Czerwcowe mamusie 2017 cz. I - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-14, 18:03   #91
moniamm
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. I

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
U mnie zaraz po weekendzie była w pon a wychodziliśmy w piątek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie dokladnie tak samo. W pon z rana mnie zaskoczyla, nawet nie dzwonila wczesniej. W karcie z wypisu bylo info ze ma obowiazek sprawdzic stan dziecka i mój w 48 h od wyjscia ze szpitala ale liczac tylko dni robocze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Widzę ze ulewanie i trądzik to nasza przypadłość watkowa... moze to chamskie z mojej strony ale jako swieza mama lepiej sie czuje czytając ze Wasze dzieci mają podobne problemy

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 18:05   #92
jelonekhihi
Zakorzenienie

U nas też się zaczyna trądzik. Pojawiły sie dziś pierwsze krostki.

My ciągle na 1. Mamy jeszcze jedną paczkę w zapasie i lecimy z 2.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 18:13   #93
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie zaraz po weekendzie była w pon a wychodziliśmy w piątek

u mnie dokładnie tak samo, przy czym ja do swojej musiałam zadzwonić i poinformować, że urodziłam

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Dziewczyny, w poniedziałek prawdopodobnie jadę na egzamin i Mała zostanie z dziadkami od rana do wieczora, więc muszę jej mleko odciągnąć, ale nie mam pojęcia ile mi będzie potrzebne poradźcie coś, szczególnie te, które karmią butelką swoim mlekiem - ile wam na dzień potrzeba?

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 19:24   #94
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
No wg mnie zdecydowanie...

Moja teściowa też codziennie na dobranoc chce fote, mama z resztą też 😊

U mnie to samo😁 codziennie wysylam😉

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 19:49   #95
pannaanna_87
Zakorzenienie

Kochane chce zacząć masować małego. Moze to pomoże na wyburzającej pierdy.. mogę np po kąpieli tylko balsamem nie oliwka? Jaki masaż wykonujecie ?? Tera mały spaceruje z siostra męża wiec dziś kąpiel będzie pozna niestety koło 22 bo wrócą i będzie cyc.. przewijanie.. i może wtedy masaż?? I później kąpiel pielęgnacja jeszcze trochę cyca i spanie.. macie już jakieś rytuały?
Dodam ze mój dziś znowu był taki rozwścieczony u mnie tylko szukał a mama wzięła i spokoj.. od razu eh znowu się popłakałam ja nie wiem moje ręce parzą chyba

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 19:56   #96
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
u mnie dokładnie tak samo, przy czym ja do swojej musiałam zadzwonić i poinformować, że urodziłam

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Dziewczyny, w poniedziałek prawdopodobnie jadę na egzamin i Mała zostanie z dziadkami od rana do wieczora, więc muszę jej mleko odciągnąć, ale nie mam pojęcia ile mi będzie potrzebne poradźcie coś, szczególnie te, które karmią butelką swoim mlekiem - ile wam na dzień potrzeba?
Moja wcina już 100 -120 ml jednorazowo. Karmię różnie raz co 2 godziny raz co 30 minut, tak jak dzisiaj. Myślę że 6 posiłków minumum od rana do wieczora. Tak co 2,3 godziny będzie się pewnie domagać mleczka ☺

Stary 2017-07-14, 20:40   #97
Aniaaa87
Rozeznanie

GG do Aniaaa87

Ja dziś byłam na spacerze z dzieciakami i na zakupach.Kupilam sobie jeansy,bluzkę,dwie pary butów i po moim baby bluesie nie ma sladuKobiety powiedziałby mój maz Zaraz położę Piotrusia i Olka do spania i będę miała troche czasu dla siebie W sumie nasz rytuał to kąpiel,cycek i klade do spania mniej więcej o tej samej godzinie.

Aniaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 21:03   #98
vanessa1781
Zakorzenienie

U nas też rytuał to kąpiel o w miarę stalej porze. Przed 20 kąpiemy małego i po kąpieli jedno daje butlę a drugie kąpie Karolinke-zanim ta się wykąpie to młody już spi. Zazwyczaj o 20.30-21 śpią obydwoje.
Stary 2017-07-14, 21:49   #99
moniamm
Rozeznanie

Ja tez kapiel przed 20, potem cyc ale mala i tak ok 22 zasypia

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 22:05   #100
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
U nas położna była przy córce w dzień wyjścia ze szpitala-wieczorem na kąpaniu, a teraz nie chciałam jej na pierwsza kąpiel więc przyszła na drugi dzień po wyjściu ze szpitala
Szybko, fajnie
Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
A zgłosiłas małego do przychodni? Od tego momentu ma chyba 48h na wizytę

Zgłosiłam w czwartek jak wyszliśmy w środę. U wizytę mamy dopiero w środę.
Martwilam się bo nie dzwoniła. Byłam dzisiaj to mi powiedzieli ze ma 48h na kontakt. I tydzien na wizytę...
Cytat:
Kochane chce zacząć masować małego. Moze to pomoże na wyburzającej pierdy.. mogę np po kąpieli tylko balsamem nie oliwka? Jaki masaż wykonujecie ?? Tera mały spaceruje z siostra męża wiec dziś kąpiel będzie pozna niestety koło 22 bo wrócą i będzie cyc.. przewijanie.. i może wtedy masaż?? I później kąpiel pielęgnacja jeszcze trochę cyca i spanie.. macie już jakieś rytuały?
Dodam ze mój dziś znowu był taki rozwścieczony u mnie tylko szukał a mama wzięła i spokoj.. od razu eh znowu się popłakałam ja nie wiem moje ręce parzą chyba

Ha dzisiaj co prawda pierwszy raz i w innym celu ale było fajnie. Ja przed kąpielą masowalam olejem koko i potem już niczym nie trzeba smarować
Cytat:
Napisane przez Aniaaa87 Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam na spacerze z dzieciakami i na zakupach.Kupilam sobie jeansy,bluzkę,dwie pary butów i po moim baby bluesie nie ma sladuKobiety powiedziałby mój maz Zaraz położę Piotrusia i Olka do spania i będę miała troche czasu dla siebie W sumie nasz rytuał to kąpiel,cycek i klade do spania mniej więcej o tej samej godzinie.

Ha byłam na spacerze dzisiaj 1.5 H i tak patrzyłam na ciuchy i mi si tyle rzeczy podobało.... Ale musi mi się najpierw brzuch wchlonac zanim coś kupię...

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 22:41   #101
monika860902
Zakorzenienie

U nas tez rytual. Drzemka albi Cyc przy "na wspolnej", kąpanie, pielegnacja i znowu cyc az do usniecia czyli tak do 21.30- 22. Kąpie co 2 dzien

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 23:22   #102
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
My wlasnie sie karmimy. Jestem padnieta z lekka. Bylismy na spacerku- jakies 8 km przeszlismy. Juz padalam na koncu😊 poszlismy jeszcze do tesciowej. Moja tesciowa kiedys mowila o zdj.ale juz jej nie wysylam po aferze jak wyslalam foto z sesji😁 no ale za to chce abysmy codziennie albo prawie wchodzili do niej. Jest w małym zakochana po uszu razem z tesciem. Za kazdym razem sie nim zachwycaja. No.ale dobrze 😁 ja sie bardzo ciesze bo myslalam ze wnuki od córki będą " te lepsze"😁. Tesciowie maja duzy ogrod wiec fajnie sie u nich siedzi. No i ostatnio( odpukac) nawet dobrze sie z nia dogaduje. Zobaczymy jak bedzie dalej.

Oj Marcel tez ma krostki na buźce. Juz mu znikly, juz sie cieszylam a tu pojawiły sie nowe. Polozna mowila ze to trądzikk niemowlecy. Na razie przecieram przygotowana wodą.

