Solarium :/ - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-12, 17:05   #91
Veni
Raczkowanie

Dot.: Solarium :/

Cytat:
Napisane przez lucky_201
Hej Dziewczynki Mam takie małe pytanko... Pewnie was zdziwi, ale chcialabym wiedzieć czy można opalać się w solarium nosząc jednocześnie soczewki...
tego niestety nie wiem ale sadze, ze powinnas je jednak wyciagnac przed wejsciem do "kapsuly" gdyz oczy sa wtedy wrazliwsze ale szczerze nie mam zielonego pojecia :P
Veni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 17:07   #92
Veni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czuczenka
ja wlasnie bylam wczoraj znowu na soalrce 7min. no i stwierdzam ze sie opalilam, najgorzej ze dekolt mam dalej biały nie wiem czemu mnie tu slonce nie zlapalo te z solarki a asobie piersi spazylam troszke;/
moze powinnas wiecej przyspieszacza uzywac na dekolt, szczerze to mi najmniej sie dekolt opala a dlaczego to nie wiem... ale zawsze daje wiecej przyspieszacza na niego ok lece do galerii bye bye
Stary 2006-05-12, 17:09   #93
Czekoladaa
Rozeznanie

GG do Czekoladaa

Cytat:
Napisane przez lucky_201
Hej Dziewczynki Mam takie małe pytanko... Pewnie was zdziwi, ale chcialabym wiedzieć czy można opalać się w solarium nosząc jednocześnie soczewki...
tak tylko wiadomo zero otwierania oczu
Stary 2006-05-12, 19:21   #94
eve_malutka
Zadomowienie

GG do eve_malutka

A ja bylam dzis na 10 minut
Teraz jestem slicznie (nieprzesadnie) opalona
eve_malutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 19:29   #95
frik frik
Zadomowienie

hej
Ja solariuje sie w soczewkach i nie ma zadnego problemu pozniej. Chybaze slepota przyjdzie po latach
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 19:37   #96
JOANNA16
Zakorzenienie

a na ile minut isc pierwszy raz tamtego roku chodziłam a tego jeszcze nie byłam ani raz i co ile mam chodzic zeby mnie cos opaliło?

czytli mowicie ze zwykły balsam kupiony do opalanie (zaznaczam ze nie jest to balsam specjalny do solara) mozna sie nim wysmarowac do solarium!
Stary 2006-05-12, 20:01   #97
lucky_201
Raczkowanie

hi hi hi.... najwyżej będziemy ślepe, ale opalone
lucky_201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-12, 21:53   #98
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16
a na ile minut isc pierwszy raz tamtego roku chodziłam a tego jeszcze nie byłam ani raz i co ile mam chodzic zeby mnie cos opaliło?

czytli mowicie ze zwykły balsam kupiony do opalanie (zaznaczam ze nie jest to balsam specjalny do solara) mozna sie nim wysmarowac do solarium!
Asiu juz odpowiadałam Ci na te pytania. Nie wiem dlaczego pytasz drugi raz o to samo
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 21:55   #99
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky_201
hi hi hi.... najwyżej będziemy ślepe, ale opalone
właśnie heh

Ja dziś byłam na 15 minut i jednym słowem jestem raczek
w poniedziałek ostatni seans i witaj opalenizno

Stary 2006-05-14, 11:19   #100
oKarola
Raczkowanie

to faaaaaaaaaajnie A ja chwilowo nie moge na solarke
pozostaje wspanialy Johnson's

„Jedno jest w życiu szczęście: kochać i być kochanym.”
George Sand

oKarola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 11:23   #101
beoneself
Zakorzenienie

"Najwyżej będziemy ślepe, za to opalone" ...

