Płacę bo miałam za dobre serce - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-08-24, 14:06   #91
Buzzerka
Zakorzenienie

Dot.: Płacę bo miałam za dobre serce

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Można być wscieklym. Ale to nie usprawiedliwia szczeniackiego zachowania.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Aleś się przyczepiła tego jej zachowania. On też zachował się jak szczeniak i jeszcze nie widzi w tym nic złego.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
Niedopełnianie obietnic, których spełnienie nie wymaga ŻADNEGO wysiłku z powodu własnego widzimisie tez jest szczeniackie.

Autorka w tamtym momencie naprawdę chciała zerwać. Później ochłonęła. Nie widzę tu żadnych szantaży, gróźb czy innych takich. Reakcja może i niedojrzała, ale zmartwionym ludziom puszczają nerwy. Ona chciała przeprosić, zauważyła swoją winę - on na nią jeszcze bardziej naskoczyl.
Też tak uważam.

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-24, 14:13   #92
Ramija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
To tak. Ale nie zrywa się przez telefon, przez SMS, no po prostu nie. Można napisać, że miałeś się odezwać i tyle. Nie trzeba wpadać w jakąś panikę/desperację od razu. Też bym się już nie odezwała po takim SMSie. I co to za tekst, pożyczyłam ci pieniądze, to teraz bądź wdzięczny i melduj się? On ci wisi pieniądze, autorko, a jego szacunku sobie w ten sposób nie kupiłaś. Szacunek się zdobywa inaczej.

Ewidentnie nie czuje się bezpiecznie w tym związku z jakiegoś powodu, stąd od razu ta panika...
Ramija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-24, 15:15   #93
kennedy
Zakorzenienie

Ja bym poczekala na miejscu autorki.
Odezwij sie po poludniu i powiedz ze chcesz porozmawiac.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-24, 16:44   #94
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Niedopełnianie obietnic, których spełnienie nie wymaga ŻADNEGO wysiłku z powodu własnego widzimisie tez jest szczeniackie.

Autorka w tamtym momencie naprawdę chciała zerwać. Później ochłonęła. Nie widzę tu żadnych szantaży, gróźb czy innych takich. Reakcja może i niedojrzała, ale zmartwionym ludziom puszczają nerwy. Ona chciała przeprosić, zauważyła swoją winę - on na nią jeszcze bardziej naskoczyl.
To, że ktoś zachowuje się wobec nas szczeniacko nie znaczy, że mamy zniżać się do jego poziomu.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-24, 16:49   #95
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
To, że ktoś zachowuje się wobec nas szczeniacko nie znaczy, że mamy zniżać się do jego poziomu.
To prawda, ale niestety ludzie czasem dają się ponieść emocjom. Jedno z nich żałuje swojego zachowania.
kalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-24, 18:01   #96
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, ale niestety ludzie czasem dają się ponieść emocjom. Jedno z nich żałuje swojego zachowania.
W takiej sytuacji na spokojnie powiedziałabym "Przepraszam, nie powinnam była tak się unosić przez telefon, ale ten związek nie ma sensu bo..." - jeśli w ogóle autorka chce zerwać (na moje powinna, po trupach, które wypadły z szafy i tym kręceniem, że jedzie do dziecka, a tak naprawdę na popijawę - o zgrozo!).

Facet nie jest miszczuniem, ale autorka jest lekko niedojrzałą histeryczką z zachowania według opisu w tym wątku.

A ten tekst "pożyczyłam ci pieniądze i oczekuję szacunku" no słaby... Wiem, że facet powinien okazywać wdzięczność, w końcu to całe oszczędności, ale nie wypada tego aż tak wypominać. To człowiek, a nie pies... Zresztą psów też tak nie potraktuję.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2017-08-24, 18:29   #97
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Cytat:
W takiej sytuacji na spokojnie powiedziałabym "Przepraszam, nie powinnam była tak się unosić przez telefon, ale ten związek nie ma sensu bo..." - jeśli w ogóle autorka chce zerwać (na moje powinna, po trupach, które wypadły z szafy i tym kręceniem, że jedzie do dziecka, a tak naprawdę na popijawę - o zgrozo!).

Facet nie jest miszczuniem, ale autorka jest lekko niedojrzałą histeryczką z zachowania według opisu w tym wątku.

A ten tekst "pożyczyłam ci pieniądze i oczekuję szacunku" no słaby... Wiem, że facet powinien okazywać wdzięczność, w końcu to całe oszczędności, ale nie wypada tego aż tak wypominać. To człowiek, a nie pies... Zresztą psów też tak nie potraktuję.
Bardzo trafne wydaje mi się to, co napisałaś Bo że Autorka jest sfrustrowana postawą faceta, coraz trudniej przychodzi jej w związku zaufanie i chyba nawet zwykły szacunek do partnera - nie ulega wątpliwości.
Myślę też, że ona tak po prostu może już od dawna nie chce z nim być, tylko sama przed sobą próbowała jeszcze jakoś to "uratować", przetrwać, dać drugą i trzecią szansę. Rozum mówił jedno - przyzwyczajenie i strach (czysto ludzki strach przed zmianą) mówiły drugie. Stąd chyba wybuch tych wszystkich ukrywanych frustracji i emocji w zerwaniu przez telefon.

Ale to wszystko nie zmienia faktu, że nie warto się tak zachowywać, NAWET jeśli facet jest jako partner beznadziejny, NAWET jeśli dziewczyna boi się, że zniknie z jej pieniędzmi. No kurcze, ostatecznie jego dziecko poważnie zachorowało. Jak pisały inne dziewczyny wyżej: nie kopie się leżącego.

Ja bym się starała w tej sytuacji wznieść na szczyt swojego człowieczeństwa i wspaniałomyślności i dałabym mu teraz spokój z pretensjami i serwowaniem kolejnych postulatów, jaki powinien być mój partner w związku, a jaki nie.

Normalnie, przecież nie trzeba nic robić, wystarczy zaczekać, aż facet wróci, i wtedy zerwać. A przy okazji przypomnieć, że pod koniec września ma zwrócić pieniądze tak jak obiecał.

Po co robić złodzieja z faceta, który ma zwrócić pieniądze dopiero we wrześniu? To nie fair...
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-24, 18:42   #98
201803290936
Konto usunięte

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;76581501]
(...)
Ale to wszystko nie zmienia faktu, że nie warto się tak zachowywać, NAWET jeśli facet jest jako partner beznadziejny, NAWET jeśli dziewczyna boi się, że zniknie z jej pieniędzmi. No kurcze, ostatecznie jego dziecko poważnie zachorowało. Jak pisały inne dziewczyny wyżej: nie kopie się leżącego.
(...)[/QUOTE]

Można w to wierzyć, można nie wierzyć. Dla mnie tłumaczenia faceta są mało wiarygodne. Wygodny dla niego zbieg okoliczności - miało być składanie się na czynsz (w końcu), a tu mu się wyjazd trafił. Cóż...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-24, 18:56   #99
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Można w to wierzyć, można nie wierzyć. Dla mnie tłumaczenia faceta są mało wiarygodne. Wygodny dla niego zbieg okoliczności - miało być składanie się na czynsz (w końcu), a tu mu się wyjazd trafił. Cóż...
Mogło tak być. Ale też nie róbmy z niego takiego krętacza, jakby MUSIAŁ. Autorkę znamy już mniej więcej z dwóch wątków i myślę, że "pożyczyłaby" albo pokryła całość ze względu na złą sytuację finansową, nie musiał lecieć nigdzie.

Bardziej widzę tu nagłą okazję w kraju matki dziecka, może jakaś popijawa, na którą bardzo chciał się wybrać, albo spotkanko. Ale tak, podobnie jak ty nie wierzę, że o chore dziecko się rozeszło, bo już trzy razy byłby przy jego łóżku, gdyby mu tak zależało zanim w ogóle pomyślał o wylocie.

Stary 2017-08-24, 20:43   #100
Latiha
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki, dokładnie o to chodzi. Puściły mi nerwy i powidziałam co powiedziałam, trudno, nie cofnę tego. Przeprosiłam go wczoraj, on też mnie przeprosił. Generalnie wszystko wydaje się ok, ale ja czuję, że dalej coś nie gra. No nic, zobaczymy jak to się potoczy.

Odnośnie jeszcze mojego zachowania, tak, naprawdę żałuję, że tak zareagowałam. Wstydzę się tego, że wyszłam na histeryczkę
Czasami mam wrażenie, że emocje, które odczuwam są niewspółmierne do sytuacji; mam wrażenie, że wszystko dotyka mnie mocniej, niż innych ludzi w takiej samej sytuacji. Dlatego wiem, że zanim coś powiedziałam powinnam była usiąśc i wziąć głęboki wdech, ale po tylu godzinach martwienia się jakoś nie dałam rady i wyszło co wyszło.
Nie twierdzę, że jego nie odzywanie jest w jakikolwiek sposób usprawiedliwione - mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy. Prosiłam go, że nawet jeśli jest zdenerwowowany i nie ma ochoty na dłuższe pogaduchy, niech chociaż da mi minimalny odzew coś w stylu "Mam nerwa, odezwę się jutro" i tyle.

Co do dziecka, było w szpitalu, ale jakoś na drugi dzień jak tam poleciał go wypuścili. Generalnie z chłopcem było już ok, czekali tylko na niego, żeby pozadawać parę niewygodnych pytań. Tak naprawdę mam zerowe pojęcie o tym, czy szpital powinien i czy ma prawo ingerować w sprawy wychowawcze dziecka itd. dlatego nie będę się na ten temat rozpisywać.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;76581501]
Myślę też, że ona tak po prostu może już od dawna nie chce z nim być, tylko sama przed sobą próbowała jeszcze jakoś to "uratować", przetrwać, dać drugą i trzecią szansę. Rozum mówił jedno - przyzwyczajenie i strach (czysto ludzki strach przed zmianą) mówiły drugie. Stąd chyba wybuch tych wszystkich ukrywanych frustracji i emocji w zerwaniu przez telefon.
[/QUOTE]

Kochana, bardzo chcę z nim być. Bardzo chcę, żebyśmy się dograli i żeby to nam wyszło. Po prostu ta moja miłość idzie trochę na przeciw zdrowemu rozsądkowi, który mówi, że, no cóż, przyszłość nie będzie koniecznie taka różowa, jakbym to sobie wymarzyła.

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-24, 22:26   #101
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latiha Pokaż wiadomość
Kochana, bardzo chcę z nim być. Bardzo chcę, żebyśmy się dograli i żeby to nam wyszło. Po prostu ta moja miłość idzie trochę na przeciw zdrowemu rozsądkowi, który mówi, że, no cóż, przyszłość nie będzie koniecznie taka różowa, jakbym to sobie wymarzyła.
Jestes pewna, ze on chce tego samego co Ty?

Co do szpitala to zalezy od kraju i czy to dokladnie szpital czy jakas jednostka spoleczno-medyczna tylko tak roboczo nazwalas szpitalem.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-25, 00:41   #102
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Generalnie z chłopcem było już ok, czekali tylko na niego, żeby pozadawać parę niewygodnych pytań. Tak naprawdę mam zerowe pojęcie o tym, czy szpital powinien i czy ma prawo ingerować w sprawy wychowawcze dziecka itd. dlatego nie będę się na ten temat rozpisywać.
W szpitalu? Czekali z wypisem dziecka na ojca, który mieszka w innym kraju?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-25, 05:08   #103
mellitus
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak naprawdę mam zerowe pojęcie o tym, czy szpital powinien i czy ma prawo ingerować w sprawy wychowawcze dziecka itd. dlatego nie będę się na ten temat rozpisywać.
Szpital ma prawo, a nawet obowiązek ingerować w metody wychowawcze, jeśli widzi, że dziecku dzieje się krzywda. Nie wiem co tam musiało się stać, jeśli małego nie chcieli wypuścić bez przepytania ojca... Z tą rodziną wszystko jest ok?

Wcześniej pisałam, że Twoje zachowanie było nie w porządku. Dalej tak uważam, ale z każdą Twoją wiadomością wyłania się coraz gorszy obraz Twojego TŻ. Weź sobie do serca rady Dziewczyn, bo będziesz gorzko płakać.
Stary 2017-08-25, 10:38   #104
201803290936
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;76590041]W szpitalu? Czekali z wypisem dziecka na ojca, który mieszka w innym kraju?[/QUOTE]

Albo ściema, albo tam się jakaś grubsza sprawa odwaliła. Może uznano, że dziecko jest zaniedbane lub coś podejrzanego się dzieje.
Stary 2017-08-25, 11:52   #105
kennedy
Zakorzenienie

Latiha a co mowil? Jak przepraszal za swoje zachowanoe jak to rozwiazaliscie?

