|
|
#91 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :)
Cytat:
Jesteś wege? ![]() Cytat:
Nie liczę ani kalorii, ani makro ![]() Jedyne liczby, jakich pilnuję, to CPM. Staram się dziennie spalić powyżej 2500kcal
|
|
|
#92 |
|
Żona
|
U mnie dziś wjeżdża zupa dyniowa
będę miała kurczaka gotowanego wiec może z kaszą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po treningu z kettlem i idę zrobić smoothie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak mi się wydawało, ze kojarzę Cię z jakiegoś wege wątku - ja jestem mięsożerna, ale staram się nie przesadzać z ilością mięsa, więc często szukam wege przepisów
|
|
|
#95 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wege przepisy są naprawdę pyszne Też wiecznie szukam czegoś nowego. Chyba najbardziej smaczne wyglądają dla mnie potrawy Hot for food, ale one nie koniecznie są zawsze fit ![]() Cytat:
![]() Chociaż zawsze byłam bardziej za makaronami, ryżem, kaszami, ziemniakami i warzywami niż mięsem więc dla mnie taka zmiana jest nawet "smaczniejsza" No i zdecydowanie lepiej się czuję |
||
|
|
|
|
#97 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To prawda, są smaczne. Najważniejsze, ze dobrze się na takiej diecie czujesz, u mnie najlepiej sprawdza się umiar i różnorodność. Mój organizm zaraz daje mi znać, jak zaczynam przesadzać z jakimś składnikiem odżywczym dlatego np. nie unikam białych makaronów, czy chleba - jechanie tylko na pełnoziarnistych powoduje u mnie straszne rewolucje żołądkowe.Cytat:
Ja też, ale jakiś czas temu potrafiłam je jeść pięć razy dziennie i to już było trochę przegięcie
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np po kombinacji mięso + węglowodany (pieczywo, ziemniak, a przede wszystkim makaron ) czułam się strasznie ciężko . U mnie na szczęście pełnoziarniste np makarony czy pieczywo sprawdza się bez zarzutu. A, tylko po pieczywie typu pumpernikiel zdarzało się, że bolał mnie żołądek
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiem tyle - bardzo bym chciała, żeby Martin wydał już kolejny tom bo jakoś mi to wszystko co się działo w ost sezonie do jego sagi średnio pasuje
|
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76664176]Gratulacje! Kupe pracy i samozaparcia w to wlozylas. Podejrzewam, ze szokiem bylo dla Ciebie tak przytyc, jezeli wczesniej nosilas rozmiar 34 i pewnie szczypiorek z Ciebie byl. To ile teraz wazysz? [/QUOTE]
Szok i niedowierzanie, ale wtedy priorytetem było dziecko. Czas na załamkę przyszedł później, nie ogarniałam tej ilości kg i dobrze, że połowa zeszła sama (pewnie to obrzęki, płyny, bo raczej nie był to czysty tłuszcz). Na dzień dzisiejszy ważę 49,2kg. Jeszcze 1,2kg. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Niestety znam ten ból. ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Ale u mnie było tak, że ja przytyłam 22kg w 6 tygodni na początku (tak naprawdę ciążę się liczy od ostatniej miesiączki, więc były to 4 tygodnie) i to było przez Hashimoto i nie dało się tego schudnąć. A potem przytyłam 20kg takie ciążowe. Gdyby nie ta choroba, to myślę, że przytyłabym tylko te 2okg i nie byłoby tragedii. Tak, że jeśli chcesz się przygotować, to można zrobić badanie z krwi TSH. Ja myślałam, że jestem młody bóg - młoda, zdrowa i nieśmiertelna, więc nic nie robiłam przed ciążą. A okazuje się, że coś się przyplątało. Teraz wiem, że trzeba od razu do lekarza. |
||
|
|
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Póki co jem 1300 kcal i czuję się ok, nie robię jeszcze żadnych ćwiczeń, mam siedząca pracę. Wyliczałam z BMR, że żeby schudnąć powinnam jeść koło 1300-1400 kcal (jeśli nie ćwiczę). Kiedyś schudłam na 1200 i waga mi się utrzymywała około 2 lat, potem sama to zaprzepaściłam (jestem maniakiem jeśli chodzi o słodycze i podjadanie ). Ale póki widzę efekty na 1300 to tego nie zmieniam.
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, które szukają weganskich przepisów, kiedys natrafilam na ten blog:
http://weganon.pl/ Piękne zdjęcia, zachecające i przemyslane przepisy Ja dzisiaj mialam mega zabiegany dzien, po 12 godzinach moglam w koncu usiasc na kanapie. Dzisiaj bedzie mala rozpusta Jest tydzien grecki w Lidlu, a z racji takiej, ze TŻ-et to pół-Grek, kupilismy chałwę i zaraz sobie zjem kawałek. Za mną 7,5km marszu dzisiaj. |
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
A jednak udało się zrobić trening
30 minut rozciągania zaliczone. Dieta też zgodnie z planem, także dzień na plus.Jak tam wasze dzisiejsze zmagania? Proszę się meldować po kolei
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76687026]Dziewczyny, które szukają weganskich przepisów, kiedys natrafilam na ten blog:
http://weganon.pl/ Piękne zdjęcia, zachecające i przemyslane przepisy Ja dzisiaj mialam mega zabiegany dzien, po 12 godzinach moglam w koncu usiasc na kanapie. Dzisiaj bedzie mala rozpusta Jest tydzien grecki w Lidlu, a z racji takiej, ze TŻ-et to pół-Grek, kupilismy chałwę i zaraz sobie zjem kawałek. Za mną 7,5km marszu dzisiaj.[/QUOTE] Dziękuję, akurat tej strony nie znałam ![]() Właśnie widziałam produkty z tygodnia greckiego i mocno im się przyglądałam, ale nic ciekawego nie było dla mnie w sumie Ale kupiłam dynie tak jak wspominałam i kurki w promocyjnej cenie ![]() Cytat:
![]() U mnie też na plus |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Ja też melduję wykonanie treningu. Dieta - trochę kiepsko, bo nie było czasu i mało zjadłam, ale za to wczoraj chyba z kilo mięcha opchnęłam, więc powinno się wyrównać.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Żona
|
Ja melduję że u mnie dziś kaszana nie poćwiczone i jeszcze czekolada wjechała.
Zrobiłam zupę dyniową i uciełam palec więc specjalnie przyjeżdżała teściowa bo nie mogłam zatamować krwawienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#108 | ||||
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem czerwone mięso ma niesłusznie złą sławę.
Jeśli nie wcina się go obtoczonego panierką, tylko lekko przyrządzone to można jeść bez obaw ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Wow Pięknie się spisałaś. Tak malutko ci zostało. Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- ![]() Ja przed chwilą skończyłam 12 h w pracy i jestem wymęczona. Jednak pozytywnie, bo lubię to co robię. Dietę trzymałam ładnie ![]() [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7666792 6]Czesc Dziewczyny. Ja juz po spacerze z psem, jajka i herbatka sie robia, a ja siadam przed komputerem i biore sie do pracy. Milego dnia i powodzenia wszystkim ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- U mnie dieta bardzo dobrze. Dziś mam dzień nietreningowy -regeneracyjny, za to jutro z rana przed pracą według rozpiski siłownia. Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- ![]() SUPER blog, dzięki za namiar. Weganką nie jestem ale lubię urozmaicenia ![]() [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76687026]Dziewczyny, które szukają weganskich przepisów, kiedys natrafilam na ten blog: http://weganon.pl/ Piękne zdjęcia, zachecające i przemyslane przepisy Ja dzisiaj mialam mega zabiegany dzien, po 12 godzinach moglam w koncu usiasc na kanapie. Dzisiaj bedzie mala rozpusta Jest tydzien grecki w Lidlu, a z racji takiej, ze TŻ-et to pół-Grek, kupilismy chałwę i zaraz sobie zjem kawałek. Za mną 7,5km marszu dzisiaj.[/QUOTE] ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- O kurczę, ale już z palcem okay? Cytat:
|
|
|
#109 |
|
Żona
|
Tak mam taki opatrunek który ma za zadani ściągnąć jeden kawałek skóry do drugiego.
jak widać jestem chodzaca kaleką aż strach co jutro na trampolinach będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :)
Ja już robię obiad na jutro. Rosół znaczy się
jutro bd kurczak z ryżem i surówka .A przupomnialyscie mi o jednym vege daniu nagotuje na dwa dni jutro Macie jakieś sposoby na odcisk żeby się wygoil szybko? Chce w środę pobiegać ![]() Kliknięte z ![]() Czasem słownik wie lepiej
Edytowane przez Xylogic93 Czas edycji: 2017-08-28 o 21:53 |
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Kocica, Ty to chudzina jestes! A jak skóra i brzuch?
Wczoraj chodzenie 5km i troche brzuszkow. Jednak chyba za duzo jedzenia, bo waga nie drgnela ;( A do piątku miala byc 6tka z przodu ![]() Jade dzis po jakies zakupy, musze zdecydowanie przejsc na tryb warzywno-owocowo-kaszowy, moze cos ruszy. |
|
|
|
|
#112 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Kluczowe okazały się proporcje, np. nie dwa plasterki pomidora na dwóch kanapach, a 40g chleba i 200 g pomidora. Spoko, skoro tak czujesz się dobrze to nie ma sensu zmieniać. Moja podstawowa przemiana to 14000 z kawałkiem, więc na 1500 chudłam około pół kilograma tygodniowo. Dalej bym chudła gdyby nie słodycze i zero ruchu |
||
|
|
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
5km to bardzo ładnie - to ok. godziny cardio. ![]()
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
kocica27, gratuluje spadku. Z drugiej strony musze ci powiedziec, ze lecace w gore kilogramy to nie jest najgorszy efekt Hashimoto
odkryte nagle w ciazy moze ciazy zagrazac... i tego sie najbardziej boje, ze jak zajde w ciaze to strace dziecko, dlatego caly czas z tym zwlekam. Cale szczescie, ze u was wszystko OK Dzisiaj TZ ma urodziny i kupilam tort. Jego ulubiony tort to zarazem moj ulubiony tort. I teraz pytanie: grzeszyc czy nie grzeszyc? |
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę coś poćwiczyć Na śniadanie tak jak wczoraj panini z warzywami - uwielbiam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie dietka się trzyma wczoraj nie poćwiczyłąm, bo od razu po pracy do dziadków pojechałąm, ale wysiadłam wcześniej z autobusui spacerek sobie zrobiłam ![]() Dzisiaj już po śniadanku ( serek wiejski+ słonecznik) i biore się za prace
|
|
#117 | |
|
Rozeznanie
|
odkryte nagle w ciazy moze ciazy zagrazac... i tego sie najbardziej boje, ze jak zajde w ciaze to strace dziecko, dlatego caly czas z tym zwlekam. Cale szczescie, ze u was wszystko OK Dzisiaj TZ ma urodziny i kupilam tort. Jego ulubiony tort to zarazem moj ulubiony tort. I teraz pytanie: grzeszyc czy nie grzeszyc? Orih - Ty już wiesz o chorobie, więc nie będziesz miała takiego problemu w ciąży. Ja nie wiedziałam, w 6 tygodniu miałam TSH 19,85 przy zalecanym 1,5-2 ![]() Co do zwlekania z ciążą, to ja chyba jestem rekordzistką. Odkąd pamiętam, zawsze się bałam wad genetycznych. Tort musisz zjeść - choćby symbolicznie. Ja to Ci powiem, że mnie już słodycze nie smakują. Od 2 lat ich nie jem, więc jak mam właśnie zjeść tort, to coś skubnę tylko z grzeczności. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Jestem już w pracy, dzisiaj czeka mnie intensywny dzień, ale mam nadzieję, że pod wieczór znajdzie się czas na trening ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7669850 1]kocica27, gratuluje spadku. Z drugiej strony musze ci powiedziec, ze lecace w gore kilogramy to nie jest najgorszy efekt Hashimoto odkryte nagle w ciazy moze ciazy zagrazac... i tego sie najbardziej boje, ze jak zajde w ciaze to strace dziecko, dlatego caly czas z tym zwlekam. Cale szczescie, ze u was wszystko OK Dzisiaj TZ ma urodziny i kupilam tort. Jego ulubiony tort to zarazem moj ulubiony tort. I teraz pytanie: grzeszyc czy nie grzeszyc? Zjedz kawałek, jak masz sobie potem wyrzucać, że nie zjadłaś. Możesz potem za to zrobić dodatkowy trening
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

a wczoraj burgery, musieliśmy kupić gotowe, bo nam się mieso zepsuło 

Też wiecznie szukam czegoś nowego. Chyba najbardziej smaczne wyglądają dla mnie potrawy Hot for food, ale one nie koniecznie są zawsze fit 

bo jakoś mi to wszystko co się działo w ost sezonie do jego sagi średnio pasuje 

). Ale póki widzę efekty na 1300 to tego nie zmieniam.