A ja juz malego ubralam w rampersy. Nawet je ulał i poszly do prania i czekaja na drugie uzycie 😁
Co do pampersow to my juz konczymy 1 i nieldugi 2 zaczynamy. Tylko one mi sie takie duze wydaja. Ostatnio zamowilam z rosska babydream. Zobacze jak sie bede sprawowaly.ale. z happy bylam b.zadowolona. no i u nas ida b.szybko. codziennie przebieram z 15 razy jak nie wiecej 😬

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7549034 6]Baby Dreams u nas już druga paka. Są super.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
O tez musze te rossmanowe spróbować

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Oczywiście kochana mama się poświęci przecież

Z mamą teraz codziennie gadam racja na bieżąco są teściowa też często dzwoni tylko mój tata jest agent zadzwonił i o telefonach mi coś gadał...

Byliśmy półtorej godziny na spacerze od razu lepiej się czuję sam na sam sobie wiesz co masz do przerobienia za jedną sztukę 40 zł więc będę miała zapas bo aż 4 dałam

Znowu pani myślała że jeszcze przed porodem jestem ale przeprosiła i powiedziała że sama tak wyglądała

Kupiłam też olej z pestek malin udało mi się stacjonarnie dostać dzisiaj przed nami pierwsza kąpiel w wiaderku Ciekawe jak pójdzie

Pytanie mam ile po porodzie były u was położna na wizycie po Martwię się że Powinna już być na kontroli pierwszej

U mnie była na drugi dzień po wyjściu ze szpitala

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
U mnie dokladnie tak samo. W pon z rana mnie zaskoczyla, nawet nie dzwonila wczesniej. W karcie z wypisu bylo info ze ma obowiazek sprawdzic stan dziecka i mój w 48 h od wyjscia ze szpitala ale liczac tylko dni robocze

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Widzę ze ulewanie i trądzik to nasza przypadłość watkowa... moze to chamskie z mojej strony ale jako swieza mama lepiej sie czuje czytając ze Wasze dzieci mają podobne problemy

Ja chyba na fb pisałam że mi raźniej jak czytam że nie tylko my mamy problemy z brzuszkiem itp bo zawsze można się doświadczeniami wymienić

Cytat:
Napisane przez Aniaaa87 Pokaż wiadomość

Poszalałaś ale należy Ci się a co

Koło 19 jest cyc i potem do 20 kąpiel. Potem masaż oliwką i ewentualnie ciepły okład z termoforku. Następnie trochę ponosimy żeby ładnie się wyprukała bo dajemy tez wtedy espumisan na lepszy sen. Potem cyc i o 21 czy parę minut po zazwyczaj juz śpi.
Rano po wstaniu idziemy na szybki masaż oliwką, dawka espumisanu i Wit d, przebieram z piżamki i karmienie.
A dzień to już zależy jak nam się posklada. Ale jeśli chodzi o masaże to conajmniej jeszcze jeden robie a nawet dwa jak widzę że po jedzeniu Matyldzie jest ciężko.

Dzisiaj przespaceroeałyśmy 10 km

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 00:34   #103
paula.cw
Zakorzenienie

A w ogóle to dzisiaj była pierwsza kąpiel w wiaderku. Tata sobie super poradził. Mały prawie w ogóle nie płakał. Piszę prawie bo po włożeniu od razu była blogosc. Jerzyk się rozluznil i poszedł Bąk niestety z kleksem. 😂😂 przy szybkiej zmianie wody oczywiście byl płacz. 😂😂 ale doświadczenie bardzo pozytywne

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2017-07-15, 02:25   #104
pannaanna_87
Zakorzenienie

