|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Regresja
Jessy na początku tak myślałam
Od tamtego czasu nie poddawałam się hipnozie bo wolę więcej się na ten temat dowiedzieć.. No i właśnie po to ten wątek. Mam bliskiego kumpla na psychologii, zapytam się go może on albo ktoś z jego znajomych wie coś więcej o regresji
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jessy: witam Wrocławiankę ![]() EDIT: Cytat:
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
up
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego naprawde jest dużo jak się poszuka |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Windy, a przy okazji UP
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a może opiszecie swoje przygody z regresją? Np. kim byłyście w poprzednim wcieleniu (o ile poddawałyście się hipnozie)?
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie poddawałam,ale w przyszłości to zrobię
|
|
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
Też nie miałam z tym styczności i nadal nie chcę mieć.
Po prostu nie chcę wiedzieć. Może kiedyś...
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś myślałam sobie, że chciałabym poddać się temu przed śmiercią. Wtedy, kiedy już mi będzie wszystko jedno (trochę brutalnie to zabrzmiało), kim byłam w poprzednich wcieleniach. Ale - najpierw musiałabym pójść do wróżki i dowiedzieć się, kiedy umrę, żebym wiedziała też, kiedy wybrać się do hipnotyzera
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Natka skomplikowanie to zabrzmiało
Dopiero teraz sobie uświadomiłam że regresja to przecież rodzaj hipnozy dzięki której można rozwiązać problemy, spowodowane jakimiś wydarzeniami w poprzednich wcieleniach. A przecież panicznie boję się ciem I tu mi się nasuwa głupia/zboczona myśl. Może w poprzednim wcieleniu zostałam zjedzona przez ĆMY?!
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej nie.Może jakoś skrzywdzona |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Regresja pozwala na wprowadzenie umysłu w taki stan, w którym obrazy pozornie zapomniane i utracone, przypominają się. Rwnież te z okresu życia płodowego. Wiele teraziniejszych komplkacji, lekow ,zahamowan moze byc skutkiem jakis wydarzen zaszłych w trakcie naszego zycia plodowego, a nawet samego porodu. Zdaje sobie sprawe , ze dla niektorych to co teraz napisałam to nic innego jak zwykle androny, ale z pewnosci znajda sie i tacy, ktorzy mnie popra
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Jowisia czytaj wątek od początku do końca proszę
Manolita zgadzam się Ale słyszałam też że świadomość i pamięć u człowieka pojawiają się dopiero po jakimś czasie po porodzie. Ale taki jest ten świat że jedno zaprzecza drugiemu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
a niby dlaczego dopiero po porodzie, przecież mózg zaczyna rozwijać się już okresie ciąży.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Manolita nie wiem w końcu w co wierzyć. Oglądałam kiedyś przelotem jakiś program w tv...
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli by tak naprawdę było, to to czego dotyczy wątek , nigdy nie mogłby się wydarzyć.
Regresing jest stosowany nie tylko po to by dwiedzieć kim się był w poprzednich wcieleniach, nie musi sięgac aż tak daleko wstecz, ale też po to by zwalczyć lęki, które mogą być skutkiem wydarzeń jakie miały miejsce we wczesnym okresie naszego życia .... i chyba głownie po to stosuje się ten rodzaj hipnozy. |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wierzę w poprzednie wcielenia od strony duchowej itp., a nie w jakieś wymysły naukowców (chociaż nie twierdzę że wszystko co powiedzieli naukowcy to wymysły)
Edit: a przynajmniej tak mi się wydaje..
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie SZACUNEK do kogos kto ma inne zdanie??
