![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Związek a poglądy polityczne
Cytat:
Po prostu stosujesz jedną, sprawiedliwą miarę wobec niegodziwych postaw u polityków. Co to znaczy, że by chama i mizogina nie chciał na zięcia ? Co to zmienia ? A cham i mizogin może trząść tym światem ? Śmieszne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Taaaaaa, Ty jako kobieta bardziej emocjonalnie, no więc w zasadzie kobiety jako te podchodzące emocjonalnie nie powinny się mieszać w politykę, a najlepiej w ogóle głosować, bo przecież są emocjonalne, a nie racjonalne. Korwin byłby dumny!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7566731 6]Ta jasne, emocjonalnie. Nie wmawiaj sobie takich głupot.
Po prostu stosujesz jedną, sprawiedliwą miarę wobec niegodziwych postaw u polityków. Co to znaczy, że by chama i mizogina nie chciał na zięcia ? Co to zmienia ? A cham i mizogin może trząść tym światem ? Śmieszne.[/QUOTE] obrona misia-pysia level master ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
No tak życie z człowiekiem który ma odmienne poglądy w naszym kraju może być niebezpieczne. Ja bym się od razu wymiksowała z takiego związku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Jezu, aleście się czepiły. Tak, reaguję na wszystko bardziej emocjonalnie niż on. Od korków, przez chorobę psa, na polityce kończąc. Wypowiedziałam się o sobie, nie o wszystkich kobietach. I proszę mi nie wmawiać, że wiecie lepiej jak ja reaguję, bo to po prostu śmieszne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Taaa, wszechwiedząca się znalazła. Gdzie go bronię, pokaż mi? Napisałam że ma inne poglądy niż ja, a wy już wszystkie wiecie, że pisior, katol, szowinista, nie popiera antykoncepcji, aborcji i w ogóle zło wcielone z niego. Tolerancja dla innych poglądów, mimo że nawet nie wiecie w którym miejscu są inne, level master. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;75667551]Taaaaaa, Ty jako kobieta bardziej emocjonalnie, no więc w zasadzie kobiety jako te podchodzące emocjonalnie nie powinny się mieszać w politykę, a najlepiej w ogóle głosować, bo przecież są emocjonalne, a nie racjonalne. Korwin byłby dumny!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pisałam o sobie, czy o wszystkich kobietach? Przeczytaj jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem. Nie wnioskuję od szczegółu do ogółu, w przeciwieństwie do ciebie, bo to błąd logiczny. Więc nie pisz, że napisałam coś, czego nie napisałam. Dopowiedziałaś sobie i masz do mnie jakieś "ale". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po kij zakładasz wątek o fundamentalnych różnicach w pierwszym poście, żeby w każdym kolejnym pisać, że misiu to taki mądry i wcale tak bardzo się nie różnicie. dobrze Ci z nim, to z nim bądź, a nie pytaj o to obcych ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Nie pisałam, że się nie różnimy, tylko że nie ma takich poglądów, jak z góry zakładacie.
W wątku było postawione konkretne pytanie. I nie było w nim nic o tym, czy mam być w związku z nim czy zerwać. A pisanie o nim z pogardą "misiu", o kimś kogo nie znasz, nie jest wcale takie dowcipne jak ci się wydaje tylko świadczy kiepsko o tobie. To tak na marginesie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
skoro to az tak ci nie przeszkadza i wcale sie az tak nie roznicie, to czemu reagujesz tak emocjonalnie? bo jestes kobietą? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Za nic w świecie nie jestem w stanie pojąć jak normalna, dorosła osoba z IQ mieszczącym się z granicach normy może uważać Trumpa za normalnego polityka, prezydenta, znając jego poglądy, działania i wypowiedzi nawet w tematach stricte politycznych. Cytat:
Przecież takie samo zdanie rozpoczęte jako, dajmy na to, "Jako blondynka uważam, że..." obnaża słabość Twojej argumentacji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
No właśnie to jest takie smieszne: ci konserwatyści są tacy skostniali, tacy nietolerancyjni, rozwiodlabym się z takim pisiorem i zero seksu w dni płodne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7566914 6]Zawsze jak słyszę/czytam coś takiego zastanawiam się na ile ktoś faktycznie zna temat czy sympatyzuje z Trumpem tak z rozpędu bo skoro to nie-lewak to na pewno źli ludzie się na niego uwzięli i takie brzydkie rzeczy o nim mówią.
Za nic w świecie nie jestem w stanie pojąć jak normalna, dorosła osoba z IQ mieszczącym się z granicach normy może uważać Trumpa za normalnego polityka, prezydenta, znając jego poglądy, działania i wypowiedzi nawet w tematach stricte politycznych. Sposób w jaki to napisałaś jednoznacznie sugeruje, że uważasz kobiety w ogóle za bardziej emocjonalne i jako takie skłonne do innych sądów od mężcznyzn. Przecież takie samo zdanie rozpoczęte jako, dajmy na to, "Jako blondynka uważam, że..." obnaża słabość Twojej argumentacji.[/QUOTE] ja sie raczej dziwie jak w takim kraju jak USA nie znalezli sie lepsi kandydaci niz prymitywny mizogin Trump i niezrównoważona uwikłana w dziesiątki niejasnych powiazań Clinton. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7566940 6]Bernie. Jestem pewna, że gdyby dostał nominację byłoby tam dzisiaj normalnie.[/QUOTE]
też tak myślę, ale generalnie walka o nominacje u Demokratów była wyjątkowo nieczysta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Jedno z drugim nie ma nic wspólnego...
