Czarna lista oszustów z Allegro - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 22:29   #91
elvismt
Przyczajenie

Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro

kondi_2005 sprzedaje podróbki telefonów potem zapiera się iż są oryginalne i nie przyjmuje do siebie tego iż kupujący ma wtedy prawo do reklamacjii OSZUST!!!

http://www.allegro.p...php?uid=3 209363

a tutaj jest wizytówka jego komisu GSM: http://www.occur.pl/image,2aeae95d2f.html
elvismt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 15:10   #92
YagodaBieszczady
Przyczajenie

Oszust na allegro

Chciałam Was serdecznie ostrzec przed sprzedającym na allegro niejakim piro1_2009. Kupiłam od niego tusz wpłaciłam na konto pieniązki dwa tygodnie temu i tuszu jak nie miałam tak nie mam. Nie odbiera telefonów nie odpowiada na maile. Szczerze nie polecam
YagodaBieszczady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 16:00   #93
Jaryshka20
Raczkowanie

Dot.: Oszust na allegro

Cytat:
Napisane przez YagodaBieszczady Pokaż wiadomość
Chciałam Was serdecznie ostrzec przed sprzedającym na allegro niejakim piro1_2009. Kupiłam od niego tusz wpłaciłam na konto pieniązki dwa tygodnie temu i tuszu jak nie miałam tak nie mam. Nie odbiera telefonów nie odpowiada na maile. Szczerze nie polecam

.

Edytowane przez Jaryshka20
Czas edycji: 2012-10-24 o 18:27
Jaryshka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 16:52   #94
begirl222
Raczkowanie

korzystając z okazji nie polecam uzytkownika hurt-fryz. Również oszust, kupilam jedwab do wlosow, zaplacilam, zero kontaktu z uzytkownikiem.
Stary 2010-03-26, 18:55   #95
black-bubu
Zakorzenienie

może zróbmy czarną listę takich użytkowników, ja jeszcze nie nie natknełam na żadnego oszusta ale dosyć często kupuje kosmetyki na allegro i wolałbym nie zaliczyć wpadki

black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 19:24   #96
asa___
Raczkowanie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=113706

asa___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 20:40   #97
YagodaBieszczady
Przyczajenie

YagodaBieszczady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 08:54   #98
konrdzik
Przyczajenie

UWAGA NA UZYTKOWNIKA ELVISMT .UWAGA UWAGA
OSOBA TA KUPUJE NA ALLEGRO NICK: ELVISMT
NASTEPNIE PODMIENIA TELEFONY I WYSYLA REKLAMACJE.OSZUST !!!!!KRADNIE I WYUDZA PIENIADZE,OBECNIE JESTEM W TRAKCIE POZWU SADOWEGO Na TEGO UZYTKOWNIKA,NIE PODARUJE!!!!!

JEGO AUKJCE:http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3600657

UWAGA!!!!!!NIE DAJCIE SIE!!!
konrdzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 10:15   #99
kotbalamot
Raczkowanie

Ostrzegam przed sprzedawcą - oszustem de_marko_mg z Allegro (Marek G....... ul. Stalowa ..... Wrocław).
Kupiłam u niego podróbę Jean Paul Gaultier Classique - 100 ml.
Zapach łudząco podobny do oryginału , ale tylko na początku. Później sie zmienia i śmierdzi.
Puszka i butelka oryginalna, ale zawartosć , zamknięcie i atomizer to podróba i na dodatek nieszczelny ( przecieka). Nr seryjne na puszce i na butelce są różne. Na zamknięciu i atomizerze śłady po chałupniczym zamykaniu. Znam ten zapach, używam od prawie 10 lat, dodatkowo porównałam z oryginałami w Sephorze.
Oczywiscie reklamowałam i zgłosilam spór na Allegro, ale pomocy żadnej. Oszust nie chce uznać reklamacji gdyż jego zdaniem sprzedaż na Allegro nie podlega reklamacji itp dyrdymały oraz dodatkowo mi grozi.
Ostrzegam więc jeszcze raz przed
de_marko_mg ( facet nazywa sie Marek G.... jest z Wrocławia i podaje na Allegro adres przy ul. Stalowej)
kotbalamot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 19:23   #100
TomekRomek
Przyczajenie