Czytajac wasze komentarze az chce sie opuscic to forum, co za roznica co sadza naukowcy? A co sadza o Bogu ?Ze go nie ma, a co sadzili jeszcze kilka lat temu? a to ze ziemia sie nie obraca, albo ze kamienie nie moga spadac z nieba, jak juz widze slowo naukowiec to az mnie... co chwile czytamy w prasie ze naukowcy cos tam a za kilka lat ze jednak sie mylili.... ZWYKLY SZACUNEK DO DRUGIEGO, tyle obelg... gdzie moderatorzy? Taki ciekawy temat, chociaz na wizazu tego bym sie nie spodziewala... A tu regresja. Ktos tu pisal , bez podparcia sie dowodem, ze nauka udowodnila ze reinkarnacja lub regresja nie istnieje, jak do dzisiaj wiem ze NIE UDOWODNILA, a raczej bada, i to raczej nie ma jak udowodnic czy istnieje czy nie, bo to nie jest powtarzalne, dla kazdego z nas. Jedni udowodnili ze istnieje - Historia dziewczynki - SANTI DEWI wygogluj a znajdziesz. Historia zuzlowca Mateja Kus - po upadku z motoru NAGLE zaczal mowic w obcym dla siebie jezyku, plynnie z akcentem, rozmawial z lekarzami plynnie i terminy lekarskie w tym jezyku nie byly mu obce Ogolenie mnostwo tego, ale w wiadomosciach tego raczej nie uslyszysz... w telewizji publicznej takze, razej po raz 1000 powiedza ci prawdopodobnie jestes jedna osoba na 3 ktora ma lupiez i powinienes uzyc tego i tego..... Fajne sa przypadki osob ktore po regresji nie tylko pamietaja te wspomnienia, chociaz one moga sie wydawac jak sen, nie jak co sie rzeczywiscie przezylo, ale pamietaja zdolnosci, czy umiejetnosci , mnostwo osob przypomnialo sobie obcy jezyk, i potrafia uczyc tego jezyka, pisac itp Ja czytalam ksiazke wedrowka dusz, moze to nie o wykonaniu regresji, ale jesli Cie to interesuje to dobra lektora osob ktore sie regresji poddaly. A o bezpieczenstwie, nie wiem, jak tu wiele osob pisze "znawcow" ze to niebezpieczne i niewiadomo co tam jeszcze nie wiem wiec sie nie wypowiadam , wiem ze mozna sie samemu albo ktos bliski zaufany moze czytac taki tekst, sa jakies techniki oddechowo-relasacyjne, ja bym tam sie nieco jednak obawiala z taka osobista sprawa jaka jest regresja isc do obcej osoby, no chyba ze ktos by mi towarzyszyl i nadzorowal.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
Taki offtop
Dlaczego ten post jest edtowany? I jak sie to ma do regulaminu?
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
seawoman - właśnie, Santi Dewi to jest chyba najbardziej znany przypadek reinkarnacji, a mimo to wciąż mało nagłośniony. Wierzę w wędrówkę dusz. Dla mnie jest to niemalże oczywiste. Nie wierzę, aby wszystkie obrazy z sesji regresingu mogły pochodzić po prostu z filmów. Do tego dochodzą jeszcze opowieści dzieci - o byłych mężach, żonach, wypadku, o miejscu gdzie przebywają aniołki... Dużo tego jest na Nautilusie - a przynajmniej było, przed przebudową. http://www.ezoforum.pl/hipnoza/14236-sesje-hipnozy.html Tutaj zapis kilku sesji. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.

Od tamtego czasu nie poddawałam się hipnozie bo wolę więcej się na ten temat dowiedzieć.. No i właśnie po to ten wątek. Mam bliskiego kumpla na psychologii, zapytam się go może on albo ktoś z jego znajomych wie coś więcej o regresji

nie wiem wiec sie nie wypowiadam , wiem ze mozna sie samemu albo ktos bliski zaufany moze czytac taki tekst, sa jakies techniki oddechowo-relasacyjne, ja bym tam sie nieco jednak obawiala z taka osobista sprawa jaka jest regresja isc do obcej osoby, no chyba ze ktos by mi towarzyszyl i nadzorowal.