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
Prawda jest taka, że to była czysta farsa, ustawka - od lat wiadomo było, że teraz kolej Hillary (przecież taki był powód dla którego nie została na drugą kadencję Obamy) i mimo wszelkich przesłanek i olbrzymiego poparcia jakie dość niespodziwanie zrobił Bernie (kto by przypuszczał, że porwie aż takie tłumy??) konwencja potoczyła się tak jak potoczyć się miała. No i cóż, beknęli nie tylko demokraci ale de facto i całe Stany i świat. Tylko wujek władzio pewnie do dzisiaj nie może wytrzeźwieć ze szczęścia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
pewność siebie niejednego już zgubiła. Plus wiara w inteligencję obywateli.
Aczkolwiek Hillary nie wzbudza za grosz zaufania i o ile jako senator i nawet sekretarz stanu umiała się postawić i mieć własne zdanie (nawet jak ostatecznie jej pomysly były odrzucane), tak w czasie kampanii była juz tylko marionetką lobbystów. Po prostu mniejsze zło. Podobnie zresztą jak zwyciestwo Macrona we Francji (jak to mój facet powiedział: 'guanowarty, ale Le Pen jeszcze gorsza) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7567017 1]If you love somebody set him free.[/QUOTE]
ojtam - kochać trzeba nie za coś a pomimo wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7566967 1]Tylko wujek władzio pewnie do dzisiaj nie może wytrzeźwieć ze szczęścia.[/QUOTE]
W końcu nigdy nie miał swojego agenta tak wysoko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Czerwcowa PM
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jakby chłop zaczał się zachowywać jak po lobotomii i obalać się w za mocno w lewo albo w prawo, to sorry - wykop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Zbyt bardzo w prawo to już wiemy po wątku. A co niby oznacza zbyt bardzo w lewo w kwestiach światopoglądowych i gospodarczych?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
dla mnie to min: parytety płci, rozbuchana pomoc socjalna i rozdawnictwo, wszelkie debilizmy w stylu ''wegańskie buty dla żołnierzy", sanatoria zamiast więzień itp
Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-07-21 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
I tak powiem
|
Dla mnie odpadłaby tylko jakaś komunistka, nazistka, albo co gorsza feminazistka. Skrajności wiadomo, że nie wchodzą w grę. Natomiast ogólnie od tego jakie ktoś ma poglądy bardziej ważna dla mnie jest otwartość umysłu, czy potrafi przyznać, że może się w czymś mylić itd.
Tak poza tym trochę śmieszy mnie, że w XXI wieku ludzie nadal kierują się sztucznym podziałem na lewicę i prawicę, który powstał dlatego, że pewnego pięknego dnia zwolennicy Rewolucji francuskiej usiedli akurat po lewej stronie parlamentu a przeciwnicy po prawej ![]() No i jak to powszechnie wiadomo tylko krowa i Korwin Mikke nie zmieniają poglądów. Do niedawna określiłbym się jako libertarianin, ale po uwzględnieniu nowszych dziedzin naukowych jak np. teoria gier, ekonomia behawioralna, neurobiologia, geopolityka dostrzegłem pewne dziury w swoim światopoglądzie. Dlatego powiedziałbym że raczej jestem kimś w rodzaju klasycznego liberała, leseferysty, konstytucjonalisty. Jeszcze jak niedawno przeczytałem "Etykę wolności" Murraya Rothbarda to serio zdałem sobie sprawę, że o ile autor był genialnym ekonomistą, to w sprawie etyki i filozofii politycznej pisał niekiedy takie farmazony, że klękajcie narody. Tak samo, kiedyś byłem bardziej liberalny obyczajowo, teraz widzę że jednak jest potrzebny w jakimś stopniu przynajmniej umiarkowany konserwatyzm, taki stawiający na zmiany ale ewolucyjne, stopniowe. Kiedyś byłem bardziej za otwartymi granicami, teraz widzę, że potrzebna jest selekcja w doborze imigrantów i solidna ochrona granic. Do kwestii posiadania broni, podchodzę bardziej ostrożnie niż kiedyś. Długo by gadać. Myślę, że to zdrowe jak człowiek co jakiś czas rewiduje swoje poglądy. Edytowane przez MuchaLibre Czas edycji: 2017-07-21 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Da się jak jedna strona przekona druga do swoich racji albo nie wdaje się w dyskusje z drugą. Pamiętam kiedyś żona (jeszcze przed małżeństwem) miała dość liberalne światopoglądowo poglądy- płaciła jakieś drobne składki na Greenpeace, była za aborcją, związkami gdzie kobieta i mężczyzna mają samo do powiedzenia w kwestiach decyzyjnych, nie miała nic przeciwko muzułmanom itp. Obecnie albo zaczęła popierać moje poglądy (przestała płacić na ekonaciągaczy czy przyznaje że ja mam decydującą zdanie we wszystkich najważniejszych kwestiach, głównie finansowych, jest niechętna emigrantom z afryki itp.) albo nic nie mówi gdy twierdze że kobiety nie powinny mieć prawa głosu w wyborach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że istnieją w zakątkach internetu artykuły w stylu "on głosuje na Trumpa, ja byłam na marszu kobiet, ale liczy się tylko miłość", ale dla mnie to abstrakcja i w jakimś stopniu brak szacunku do swoich poglądów ![]() Możemy się nie zgadzać w jakichś "szczegółach" czy podejściu do wszystkiego, ale fundamentalne kwestie muszą być zbieżne. Cytat:
Błagam, jest 2017, ile można wracac do tej samej głupoty "ja nie jestem feministą, ja jestem egalitarianinem/humanistą/człowiekiem", Boże.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.