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-25, 12:15   #106
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Albo ściema, albo tam się jakaś grubsza sprawa odwaliła. Może uznano, że dziecko jest zaniedbane lub coś podejrzanego się dzieje.

Wtedy pewnie powiadomiliby Policję. Obawiam się, że to kolejna kolorowanka pana, aby usprawiedliwić wyjazd i wzbudzić w Autorce współczucie. Przestanie się go czepiać o ten brak kontaktu, bo przecież miał duży problem.
Autorko mam nadzieję, że się mylę, ale moja intuicja aż krzyczy.
Stary 2017-08-25, 12:22   #107
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Wtedy pewnie powiadomiliby Policję. Obawiam się, że to kolejna kolorowanka pana, aby usprawiedliwić wyjazd i wzbudzić w Autorce współczucie. Przestanie się go czepiać o ten brak kontaktu, bo przecież miał duży problem.
Autorko mam nadzieję, że się mylę, ale moja intuicja aż krzyczy.
Również to raczej obstawiam.
Stary 2017-10-10, 02:05   #108
Latiha
Zakorzenienie

Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale nie chce zakładać nowego wątku, dlatego napiszę to tutaj.

Niestety rozstaliśmy się.
Jakiś miesiąc temu byłam na 3 dniowym urlopie, gdy wróciłam spotkaliśmy się, mieliśmy znów jakąś drobną sprzeczkę o coś, już nawet nie pamiętam o co, powiedziałam coś w stylu, że jak tak to ma wyglądać to chyba bez sensu, wyszłam do łazienki, a kiedy wróciłam on już się pakował. Próbowałam rozmawiać jeszcze, ale zupełnie zamknął się w sobie. Jeszcze kiedy wyszedł wybiegłam za nim, pytając, czy naprawdę chce, aby tak to się skończyło, a on, że to już skończone.
Potem dostałam wiadomość, że mnie bardzo kocha, ale zasługuję na kogoś lepszego od niego.
Odpisałam, że skoro tak łatwo odeszdeł ode mnie to chyba mnie jednak tak bardzo nie kochał.
Na drugi dzień, kiedy koleżanka w pracy się dowiedziała o naszym rozstaniu, powiedziała, że bardzo się cieszy, bo on próbował ją pocałować kiedy był ze mną. Zapytałam, czemu wcześniej mi o tym nie powiedziała, a ona, że byłam tak zakochana, że i tak bym nie uwierzyła.
Byłam mega zszokowana, zdruzgotana.
Potem za 2 dni napisałam jeszcze do niego, czy jest mu lepiej beze mnie, on, że nie, ale że to bez znaczenia. Potem jeszcze napisałam, że w takim razie czemu nas oboje próbuje unieszczęśliwić, ale bez odpowiedzi.
Kolega pisał do niego, co się stało, że chodzę zapłakana, ten odpisał, że niby mnie kocha, ale zadawałam za dużo pytań, on tego nienawidzi, nie ufałam mu, i że nie widział, abym była z nim szczęśliwa, więc chce, abym poznała kogoś lepszego. Poczułam się mega zraniona, bo naprawdę tak nie było - owszem próbowałam rozmawiać, on był bardzo skryty, ale to było bardziej na zasadzie próby znalezienia kompromisu, mówiłam mu, które jego zachowania mi się nie podobają, pytałam, czy jest coś nad czym uważa powinnam popracować u siebie. Wszystko dla niego zawsze było ok, nic nie chciał zmieniać, kochał mnie bardzo - tak mówił.

Wytrzymałam jakiś 2 tygodnie bez kontaktu, potem znów napisałam, czy jest mu lepiej, czy jest szczęśliwszy? Znów napisał, że nie jest beze mnie szczęśliwy. Zapytałam, czy uważa, iż podjął właściwą decyzję, on, że raczej tak. Zapytałam, dla kogo skoro żadne z nas nie jest szczęśliwe, ale już nie odpisał. W ogóle ignorował ją przez 3 dni zanim w ogóle ją otworzył. Już nie liczę, że odpisze, eweidentnie nie chce się ze mną kontaktować.
Ah, i pieniądze oddał.

Boli mnie to tak cholernie, że szok. Że po tym jak go kochałam, wspierałam, wierzyłam w niego, i po tych jego wszelakich deklaracjach tak mnie potraktował. Moim błędem było chyba to, że kochałam za bardzo, za bardzo to okazywałam.
Teraz jak sobie pomyślę, przy wielu sytuacjach naprawdę powinna była zapalić mi się czerwona lampka, ale je ignorowałam. To, że kiedy jechał do siebie ot tak znikał, zapadał się pod ziemię; że kiedy był u mnie zawsze włączał tryb samolotowy w telefonie; że na każdą wzmiankę o telefonie robił się nerwowy i w życiu by go nawet przy mnie nie otworzył; że to ja głównie pisałam i dzwoniłam; że czasami nawet nie raczył otwierać wiadomości ode mnie; że wiedziałam o tym, że kiedy jego była zaszła w ciążę, sypiał już inną - czyli skłonności do zdrady miał i to nie małe, ale wkręcił mi, że to jest przeszłośc i że się zmienił, dorósł. Masakra.

Prawdopodobnie cały czas mnie tylko wykorzystywał, być może i zdradzał, nie wiem, a kiedy już zobaczył, że to się robi zbyt poważne, odeszedł mówiąc, że zasługuję na kogoś lepszego. Typowa gadka na pożeganie. Do tej pory nie wiem, co on tak naprawdę myśli, on nie chce słowem mi tego wyjasnić, choć prosiłam. Jestem w totalnej rozsypce. On nie rozumie jak bardzo go kocham, a może rozumie, dlatego właśnie odszedł. Może już dawno to planował, czekał tylko na dogodny moment. Wiem, że dałam z siebie naprawdę 100%. Wszyscy mi mówią, że tak jest lepiej dla mnie, że on to dzieciak, który mnie wykorzystał, że chodziło mu tylko o seks i wygody, że to i tak nie miało prawa się udać z powodu jego sytuacji i różnić kulturowych. Niby to rozumiem, ale nic nie pomaga na mój ból w tej chwili.

Ehhhhh nie wiem jak przez to przejdę, boli, że zostałam tak potraktowana, tak olana i zignorowana na koniec, że prawdopodobnie wszystko było fikcją - choć upracie sobie wkręcam, że nie mogłam się tak pomylić, a raczej, że on nie mógł aż tak udawać. Że może naprawdę mnie kocha, ale chce mojego dobra i to dlatego, a kontakt uciął, bo go to boli...?

Przepraszam za chaos, musiałam się wygadać i to z siebie wyrzucić.

Głupia i naiwa jestem jak but.

moja fragrantica

Stary 2017-10-10, 06:34   #109
201803290936
Konto usunięte

Autorko, ważne abyś wyciągnęła z tego wnioski na przyszłość i nie powtórzyła błędów (również w ocenie zachowania faceta) w kolejnym związku. Poza tym oddał Ci kasę - jesteś jedna na sto. Także, nie biczuj się (za bardzo), ważne że to już prawie za Tobą. Obyś tylko w końcu ostatecznie poszła po rozum do głowy i przestała szukać z nim kontaktu. Przecież ten gość to garść frazesów, kłamstw i brania kobiet na smutne oczka. Mam nadzieję, że szybko przejrzysz na oczy tak do końca. Bo teraz chyba nadal się po cichu łudzisz, że to nie było do końca tak, jak było. Pewnie oddał Ci z pieniędzy od innej "sponsorki".

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2017-10-10 o 06:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-10, 07:10   #110
Andz126p
Rozeznanie

Na pewno będzie boleć. Gdyby nie bolało to byś się mogła zastanawiać czy w ogóle coś do niego czułaś.

I nie szukaj kontaktu... nie masz po co. Każde takie napisanie będzie cię boleć jeszcze bardziej, i każde takie czekanie na przeczytanie wiadomości...
To chyba taki typ człowieka.
Jakby naprawdę chciał coś zmienić, to mimo że byłoby wam trudno, to by się starał i próbował - na tym polega miłość. A nie odrzucanie tej osoby i zabieranie własnych klocków z piaskownicy, bo już mu się zabawa nie podoba...
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 07:41   #111
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Autorko, ważne abyś wyciągnęła z tego wnioski na przyszłość i nie powtórzyła błędów (również w ocenie zachowania faceta) w kolejnym związku. Poza tym oddał Ci kasę - jesteś jedna na sto. Także, nie biczuj się (za bardzo), ważne że to już prawie za Tobą. Obyś tylko w końcu ostatecznie poszła po rozum do głowy i przestała szukać z nim kontaktu. Przecież ten gość to garść frazesów, kłamstw i brania kobiet na smutne oczka. Mam nadzieję, że szybko przejrzysz na oczy tak do końca. Bo teraz chyba nadal się po cichu łudzisz, że to nie było do końca tak, jak było. Pewnie oddał Ci z pieniędzy od innej "sponsorki".
czytalam post autorki i nie doczytalam czy misio oddal czy nie kase. Moze to bylo drobnym druczkiem.
Stary 2017-10-10, 07:50   #112
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Ah, i pieniądze oddał.
Proszę, Rena.

Stary 2017-10-10, 08:37   #113
invisible_01
Zakorzeniona

Autorko, chciał pocałować Twoją koleżankę, a Ty wypisywałaś do niego? Błagam, trochę szacunku do siebie, sama widzisz chyba, że nie był Ciebie wart.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 08:45   #114
Loisto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Autorko, chciał pocałować Twoją koleżankę, a Ty wypisywałaś do niego? Błagam, trochę szacunku do siebie, sama widzisz chyba, że nie był Ciebie wart.
Też się dziwię ze chciałaś z nim jeszcze w ogóle rozmawiać.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-10-10, 08:55   #115
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę, Rena.
dzieki
Stary 2017-10-10, 10:26   #116
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

Dwie sprawy : dobrze, że oddał kasę.
Źle, że zrobiłaś z rozstania publiczny dramat i pisały do niego obce mu osoby. Rozstanie zostaje między parą, można przyjść popłakać na wizaż, ale bez przesady, żeby inni go prosili, żeby skończył to z klasą. Skończył najlepiej jak potrafi. A że bez klasy... Dla Ciebie lepiej, że się rozstaliscie. Znajdziesz sobie kogoś wartościowego, jestem pewna.

niepa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 13:51   #117
Fortuna1
Zakorzenienie

Uff, dobrze, że to się skończyło. Absolutnie na ciebie nie zasługiwal. Powodzenia! Tylko miej do siebie trochę więcej szacunku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-10, 21:45   #118
Latiha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepa Pokaż wiadomość
Dwie sprawy : dobrze, że oddał kasę.
Źle, że zrobiłaś z rozstania publiczny dramat i pisały do niego obce mu osoby. Rozstanie zostaje między parą, można przyjść popłakać na wizaż, ale bez przesady, żeby inni go prosili, żeby skończył to z klasą. Skończył najlepiej jak potrafi. A że bez klasy... Dla Ciebie lepiej, że się rozstaliscie. Znajdziesz sobie kogoś wartościowego, jestem pewna.

Kochana, absolutnie nie prosiłam nikogo, aby do niego napisał. Kolega sam z siebie napisał i mi powiedział, ale nie mówił tam nic na temat, aby tamten skończył z klasą czy coś. Odpisał mu tylko rozumiem i tyle.

Jest mi cholernie ciężko. Brakuje mi tej ostatniej rozmowy, aby wyjaśnił dlaczego. Tłumaczenie, że nie byłem dla Ciebie wystarczająco dobry i znajdziesz lepszego do mnie nie trafia. Poznał kogoś, przestał kochać, zmieniły mu się priorytety - ok. Ale na samą myśl, że zrobił to niby dla mojego dobra, a teraz oboje jesteśmy nieszczęśliwi, mnie dobija.

moja fragrantica

Stary 2017-10-10, 21:49   #119
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ale przecież to są standardowe, żałosne teksty. Zapomnij o nim jak najszybciej dla swojego dobra. Pierwsze, co pomyślałam po przeczytaniu, to grunt, że oddał kasę.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

A Twoje dobro to myślę, że już średnio leży w spektrum jego zainteresowań.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 21:53   #120
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ale na samą myśl, że zrobił to niby dla mojego dobra, a teraz oboje jesteśmy nieszczęśliwi, mnie dobija.
Ale Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że "nie jestem Ciebie wart" jest nr 1 na liście 10 top tekstów wypowiadanych przy rozstaniu i służy tylko i wyłącznie temu, żeby zwyczajnie nie musieć się tłumaczyć i szczerze porozmawiać o powodach rozstania?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości