![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Chyba nigdy nie bede gotowa..a zawsse gdzies ta mysl i marzenie o porodzie naturalnym bedzie..ale moze w drugiej ciazy sie uda..moze spojenie zostanie na swoim miejscu i arytmii nie będzie a w pasie na biodrach to bede chodzila od 6tc 😂
Caat eh niestety..juz znam kilka przypadkow z mojego miasta...oficjalnie dziewczyny zapłaciły.. A moje kolezanki uwazaja mnie za nienormalna..ze tak przezywam ta cc..ze one od razu beda mowily..ze chca cc. Lekarz powiedzial..to widac..ze jestem wysportowana..syn nie za duzy..cialo zbite..ze moze bym dala rade..ale jak sie rozejdzie bardziej..albo serce nie wytrzyma.. Eh.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Ja to chyba mam dziś ciążę donoszoną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
Jelonek pakuj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Paula juz mam namiary na fizjo wlasnie ktora zajmuje sie tylko problemamy po porodzie..przed..rehabili tacja..byla na sr..takze na pewno jak cos skorzystam.
Ania super..teraz to juz malo przybierają nasze dzieciaki. Ja licze na 3200 wlasnie do 3500 ![]() Wlasnie mi kumpela napisala..jak to mi zazdrosci..eh Jelonek pakuj sie ![]() Ja musze dopakowac majtki i stanik. Mialam jechac do tek brafiterki ale nie mialam nastroju po wizycie. Moze pojade z mezem w przyszlym tygodniu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Wrocilam z zajec
Tanecznych Corki. W najblizsza srode jest oficjalna gala i beda wystepy... Dzis byla proba i rodzice mogli zobaczyc efekty... Dziewczyny moja 3latka i tance... Płakałam jak bóbr... Wyszlam cala mokra i bordowa. Niesamowite przezycie... Maz oczywiscie patrzyl na mnie wzrokiem " ale robisz obciach". Ale trudno... Bylo pieknie... A jak nie wyjde ze szpitala na wystep z okazji Dnia Mamy i Taty w przedszkolu to na bank przeplacze caly ten dzień... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Musiało to wyglądać bosko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7428574 1]Musiało to wyglądać bosko
![]() Mam filmik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale przynajmniej to był ten motywator do tego, żeby w końcu spakować walizkę do szpitala. Już od tygodnia stała pusta w pokoju i była niczym niemy wyrzut sumienia ![]() Edytowane przez Mirissa Czas edycji: 2017-05-31 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej znasz już termin, ja przy sn siedzę na bombie zegarowej Cytat:
Cytat:
Ania ty się boisz cesarki a ja strasznie sn, boję się, nie wiem co mnie czeka, najbardziej to boje się bólu Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Ja tym co w taką pogodę jak dziś są wstanie złożyć coś długim rękawem lub nogawkami. Albo kryte buty to normalnie zazdroszczę. Ja bym się ugotowała. Naprawde! Moja pralka już od kilku tyg nie widziala żadnych moich ani Córki skarpet. Jak zacznę sezon sandalowy to do krytych butów wracam dopiero w październiku. Tak samo wszystkie długie spodnie mam spakowane próżniowo i w pawlaczu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
<Rety jeszcze sobie post skasowałam.. to piszę od początku... >
Jest mi źle, gorąco... przez alergię nosa poza dom nie mogę wystawić... Gdzie powinnam uderzyć w tej sprawie... Do alergologa to się nie dostanę... tu jest raz w miesiącu chyba... W ogóle przy takiej pogodzie to nie wiem jak bym miała wyjść z domu... Nie wiem jak dotrę do gin w poniedziałek jak będzie taka pogoda... Kurczę, wiecie czy mozna coś na alergię w ciąży? ![]() W ogóle Mama dziś była u lekarza rodzinnego i przy okazji mnie zarejestowała.. i cholercia o alergię w końcu nie spytała ![]() Prosiłam by wzięła mi receptę na paseczki do glukometru... kolejny lekarz odmówił ![]() ![]() Jeszcze lekarka stwiedziła, że 40 zł nie majątek... No jak dla kogo ![]() ![]() Jeszcze ta pogoda ... chyba przez to mam większy kryzys:/ bo nawet okna otworzyć nie mogę...
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Ja również wskoczyłam już w sandałki, a skarpet nie znoszę. Jak tylko mogę to zakładam buty bez skarpet, ewentualnie stópki. Jestem ciepłolubna, ale nie upalnolubna
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Ile czasu od narodzin dziecka ojciec moze wykorzystac urlop okolicznosciowy?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
To super. Tez sie nad tym zastanawialam. Moj ma urlop do 15 czerwca chyba albo 17..potem l4 na mnie i pozniej sobie weźmie 2dni okolicznosciowego
![]() Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
No wlasnie i moj ma wziac opieke na mnie. Najpierw nak bede w spzitalu to na dziecko. Tylko jak to wszystko wykorzysta to czy moze dopiero wtedy okolicznosciowy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 160 zł na same paski to jest dla mnue dużo. Bo z refundacja za opakowanie (ja) place ok. 13 więc. .. za 1 opakowanie masz 3 Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracownik w celu uzyskania urlopu okolicznościowego składa wniosek do pracodawcy. Do wniosku rodzić powinien dołączyć wypis dziecka ze szpitala, albo odpis aktu urodzenia w celu udowodnienia narodzin dziecka. Ponadto pracodawca nie może odmówić udzielenia urlopu okolicznościowego w terminie, w którym pracownik chce go wykorzystać. Ponadto chęć wykorzystania urlopu ojcowskiego przez ojca dziecka nie ma wpływu na prawo ze skorzystania z urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Dzieki za info
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Porodówka to jednak wstaje wcześnie 🤔 czas by było już do domu. Czujemy się bardzo dobrze oboje, chociaż noc była dosyć intensywna. Maluch chciał być cały czas przy mnie, a niestety powinien leżeć obok w wanience i co go uspokoiłam to znowu mi przekładały. Byle tylko do jutra. Przez dobę nie zszedł prawie z wagi, pokazało im ,że jest lżejszy o 20g 😜 piersi są jak widać skuteczne. Ja za to mam mniej o 8kg z czego wody jeszcze się nie pozbyłam, dobrze mnie zmacali to wiem 😓
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi dziś syn zafundował ostry ból promieniujący od brzucha w krocze. Aż krzyknęłam i mąż się w drzwiach zawrócił i pyta przejęty "rodzimy?" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Ja również dziś 4.40 na nogach
![]() Daga to super że zdrówko dopisuje, a maluszek bezpieczniej się czuje przy mamie niż w wanience. Moja malutka cicha od niedzieli do wtorku była, a teraz znów daje znać kopniakami. Jelonek dziś przy śniadaniu powiedziałam, że teraz to na 100 % pewne że będzie czerwcowe i że raczej alkoholu to żeby nie pił, bo musi być w gotowości ![]() Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-01 o 05:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
No to czerwiec czas zacząć
![]() Ja dziś miała bym donoszona ciążę a tu mój bobas ma już 4 tygodnie ![]() Daga - cieszę się że macie się tak dobrze. Może pojdziecie już do domku jutro? A wszystkim naszym dzieciaczkom po jednej jak i drugiej stronie brzuszka życzę samych radosnych dni i zdrówka ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
Jakie leki przeciwalergiczne możesz stosować w ciaży? â W ciąży nie stosujemy żadnego leku z grupy C i szukamy środka o podobnym działaniu w grupie leków z kategorii B â podkreśla dr Janusz Czarski. âLeki przeciwhistaminowe w kategorii B, czyli dopuszczone do podawania w ciąży, to Claritine (loratadyna) oraz Zyrtec (cetyryzyna) i jego odpowiedniki: Allertec i Amertil. Preparatem z kategorii C, czyli zabronionym w ciąży, jest np. Telfast (feksofenydyna) â ze względu na wąski margines bezpieczeństwa w porównaniu z poprzednią grupą. Z grupy steroidowych leków wziewnych, stosowanych w astmie oskrzelowej oraz w alergicznym zapaleniu błony śluzowej, w grupie B są zawierające jako substancję czynną budesonid np. Budesonid i Pulmicort. Z leków wziewnych rozszerzających oskrzela w ataku astmy, w bezpieczniejszej dla ciąży kategorii B są Atrovent (bromek ipratropium) i Berodual (bromek ipratropium + fenoterol). Inne leki tej grupy mogą hamować akcję porodową. Dopuszczony w ciąży jest lek o nazwie Singulair (montelukast), rekomendowany jako alternatywny dla grupy rozszerzającej oskrzela, do stosowania łącznie ze steroidami wziewnymi, celem zapobiegania zaostrzeniom astmy.
❤ K&K 💙 Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2017-06-01 o 06:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Dzięki Vanessa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
![]() A pogoda znowu upalna, nic nie odpuszcza, jeszcze dobrze nie wstalam a juz kostki spuchniete. Tak sie dzis rozmarzylam ze chcialabym pomeczyc sie jeszcze i urodzic 25 czyli w dzien moich urodzin. Wypada w tym roku w niedziele. 28 lat temu tez była niedziela kiedy mnie mama rodziła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
He he - możesz sobie mówić kiedy chcesz urodzić, a dzidzia i tak wybierze inny termin.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Tak my jutro już wychodzimy na pewno 😉 Vanessa zrobili mi z żyła przy kroplówce chyba coś jak tobie 🤐 od wczoraj mi masują i kompresy na obrzęk robią
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Hej🤗 ja tez od rana na nogach...wyprawilam meza do pracy i zaraz uciekam do fryzjera😁
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.