A mnie boli gardło mega mocno przy połykaniu jutro idę do lekarza :/ u nas kąpiel różnie raz o 20 raz o 22 ale tez tak cyc przebranie kąpiel pielęgnacja cyc i zasypianie a wczoraj sam zasnął w łóżeczku ale z pomocą białego szumu w tel a rano tez cyc pielęgnacja przebranie jakaś zabawa i albo spacer albo spacer w domu w wózku i czuwanie

Stary 2017-07-15, 07:43   #105
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
A w ogóle to dzisiaj była pierwsza kąpiel w wiaderku. Tata sobie super poradził. Mały prawie w ogóle nie płakał. Piszę prawie bo po włożeniu od razu była blogosc. Jerzyk się rozluznil i poszedł Bąk niestety z kleksem. 😂😂 przy szybkiej zmianie wody oczywiście byl płacz. 😂😂 ale doświadczenie bardzo pozytywne

Brawo Jerzyk

Stary 2017-07-15, 11:12   #106
VelaLuca
Wtajemniczenie

My też różnie kapiemy. Tzn staramy się między 19 a 20 ale zdążyło nam się i o 23 kąpać. Niestety zauwazylam taką zależnośc że im późniejsze kapanie tym mała pospi dłużej w nocy.

A z masowaniem mamy problem bo nie ma kiedy tego zrobić. Jak tylko zaczynam ją rozbierać do zmiany pieluchy to jest płacz, przewijanie na raty i na wyścigi, o masażu mogę zapomnieć bo to na goły brzuszek. Czasem jak ją czymś zajmę to posmyram delikatnie ale to dosłownie 30 sekund i tyle.

Jedziemy dzisiaj do teściów pokazać Blanke drugiej rodzinie, wystroilam pannice, chciałam ją jeszcze nakarmić przed jazdą i tak mi ulala że wszystko mokre i do przebrania 😡
Znów się też zakrztusila z 2 razy, taka fontanna mi leci na początku że nie nadąża tego polykac. Nie wiem co z tym zrobić. Pasowaloby odciągac trochę przed karmieniem ale to za dużo zachodu.

Stary 2017-07-15, 11:19   #107
vanessa1781
Zakorzenienie

U nas dzis pierwsza kiepska noc. Maly co prawda najpierw ladnie spal od 20 do 0.30 a pozniej od 0.30 do 5 co pół h-godzinę chciał jeść, tylko zamiast się najeść to pociumkała 3 razy i zasypial i tak od tej 0.30 do 5 karmilam go 5 raZy, az w końcu usnął i spał do 8.

Ale mam zakwasy na rękach od tej wczorajszej siłki
Stary 2017-07-15, 11:19   #108
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mój panicz wstał po pół h drzemki w łóżku i ryk przebieranie i jakoś go uspokoiłam na rękach na boku i zasnął ale było ciężko teraz słodko śpi i przeciągamy to Żeby od razu nie karmić eh czasem te moje ramiona przestają parzyć ale długo to trwa..

Ja Rez wczoraj na szybko masowałam ale w ciuszkach ale pierdziki poszły i aż tak nie budziły w nocy

Vela No to ulewanie to jest jakaś masakra u nas bez syropu jest straszna fontanna.. a nie chce ciagle na syropie jechac

Stary 2017-07-15, 11:20   #109
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
U nas tez rytual. Drzemka albi Cyc przy "na wspolnej", kąpanie, pielegnacja i znowu cyc az do usniecia czyli tak do 21.30- 22. Kąpie co 2 dzien

U nas jesI rano rytuał przy pytaniu na śniadanie- mama kawę a syn cyc
Stary 2017-07-15, 11:46   #110
paula.cw
Zakorzenienie

Ja dzisiaj przy dzień dobry wakacje miałam taki zestaw. Jerzyk cycka a mama kawę. Nawet da się ciepła wypić. 😂😂

Dzisiaj może zbiorę się do opisu porodu. Z pierwszego dnia mam nawet notatki. 😂😂 jak coś to wrzucę jeszcze do starego wątku bo tu bez sensu.

Stary 2017-07-15, 11:54   #111
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj przy dzień dobry wakacje miałam taki zestaw. Jerzyk cycka a mama kawę. Nawet da się ciepła wypić. 😂😂

No pewnie że się da. I sniadanie tak można zjeść i powizażowac i odpocząć
Stary 2017-07-15, 11:54   #112
jelonekhihi
Zakorzenienie

U nas noc średnia. Od rana (znaczy się od 5) próbowałam go położyć na drzemkę, ale stanowczo odmawiał. Cyc, przebieranie i tak w kółko. W końcu włączyłam metalowy kawałek, co by w dobrym rytmie się z nim pobujać i zanim do wózka podeszłam, to w 5 sekund odpłynął chyba pamięta tę piosenkę z brzucha, bo w ciąży ją razem z Hanią katowałyśmy często. Zapętliłam i już 20 min śpi Kawa
Stary 2017-07-15, 11:55   #113
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Mój panicz wstał po pół h drzemki w łóżku i ryk przebieranie i jakoś go uspokoiłam na rękach na boku i zasnął ale było ciężko teraz słodko śpi i przeciągamy to Żeby od razu nie karmić eh czasem te moje ramiona przestają parzyć ale długo to trwa..

Ja Rez wczoraj na szybko masowałam ale w ciuszkach ale pierdziki poszły i aż tak nie budziły w nocy

Vela No to ulewanie to jest jakaś masakra u nas bez syropu jest straszna fontanna.. a nie chce ciagle na syropie jechac

Ania, zobaczysz ze za niedługo tylko w twoich ramionach będzie mu najlepiej.
Stary 2017-07-15, 11:56   #114
VelaLuca
Wtajemniczenie

Ania nasza sporadycznie ulewa ale dzisiaj jak chlusnelo to już na całego. A potem tak się jej odbiło jak staremu chlopowi po wódce i kiełbasie 😂

Co ciekawe jak je z butelki to nie ulewa. Sama sobie dawkuje przeplyw i ssa kiedy chce, bo z tego smoczka samo nie wyleci. A ż piersi niestety kapie samo, dodatkowo ona ssie i tak to się kończy niestety.

Stary 2017-07-15, 11:56   #115
vanessa1781
Zakorzenienie

Paula wrzuć na fb jakies zdjęcie Jerzyka
Stary 2017-07-15, 12:12   #116
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ania nasza sporadycznie ulewa ale dzisiaj jak chlusnelo to już na całego. A potem tak się jej odbiło jak staremu chlopowi po wódce i kiełbasie 😂

Co ciekawe jak je z butelki to nie ulewa. Sama sobie dawkuje przeplyw i ssa kiedy chce, bo z tego smoczka samo nie wyleci. A ż piersi niestety kapie samo, dodatkowo ona ssie i tak to się kończy niestety.

Tymek dziś ssie pierś, przestał na chwilę, bo chyba chciał zrobić kupę i jak nie beknie głośno. Sam się przestraszył odgłosu i zrobił taką minę, że aż w głos się roześmiałam.
Stary 2017-07-15, 12:16   #117
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Tymek dziś ssie pierś, przestał na chwilę, bo chyba chciał zrobić kupę i jak nie beknie głośno. Sam się przestraszył odgłosu i zrobił taką minę, że aż w głos się roześmiałam.
Mój tak czasem jak piernie to się az wystraszy
Stary 2017-07-15, 12:55   #118
pannaanna_87
Zakorzenienie

No mój tez tak beka jak mu się uda i pierdzi i takie zdziwione miny robi i patrzy na mnie jakby to moja sprawka była
Teraz mama go wzięła przed blok a ja mogłam się w końcu wykapać potem cyc i muszę na zakupy pojechać bo mamy gości dziś nam się lepiej spało a nad ranem na godz wzięła go mama..
Vanesska oby się przyzwyczaił bo w listopadzie planujemy z nim Zakopane lub Kraków ogólnie moja mama ma tak ze u niej każde dziecko się uspokoi nawet obce.. to jest niesamowite ale nie raz byłam świadkiem .. kocha dzieci wszystkie bez wyjątku może dlatego takie dzieci u niej spokojne ..

PAula czekamy na opis a tak w ogóle jak się czujesz po cc ?

Eh niesamowite jak teraz można suszyć włosy i pisać posty kiedyś to było niemożliwe

Stary 2017-07-15, 13:00   #119
vanessa1781
Zakorzenienie

A, mój bączek wczoraj pierwszy raz zagaworzył
Stary 2017-07-15, 13:09   #120
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
My też różnie kapiemy. Tzn staramy się między 19 a 20 ale zdążyło nam się i o 23 kąpać. Niestety zauwazylam taką zależnośc że im późniejsze kapanie tym mała pospi dłużej w nocy.

A z masowaniem mamy problem bo nie ma kiedy tego zrobić. Jak tylko zaczynam ją rozbierać do zmiany pieluchy to jest płacz, przewijanie na raty i na wyścigi, o masażu mogę zapomnieć bo to na goły brzuszek. Czasem jak ją czymś zajmę to posmyram delikatnie ale to dosłownie 30 sekund i tyle.

Jedziemy dzisiaj do teściów pokazać Blanke drugiej rodzinie, wystroilam pannice, chciałam ją jeszcze nakarmić przed jazdą i tak mi ulala że wszystko mokre i do przebrania 😡
Znów się też zakrztusila z 2 razy, taka fontanna mi leci na początku że nie nadąża tego polykac. Nie wiem co z tym zrobić. Pasowaloby odciągac trochę przed karmieniem ale to za dużo zachodu.

O musze spróbować tej późniejszej kąpieli może przespi wtedy całą noc

Cytat:
U nas dzis pierwsza kiepska noc. Maly co prawda najpierw ladnie spal od 20 do 0.30 a pozniej od 0.30 do 5 co pół h-godzinę chciał jeść, tylko zamiast się najeść to pociumkała 3 razy i zasypial i tak od tej 0.30 do 5 karmilam go 5 raZy, az w końcu usnął i spał do 8.

Ale mam zakwasy na rękach od tej wczorajszej siłki
Mi taj często dosypia od 6 do 8-9 rano i wtedy siadam w fotelu, obkladam się poduchami i kimam a co robi Matylda to średnio ogarniam czy je czy śpi czy sobie leży ale jej to tez pasuje
Cytat:
No pewnie że się da. I sniadanie tak można zjeść i powizażowac i odpocząć
Ja przeważnie wizaż i fb nadrabiam bo śniadanie zrobić to ciężko

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
No mój tez tak beka jak mu się uda i pierdzi i takie zdziwione miny robi i patrzy na mnie jakby to moja sprawka była
Teraz mama go wzięła przed blok a ja mogłam się w końcu wykapać potem cyc i muszę na zakupy pojechać bo mamy gości dziś nam się lepiej spało a nad ranem na godz wzięła go mama..
Vanesska oby się przyzwyczaił bo w listopadzie planujemy z nim Zakopane lub Kraków ogólnie moja mama ma tak ze u niej każde dziecko się uspokoi nawet obce.. to jest niesamowite ale nie raz byłam świadkiem .. kocha dzieci wszystkie bez wyjątku może dlatego takie dzieci u niej spokojne ..

PAula czekamy na opis a tak w ogóle jak się czujesz po cc ?

Eh niesamowite jak teraz można suszyć włosy i pisać posty kiedyś to było niemożliwe

Nagle się okazuje że można robić 10 rzeczy na raz

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Zaktualizowało Wam się forum? Gubi mi gdzieś wpisy i wyświetla w dziwnej kolejności :/

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości