Ale tu cisza

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 09:49   #98
Motylek Truskawkowy
Raczkowanie

Cześć... wiem, że długo się nie odzywałam, musiałam dużo rzeczy przemyśleć i naprawdę nie miałam głowy do pisania. Co u mnie? Jestem już po 2 połówkowych (jedno na NFZ, drugie w LuxMed), wszystko ok, Maluszek zdrowiutki . Potwierdzone, że chłopiec . Waga z 13.04 to 545 g. Ja przytyłam w sumie 6 kg od początku ciąży, potem schudłam 2 kg, ale czuję że po Świętach już to z powrotem nadrobiłam .
Wróciliśmy do siebie z TŻ, chcemy być razem, rodziną. I będziemy się urządzać, ale nie powoli bo mało czasu zostało, a do zrobienia dużo .
Chciałam zapytać o poduszkę-kojec z Mother Hood, tą dużą ale zwykłą, nie premium. Będę chciała ją kupić, czy któraś z Was ma z nią jakieś doświadczenie? Z tego, co czytałam w internecie jest polecana do spania, a później do karmienia.
Pozdrawiam Was serdecznie
Stary 2017-04-17, 10:08   #99
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Motylek Truskawkowy Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać o poduszkę-kojec z Mother Hood, tą dużą ale zwykłą, nie premium. Będę chciała ją kupić, czy któraś z Was ma z nią jakieś doświadczenie? Z tego, co czytałam w internecie jest polecana do spania, a później do karmienia.
Buziaki
I podłączam się pod pytanie o poduszkę z Motherhood, bo spanie jest coraz bardziej niewygodne i trzeba powoli starać się wykombinować jakieś rozwiązania
Stary 2017-04-17, 11:35   #100
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Ale tu cisza

to samochcialam napisac rano, le nie chcialam pisac posta pod swoim postem

Cytat:
Napisane przez Motylek Truskawkowy Pokaż wiadomość
Cześć... wiem, że długo się nie odzywałam, musiałam dużo rzeczy przemyśleć i naprawdę nie miałam głowy do pisania. Co u mnie? Jestem już po 2 połówkowych (jedno na NFZ, drugie w LuxMed), wszystko ok, Maluszek zdrowiutki . Potwierdzone, że chłopiec . Waga z 13.04 to 545 g. Ja przytyłam w sumie 6 kg od początku ciąży, potem schudłam 2 kg, ale czuję że po Świętach już to z powrotem nadrobiłam .
Wróciliśmy do siebie z TŻ, chcemy być razem, rodziną. I będziemy się urządzać, ale nie powoli bo mało czasu zostało, a do zrobienia dużo .
super, że sie wszystko ułożyło

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Buziaki
I podłączam się pod pytanie o poduszkę z Motherhood, bo spanie jest coraz bardziej niewygodne i trzeba powoli starać się wykombinować jakieś rozwiązania

http://allegro.pl/poduszka-do-spania...774690697.html

ja kupiłam taka, polecono mi ją i jestem bardzo zadowolona, odkąd z nią spię to nic mnie nie boli porównania do materhood nie mam niestety, ale u mnie ta sie sprawdza, no i jest duzo tansza. mam ta szarą w kropki białe
Stary 2017-04-17, 11:55   #101
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
to samochcialam napisac rano, le nie chcialam pisac posta pod swoim postem

super, że sie wszystko ułożyło

http://allegro.pl/poduszka-do-spania...774690697.html

ja kupiłam taka, polecono mi ją i jestem bardzo zadowolona, odkąd z nią spię to nic mnie nie boli porównania do materhood nie mam niestety, ale u mnie ta sie sprawdza, no i jest duzo tansza. mam ta szarą w kropki białe
Dzień dobry dziewczęta. Ja mam taka jak poniżej i jestem bardzo zadowolona. Mialam straszna problemy z kręgosłupem aż nie mogłam chodzić i odkąd śpię na niej to jest super😊

https://supermami.pl/poduszki-ciazow...ml#/6-wzor-019
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 12:51   #102
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta. Ja mam taka jak poniżej i jestem bardzo zadowolona. Mialam straszna problemy z kręgosłupem aż nie mogłam chodzić i odkąd śpię na niej to jest super😊

https://supermami.pl/poduszki-ciazow...ml#/6-wzor-019
Lalalandia, a można do niej dokupić poszewkę? Bo nie widzę w odnośnikach przy produkcie.
Stary 2017-04-17, 15:57   #103
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Hej Wam!

Melduneczek w nowym wątku

Święta święta i po świętach

Młody wczoraj bardzo odchorowywał wieczorem jeżdżenie po rodzinach i mnóstwo bodźców. Wpadł w straszny płacz wieczorem, nie mogł zasnąć ledwo go uspokoiliśmy, ale usnął po północy.

Ja też się po tym całym żarciu źle czułam, dzisiaj się obudziłam z uczuciem jakbym na kacu była. Więc już się chyba będę oszczędzać z tym żarciem.

Co do Waszych okulistycznych perypetii, ja w lewym oku 6,5 w prawym 5 i poprzednia ciąża rozwiązana przez CC wlasnie ze wskazań okulistycznych ale też poszła mi siatkówka i laser nie pomógł. Teraz jakoś za 2 tygodnie będę szła po opinię. Mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo już mam zaklepaną położną.

Co więcej to czeka Nas remont kuchni, w weekend jedziemy po szafy, musimy wybrać kolor paneli, poogarniać, poprzenosić, niedobrze mi jak pomyślę o tym ile roboty...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 16:41   #104
we00
Rozeznanie

A ja obolała. Mam tak napiętą skórę i mięśnie w okolicy żeber że momentami aż mi łzy z bólu do oczu napływają. :/

A po świętach przejedzona

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 16:43   #105
Nextime1711
Raczkowanie

Hej 😉 Długo mnie tutaj nie było, ale ostatnio miałam bardzo dużo na głowie i przy okazji tego wszystkiego udało mi się upolować parę ciuszków dla Małej w ciucholandzie😜 Także coraz bardziej konpletuje wyprawkę 😀

Niestety nie uda mi się Was nadrobić😣 ale jeżeli chodzi o temat poduszek to ja mam taką http://blanca-baby.pl/produkt/Zdrowi...a-blanca/46558 i ogólnie jestem z niej bardzo zadowolona, pomimo że była kupiona przy okazji przez mojego TŻ😜 Nawet sam stwierdził że wygodna bo raz mi ją ukradł w nocy😂 Nie mam porównania do innych ale mam ją w sumie od ok 12ego tygodnia i wszystko jest oki👌😊

Ja od dzisiaj leżę przeziebiona także będę miała więcej czasu żeby tutaj zagladac☺

A tak przy okazji to od jutra jest w lidlu oferta dla kobiet w ciąży i maluszków😀 Nie wiem jak to wygląda jakościowo ale daję cynk bo widzialam w gazetce😊

Nextime1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-17, 18:08   #106
judkama
Zakorzenienie

Hejka
Dopiero się melduję w tym wątku. Wróciliśmy do domku. Teraz czeka nas sprzątanie poremontowe w końcu, bo wszedzie pył się unosi
ale w końcu mam lustro, szafe i inne pierdółeczki.
Zła jestem bo, jutro w lidlu w fajne rzeczy, a tu przelewu brak

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 18:25   #107
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hejka
Dopiero się melduję w tym wątku. Wróciliśmy do domku. Teraz czeka nas sprzątanie poremontowe w końcu, bo wszedzie pył się unosi
Mam ten sam problem. Jutro dzieciowe dostawy w Lidlu, przed nami wyjazd na majówkę i 30-tka mojego męża do ogarnięcia, a na koncie do maja pusto
Stary 2017-04-17, 18:44   #108
admirable
Zakorzenienie

Hej my byliśmy w święta i moich rodziców i teściów. Zaliczyliśmy też roczek mojego chrzesnuaka. Ominely mnie wszelkie przygotowania A jeszcze nawiezlismy dużo jedzenia. Szkoda tylko, że święta tak szybko minęły i jutro trzeba iść do pracy

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 18:54   #109
SportMama
Raczkowanie

Nastraszyłyście mnie z tym wzrokiem,teraz już napewno zarejestruję się do okulisty. Prawie całe święta mnie nie było,bo spałam,jadłam i trochę ćwiczyłam....Morfologia mi znowu pewnie poleciala,bo słaba jestem....;leżę już w łóżku i odpoczywam.
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-17, 19:26   #110
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

No i po świętach prawie....
Ehh jutro praca.

Któraś z Was pytała o poduszkę Motherhood'a - mam, polecam - bardzo fajna. W poprzedniej ciąży miałam Supermami (sprzedałam ) i obie są bardzo porównywalne

Co do lidla.... wpadnę jutro ale nie zaraz po otwarciu bo przeraza mnie ta walka.... może później uda mi się jeszcze coś dostać - choć wątpię bo malutkie rozmiary bardzo szybko znikają...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 19:46   #111
Alexandre
Zadomowienie

Witam się i dopiero odzywam i ja w nowym wątku

Martoolka, dopiszesz mi połówkowe 24.04?

Mam nadzieję że ta moja ciągnąca się jak flaki z olejem choroba, nie wpłynęła źle na dzidzia. Tak sobie ostatnio myślałam że muszę się nastawić że usłyszę w poniedziałek że to jednak dziewczynka bo moja gin mi nie potwierdziła płci na 100% a ja jestem przekonana że będzie chłopak

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 20:27   #112
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hejka

U mnie niestety lidl daleko, hmmm jakieś 27 km najbliższy... Nie chce mi sie z corka 6 zrywać zeby na otwarciu jeszcze jakieś ubranka były... No ale po południu może zawiozę mamę do taty w odwiedziny do szpitala to moze jakieś ostatki będą choć wątpię.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Witam się i dopiero odzywam i ja w nowym wątku

Martoolka, dopiszesz mi połówkowe 24.04?

Mam nadzieję że ta moja ciągnąca się jak flaki z olejem choroba, nie wpłynęła źle na dzidzia. Tak sobie ostatnio myślałam że muszę się nastawić że usłyszę w poniedziałek że to jednak dziewczynka bo moja gin mi nie potwierdziła płci na 100% a ja jestem przekonana że będzie chłopak
U mnie miała byc dziewczynka, a teraz wyszły jajka i jest chłopiec pasuje bo mamy córeczkę w domu wiec może jeszcze ci sie plec jak u mnie zmieni

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 20:36   #113
Martoolka87
Zakorzenienie

Hejka Ostatnie dni minęły mi bardzo intensywnie i nie miałam czasu na wizaż, ale obiecuję, że jutro nadrobię i podopisuje nowe dane w pierwszym poście

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 21:29   #114
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Lalalandia, a można do niej dokupić poszewkę? Bo nie widzę w odnośnikach przy produkcie.
CC a wiesz ze nie mam pojęcia. Ale generalnie ona ma ściągana poszewkę wiec można zdjąć i wyprać. Polecam. Podusia pojechała ze mną na swieta i muszę wam powiedzieć ze nawet w samochodzie spisała się ekstra. Mezulo prowadził a ja się rozwaliłam i leżałam sobie
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 22:10   #115
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
U mnie niestety lidl daleko, hmmm jakieś 27 km najbliższy... Nie chce mi sie z corka 6 zrywać zeby na otwarciu jeszcze jakieś ubranka były... No ale po południu może zawiozę mamę do taty w odwiedziny do szpitala to moze jakieś ostatki będą choć wątpię.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

U mnie miała byc dziewczynka, a teraz wyszły jajka i jest chłopiec pasuje bo mamy córeczkę w domu wiec może jeszcze ci sie plec jak u mnie zmieni

Wysłane za pomocą mTalk

Zosi będzie głupio że nazywałam ją Bartkiem

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 05:43   #116
judis
Zadomowienie

Dobrego dnia ;-)

Mój mąż właśnie pojechał na polowanie do lidla przed pracą, zobaczymy co z tego wyniknie :-D

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 06:55   #117
admirable
Zakorzenienie

Hej
judispo coś konkretnego pojechał?
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 07:11   #118
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Hej
judispo coś konkretnego pojechał?
Body z krótkim i długim rękawem, komplet spodenek, wszystko tym razem w rozmiarze 56, chciałam chociaż kilka takich mieć i jeden biustonosz do karmienia z tego co wiem to wszystko dostał ale było ciężko, nie dość że dużo ludzi to niewielki wybór..

Stary 2017-04-18, 07:16   #119
we00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Body z krótkim i długim rękawem, komplet spodenek, wszystko tym razem w rozmiarze 56, chciałam chociaż kilka takich mieć i jeden biustonosz do karmienia z tego co wiem to wszystko dostał ale było ciężko, nie dość że dużo ludzi to niewielki wybór..

Ja miałam jechać o 8 tak jak otwierają ale mówię nie będę się pchać jak te chore baby. U mnie to wbiegaja wrzucają wszystko do swoich wózków i potem na spokojnie jadą gdzies w alejki boczne i oglądają co złapaly. Czasami sobie z koszyków podkradają nawet.

Męża na 10 do pracy zawiozę i wtedy może coś mi się uda jeszcze kupić. Mam taką nadzieję.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 07:30   #120
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Ja miałam jechać o 8 tak jak otwierają ale mówię nie będę się pchać jak te chore baby. U mnie to wbiegaja wrzucają wszystko do swoich wózków i potem na spokojnie jadą gdzies w alejki boczne i oglądają co złapaly. Czasami sobie z koszyków podkradają nawet.

Męża na 10 do pracy zawiozę i wtedy może coś mi się uda jeszcze kupić. Mam taką nadzieję.

Może coś zostanie jeszcze
Ja w normalnych warunkach może bym TŻ nie wysyłała, ale po lumpkach mogę już sobie nie pochodzić, więc tylko czekanie na internetowe okazje mi pozostaje, jeśli chodzi o lidla to mają dość dobrą jakość i cenę więc tu jestem spokojna, bo mąż wie przynajmniej dokładnie co kupić

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Dziewczyny myślałyście o tej liście wózkowej? Ja na razie nie mam jak testować, więc liczę bardzo na Waszą pomoc i choćby jakieś podpowiedzi w tej kwestii. Zaglądam na olx ale jeszcze nie wiem na co konkretnie patrzeć. Może na fb taką listę stworzyć? Ja czekam na razie na zgodę na dołączenie do Waszego klubu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości