![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: karma - założenia do sondy
Cytat:
Nie dodałam w poprzednich postach rzeczy ważnej dla mnie. Gdybym miała 300 punktów np, czy 30 - też bym nie chciała wyzerowania. Dlaczego - już pisałam. I pisałam też, że nie umrę od tego, że nie będę tasiemcem (Cattt ![]() I rozpaczać też nie będę ![]() Poza tym - w rzeczywistości - karma nie jest mi do niczego potrzebna. * Dlaczego natomiast ciągnie mnie w stronę E?Dlatego, że karma miała być przekazem energetycznym. Dlatego, że miała być przyznawana za pomoc, życzliwość, i takie tam - w praktyce skonczyło się na a) przyznawaniu za powyższe b) z sympatii c) za pogląd. To ''irytujące'' ![]() Ocena poglądu. Jak można oceniać to, co ktoś nosi w głowie - w sensie pogląd. Tak się dzieje - nie przeszkadza mi to. Korzystam z tego - gdy zechcę. Dlaczego? Dlatego, że w samym panelu przyznawania jest: pochwalam. Nie pochwalam. A zatem - nie: doceniam, ze mi pomogłeś. Nie: doceniam, że jesteś, itd. Ot - lingwistyka. Jak kruczek prawny. Otwarcie furtki. Dla mnie, ale i nie tylko dla mnie. (Bo) rozumiem to, że się z kimś zgadzamy - gdy ktoś trafnie ujął to, o czym myslimy podobnie. Przyznawanie za sympatię. Uważam, że jest fair - bo - było to już napisane na początku - jak w życiu. Nikt (?) tu karmy ''za darmo'' nie dostaje. Jeśli kogoś lubię - to ta osoba jest już ''sama w sobie'' dla mnie ''nośnikiem'' dobrej energii - i - wysyłającym ją w moją stronę. Nie chodzi mi o wdzięczności. Zlewam taki system. Nigdy jej nie oczekiwałam. A jeśli odmacnę - to nie zwdzięczności - ale dlatego, że osobe kojarzę - ale kojarzę tak - że odmacnąć chcę. Czasem muszę sobie kogoś specjalnie poszukać na forum, chcąc go zmacać. Bo rzadko wpadam na tego kogoś - a ''znam'' go na tyle, że wiem, że ''zasługuje'' (obrzydliwe słowo, blech) ![]() Sympatia z księżyca się nie wzięła - nie znam (ja) stąd nikogo, kogo znałabym w Realu. Wszystko to - na podstawie oceny wirtualnej. Zatem daje się. Ranking popularności. On istnieje. Od początku. Co do karm nowojorskich, kryształowych? Karma jest już prawie 3 miesiące. Moja moc przykładowo skoczyła z 7 do 45. Raptem w 8 (?) np tygodni. Śmieszne jest teraz to - że moc porosła tak bardzo - i wszystkim (w tym mnie oczywiście). Zauważałam przyrosty karmy (nie mowa o punktach mocy) od początku - zapominasz o jednym - tłusta karma - początkowo - bardzo - rosła - na cienkich punktach. Jak napisała kiedyś Paula - na ''mikrusach''. Obecnie - jest to patologia - jesli to ma być ważne. Jeśli już tą zieleninę potraktować w ten sposób. Mój tysiąc rósł np na karmach małych, średnich - dużo mniejszych. Dziś +1000 - to może być 20 dotknięć. Dosłownie. (prawie) 20 Aetern. U nowojorczyków - to musiało być wcześniej kilkadziesiąt - może set? Dziś dotykam - i ktoś ma na koncie od razu połowę zielonego mydła. (Czasem karmię 'często' ![]() Ale - wiem o tym. Wszyscy co macają - wiedzą). To tyle jeśli chodzi o niesprawiedliwość, i nasze utuczenie. Mojej przyrosty nie były tak imponujące ![]() Jej karma jest dla mnie dużo mocniejsza niż kogoś - kto jest zzieleniały w: bardziej pod koniec niż na początku. Negatyw. Powienien być. Jak najbardziej. Pochwalam - nie pochwalam. ![]() Wady negatywa - to, że przyznawany bywa bardzo pochopnie. Że ktoś się zdenerwuje - i sruu - ciach czerwonym. Niskie to dla mnie - i tyle. Ale - to wciąz: pochwalam, i nie pochwalam. Przyznałam negatywa raz. Za chamstwo. Nie za pogląd. I nie tłumaczę się. Nie za to, że ktoś kogoś uważa za nieatrakcyjnego np. Do poglądu, i jego wyrażenia prawo ma każdy. Ale za bezczelne napisanie o kimś - ''lepiej być płytką, niż grubą i brzydką'' (o osobie zavatarowanej). Sorry. Bo: nawet niepotrzebnie (to było) - wtrącenie się w cudzą kłótnię - nie konkretna pyskówka pomiędzy kimś i kims. Ot - tak. ''Myślę'', jestem, piszę. Bzdurę. Nie. Chamstwa - nie pochwalam. Karma poszła nie za to, że osobę, której przyznałam uważam za zmierZłą, czepialską i mającą wiecznie okres ![]() Nie - nie zabolała mnie uwaga skierowana w inną stronę. Co mnie ona. Pff. Chamstwo, chamstwo, chamstwo (a już w ogóle wymierzone personalnie, konkretnie) za to - ''tak''. Negatyw - skoro mowa o popularności - to jak mój malutki prywatny ban. Negatywna karma. To mówi samo za siebie. Mocne porównanie. Ale - na Forum rządzi szefostwo. I ono bany rozdaje. Niemniej - jako istota ludzka - kieruję się - tu - nie tyle emocjami, co poczuciem pewnej sprawiedliwości. Nie podoba mi się, kiedy ktoś komuś napisze - to co w cytacie. I mogę się negatywem do tego ustosunkować. * (Ciach)Jest jeszcze jedna wada, ale ten post i tak jest długi jak kluska. A wadę tę mogę (sobie) wytłumaczyć - więc olewam ![]() * Co do sondy. Zobaczę. Bo na razie - nie mogę głosować - bo nie pasuje mi żadna z opcji (poza e, jeśli już). Ale ja chyba nie chcę ''cięć ostatecznych''.A system zwichrowany będzie zawsze. I wiedziałam (ja np) to od początku. Jak w życiu, powtórzę. But noszony na stopie też się do stopy dopasowywuje - i rozkłapcia. Lub nie. Zależy jaką mamy stopę ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2006-05-13 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
A zróznicowania punktowego bym chciała.
Bo jednopunktówki są smutne jak kapeć (jakieś obuwnicze te metafory dzisiaj u mnie ![]() ![]() Takie zbieranie po grosiku. ![]() ![]() Ale - może i to najwłaściwsze..? Szkoda wyzerowania. Byłabym za tym - aby program przeliczył np ilość dotyku, który już jest - i odrzucił jakość. Wtedy byłoby sprawiedliwie i uczciwie. Ale to chyba nie ma takiej mozliwości - i pewnie byłoby przy tym koszmarnie dużo roboty. Nic. Zaczniemy od zera. ![]() ![]() ![]() Bo aby zostało tak jak jest - nie może (wg mnie) być. Żebym - no ja np - miała 45, a potem 55, i 105... Absurd. Dla mnie głosowanie na (a) ''c'' odpada. I to jest forum dyskusyjne, i karma jest niepotrzebna. W tym sensie - zawracenie głowy. Ale - ja ją lubię za to, że mogę być poprzez nią aktywna nie tylko mówieniem - ona wprowadza ustosunkowanie emocjonalne - i to jest fajne. Na wszystkich forach jest tylko wymiana poglądów. A u nas w komputerkowie nieco jest bardziej po ludzku ![]() Tak. Chyba b. Tak będzie najuczciwiej. A d nie chcę, bo czemu w panelu? Po co mam takie coś w ogóle sprawdzać? Do czego mi to. Może zatem wcale nie być ![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak wolałabym chyba, by "karmy" na Wizażu nie było, sympatię i szacunek można przecież okazywać sobie na różne sposoby. Dlatego, jeśli chodzi o sondę, waham się na razie między opcją D a E ![]()
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Czytając watek zaczęłam sie wahac. Jednak zostane raczej przy pierwszej decyzji, czyli A.
Karma jest bardzo fajna, pamiętam jak mi sie miło zrobiło jak przeczytałam 1 komentarzyk ![]() ![]() Nie przeszkadzaja mi za bardzo róznice mocy, fakt są trochę wysokie. Jednak osoby mające wysoką moc zasłużyły sobie na to. Najprzyjemniejszą rzeczą jest czytanie miłych komentarzy, dzięki którym mozna czuć sie lepej na forum , tak jest przynajmniej w moim przypadku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem negatywna karma powinna zostac
![]() a to dlatego ze co niektore "zlosnice" zastanowia sie ze dwa razy czy oplaca sie kogos obrazac badz wszczynac jakies burdy ![]() ![]() ![]()
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ponieważ temat karmy jest mi obojetny, natomiast widze ze wzbudza on na wizazstronce ![]() ![]() ![]() Dobre emocje można wyrażać sobie na tysiac sposobow, ale moim zdaniem eksponowanie tego prowadzi w prostej linii do wyscigu szczurow no a teraz na spacerek lalala ssmoki ![]()
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Poza tym wydawało mi się, że karmę rozdajemy za konkretne posty, konkretne wypowiedzi, a nie podpis czy avatar ![]()
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() btw. mi sie Twoj podpis b.podoba ![]()
![]() |
#101 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Ale podpis życiowy! ![]()
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jesteś tu dłużej niż ja ![]() BTW - a ja negatywa (jeszcze ![]() ![]() Nie, nie chcę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzi nie znasz.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dostałam pozytywa za avatara - tego z Betty. Cieszę się, jak mogę komuś poprawić humor. I właśnie za to sama daję Karmę. Za pamięć, za pomoc, za miłą rozmowę lub kłótnię ![]() Lubię czytać komentarze do Karmy. Każdy mnie cieszy, te małe chyba jeszcze bardziej ![]() Ale wiecie co, czasem to mi tak głupio, jestem tu niecały rok, a czytam tyle miłych komentarzy, tasiemiec pod nickiem... ![]() ![]()
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
ja ejstm tu dopeiro miesiąc i jeszcze nie wiem zabardzo o co w tych karmach chodzi! W porównaniu do inncyh to ja mam mało!
![]() Edytowane przez patula Czas edycji: 2006-05-14 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
właśnie tak sobie pomyślałam, że najlepiej byłoby zostawić same komentarze, bo przez te kwadraciki większość użytkowników bez sensu się maca, "żeby było więcej karmy".
Edytowane przez the magus Czas edycji: 2006-05-18 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A negatywa dostałam już kilka razy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha edit: zastanowiłam się również i nie chcę już karmy. I tak większość z Nas prędej czy później osiągnełaby maksimum, a to jest takie na zasadzie zabawy, tylko niektóre moje macnięcia są prawdziwe, to nie znaczy że pozostałe nie, ale pozostałe są z sympatii do mnie, jak i moje macnięcia są z sympatii do innych. A wyścig szczurów też mi się rzucił na oczy. Szkoda gadać, duża karma wcale nie musi tutaj oznaczać że ktoś jest dobrą osobą, tylko że ma dużo zaprzyjaźnionych znajomych. Nie oznacza to że nie ma tu cudownych osób, bo są i nawet wiem jakie. A myślcie sobie co chcecie.
![]() |
#113 |
BAN stały
|
Ja karmię nałogowo
![]() Karmę bardzo lubię, nie mam z nią związanych zadnych przykrych doswiadczen ( 1 negatyw w kretynskim odwecie nie robi na mnie wrazenia ![]() W mysle zasady " nie zmienia się konia w biegu " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
[quote=Ivon.a]Ale z Ciebie kokietka
![]() ![]() Co miałaś przez to na myśli?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
ja mysle ze niektorzy nie lapia sensu karmy troszke tez
np patula tutaj lekko, jak napisaly dziwczyny, kokietuje od 2 miesiecy na forum, 186 postow i juz karma 300 a mowi ze ma malo. sorys, niektorzy(w tym ja) na forum sa juz prawie 3 lata, postow ponad 700, a karme mam nizsza. nie rozpaczam nad tym tu nie chodzi o te zielone kwadraciki. tu chodzi o poglady i pomoc, o mile komentarze, ze ktos czyta i docenia proporcja jest prosta - im wiecej mądrych postow, tym wiecej karmy.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
po prostu Em :)
|
już można głosować!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117004
![]() |
#117 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Chciałbym tylko zwrócić uwagę na fakt, że sonda już czeka na Wasze głosy:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117004 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ale fajnie, że już jest sonda ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż się dziwię, bo by mi się pewnie należała za rozpijanie Wizażu ![]() ![]() A co do sondy to sama jeszcze nie wiem na co zagłosować. Odpowiadałaby mi ta karma tak, jak jest teraz, ale ta moc dotknięcia może nie powinna byc jednakowa, ale rzeczywiscie mogłaby mieć mniejszą rozpiętość. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.