|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łajka
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Ci ludzieco wysłali Łajkę do kosmosu, to wogóle serca nie mają!!! Jakbym ich spodkała, to normalnie nie wiem co bym im zrobiła!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę czytać takich rzeczy. Moim wielim marzeniem jest, żeby wszyscy ludzie obdarzeni byli wrażliwością. Poza tym uważam, że leki powinno się testować na ludziach - przestępcach bo zwierze jest niewinne i bezbronne - np taka mysza. Takie badania są dla mnie niedopuszczalne! I wszelkie eksperymenty wyrządzające krzywdę zwierzakom powinny być karane.
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi sie prawo w Wielkiej Brytanii, gdzie jesli czlowiek zneca sie nad zwierzeciem idzie siedziec a nie obojetnosc...
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację. Ja jestem również za dużymi karami dla męczycieli zwierząt bo jak krzywdzi zwierze to czemu i nie innych ludzi (to argument dla nie wrażliwych i nie czułych na los zwierząt) ?
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Naprawde przykro się robi kiedy człowiek czyta takie historie
Dzięki za uświadomienie jak wyglądały prawdziwe losy Łajki Ludzkość staje się coraz bardziej okrutna, zabijamy nie tylko zwierzęta, ale i siebie nawzajem echh
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj widziałam potraconego wielkiego psa na drodze
nie został przejechany kilkanascie razy przez samochody bo był za duzy i kazdy go omijał...biedaczek lezał tak a Ci co go potracili to wcale sie nie przejeli cos tam gali do siebie smiali sie i takie tam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Polecam nowy artykuł
Łajka - historia psa, który poświęcił życie dla idei http://www.astronomia24.com/articles.php?article_id=3
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A stwierdzenie, że lepiej było wysłać skazańca zakłada że życie zwierzęcia jest warte więcej od życia człowieka, a tak chyba nie jest...Człowiek jest świadomy, wie że z takiego lotu może nie wrócić, pies - nie. Robi to co mu się każe bez refleksji. Moim zdaniem, przynajmniej śmierć Łajki przysłużyła się nauce i pomogła ocalić życie ludziom, których później wysyłano na orbitę. Osobom bardziej zainteresowanym tematem, polecam film "Papierowy Żołnierz", w którym pokazano jak również ludzie ginęli jak muchy podczas prób wysłania człowieka w kosmos. Powiedzmy wprost: ludzie od zawsze zabijają zwierzęta na mięso, skórę, dla rozrywki i dla nauki. Łajka nie była ani pierwsza ani nie ostatnia. Co do testowania leków na skazańcach : na razie toczą się spory o eksperymenty na zarodkach, więc co dopiero na żyjącym człowieku. W historii były zresztą takie pomysły, teraz jednogłośnie potępiane jako zbrodnie na ludzkości.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Dzięki za uświadomienie jak wyglądały prawdziwe losy Łajki