|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro
kondi_2005 sprzedaje podróbki telefonów potem zapiera się iż są oryginalne i nie przyjmuje do siebie tego iż kupujący ma wtedy prawo do reklamacjii OSZUST!!!
http://www.allegro.p...php?uid=3 209363 a tutaj jest wizytówka jego komisu GSM: http://www.occur.pl/image,2aeae95d2f.html |
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Oszust na allegro
Chciałam Was serdecznie ostrzec przed sprzedającym na allegro niejakim piro1_2009. Kupiłam od niego tusz wpłaciłam na konto pieniązki dwa tygodnie temu i tuszu jak nie miałam tak nie mam. Nie odbiera telefonów nie odpowiada na maile
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oszust na allegro
Cytat:
. Edytowane przez Jaryshka20 Czas edycji: 2012-10-24 o 18:27 |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
korzystając z okazji nie polecam uzytkownika hurt-fryz. Również oszust, kupilam jedwab do wlosow, zaplacilam, zero kontaktu z uzytkownikiem.
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
może zróbmy czarną listę takich użytkowników, ja jeszcze nie nie natknełam na żadnego oszusta ale dosyć często kupuje kosmetyki na allegro i wolałbym nie zaliczyć wpadki
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam Was serdecznie ostrzec przed sprzedającym na allegro niejakim piro1_2009. Kupiłam od niego tusz wpłaciłam na konto pieniązki dwa tygodnie temu i tuszu jak nie miałam tak nie mam. Nie odbiera telefonów nie odpowiada na maile. Szczerze nie polecam
|
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
UWAGA NA UZYTKOWNIKA ELVISMT .UWAGA UWAGA
OSOBA TA KUPUJE NA ALLEGRO NICK: ELVISMT NASTEPNIE PODMIENIA TELEFONY I WYSYLA REKLAMACJE.OSZUST !!!!!KRADNIE I WYUDZA PIENIADZE,OBECNIE JESTEM W TRAKCIE POZWU SADOWEGO Na TEGO UZYTKOWNIKA,NIE PODARUJE!!!!! JEGO AUKJCE:http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3600657 UWAGA!!!!!!NIE DAJCIE SIE!!! |
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Ostrzegam przed sprzedawcą - oszustem de_marko_mg z Allegro (Marek G....... ul. Stalowa ..... Wrocław).
Kupiłam u niego podróbę Jean Paul Gaultier Classique - 100 ml. Zapach łudząco podobny do oryginału , ale tylko na początku. Później sie zmienia i śmierdzi. Puszka i butelka oryginalna, ale zawartosć , zamknięcie i atomizer to podróba i na dodatek nieszczelny ( przecieka). Nr seryjne na puszce i na butelce są różne. Na zamknięciu i atomizerze śłady po chałupniczym zamykaniu. Znam ten zapach, używam od prawie 10 lat, dodatkowo porównałam z oryginałami w Sephorze. Oczywiscie reklamowałam i zgłosilam spór na Allegro, ale pomocy żadnej. Oszust nie chce uznać reklamacji gdyż jego zdaniem sprzedaż na Allegro nie podlega reklamacji itp dyrdymały oraz dodatkowo mi grozi. Ostrzegam więc jeszcze raz przed de_marko_mg ( facet nazywa sie Marek G.... jest z Wrocławia i podaje na Allegro adres przy ul. Stalowej) |
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Oszust z allegro:
Hurtownia Adipol_pl adipol_pl@o2.pl strona: www.adipol.pl Wysyłają: 1. zepsuty towar 2. towar niezgodny z zdjęcie i opisem, 3. miał być nowy jest używany 4. łamią wszystkie zasady a kiedy odsyłasz towar NIE ZWRACAJA KASY, mienły 2 miesiące napisałem z 20 emaili do nich i nadal nic! 5. beszczelnie na mojego negatywa odpowiadają negatywem wypisując w nim kompletne bzdury i kłamstwa! UWAGA NA Hurtownia Adipol_pl adipol_pl@o2.pl |
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Ja na stałe mieszkam w Anglii i korzystam z Ebaya, i powiem Wam, że nie tak wcale dawno Ebay zlikwidował opcję negatywnych komentarzy dla kupców! Nie jest to zbyt fair dla sprzedawców, ale z tego co piszecie tutaj, okazuje się, że sprzedawcy odwzajemniają się kupcom za ich negatywne komentarze, co jest poniżej krytyki, jeśli rzeczywiście ich produkt jest beznadziejny... Może i Allegro się kiedyś na coś takiego pokusi? Pozdrawiam
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
marek pawlak
PHU MEGATEL MAREK PAWLAK Sky_market Gośc sprzedaje zepsute akumulatorki. Nie wraca kasy bo twierdzi że są dobre mi natomiast powiedział, ze skoro dałem mu poztywa to są/ były dobre tylko je zepsułem chyba
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, sama się kiedyś zawiodłam i dam Wam moje 3 sprawdzone rady:
-Zawsze wybierajcie opcje "za pobraniem" bo nie trzeba się martwić że nie przyślą produktu, a z reguły po wybraniu tej opcji wysyłają bardzo szybko bo chcą mieć pieniążki -Zawsze kupujcie rzeczy z aukcji na których jest RZECZYWISTE zdjęcie, no wiecie, robione zwykłym aparatem a nie obrobione w photoshopie lub z internetu. -Zawsze, ale to zawsze kupujcie od osób które maja 100% POZYTYWNYCH KOMENTARZY, naprawdę, jest takich wiele a szkoda ryzykować. Jeżeli bedziecie tego przestrzegały tak jak ja to szanse że zostaniecie oszukane wyniosą 1-5% Buziaki |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Uwaga na sprzedawcę który sprzedaje na allegro pod nickiem: kusko_allegro.
Zakupiłem u tego sprzedawcy kilka drobnych rzeczy. Sprzedawca kazał sobie zapłacić ponad 30zł za przesyłkę przy wartości zakupionych przedmiotów na kwotę około 15zł. Wszystko by było OK gdy by na paczka nie była wysłana dopiero 2 tygodnie po wykonaniu przelewu listem ZWYKŁYM POLECONYM za 4,5zł !!! A to dopiero początek moich problemów. Po otwarciu przesyłki wszystkie przedmioty były zupełnie inne niż na załączonych zdjęciach i podanych danych technicznych w aukcji - ale pal licho machłem na to ręką. Sprzedawcy wystawiłem komentarze neutralne. Sprzedawca w odwecie dał mi komentarze negatywne !!! Próbowałem dodzwonić się do niego prubując po ludzku załatwić całą tą sprawę i dojść do jakiegoś porozumienia. Na początku sprzedawca wogóle nie odbierał telefonów, po jakimś tygodniu któregoś dnia raczył w końcu odebrać i przy próbie w sposób kulturalny załatwieniu tej sprawy zostałem wyzwany niecenzuralnymi zwrotami - naprawdę nigdy z podobnym chamstwem się jeszcze w życiu nie spotkałem. Podsumowując: - Sprzedawca jest ordynarny, każda próba załatwienia czegoś z nim przez telefon kończy się wyzwiskami pod adresem kupującego, - Sprzedawca mocno i celowo zawyża koszty wysyłki w celu osiągnięcia dodatkowego zysku, - Sprzedawane przez tego sprzedawcę przedmioty róźnią się od opisanych na aukcjach, często kiepskiej jakości, - Kontakt mailowy i telefoniczny ze sprzedawcą jest prawie niemożliwy, - Paczki są wysyłane z dużym opóźnieniem - Sprzedawca nie potrafi przyznać się po męsku do swojej winy, na komentarze neutralne ze strony kupujących odwdzięcza się negatywami. |
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chcialam Was ostrzec przed oszustami z Nigerii. Wczoraj napisal do mnie niejaki Richard z UK, ze jest zainteresowany kupnem mojej sukni slubnej. Zaproponowal mi wiecej niz chcialam (!) i podal adres do wysylki do Nigerii(!), rzekomo do swojej corki, ale podal imie i nazwisko faceta (!) Troche mnie to zastanowilo no i zaczelam szperac po internecie, i oto co m.in. znalazlam:
http://www.yellowpages.pl/internet-s....html?koment=9 Na tej stronie jest wszystko napisane a ja dostalam identycznego maila jak tam zamieszczone. To jest caly proceder przestepczy i caly czas sie szerzy! Dodam, ze ma to miejsce nie tylko na Allegro ale i innych portalach i komisach zajmujacych sie sprzedazą. Nie dajcie sie nabrać! |
|
|
|
|
#108 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
świadczą o tym choćby moje 100% pozytywne komentarze za sprzedaż użytkownik konrdzik sprzedaje podrobione uszkodzone telefony komórkowe i robi to nagminnie, nie uwzględnia reklamacji i jest bardzo wulgarny dla klienta który reklamuje towar |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Prosze nie pisac bzdór na forum.Towar który kupiłęs u mnie wystawiłęs na ukcji i sprzedałes z zarobkiem a odemnie chciales jeszcze wyudzic pienadze!!!! Czlowieku allegro jest dla ludzi Uczcicwych a nie dla kretaczy oraz dla osb chcacych tylko oszukac i wyudzic pieniadze.Zmien portal aukcjyjny , bo na allegro powinni byc tyko uczciw ludzie!!!! |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Ty do takich nie należysz bo jako nokia sprzedajesz nokle więc sam sobię odpowiedziałeś kto jest oszustem nie zaprzeczaj i nie kombinuj aha i nic nie zarobiłem na tym telefonie tylko straciłem nerwy przez takiego pajaca jak ty
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Ja nie donosze .Tylko czyynnik ludzki ----nie pozwole sobie na oszczerstwa oszczerstwami ze strony nieuczciwego kupującego .ELVISMT..........
Edytowane przez konrdzik Czas edycji: 2010-09-24 o 08:35 |
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
naruszenie prawa - bezprawne podanie danych osobowych
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-01-20 o 19:40 |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedawca goras007
HURTOWNIA MAGO HUTNICZA 35 81-038 GDYNIA przemek.gorecki@gmail.com 501 06 28 38 (Orange) Oszust!!! Sprzedaje produkty, któych tak na prawdę nie ma. Zamówiłam farbę do włosów, zrobiłam przelew, dostałam maila że towar wysłano. Czekałam tydzień na przesyłkę, która powinna dojśc w dwa dni! Po zgłoszeniu problemu na Allegro, facet łaskawie odpisał na maila, napisał, że nie odcienia farby który ja wybrałam!!! I żebym wybrała sobie inny kolor!!! Co za palant, no nie mogę Dałam mu czas do wtorku na zwrot pieniędzy. Jak tego nei zrobi zgłaszam sprawę na policję. Pierwszy raz trafiłam na takiego oszusta, ale z tego co wyczytałam w jego komentarzach, on nie pierwszy raz robi kogoś w balona. Nie odpuszczę mu tego! |
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Użytkownik GOLDANDSTONES2 sprzedaje podrabiane produkty marki Procerin. Twierdzi natomiast, że są oryginalne. Opiszę pokrótce dany produkt. Procerin XT, o nim właśnie mowa, jest środkiem leczniczym produkowanym w USA, zatrzymującym łysienie (wartości 99,99zł). W jaki sposób poznałem, że jest nieoryginalny:
1. Brak tekturowego opakowania 2. Brak daty ważności !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3. Szczelność opakowania zapewnia biała taśma silikonowa używana w hydraulice (taśma ta nawinięta jest na gwint butelki) Uważajcie na użytkownika GOLDANDSTONES2 Edytowane przez radegast Czas edycji: 2010-10-29 o 15:04 |
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Wszystkie nadużycia trzeba zgłaszać na Allegro i policję nie można darować dupkom co żerują na naszym zaufaniu.
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie mam nowego oszusta który ma kilka kont na allegro. Sprzedaje zhackowane przez chinoli klucze niby z Microsoftu. Pisalem do Microsoftu i kazda osoba która u niego kupiła i aktywowala ten klucz odpowie prawnie za to. Takze zarejstrowalem sie by przestrzec was! Oto wszelkie dane które zdobylem oszusta:
Nick: grzegorz8249 Nick2: Haaappyy17 Konto bankowe: ING : 56 1050 1458 1000 0090 7030 6726 Konto bankowe2: Mbank 95 1140 2004 0000 3002 7041 5253 Nr GG:887706 Nr tel: 726-338-862 Pamiętajcie że ESD to licencja programu z kluczem a nie samego klucza! Ten kto kupił i aktywował klucz również za to odpowie! Powtarzam by szczerze przestrzec przed takim rozwiązaniem. </span></span></span></span> |
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Ostrzegam przed oszustem
nick: <a href="http://allegro.pl/show_user.php?uid=1475834 " rel="nofollow" target="_blank">Bayron21</a><br> Oszust każe sobie płacić z góry za zakupiony przedmiot, po czym się nie odzywa nie odpisuje na maile,nie odbiera telefonów podobno zmienił adres zameldowania |
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
galeria_topmoda
Sprzedaje wadliwy towar, po czym nie przyjmuje reklamacji. Ciężko się z nią dogadać, podważa opinie rzeczoznawców, stwarza jakieś absurdalne regulaminy (np. że reklamacji podlega towar nieużywany haha!). Omijajcie ją szerokim łukiem!!!
Edytowane przez Katrinn69 Czas edycji: 2011-04-09 o 23:19 |
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Uważajcie na nakamura_shop kolejny nick matique87 i obecny sportshop1010. Jest to japan style. Blokują mu jedno konto pojawia się już pod innym nickiem. Oszukanych przez niego spokojnie można liczyć w tysiącach o czym świadczą negatywne komentarze na jego poprzednich kontach. Dodam, że te co podałam to nie wszystkie. Miał ich jeszcze kilka, ale też już dawno są zablokowane. 3 grudnia kupiłam towar i zapłaciłam tego samego dnia. Czekam do dziś. Niestety ludzie zakładają sprawy w sądach przeciwko niemu i niestety jak na razie nic się nie ruszyło. Ani allegro nie potrafi się tym zająć, tylko blokuje konto i nie sprawdza kolejnych osób, które pojawiają się z japan. Dlatego ostrzegam zanim zapragniecie czegoś z japan warto poszukać czy może ktoś z Polski nie wysyła. Bo w taki sposób tracicie nerwy, czas i pieniądze.
pe.es. Czy są na form osoby, które udzielają porad prawnych?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

mi natomiast powiedział, ze skoro dałem mu poztywa to są/ były dobre tylko je zepsułem chyba