|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rock progresywny....
Cytat:
![]() czytałam, że stanley kubrick też miał podobną sytuację. jakiś oszołom podawał się za niego gdy ten pracował nad filmem 'oczy szeroko zamknięte'. wchodził do najdroższych restauracji, był na szanowanych galach filmowych... najlepsze jest to, że w ogóle nie był do kubricka podobny. no i tu sie kłania znajomość jednego z najlepszych reżyserów przez branże filmową
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, ederlezi...
Sao roma, daje...
|
|
#93 | |
|
Raróg
|
Wczoraj (w urodziny Neil'a, khem khem, sto lat, 200 płyt itd.
![]() Tutaj więcej szczegółów (czy Onet ma tylko jedno etatowe zdjęcie? :/ ): http://muzyka.onet.pl/0,1401640,newsy.html
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
...i tu wklejam:
http://www.independent.pl/muzyka/wyd...13053134343330 dla zainteresowanych, Pendragon.
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
a wszystko zaczęło się od Pink Floyd,
oczywiście zaraz za PF jest King Crimson i Pain of Salvation
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Niedługo????
Dla mnie to czekanie to cała wieczność
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
nowa płyta i...koncert tadaaammm
20 luty Warszawa Klub Progresja i tylko kataklizm na skalę światową może mnie zatrzymać tego dnia w Katowicach już odliczam dni...jeszcze tylko...122....
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, super
miła niespodzianka z rana ![]() mają już basistę? (z tego co wiem, grywają teraz bez, ale na trase to chyba kogoś znajdą?) ![]() http://www.caladan.art.pl/njusy.php?id=688 - potwierdzacz ![]() ps. liczę na te "inne miasta", np. Kraków, Katowice... ale jeśli będzie tylko Warszawa - szanse na wyjazd mniejsze, ale wciąż spore
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-10-23 o 15:08 |
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Ty wiesz nie wiem co z basistą,ale pewnie już kogoś znaleźli w ich przypadku to pewnie basiści się drzwiami i oknami dobijali do nich
a co do innych miast, no w Katowicach to by było super,ale co tam ja pojadę wszędzie ... jeszcze tylko...118 dni
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno wystąpili na jakimś festiwalu charytatywnym, bez basisty...Ale na nowej płycie to juz chyba nie przejdzie
ps. Katowice byłyby super ! ale pisali, że to raczej nie ''wielkomasowe'' występy, Spodek by się raczej nie nadawał, ale taki śląski Wiatrak już prędzej Pozdrawiam
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Też lubię Riverside. 'Conceiving You' rzeczywiście piękne
![]() A Porcupine Tree też uwielbiam, kocham szczegolnie 'Lazarusa' |
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
ja teraz jestem po uszy zasłuchana w yes. co za cudowny zespół! pluję sobie w brodę, że dopiero teraz go odkrywam
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Sat feb-17 Norway, Oslo, John Dee
Sun feb-18 Sweden, Gothenburg, Musikens Hus Tue feb-20 Poland, Warsaw, Progresja Wed feb-21 Poland, Krakow, Klub Studio Thu feb-22 Hungary, Budapest, Schiff A38 Fri feb-23 Austria, Vienna, Planet Music Sun feb-25 Italy, Treviso, New Age Mon feb-26 Italy, Rome, Alpheus Tue feb-27 Italy, Milan, Rolling Stone Thu mar-1 Switzerland, Pratteln, Z-7 Fri mar-2 The Netherlands, Amsterdam, Paradiso Sat mar-3 France, Paris, Elysee Monmartre Sun mar-4 Belgium, Vosselaar, Biebob Tue mar-6 Germany, Augsburg, Spectrum Wed mar-7 Germany, Aschaffenburg, Colos-Saal Thu mar-8 Germany, Bochum, Zeche Sat mar-10 Denmark, Copenhagen, The Rock Cellaris (i nie tylko!) wygrzebałam takie cuś...podobno niedługo ma być potwierdzenie na oficjalnej.Mam nadzieje, że to nie czyjś wymysł ![]() ed. oczywiście o PoS chodzi ![]() link do forum oficjalnego: http://www.remedylane.com/forum/viewthread.php?tid=3662
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-11-03 o 14:44 |
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Kraków
![]() ![]() ![]() no coś pięknego, teraz mam tylko dylemat czy wybrać Kraków czy może Kraków i Warszawę
|
|
#107 | |
|
Raróg
|
"RUSH I DREAM THEATER RAZEM?
W połowie września doszło do historycznego spotkania dwóch świetnych instrumentalistów. Uczeń (M.Portnoy) spotkał się ze swoim mistrzem (N.Peart). Według Mike'a obaj panowie spędzili czas w miłej atmosferze. Przy okazji Portnoy otrzymał od Neil'a podpisany egzemplarz jego najnowszej książki Roadshow... W trakcie rozmowy podjęty został równiez temat ewentualnej współpracy obu muzyków. Perkusista Dream Theater ma wkrótce uchylić nieco rąbka tajemnicy. Pojawiają się spekulacje dotyczące szczegółów tej kooperacji. Jednym z wariantów jest wspólny udział w największych na świecie targach muzycznych The NAMM Show (California, USA) na początku 2007r. Obecność na tej imprezie miałaby związek z promocją firmy Sabian. Druga (mniej prawdopodobna) opcja, to wspólna trasa koncertowa Rush i DT. Oba zespoły pracują obecnie nad nowymi albumami, które mają się ukazać na początku przyszłego roku. Wiadomość ta zelektryzowała środowiska fanów obu grup i jednocześnie mocno spolaryzowała. Fani DT podchodzą do takiego wydarzenia z ogromnym entuzjazmem, natomiast druga strona jest na przeciwnym biegunie." Zaraz tam na przeciwnym Druga opcja byłaby wspaniała, byleby w Europie ![]() BTW któraś z Was wybiera się na Genesis? http://muzyka.onet.pl/10174,1423339,newsy.html Nawet nie wiedziałam, że Ray Wilson poszedł już w odstawkę ![]() To trzeba będzie zobaczyć!
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nowej płycie dt słyszałam jakis czas temu (ale w necie do tej pory cisza, albo ja szukać nie umiem ) natomiast taki wspólny projekcik byłby bardzo ciekawy! "Mniej prawdopodobna" opcja jak najbardziej mi odpowiada ![]() Cytat:
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-11-06 o 10:25 |
||
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko cacy, ale ja chcę petera |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
tak samo jak waters bez pinków i pinki bez watersa - to nie to
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
pozostaje tylko włączyć nursery cryme i pomarzyć
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
"DREAM THEATER WCHODZI DO STUDIA! 17.10.2006
W programie radiowym "Friday Night Rocks" Mike Portnoy, perkusista Dream Theater wyznał, że jego zespół zakończył współpracę z Atco/EastWest Records/The Atlantic Group i prowadzi obecnie rozmowy z kilkoma wytwórniami w sprawie nowego kontraktu nagraniowego. Muzycy nie chcieli jednak czekać bezczynnie na załatwienie formalności, więc weszli do nowojorskiego studia, by rozpocząć nagrywanie nowej płyty, której premiera przewidziana jest na kwiecień/maj 2007r. Po dziesięcioletniej współpracy z inżynierem Dougiem Oberkircherem postanowili też zatrudnić Paula Northfielda, który ma na swoim koncie współpracę m. in. z Rush. Paul bardzo chętnie dzieli się swoimi wspomnieniami z członkami Dream Theater, którzy chętnie słuchają opowieści o powstawaniu albumów takich jak "Permanent Waves", "Moving Pictures" i "Signals". We wspomnianym programie radiowym Mike Portnoy wyznał też, że z wyjątkiem wielkiej kampanii promocyjnej, która towarzyszyła wydaniu albumu "Images and Words" przed 15 laty, do tej pory właściwie radzili sobie sami, więc bardzo są ciekawi jak powiedzie im się tym razem, kiedy znów będą mogli liczyć na co najwyżej odrobinę wsparcia. "
|
|
#113 | |
|
Raróg
|
Oj, to się wsłucham!
Czyli jednak Mike o Neilu nadal cicho-sza, a mnie ciekawość zżera, co oni tam kombinują ![]() Paul produkował też Vapor Trails. Zapowiada się naprawdę ciekawy rok Tymczasem kontempluję sobie Rush Replay x3, świetnie poprawili obraz, nie wspominając już o dźwięku - jest super! BTW, cokolwiek Lifeson wziął na Grace Under Pressure, było tego za dużo, ale pośmiać się można ![]() Ponieważ zima coraz bliżej: - Geddy z dziennikarzem na sankach o_O - komuś gustowne kozaczki? No co, prawdziwy fan upodabnia się do zespołu, a moda co jakiś czas lubi wracać
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.rushisaband.com/display.php?id=681 siedzą i radzą
![]() Kozaczki super
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
....a my, konsekwentnie
kroczek po kroczku zapoznajemy się na nowo z Rush.Po prostu, za wcześnie spróbowane piwo nie smakuje ![]() Na razie najczęściej brzmi Vapor Trails i Different Stages Live. Ale tak jak mówię, krok po kroczku (tego się inaczej nie da zresztą , in+ oczywiście!) Zwłaszcza, że dorobek okazały DvD...hmmm ![]() Skoro już o DVD mowa....polecam też obejrzenie Score (DT). To koncert z takich, który ma się ochotę oglądać wiele razy, i za dziesiątym i tak zauważy się coś nowego. Polecam
|
|
#116 | |
|
Raróg
|
Obejrzę na pewno
Właśnie kolega ostatnio przyniósł płytkę DT i oglądaliśmy sobie, ale na śmierć zapomniałam, co to konkretnie było Avatar masz boski! ![]() Bardzo mi się ostatnio spodobało "At The End" z solowej płyty Lifesona, polecam. Kiedy się rejestrowałam na Wizażu, miałam lekkiego hopla na punkcie Rush in Rio, stąd nick. A potem mi przeszło, też długo chodziłam w kółko, ale bez zbytniego przekonania. No i na początku tego roku wzięłam "Counterparts" i jakby mi ktoś w łeb walnął z całej siły Całkiem sporo znajomych mi fanów Rush miało podobnie. Też sobie tak powolutku wszystko smakowałam. W ogóle jeszcze dużo przede mną, jeśli chodzi o rock progresywny, ale faktycznie tu nie ma się co spieszyć Może to dziwnie zabrzmi, ale w innej muzyce brakuje mi... dźwięku. A tutaj jest go tyle, że tak jak piszesz - za każdym razem można odkryć coś nowego, nigdy się nie nudzi. Nie ma prostego rytmu, który za jakiś czas wydaje się oklepany.(Ale mi się od jakiegoś czasu strrrasznie Geddy podoba )
|
|
|
|
#117 | |
|
Raróg
|
Taszkin, właśnie znalazłam coś dla Ciebie na TRF, tylko o miesiąc za późno :/
![]() A mój folder rośnie, 2.385 zdjęć i szperam dalej
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
ooo dziękuję
fajne ![]() też ostatnio szperałam, widziałam troszkę zdjęć i obrazków (dt i rush)...ale Ty już pewnie wszystko masz
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
wit@m wszystkie audiofilki!
tez slucham rocka progresywnego, ale nawet nie podejrzewalam ze bedzie ktos jeszcze na wizazu, dopiero Laura2112 mnie oswiecila ze jest inaczej, tylko jakos nie mialam odwagi sie wypowiedziec, bo nie uwazam siebie za jakiegos znawce :P ale generalnie to przyszlam sie pochwalic, ze juz wiem gdzie bede 25 czerwca mianowicie na koncercie Genesisu w Chorzowie :P coprawda frontmenem bedzie Phil Colins, ale i tak wydaje mi sie ze warto! Wybieracie sie?
|
|
#120 | |
|
Raróg
|
Taszkin, jeśli masz jakieś zdjęcia DT + Rush, to dawaj, bo takich akurat nie mam, jakoś nie trafiam na nie. Ciągle szukam różnych ciekawostek, zbiór rośnie, chociaż i tak przeprowadzam ostrą selekcję
![]() A w długie, zimowe wieczory chyba będę sobie tłumaczyć zagraniczne wywiady i artykuły, podszkolę język przy okazji Znowu sie dorobię kolejnego mega folderu Edit: o, właśnie znalazłam fajne foto ![]() Miss_seepy, ze mnie też żaden znawca Na Genesis owszem, chciałabym jechać, mam nadzieję, że się uda. Nakręcam już TŻta i znajomych ![]() A oto kolejny ranking z cyklu "wszyscy takie uwielbiają" :/ Mimo to jestem nawet zaskoczona (pozytywnie rzecz jasna), że Geddy ( ) jest na liście i to całkiem wysoko ![]() http://muzyka.onet.pl/10174,1443729,newsy.html
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-12-04 o 07:41 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

) natomiast taki wspólny projekcik byłby bardzo ciekawy! "Mniej prawdopodobna" opcja jak najbardziej mi odpowiada
wszystko cacy, ale ja chcę petera 

tez slucham rocka progresywnego, ale nawet nie podejrzewalam ze bedzie ktos jeszcze na wizazu, dopiero Laura2112 mnie oswiecila ze jest inaczej, tylko jakos nie mialam odwagi sie wypowiedziec, bo nie uwazam siebie za jakiegos znawce :P ale generalnie to przyszlam sie pochwalic, ze juz wiem gdzie bede 25 czerwca