... tylko tak sobie myślę - że jak będziecie ślepe i opalone, to nie będziecie nawet mogły sobie popatrzeć na swoją opaleniznę i się pozachwycać, no A chyba o to chodzi?
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-14, 12:58   #102
pesymistka
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Solarium :/

Hej dziewczyny!
Ja z kolei mam takie pytanie: mam skórę trądzikową, a moja cera jest raczej jasna, więc chciałabym póść do solarium. Zastanawiam się tylko czy po takiej wizycie problem z trądzikiem się nie pogorszy??? Słyszałam, że potem mogę mieć kłopot z pryszczami. Nie wiem czy skorzystać z solarium, a chciałabym bo wybieram się na wesele, więc same rozumiecie. Pozdrawiam.
pesymistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 14:57   #103
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pesymistka
Hej dziewczyny!
Ja z kolei mam takie pytanie: mam skórę trądzikową, a moja cera jest raczej jasna, więc chciałabym póść do solarium. Zastanawiam się tylko czy po takiej wizycie problem z trądzikiem się nie pogorszy??? Słyszałam, że potem mogę mieć kłopot z pryszczami. Nie wiem czy skorzystać z solarium, a chciałabym bo wybieram się na wesele, więc same rozumiecie. Pozdrawiam.

Ponoć działa niekorzystnie... ale ja jestem wyjątkiem. Solarium podziałało na mnie jak cudowne ozdrowienie
Stary 2006-05-14, 17:12   #104
Veni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez różowiutka
Ponoć działa niekorzystnie... ale ja jestem wyjątkiem. Solarium podziałało na mnie jak cudowne ozdrowienie
nie jestes jedyna mi cera tradzikowa po solarium tez sie poprawila i na cale szczescie bo juz tyle produktow uzywalam i nie wiedzialam co uzywac aby mi te cholerne syfki zeszly z nieba mi spadlo solarium
Stary 2006-05-14, 17:55   #105
Sagga
Przyczajenie

Hej
Ja tez sie opalam w soczewkach, nawet mi nie przyszło do głowy że to moze szkodzić ;-)
Ale mam inne pytanie- czy mozna sie opalać w solarium podczas okresu? Oczywiście na stojącym!
Stary 2006-05-14, 18:28   #106
Veni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sagga
Hej
Ja tez sie opalam w soczewkach, nawet mi nie przyszło do głowy że to moze szkodzić ;-)
Ale mam inne pytanie- czy mozna sie opalać w solarium podczas okresu? Oczywiście na stojącym!
na wizazu jest artykul o solarium i tam pisze ze nie powinno sie chodzic w trakcie okresu do solarium dlaczego to niestety nie wiem....
Stary 2006-05-14, 19:37   #107
taaluma
Przyczajenie

Red face Dot.: Solarium :/

Cześć Dziewczyny
Mam kilka pytań, możliwe że część z nich już kilka razy się tu powtórzyła, ale nie sposób przeczytać wszystkich postów w jeden wieczór (szczególnie, że to mój "pierwszy raz" na Wizaz.pl)
W najbliższym czasie wybieram się do solarium, ale niestety nigdy wcześniej tego nie robiłam (dotychczas byłam przeciwniczką tej formy opalania, ale ostatnio coraz bardziej mnie kusi ). Stąd też tysiące pytań mi się nasuwa. Część z nich pewnie jest głupkowata , ale mimo wszystko bardzo prosze o pomoc.
Mam dość wrażliwą cerę, skłonną do alergii, czy to może stanowić jakąś przeszkodę w opalaniu na solarium?
Jakie solarium jest lepsze - stojące czy siedzące?
Jakie kosmetyki najlepiej używać do opalania i jakie są ich ceny?
Czy do opalania należy założyć strój kąpielowy lub bieliznę?
I ostatnie pytanie, które mi się nasuwa - jak wygląda cała "procedura" zwiazana z opalaniem (czy w pomieszczeniu, w którym znajduje sił kabina będzie jakaś osoba? czy sama muszę sobie ustawić zegar itp.?)?

Bardzo dziekuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam
Stary 2006-05-14, 19:51   #108
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

ja byłam w piątek na solarium pierwszy raz od jakiegoś czasu...byłam na 6 i pół minuty i tak spiekłam sobie brzuch, dół piersi i podbrzusie że juz nie wyrabiam mam nadzieję że niedługo mi to przejdzie, bo strasznie się z tym męcze
Stary 2006-05-14, 21:03   #109
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taaluma
Cześć Dziewczyny
Mam kilka pytań, możliwe że część z nich już kilka razy się tu powtórzyła, ale nie sposób przeczytać wszystkich postów w jeden wieczór (szczególnie, że to mój "pierwszy raz" na Wizaz.pl)
W najbliższym czasie wybieram się do solarium, ale niestety nigdy wcześniej tego nie robiłam (dotychczas byłam przeciwniczką tej formy opalania, ale ostatnio coraz bardziej mnie kusi ). Stąd też tysiące pytań mi się nasuwa. Część z nich pewnie jest głupkowata , ale mimo wszystko bardzo prosze o pomoc.
Mam dość wrażliwą cerę, skłonną do alergii, czy to może stanowić jakąś przeszkodę w opalaniu na solarium?
Jakie solarium jest lepsze - stojące czy siedzące?
Jakie kosmetyki najlepiej używać do opalania i jakie są ich ceny?
Czy do opalania należy założyć strój kąpielowy lub bieliznę?
I ostatnie pytanie, które mi się nasuwa - jak wygląda cała "procedura" zwiazana z opalaniem (czy w pomieszczeniu, w którym znajduje sił kabina będzie jakaś osoba? czy sama muszę sobie ustawić zegar itp.?)?

Bardzo dziekuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam
Na forum niejednokrotnie pojawiały się odpowiedzi na te i wiele innych pytan dot. solarium, dlatego jednak proszę Cie o ich odnalezienie, bo bez sensu jest n-ty raz pisanie tego samego. Uwierz- da się to wszystko znaleźć i przeczytac- wystarczy trochę chęci. Nie można tak wszystkiego na gotowe

Pozdrawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-14, 21:05   #110
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veni
na wizazu jest artykul o solarium i tam pisze ze nie powinno sie chodzic w trakcie okresu do solarium dlaczego to niestety nie wiem....
a no dlatego, że nasila się krwiawienie.
Pamiętam jak raz była dzień po okresie na solarium- jak wróciłam do domu to mnie zalało i zatkało przy okazji
Stary 2006-05-15, 10:16   #111
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pesymistka
Hej dziewczyny!
również mam cere skłonna do trądzika i raz na jakis czas chodzę na solarium gdyż jest to najlepsze lekarstwo dla mnie.

Mam dojrzewającego brata. W ostatnim czasie dostał bardzo brzydką cere. Cierpi na tzw. trądzik rozowaty czy cos takiego. Dermatolog to jakos specyficznie okreslil i czasem pojdzie ze mną. 5 minut 2x w tygodniu i ma sliczną skórkę. Ale niestety co dwa tygodnie musi powtarzać zabieg.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-15, 10:30   #112
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

Cytat:
Napisane przez karolca
również mam cere skłonna do trądzika i raz na jakis czas chodzę na solarium gdyż jest to najlepsze lekarstwo dla mnie.

Mam dojrzewającego brata. W ostatnim czasie dostał bardzo brzydką cere. Cierpi na tzw. trądzik rozowaty czy cos takiego. Dermatolog to jakos specyficznie okreslil i czasem pojdzie ze mną. 5 minut 2x w tygodniu i ma sliczną skórkę. Ale niestety co dwa tygodnie musi powtarzać zabieg.
gdzieś kiedys czytałam że chodzenie na solarium pomaga w leczeniu trądziku tylko na początku, a potem trądzik nasila się, być może nie działa to tak samo na każdej osobie, więc życzę powodzenia w leczeniu trądziku
Stary 2006-05-15, 11:08   #113
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

znalazłam własnie artykuł o solarium http://lifestyle.bravo.pl/uroda/full1.html/7768/
Stary 2006-05-15, 11:25   #114
Just:)
Zakorzenienie

/

Edytowane przez Just:)
Czas edycji: 2009-06-10 o 23:29
Just:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-15, 11:50   #115
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

Cytat:
Napisane przez Just:)
Ja bez solarium wygladam jak trup :P Blada cera, do tego czasem pojedyncze krostki. :/ A po mam taki zdrowy kolor, lepszą kondycję skóry i mój odwieczny problem - trądzik - zniknął jak ręką odjął (czasem "coś tam" się zbuntuje, ale nie narzekam).

Chodzę 1 na tydzień, czasem rzadziej. PO wcieram ogromne ilości balsamu nawilżającego. Jedyne co, to obawiam się czy po latach nie będę żałoć, bo dużo się naczytałam o zmarszczach, cellulicie, raku :| Ojoj, a to takie przyjemne i ładne
ja też obawiam się tego samego, dlatego korzystam z solarium tylko od czasu do czasu a tez uważam wygrzewanie się w solarium za baaardzo przyjemne
Stary 2006-05-15, 11:59   #116
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejbe990
gdzieś kiedys czytałam że chodzenie na solarium pomaga w leczeniu trądziku tylko na początku, a potem trądzik nasila się, być może nie działa to tak samo na każdej osobie, więc życzę powodzenia w leczeniu trądziku
dlatego wlasnie 1-2 wizyty w ciagu dwoch tygodni. Jezeli pomaga to dobrze. gorzej gdyby mialo zaszkodzić. Z resztą słonce, bez wzgledu czy naturalne czy sztuczne zawsze dobrze wplywa na moją cere (lepszy kolorek a nie "córka młynarza")
z reszta jak sama napisałaś
Cytat:
(...) korzystam z solarium tylko od czasu do czasu a tez uważam wygrzewanie się w solarium za baaardzo przyjemne
szczególnie zimą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-15, 12:35   #117
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

Cytat:
Napisane przez karolca
dlatego wlasnie 1-2 wizyty w ciagu dwoch tygodni. Jezeli pomaga to dobrze. gorzej gdyby mialo zaszkodzić. Z resztą słonce, bez wzgledu czy naturalne czy sztuczne zawsze dobrze wplywa na moją cere (lepszy kolorek a nie "córka młynarza")
z reszta jak sama napisałaś

szczególnie zimą
ja na szczęście nie mam aż takiej bladej cery zimą i o ile pamiętem własnie zimą nie korzystałam z solarium tak, dobrze że nie szkodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-15, 14:23   #118
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejbe990
znalazłam własnie artykuł o solarium http://lifestyle.bravo.pl/uroda/full1.html/7768/
Nie podzielam zdania co do treści tam zawartej.
Gdyby wszyscy dopatrywali się w każdej rzeczy jakichś minusów- nie zawsze słusznych, to ludzie nie wychodziliby z domu i nie korzystali z żadnych udogodnien czy rozrywek...

Nie wiem jak to u innych bywa z tym trądzikiem, ale ja pierwszy raz byłam w solarium kilka miesięcy temu- do tej pory byłam tam ok 10x i jakoś nic mi nie wróciło z podwojoną siłą

Dlatego nie potrzebnie uogólniają....

Napisaliby tak o plusach: że choćby wyglądamy dzięki temu ładniej, nie musimy smażyc sie godzinami na słoncu żeby sie ładnie opalic, możemy się odprężyc i zrobic coś dla siebie, etc.

Pozdrawiam
Stary 2006-05-15, 16:12   #119
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

Cytat:
Napisane przez różowiutka
Nie podzielam zdania co do treści tam zawartej.
Gdyby wszyscy dopatrywali się w każdej rzeczy jakichś minusów- nie zawsze słusznych, to ludzie nie wychodziliby z domu i nie korzystali z żadnych udogodnien czy rozrywek...

Nie wiem jak to u innych bywa z tym trądzikiem, ale ja pierwszy raz byłam w solarium kilka miesięcy temu- do tej pory byłam tam ok 10x i jakoś nic mi nie wróciło z podwojoną siłą

Dlatego nie potrzebnie uogólniają....

Napisaliby tak o plusach: że choćby wyglądamy dzięki temu ładniej, nie musimy smażyc sie godzinami na słoncu żeby sie ładnie opalic, możemy się odprężyc i zrobic coś dla siebie, etc.

Pozdrawiam
to też prawda fakt faktem że promienie UVA i UVB przenikają nawet przez chmury w pochmurny dzień
Stary 2006-05-15, 21:03   #120
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejbe990
to też prawda fakt faktem że promienie UVA i UVB przenikają nawet przez chmury w pochmurny dzień
Dlatego najlepszym rozwiązaniem bedzie siedzieć w domu, zamknąć się na 10 spustów- wtedy będziemy happy i na dodatek zdrowe
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości