|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: =] Dzienniczek Odchudzania->01.05.-01.07<-Dwa Miesiące Harówy !!
No to zgodnie z planem dziś 1 wiec przedstawiam moj dzisiejszy jadłospis
![]() 9;30 - jajecznica z 2 jajek 12;00 - serek homogenizowany 13;30 - łazanki z kapustą 17;00 - pomidorowa 20;00- mały kotlet z piersi z kurczaka i 2 ogórki Międzyczasie 3 wafle ryżowe i 2 michałki hmmm mam nadzieje ze jutro jakos bardziej dietetycznie bedzie ![]() Dzis 1 dzien 6W i potańczyłam godzinke ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Ja dziś zjadłam:
10,00: Kubek mleka z otrębami i platkami owsianymi+herbata, kromka chleba razowego z serem żółtym i ogórkiem 13,30: kromka chleba razowego z białym twarogiem+ herbata 15,00 Poł szklanki jogurtu naturalnego z otrebami i owsianką 18,00 kromka chleba z twarozkiem i ogórkiem + 2 jaja na twardo + herbata Dziś zjadłam niewiele.. ale szczerze na nic nie mialam ochoty..Nawet na obiad a mialam kurczaka pieczonego (pewnie dlatego nie zjadłam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dobra ja też się dołączę
![]() ![]() ![]() ![]() Odchudzam się już z dwa miesiące - narazie schudłam 13 kg. Ale nie jest tak jak bym chciała. Ostatnio przyszły ciężkie dni i sobie troszkę pofolgowałam, ale teraz znowu wracam do diety. Jak narazie ważę 57 kg, mam 168cm wzrostu, w pasie mam 67 cm (a było 65-66 ![]() Moja dieta (jak narazie przynosi skutki) : Sniadanie : 2 kromki chleba pełnoziarnistego z czymś ![]() II śniadanie : Actimel + jakiś owoc, ewentualnie 2 owoce Obiad : nie wybrzydzam za bardzo, zupy raczej wszystkie (oprócz tych, których nie lubię), mięso nie inne niż drób, bez ziemniaków, dużo surówek ---> porcje jem małe raczej, a przynajmniej mniejsze niż jadłam ![]() Podwieczorek (jem rzadko bo mi tak jakoś czasu nie wystarcza, żeby go zmieścić) : grejpfrut, kilka plasterków ananasa, mandarynka, banan jak jestem bardzo głodna etc Kolacja (zawsze ta sama) : jogurt z musli - naturalny, ewentualnie owocowy Nie wiem dlaczego ale ta dieta nie przynosi efektu jojo (chociaż obiektywnie na taką mi wygląda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nurtuje mnie ten centymetr w pasie. Bo mimo, że to tylko cm, to skóra mi się zaczęła zwijać w łałdki tłuszczu ![]() ![]() W każdym razie o nową - lepszą figurę walczę razem z wami - no i wierzę, że nam się uda ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym zjadłam : Sniadanie : 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego z serem żółtym i chudą szynką na to plasterek pomidorka ![]() Obiad : 2 małe klopsiki (średnica z 4-5cm) z indyka + surówka wiosenna Podwieczorek : Actimel + kubek soku Kubuś Kolacja : jogurt jabłkowo-gruszkowy z musli + szklanka Kubusia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześc jak to możliwe że w 2 miechy 13 kg LOL co to za dieta hm? i jakieś ćwiczenia tez?
A ja umieram ![]() ![]() PAdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Placków chyba przez rok nie rusze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że to się wydaje nierealne, ale dzięki Bogu schudłam
![]() Dieta taka jak zamieściłam powyżej. Myślę, że taka szybka utrata wagi jest spowodowana tym, że przed dietą jadłam naprawdę bardzo dużo. Aż byście się zdziwiły widząc moją kolację (jakieś 8 kanapek z boczkiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Aha i tak jak podliczyłam to odchudzam się już 2 miesiące i 18 dni
![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
HeLLo
![]() Od dzisiaj jade na tysiaku. A to sprawa wczorajszego obżarstwa. Zobacze ile na wadze bedzie w sobote i wtedy zdecyduje czy tysiak czy dalej bedzie 1200 kcal. A teraz wkleje wam troche motywacji, że jesli chce sie to schudnąc można. Na dole załączam fotki PRZED i PO które na mnie zrobiły ogromne wrażenie. Waga tej dziewczyny PRZED z 22.01. -81 kg przy 178 wzrostu. I waga PO -30.04 - 65 kg. Wiec naprawde teraz to juz chyba pełną parą sie weźmiemy. A ja od dzisiaj codziennie 8min i przed tym rozgrzewka 20 minut na rowerku. Zależy. Ide spac bo pogoda strasznie zamula..... ![]() Edytowane przez NaStoLatKa :) Czas edycji: 2006-05-02 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jak niechcesz to nie :P
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Freedka podpisuje sie pod tym co napisalas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wczoraj moja 'kolacja' była baaaardzo kaloryczna....zafundowała m sobie kilka bomb kalorycznych ![]() ![]() Strach się bać ![]() Jutro robię grilla - kiełbaskę i tak zjem ![]() ![]() Nadzieję pokładam w ćwiczeniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
odchudzania ciąg dalszy ,dzis:
11 dni do zdjecia gipsu dzis zjadlam: kawa garsc płatków owsianych z rodzynkami z pół kubeczka jogurtu naturalnego
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
metafora-czerwone wino pobudza przemiane materii
![]()
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
A ja dziś zjadłam:
10,00 owsianke z otrebami 13,00 maly talerz kaszy gryczanej polanej sosem z kurczaka+troche kurczaka 15,00 bułke ziarnistą z twarozkiem i dodatkowo popijam herbate. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
A ja też waże jakoś 53-55 [nie mam wagi !
![]() ![]() Zjadłam dzisiaj mussli z mleczkiem 2 jabłuszka + ok 13 ciasteczko u mamci [nie moglam sie powstrzymac] + przed chwilka kromke chlebka razowego z ogrkiem sałatka rzodkiewka itd ![]() Na kolacje zamkam warzywa na patelnie [100 g. to tylko 47 K. ![]() ![]() ![]() Rambo witam ![]() ![]()
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Cześć
Co do tej wagi któręs laski pisały że mają coś koło 50kg, jak juz chcecie to sie odchudzajcie z nami. Ja dzisiaj zjadłam : => 2 kromki chleba ciemnego z serkiem homogeni. z warzyw. i ogórkiem => 2 talerze zupy pomidorowej z ryżem => jogurt jogobella light => 2 kromki ciemnego chleba z jajkiem i ogórkiem => jogurt jogobella light => 4 herbaty z cytryną Podziele sie moze troche z wami moim przepisem na pomidorówke. Wiec to jest przepis na 4 talerze i potrzebne są: 2 kostki bulionu ryż 100 gram koncentrat pomidorowy 200 gram 30% Litr wody zagotowac dodac bulion i koncentrat i potem dodać oddzielnie ugotowany ryż. Doprawic szczypta soli i cukru. Mało kaloryczne !! ![]() 1 talerz ma 145 kcal. Ja sie najadłam dwoma talerzami , a druga "połówka" zupki na jutro ![]() w sumie dzisiaj maximum 1000 kcal. Wziełam sie dziisaj tez troche za ćwiecznenia ale lipa. 8min zaczełam strech potem na brzuch i potem było na uda chyba i ćpłam to wszystko poszłam tu na kompa ![]() Mam pomysł że bede ćwiczyła aby na brzuch 8min codziennie rano ( drugi dzień wieczór i na zmiane) i The Ultimate Dance Workout- Bums and thums. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!! ![]() Edytowane przez NaStoLatKa :) Czas edycji: 2006-05-02 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Yeee Nastolatka nam pozwoliła :p eee dziewczynki cieszymy sie
![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
No to może ja tesz sie pochwale co dzisiaj zjadłam
![]() Rano kawka jak zwykle (z łyzeczką cukru) Koło 11-12 dwie kromki z serkiem białym Gdzieś tak o 16 zjadłam sałatke słodko kwaśna (mniam ![]() ![]() Przed chwilą banankiem sie posiliłam ![]() I tak sobie myślę czy cos jeszcze bede jadła, mysle ze nie, a jeśli już to jabłko albo pomarańcze. Własnie miałam iść na rolki to jak nazłość sie rozpadało ![]() ![]()
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
A ja dziś zjadłam:
10,00 owsianke z otrebami 13,00 maly talerz kaszy gryczanej polanej sosem z kurczaka+troche kurczaka 15,00 bułke ziarnistą z twarozkiem 19,00 bułke ziarnistą z jakas kielbasą i w miedzyczasie jadłam gumy rozpuszczalne mamby oj zjadlam ich sporo hmm kuzynka mnie czestowala ;( 20,00 jabłko 21,30 poł brzoskwini z puszki i jogurt owocowy i popijalam herbatke Myślicie, ze jem zbyt duzo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
No to ja dzisiaj :
Śniadanie : 200ml kluseczek lanych na mleczku Obiad : ryż (50 gram) z polewą własnej roboty (jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami i bananem) pYYYYcha - a jak syci, jest zdrowe i ma mało kalorii - POLECAM Podwieczorek : grejpfrut Kolacja : trochę sałatki na ostro : papryka, pomidor, ogórek, oliwki + jogurt jabłko-gruszka z musli (jak bym była w ciązy ![]() ![]() ![]() O 21.30 nie mogłam się pochamować i zjadłam garstkę płatków śniadaniowych (góra 10gram czyli góra 30 kcl - nie jest źle ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Ok koneic dni i przyszła pora na mnie. Dziś nie zbyt urozmaicony jadłospis ale nie miałam innego wyjścia a więc :
9:00 - półtora bułki ze słonecznikiem z pomidorem i poledwica drobiowa 12;00 - jabłko 15;00 - 2 kromki grahama z białym serkiem do smarowania ok 17;30 - 2 wafle ryżowe 19;00 - 3 kromki grahama z pomidorem i polediwca 21;00 - kilka plasterków (5) białego sera (hmm taka miałam chcice musiałam ![]() i jeszcze 2 michałki Troche dziś nie bardzo bo w sumie samo pieczywo, ale jutro już postaram sie jak zawsze normalnie, dziś tylko oiadu nie było wyjatkowo. ![]() No i 2 dzień 6W ;p ![]()
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanie bo nie potrafie sobie wyliczyc pllatkow i nie jem ich mimo ze kocham ten smak...moze wy mi pomozecie bo jestem w kropce a zauwazylam ze wy liczycie kalorie...a wiec moje pytania dotycza:
-granulowanych otrebow ze sliwkami -platkow nestle fitness(wszystkie rodzaje) -platkow z otrebow przeszukalam caly internet i nigdzie nie moge znalezc ile kalorii ma 1 lyzka tych specyfikow, ani ile gram ma jedna lyzka...na opakowaniu sa kalorie na 100g wiec moze chociaz wiecie ile g w przyblizeniu mozna uznac ze ma jedna lyzka tych rzeczy?? prosze pomozcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Tez się przyłącze.
Start dzisiaj 3 maja.
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej
Jeśli 100 gram płatków ma przykładowo 350 kcal , to łyżka średnia która ma 10 gram ( bo czubata 15g) ma jakieś 35 kcal. Tak sie to przelicza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Zaraz idę sobie robić śniadanie ![]() Mój obiad to będą 2 marchewki i ogórek - dlatego tak cieniutko, bo o 16 wybywam na grilla ![]() ![]() Za jakieś 2 godzinki zabieram się ostro do ćwiczeń ![]() ![]() Wczoraj też sobie pofolgowałam i wypiłam 2 Karmi ( Lamai i Selua- to drugie bardziej mi smakuje... ma posmak kokosa ![]() Papatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
dzieki wielkie nastolatko!!
![]() ![]() wogule fajny watek...chyba tez sie przylacze bo ja niby jestem na SB ale mania liczenia kalorii mnie sciga i w sumie licze, ale post factum ![]() jako "wpisowe" mogę wam zapodac kilka moich ulubionych dietetycznych przepisow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
1.roladka (ok.320kcal)- przepis na jedna porcję
-pierś z kurczaka -pól jajka -ok.30g mozarelli Tłuczemy pierś jak schabowe, dodajemy przyprawy dla smaku. Ścieramy jajko i ser na tartce i rozsmarowujemy na piersi, zawijamy i wbijamy wykałaczki zeby sie trzymało ![]() 2.potrawka z pieczarek (ok.260kcal) -80g poledwicy z indyka -5 pieczarek -cebula -pol lyzki oliwy z oliwek(do smazenia) Kroimy drobno cebulke, rozgrzewamy oliwe na patelni i wrzucamy cabulkę. Następnie obieramy i kroimy pieczarki, dusimy na patelni z cebulą. Na końcu dodajemy pokrojoną w kosteczkę polędwice, chwile dusimy i jemy ![]() 3.deser figura(ok.80kcal) -pol serka Figura 3%-Turek -kostka gorzkiej czekolady Wedel -poł łyzeczki aromatu pomarańczowego Czekolade ścieramy na tartce, dodajemy aromat i mieszmy z serkiem. Pyszny dietetyczny deserek tylko 80kcal a jaka pyyyyychotka. 4.galaretka bez cukru(pol porcji ok.20kcal) Pewnie to juz znaci ale pisze ot tak bo pyyycha deserek i malo kaloryczny. Trzeba po prostu kupic gotowa galaretke bez cukru(Gellwe lub DrOetker). Zagotować 0,5l wody i 2 pastylki slodzika jak bedzie wrzalo wrzucic galaretke i zamieszac, nalac do 2 miseczek i poczekac az stezeje. Mniammm 5.kostka z kurczaka z serem(ok.300kcal) -piers z kurczaka -plasterek sera light Hochlandu -pol jogurtu naturalnego -zabek czosnku -ziola prowansalskie -curry Kolejna pysznosc z kurczaka- zamiast Hochlandu light moze byc jakis inny malo kaloryczny ser, ale ja mam kalorie wyliczone na ten wiec tak piszę. Piers z kurczaka pokroic w kostkę i obficie posypac ziolami, smazyc na patelni posmarowanej pedzelkiem oliwa z oliwek. Gdy piers bedzie sie smazyla przygotowac sos- zmielic zabek czosnku, dodac do jogurtu i wymieszac, dosypac duuuzo curry- dla kolorku. Gdy piers juz sie usmazy polozyc na wierzchu ser i dusic az ser sie ladnie roztopi. Polozyc na talerzu i polac sosem. Smacznego! Mam nadzieje ze komus sie przydadza moje przepisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Ale mi smaka narobiłas piwnookaagaciu
![]() Ja zaraz chwytam za marchewke i ogórka ![]() ![]() Na pewno wypróbuję przepisiki... zapowiadają się naprawdę smakowicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.