|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. I
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Widzę ze ulewanie i trądzik to nasza przypadłość watkowa... moze to chamskie z mojej strony ale jako swieza mama lepiej sie czuje czytając ze Wasze dzieci mają podobne problemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też się zaczyna trądzik. Pojawiły sie dziś pierwsze krostki.
My ciągle na 1. Mamy jeszcze jedną paczkę w zapasie i lecimy z 2. |
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Dziewczyny, w poniedziałek prawdopodobnie jadę na egzamin i Mała zostanie z dziadkami od rana do wieczora, więc muszę jej mleko odciągnąć, ale nie mam pojęcia ile mi będzie potrzebne poradźcie coś, szczególnie te, które karmią butelką swoim mlekiem - ile wam na dzień potrzeba?
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane chce zacząć masować małego. Moze to pomoże na wyburzającej pierdy.. mogę np po kąpieli tylko balsamem nie oliwka? Jaki masaż wykonujecie ?? Tera mały spaceruje z siostra męża wiec dziś kąpiel będzie pozna niestety koło 22 bo wrócą i będzie cyc.. przewijanie.. i może wtedy masaż?? I później kąpiel pielęgnacja jeszcze trochę cyca i spanie.. macie już jakieś rytuały?
Dodam ze mój dziś znowu był taki rozwścieczony u mnie tylko szukał a mama wzięła i spokoj.. od razu eh znowu się popłakałam ja nie wiem moje ręce parzą chyba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś byłam na spacerze z dzieciakami i na zakupach.Kupilam sobie jeansy,bluzkę,dwie pary butów i po moim baby bluesie nie ma sladu
Kobiety powiedziałby mój maz Zaraz położę Piotrusia i Olka do spania i będę miała troche czasu dla siebie W sumie nasz rytuał to kąpiel,cycek i klade do spania mniej więcej o tej samej godzinie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też rytuał to kąpiel o w miarę stalej porze. Przed 20 kąpiemy małego i po kąpieli jedno daje butlę a drugie kąpie Karolinke-zanim ta się wykąpie to młody już spi. Zazwyczaj o 20.30-21 śpią obydwoje.
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez kapiel przed 20, potem cyc ale mala i tak ok 22 zasypia
|
|
|
|
#100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Martwilam się bo nie dzwoniła. Byłam dzisiaj to mi powiedzieli ze ma 48h na kontakt. I tydzien na wizytę... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez rytual. Drzemka albi Cyc przy "na wspolnej", kąpanie, pielegnacja i znowu cyc az do usniecia czyli tak do 21.30- 22. Kąpie co 2 dzien
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7549034 6]Baby Dreams u nas już druga paka. Są super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] O tez musze te rossmanowe spróbować Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale należy Ci się a co ![]() Koło 19 jest cyc i potem do 20 kąpiel. Potem masaż oliwką i ewentualnie ciepły okład z termoforku. Następnie trochę ponosimy żeby ładnie się wyprukała bo dajemy tez wtedy espumisan na lepszy sen. Potem cyc i o 21 czy parę minut po zazwyczaj juz śpi. Rano po wstaniu idziemy na szybki masaż oliwką, dawka espumisanu i Wit d, przebieram z piżamki i karmienie. A dzień to już zależy jak nam się posklada. Ale jeśli chodzi o masaże to conajmniej jeszcze jeden robie a nawet dwa jak widzę że po jedzeniu Matyldzie jest ciężko. Dzisiaj przespaceroeałyśmy 10 km Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to dzisiaj była pierwsza kąpiel w wiaderku. Tata sobie super poradził. Mały prawie w ogóle nie płakał. Piszę prawie bo po włożeniu od razu była blogosc. Jerzyk się rozluznil i poszedł Bąk niestety z kleksem. 😂😂 przy szybkiej zmianie wody oczywiście byl płacz. 😂😂 ale doświadczenie bardzo pozytywne
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie boli gardło mega mocno przy połykaniu jutro idę do lekarza :/ u nas kąpiel różnie raz o 20 raz o 22 ale tez tak cyc przebranie kąpiel pielęgnacja cyc i zasypianie a wczoraj sam zasnął w łóżeczku ale z pomocą białego szumu w tel a rano tez cyc pielęgnacja przebranie jakaś zabawa i albo spacer albo spacer w domu w wózku i czuwanie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
My też różnie kapiemy. Tzn staramy się między 19 a 20 ale zdążyło nam się i o 23 kąpać. Niestety zauwazylam taką zależnośc że im późniejsze kapanie tym mała pospi dłużej w nocy.
A z masowaniem mamy problem bo nie ma kiedy tego zrobić. Jak tylko zaczynam ją rozbierać do zmiany pieluchy to jest płacz, przewijanie na raty i na wyścigi, o masażu mogę zapomnieć bo to na goły brzuszek. Czasem jak ją czymś zajmę to posmyram delikatnie ale to dosłownie 30 sekund i tyle. Jedziemy dzisiaj do teściów pokazać Blanke drugiej rodzinie, wystroilam pannice, chciałam ją jeszcze nakarmić przed jazdą i tak mi ulala że wszystko mokre i do przebrania 😡 Znów się też zakrztusila z 2 razy, taka fontanna mi leci na początku że nie nadąża tego polykac. Nie wiem co z tym zrobić. Pasowaloby odciągac trochę przed karmieniem ale to za dużo zachodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis pierwsza kiepska noc. Maly co prawda najpierw ladnie spal od 20 do 0.30 a pozniej od 0.30 do 5 co pół h-godzinę chciał jeść, tylko zamiast się najeść to pociumkała 3 razy i zasypial i tak od tej 0.30 do 5 karmilam go 5 raZy, az w końcu usnął i spał do 8.
Ale mam zakwasy na rękach od tej wczorajszej siłki
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Mój panicz wstał po pół h drzemki w łóżku i ryk przebieranie i jakoś go uspokoiłam na rękach na boku i zasnął ale było ciężko teraz słodko śpi i przeciągamy to Żeby od razu nie karmić eh czasem te moje ramiona przestają parzyć ale długo to trwa..
Ja Rez wczoraj na szybko masowałam ale w ciuszkach ale pierdziki poszły i aż tak nie budziły w nocy Vela No to ulewanie to jest jakaś masakra u nas bez syropu jest straszna fontanna.. a nie chce ciagle na syropie jechac Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj przy dzień dobry wakacje miałam taki zestaw. Jerzyk cycka a mama kawę. Nawet da się ciepła wypić. 😂😂
Dzisiaj może zbiorę się do opisu porodu. Z pierwszego dnia mam nawet notatki. 😂😂 jak coś to wrzucę jeszcze do starego wątku bo tu bez sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
U nas noc średnia. Od rana (znaczy się od 5) próbowałam go położyć na drzemkę, ale stanowczo odmawiał. Cyc, przebieranie i tak w kółko. W końcu włączyłam metalowy kawałek, co by w dobrym rytmie się z nim pobujać i zanim do wózka podeszłam, to w 5 sekund odpłynął
chyba pamięta tę piosenkę z brzucha, bo w ciąży ją razem z Hanią katowałyśmy często. Zapętliłam i już 20 min śpi Kawa
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania nasza sporadycznie ulewa ale dzisiaj jak chlusnelo to już na całego. A potem tak się jej odbiło jak staremu chlopowi po wódce i kiełbasie 😂
Co ciekawe jak je z butelki to nie ulewa. Sama sobie dawkuje przeplyw i ssa kiedy chce, bo z tego smoczka samo nie wyleci. A ż piersi niestety kapie samo, dodatkowo ona ssie i tak to się kończy niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Paula wrzuć na fb jakies zdjęcie Jerzyka
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
No mój tez tak beka jak mu się uda i pierdzi i takie zdziwione miny robi i patrzy na mnie jakby to moja sprawka była
![]() Teraz mama go wzięła przed blok a ja mogłam się w końcu wykapać potem cyc i muszę na zakupy pojechać bo mamy gości dziś nam się lepiej spało a nad ranem na godz wzięła go mama.. Vanesska oby się przyzwyczaił bo w listopadzie planujemy z nim Zakopane lub Kraków ogólnie moja mama ma tak ze u niej każde dziecko się uspokoi nawet obce.. to jest niesamowite ale nie raz byłam świadkiem .. kocha dzieci wszystkie bez wyjątku może dlatego takie dzieci u niej spokojne ..PAula czekamy na opis a tak w ogóle jak się czujesz po cc ? Eh niesamowite jak teraz można suszyć włosy i pisać posty kiedyś to było niemożliwe ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
A, mój bączek wczoraj pierwszy raz zagaworzył
|
|
#120 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może przespi wtedy całą noc ![]() Cytat:
czy je czy śpi czy sobie leży ale jej to tez pasuje Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Zaktualizowało Wam się forum? Gubi mi gdzieś wpisy i wyświetla w dziwnej kolejności :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

poradźcie coś, szczególnie te, które karmią butelką swoim mlekiem - ile wam na dzień potrzeba?

04.10.2014
Kobiety powiedziałby mój maz
W sumie nasz rytuał to kąpiel,cycek i klade do spania mniej więcej o tej samej godzinie.

ale należy Ci się a co 
dziś nam się lepiej spało a nad ranem na godz wzięła go mama..