![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pokój w stylu japońskim
parę kolejnej porcji inspiracji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wasze wypowiedzi. Cieszę się, że pokój nie będzie raził tym kolorem, ufff..jaka ulga;-)
![]() Dodatki mam czarne, bo córka tak chciała, no i lampa która kupiłam wymusiła na mnie ten kolor. Postaram się jutro wkleić kolej krok...dekoracyjny ![]() A tak apropo znalazłam w necie sklep ze świetnymi meblami, postaram się go jutro odwiedzić może trafię na jakąś fajną komodę(bo poszukuję) no i stoliczek . ![]() ![]() pozdrawiam forumowiczki(ów) ![]()
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Dodatki w mocnych kolorach powinny naprawdę dobrze wyglądać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Trochę japońskich wnętrz (nejra, parę z nich spasuje Ci kolorystycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
c.d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
c.d.2
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
...ostatnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
fajnie obrazji/plakaty/zdjęcia/rysunki można znalezć szukając pod hasłem madame butterfly
motyw gejszy, ale w formie plakatów - dlatego wiele można wykorzystać w pokojach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Izumi
![]() ![]() Gdyby jeszcze mieć sponsora na to ![]() Pokazuję co mam i proszę o ewentualne podpowiedzi co jeszcze zrobić Na razie jedna strona pokoju Po drugiej stoi biurko (no niestety dziewczyna się uczy), ale jest tam jeszcze miejsce na jakąś komodę. Miałam podjechać do tego sklepu co go odkryłam, ale nie było czasu może we wtorek nadrobię zaległosci. A na ścianie przy drzwiach stoi szafa oczywiście czarna. jak widać na zdjęciach kolory ścian wychodzą różnie. Słoneczko swieciło. Jak wam się podobają firanki? I czy zauważyłyście lampę na podłodze. Zamówiona w sklepie inter "duch japoni" Załuję, że nie wziełam trochę wyższej, ale może postawię tam jakiś stolik lub szafkę. Co o tym sądzicie? Będzie wtedy stała wyżej. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
nono ciekawe... szkoda ze te malowidełko na ścianie takie małe... bo wielgachne było by fajniejsze
![]() a lampeczka no zdeka za mała.... a poza tym to jest ślicznie ![]() czekam na dalsze zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
No właśnie poczyniłam pewne kroki. Jak tylko zrobię fotki, to pokarzę wam co wyszło.
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
no bo niecierpliwość nas zżera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
![]()
Gdzie można kupić takie firanki ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja pokój japoński mam dopiero w planach. Posiadam dwa drzewka bonsai. Jedno ma ok 0.5 m , drugie ok. 30cm. Może ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak można je wyeksponować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
stawiając je osobno, na takim stoliku niskim w japońskim stylu, są nawet na allegro takie stoliki w takich kształtach, niskie i chyba nawet w opisie mają że to takie charakterystyczne pod bonsai
![]() a to większe nawet na podłodze by mogło stać, a gdzieś w katalogu jakiś widziałam, bonsai stało na tle parawanu takiego z czystym białym przepuszczającym światło materiałem ![]() ![]() edit: o np. takie: http://www.allegro.pl/item464510927_...em_bs703a.html http://www.allegro.pl/item464511821_...y_wb201_d.html i ogólnie tu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
już podaje pomysła
![]() jak dowiedziałaś się z powyższej wypowiedzi podstawka będzie bardzo na miejscu... polecam wyeksponować drzewko światłem albo postawienie jej na tle jakiegoś japońskiego malowidła albo pisma... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
najładniej wychodzi na pergaminie/papierze czerpanym a nawet zwykłym papierze
ew. na papierze i papier do sklejki ale ladnie tez wyglada taki podluzny i konce wykończone np materiałem albo nawinięte na jakies okrągłe kołeczki (cos jak mapy są tylko to ozdobne ![]() ![]() można by też połączyć te dwe rzeczy tzn japoński motyw i podkreślenie światłem tzn ta kaligrafie, jakaś delikatna, zrobić na takim papierze białym półprzezroczystym (jest w papierniczych) i oprawić, zrobić to jakoś tak żeby stało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
tru tru
zgadzam sie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Świetne
![]() A jaką można by dać lampę na sufit oprócz lampionu, żeby pasowała ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
hmm jak przejrzysz wszystkie nasze propozycje na tej stronie zauważysz że większość lamp to są kwadratowe albo owalne raczej papierowe....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cięzko ci będzie znaleźć coś innego niż te typowe papierowe lampiony ale np. ta lampa jest świetna! http://www.orientart.pl/hako-lampa-w...84b400f061d30c mogłabyś też poprostu kupić taką w prostokątnej formie (albo kilkuelementową składającą się z kilku mniejszych) z białego matowego szkła z czarnym drewnem ![]() taka forma napewno pasowałaby do wnętrza w japońskim stylu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
kurcze, fajnie że znalazłam ten wątek bo ja też zastanawiam się właśnie nad wielką metamorfozą wnętrza. moja najlepsza przyjaciółka dostała bzika na punkcie Japonii, zaczęła uczyć się języka, odkłada na wyjazd, no a na urodziny od niej dostałam te fajne laleczki japońskie (wklejam zdjęcie z netu).
to mam nadzieje będzie zaczątek mojego nowego pokoju. mam też na oku trochę drobiazgów w orientalnym stylu w domu babci (wachlarze, ryciny, wazony) - będę musiała tam pojechać i je jakoś wyłudzić ![]() jak Wy w ogóle urządzałyście swoje wnętrza? od razu wszystko czy stopniowo, wręcz latami??? Edytowane przez vanessa21 Czas edycji: 2008-11-03 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
firanki kupilam w CASTORAMIE
przepiękne prawda? Zasłonki też do nich mieli ![]() Tak dawno tu nie byłam, że aż wstyd. Sorki, ale mam remont całego domu i teraz kuchnia. Pokój córy poszedł trochę w odstawkę, ale nie długo coś wstawię , sorki i proszę o cierpliwość. Zastanawiałam się nad tym motywem nad kanapą i też uważam, że jest za mały, ale córze się podobało. Myślę nad plakatem, który dodałby trochę kolorów. Co proponujecie. Te które tu pokazałyście są super, ale który pasowałby do naszego pokoju??? pozdrawiam ![]()
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
vanessa21, moja kuzynka ma urządzony cały pokój właśnie tą kolekcją voxa, z której są te laleczki. ma ich łóżko, toaletkę i regał - mi się te meble bardzo podobają, bo są funkcjonalne i wytrzymałe. tu Ci znalazłam linka: http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--kokeshi--/
dodatki za to przywozi sama z podróży - dzięki temu całe wnętrze jest autentyczne i ma charakter. powodzenia z Twoim pokojem!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale może niech córka poogląda jakieś galerie, wybierzcie te które najbardziej jej się podobają i wtedy wrzuć propozycje i doradzimy? ![]() bo wiadomo w googlach mozemy znalezc cos super ale ciezko pozniej bedzie znalesc to w sklepach, a jest duzo internetowych sklepow z plakatami http://plakaty.pl/plakaty/177/_plaka...znie_Etniczne_ http://www.galeriaplakatu.com/-c-1_1...page=2&sort=2a http://www.plakateria.pl/index.php/cPath/47 http://www.katalog.artvic.pl/orientalne.html?PZTA=0 a kolory ścian jakie są dokładnie? bo różnie powychodziły na zdjęciach które dodałaś. ale to bardziej beż? czy jednak zielonkawy jak na pierwszym?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
mam mała prośbę i nie wiem czy się zgodzicie ze mną...
ale mówimy tu o stylu japońskim i dekoracji japońskiej... i sadze ze meble vox nie pasują tutaj.. takie moje zdanie .. a dlaczego? po pierwsze wszyscy zaraz je będą mieć... są ładne ale to nie jest to... wszędzie o nich słyszę .. ale naprawdę uważam ze nie pasują do tego stylu.... jest tyle pięknych mebli.... nawet i tańszych ![]() jeśli się zgadzacie to fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Oglądałam tę stronę z kolekcją - mi się niektóre meble podobają... jasne że fajnie byłoby mieć wszystko oryginalne (najlepiej przywiezione z podróży), ale na coś takiego może sobie pozwolić niewiele osób.
Mi też się nie podoba cały pokój jak z katalogu, ale np toaletka czy półki wiszące czy łóżko jest ok jako baza. A reszta to drobiazgowe dobieranie dodatków... prześledziłam cały ten wątek i mam już pierwszą wizję tego, jak będzie wyglądał mój pokój. Dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ..::anvastra::..ściany pistacja plaster limonki co myślicie o tym?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.