Oszust z allegro:
Hurtownia Adipol_pl adipol_pl@o2.pl
strona: www.adipol.pl
Wysyłają:
1. zepsuty towar
2. towar niezgodny z zdjęcie i opisem,
3. miał być nowy jest używany
4. łamią wszystkie zasady a kiedy odsyłasz towar NIE ZWRACAJA KASY, mienły 2 miesiące napisałem z 20 emaili do nich i nadal nic!
5. beszczelnie na mojego negatywa odpowiadają negatywem wypisując w nim kompletne bzdury i kłamstwa!
UWAGA NA Hurtownia Adipol_pl adipol_pl@o2.pl
TomekRomek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-04, 13:58   #101
Goomis85
Przyczajenie

GG do Goomis85

Hej

Ja na stałe mieszkam w Anglii i korzystam z Ebaya, i powiem Wam, że nie tak wcale dawno Ebay zlikwidował opcję negatywnych komentarzy dla kupców!

Nie jest to zbyt fair dla sprzedawców, ale z tego co piszecie tutaj, okazuje się, że sprzedawcy odwzajemniają się kupcom za ich negatywne komentarze, co jest poniżej krytyki, jeśli rzeczywiście ich produkt jest beznadziejny...

Może i Allegro się kiedyś na coś takiego pokusi?

Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 16:02   #102
Noota1234
Przyczajenie

marek pawlak
PHU MEGATEL MAREK PAWLAK
Sky_market

Gośc sprzedaje zepsute akumulatorki. Nie wraca kasy bo twierdzi że są dobre mi natomiast powiedział, ze skoro dałem mu poztywa to są/ były dobre tylko je zepsułem chyba
Noota1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 14:07   #103
bambiii699
Raczkowanie

Dziewczyny, sama się kiedyś zawiodłam i dam Wam moje 3 sprawdzone rady:
-Zawsze wybierajcie opcje "za pobraniem" bo nie trzeba się martwić że nie przyślą produktu, a z reguły po wybraniu tej opcji wysyłają bardzo szybko bo chcą mieć pieniążki

-Zawsze kupujcie rzeczy z aukcji na których jest RZECZYWISTE zdjęcie, no wiecie, robione zwykłym aparatem a nie obrobione w photoshopie lub z internetu.

-Zawsze, ale to zawsze kupujcie od osób które maja 100% POZYTYWNYCH KOMENTARZY, naprawdę, jest takich wiele a szkoda ryzykować.

Jeżeli bedziecie tego przestrzegały tak jak ja to szanse że zostaniecie oszukane wyniosą 1-5%
Buziaki
bambiii699 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 16:11   #104
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambiii699 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sama się kiedyś zawiodłam i dam Wam moje 3 sprawdzone rady:
-Zawsze wybierajcie opcje "za pobraniem" bo nie trzeba się martwić że nie przyślą produktu, a z reguły po wybraniu tej opcji wysyłają bardzo szybko bo chcą mieć pieniążki

-Zawsze kupujcie rzeczy z aukcji na których jest RZECZYWISTE zdjęcie, no wiecie, robione zwykłym aparatem a nie obrobione w photoshopie lub z internetu.

-Zawsze, ale to zawsze kupujcie od osób które maja 100% POZYTYWNYCH KOMENTARZY, naprawdę, jest takich wiele a szkoda ryzykować.

Jeżeli bedziecie tego przestrzegały tak jak ja to szanse że zostaniecie oszukane wyniosą 1-5%
Buziaki
Na jakiej podstawie wyliczyłaś te szanse?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 17:03   #105
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Na jakiej podstawie wyliczyłaś te szanse?
hehehe

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 15:01   #106
igorelectronics
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro

Uwaga na sprzedawcę który sprzedaje na allegro pod nickiem: kusko_allegro.
Zakupiłem u tego sprzedawcy kilka drobnych rzeczy. Sprzedawca kazał sobie zapłacić ponad 30zł za przesyłkę przy wartości zakupionych przedmiotów na kwotę około 15zł. Wszystko by było OK gdy by na paczka nie była wysłana dopiero 2 tygodnie po wykonaniu przelewu listem ZWYKŁYM POLECONYM za 4,5zł !!! A to dopiero początek moich problemów. Po otwarciu przesyłki wszystkie przedmioty były zupełnie inne niż na załączonych zdjęciach i podanych danych technicznych w aukcji - ale pal licho machłem na to ręką. Sprzedawcy wystawiłem komentarze neutralne. Sprzedawca w odwecie dał mi komentarze negatywne !!! Próbowałem dodzwonić się do niego prubując po ludzku załatwić całą tą sprawę i dojść do jakiegoś porozumienia. Na początku sprzedawca wogóle nie odbierał telefonów, po jakimś tygodniu któregoś dnia raczył w końcu odebrać i przy próbie w sposób kulturalny załatwieniu tej sprawy zostałem wyzwany niecenzuralnymi zwrotami - naprawdę nigdy z podobnym chamstwem się jeszcze w życiu nie spotkałem.
Podsumowując:
- Sprzedawca jest ordynarny, każda próba załatwienia czegoś z nim przez telefon kończy się wyzwiskami pod adresem kupującego,
- Sprzedawca mocno i celowo zawyża koszty wysyłki w celu osiągnięcia dodatkowego zysku,
- Sprzedawane przez tego sprzedawcę przedmioty róźnią się od opisanych na aukcjach, często kiepskiej jakości,
- Kontakt mailowy i telefoniczny ze sprzedawcą jest prawie niemożliwy,
- Paczki są wysyłane z dużym opóźnieniem
- Sprzedawca nie potrafi przyznać się po męsku do swojej winy, na komentarze neutralne ze strony kupujących odwdzięcza się negatywami.
igorelectronics jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 17:42   #107
Villga
Zadomowienie

Dziewczyny chcialam Was ostrzec przed oszustami z Nigerii. Wczoraj napisal do mnie niejaki Richard z UK, ze jest zainteresowany kupnem mojej sukni slubnej. Zaproponowal mi wiecej niz chcialam (!) i podal adres do wysylki do Nigerii(!), rzekomo do swojej corki, ale podal imie i nazwisko faceta (!) Troche mnie to zastanowilo no i zaczelam szperac po internecie, i oto co m.in. znalazlam:
http://www.yellowpages.pl/internet-s....html?koment=9
Na tej stronie jest wszystko napisane a ja dostalam identycznego maila jak tam zamieszczone. To jest caly proceder przestepczy i caly czas sie szerzy!

Dodam, ze ma to miejsce nie tylko na Allegro ale i innych portalach i komisach zajmujacych sie sprzedazą. Nie dajcie sie nabrać!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 00:20   #108
elvismt
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez konrdzik Pokaż wiadomość
UWAGA NA UZYTKOWNIKA ELVISMT .UWAGA UWAGA
OSOBA TA KUPUJE NA ALLEGRO NICK: ELVISMT
NASTEPNIE PODMIENIA TELEFONY I WYSYLA REKLAMACJE.OSZUST !!!!!KRADNIE I WYUDZA PIENIADZE,OBECNIE JESTEM W TRAKCIE POZWU SADOWEGO Na TEGO UZYTKOWNIKA,NIE PODARUJE!!!!!

UWAGA!!!!!!NIE DAJCIE SIE!!!
to przykre ale to właśnie użytkownik konrdzik sprzedaje podróbki a potem bezkarnie zaniża moją uczciwą opinię

świadczą o tym choćby moje 100% pozytywne komentarze za sprzedaż

użytkownik konrdzik sprzedaje podrobione uszkodzone telefony komórkowe i robi to nagminnie, nie uwzględnia reklamacji i jest bardzo wulgarny dla klienta który reklamuje towar
Stary 2010-09-22, 08:22   #109
konrdzik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elvismt Pokaż wiadomość
to przykre ale to właśnie użytkownik konrdzik sprzedaje podróbki a potem bezkarnie zaniża moją uczciwą opinię

użytkownik konrdzik sprzedaje podrobione uszkodzone telefony komórkowe i robi to nagminnie, nie uwzględnia reklamacji i jest bardzo wulgarny dla klienta który reklamuje towar

Prosze nie pisac bzdór na forum.Towar który kupiłęs u mnie wystawiłęs na ukcji i sprzedałes z zarobkiem a odemnie chciales jeszcze wyudzic pienadze!!!!

Czlowieku allegro jest dla ludzi Uczcicwych a nie dla kretaczy oraz dla osb chcacych tylko oszukac i wyudzic pieniadze.Zmien portal aukcjyjny , bo na allegro powinni byc tyko uczciw ludzie!!!!
Stary 2010-09-23, 01:35   #110
elvismt
Przyczajenie

Ty do takich nie należysz bo jako nokia sprzedajesz nokle więc sam sobię odpowiedziałeś kto jest oszustem nie zaprzeczaj i nie kombinuj aha i nic nie zarobiłem na tym telefonie tylko straciłem nerwy przez takiego pajaca jak ty
Stary 2010-09-23, 12:27   #111
asa___
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez konrdzik Pokaż wiadomość
Prosze nie pisac bzdór na forum.Towar który kupiłęs u mnie wystawiłęs na ukcji i sprzedałes z zarobkiem a odemnie chciales jeszcze wyudzic pienadze!!!!

Czlowieku allegro jest dla ludzi Uczcicwych a nie dla kretaczy oraz dla osb chcacych tylko oszukac i wyudzic pieniadze.Zmien portal aukcjyjny , bo na allegro powinni byc tyko uczciw ludzie!!!!
Cytat:
Ty do takich nie należysz bo jako nokia sprzedajesz nokle więc sam sobię odpowiedziałeś kto jest oszustem nie zaprzeczaj i nie kombinuj aha i nic nie zarobiłem na tym telefonie tylko straciłem nerwy przez takiego pajaca jak ty
Możecie sobie darować - chyba nie sądzicie, że ktoś bierze na poważnie osoby, które zakładają konta tylko po to, by "donosić" o oszustach...
asa___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-24, 08:33   #112
konrdzik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asa___ Pokaż wiadomość
Możecie sobie darować - chyba nie sądzicie, że ktoś bierze na poważnie osoby, które zakładają konta tylko po to, by "donosić" o oszustach...
Ja nie donosze .Tylko czyynnik ludzki ----nie pozwole sobie na oszczerstwa oszczerstwami ze strony nieuczciwego kupującego .ELVISMT..........

Edytowane przez konrdzik
Czas edycji: 2010-09-24 o 08:35
Stary 2010-10-14, 00:45   #113
maanika
Przyczajenie

naruszenie prawa - bezprawne podanie danych osobowych

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2011-01-20 o 19:40
maanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 17:32   #114
visionAM
Zakorzenienie

Sprzedawca goras007
HURTOWNIA MAGO
HUTNICZA 35
81-038 GDYNIA
przemek.gorecki@gmail.com
501 06 28 38 (Orange)

Oszust!!! Sprzedaje produkty, któych tak na prawdę nie ma.
Zamówiłam farbę do włosów, zrobiłam przelew, dostałam maila że towar wysłano. Czekałam tydzień na przesyłkę, która powinna dojśc w dwa dni!

Po zgłoszeniu problemu na Allegro, facet łaskawie odpisał na maila, napisał, że nie odcienia farby który ja wybrałam!!! I żebym wybrała sobie inny kolor!!! Co za palant, no nie mogę
Dałam mu czas do wtorku na zwrot pieniędzy. Jak tego nei zrobi zgłaszam sprawę na policję.

Pierwszy raz trafiłam na takiego oszusta, ale z tego co wyczytałam w jego komentarzach, on nie pierwszy raz robi kogoś w balona. Nie odpuszczę mu tego!
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 15:03   #115
radegast
Przyczajenie

Użytkownik GOLDANDSTONES2 sprzedaje podrabiane produkty marki Procerin. Twierdzi natomiast, że są oryginalne. Opiszę pokrótce dany produkt. Procerin XT, o nim właśnie mowa, jest środkiem leczniczym produkowanym w USA, zatrzymującym łysienie (wartości 99,99zł). W jaki sposób poznałem, że jest nieoryginalny:
1. Brak tekturowego opakowania
2. Brak daty ważności !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. Szczelność opakowania zapewnia biała taśma silikonowa używana w hydraulice (taśma ta nawinięta jest na gwint butelki)
Uważajcie na użytkownika GOLDANDSTONES2

Edytowane przez radegast
Czas edycji: 2010-10-29 o 15:04
radegast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 15:31   #116
pama_pama
Przyczajenie

Wszystkie nadużycia trzeba zgłaszać na Allegro i policję nie można darować dupkom co żerują na naszym zaufaniu.
pama_pama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 21:51   #117
thugfashion
Przyczajenie

Witajcie mam nowego oszusta który ma kilka kont na allegro. Sprzedaje zhackowane przez chinoli klucze niby z Microsoftu. Pisalem do Microsoftu i kazda osoba która u niego kupiła i aktywowala ten klucz odpowie prawnie za to. Takze zarejstrowalem sie by przestrzec was! Oto wszelkie dane które zdobylem oszusta:

Nick: grzegorz8249
Nick2: Haaappyy17

Konto bankowe: ING : 56 1050 1458 1000 0090 7030 6726
Konto bankowe2: Mbank 95 1140 2004 0000 3002 7041 5253

Nr GG:
887706
Nr tel:
726-338-862

Pamiętajcie że ESD to licencja programu z kluczem a nie samego klucza!

Ten kto kupił i aktywował klucz również za to odpowie! Powtarzam by szczerze przestrzec przed takim rozwiązaniem.
</span></span></span>
</span>
thugfashion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 12:40   #118
AdamK19801
Przyczajenie

Ostrzegam przed oszustem
nick:
<a href="http://allegro.pl/show_user.php?uid=1475834 " rel="nofollow" target="_blank">Bayron21</a><br>

Oszust każe sobie płacić z góry za zakupiony przedmiot, po czym się nie odzywa nie odpisuje na maile,nie odbiera telefonów podobno zmienił adres zameldowania
AdamK19801 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 12:56   #119
Katrinn69
Raczkowanie

galeria_topmoda

Sprzedaje wadliwy towar, po czym nie przyjmuje reklamacji. Ciężko się z nią dogadać, podważa opinie rzeczoznawców, stwarza jakieś absurdalne regulaminy (np. że reklamacji podlega towar nieużywany haha!).

Omijajcie ją szerokim łukiem!!!

Edytowane przez Katrinn69
Czas edycji: 2011-04-09 o 23:19
Katrinn69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 13:50   #120
ssaruskaa
Zadomowienie

Uważajcie na nakamura_shop kolejny nick matique87 i obecny sportshop1010. Jest to japan style. Blokują mu jedno konto pojawia się już pod innym nickiem. Oszukanych przez niego spokojnie można liczyć w tysiącach o czym świadczą negatywne komentarze na jego poprzednich kontach. Dodam, że te co podałam to nie wszystkie. Miał ich jeszcze kilka, ale też już dawno są zablokowane. 3 grudnia kupiłam towar i zapłaciłam tego samego dnia. Czekam do dziś. Niestety ludzie zakładają sprawy w sądach przeciwko niemu i niestety jak na razie nic się nie ruszyło. Ani allegro nie potrafi się tym zająć, tylko blokuje konto i nie sprawdza kolejnych osób, które pojawiają się z japan. Dlatego ostrzegam zanim zapragniecie czegoś z japan warto poszukać czy może ktoś z Polski nie wysyła. Bo w taki sposób tracicie nerwy, czas i pieniądze.

pe.es. Czy są na form osoby, które udzielają porad prawnych?
ssaruskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości