![]() |
#91 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :)
Cytat:
Jesteś wege? ![]() Cytat:
Nie liczę ani kalorii, ani makro ![]() Jedyne liczby, jakich pilnuję, to CPM. Staram się dziennie spalić powyżej 2500kcal ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Żona
|
U mnie dziś wjeżdża zupa dyniowa
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Melduje się po treningu z kettlem i idę zrobić smoothie
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak mi się wydawało, ze kojarzę Cię z jakiegoś wege wątku - ja jestem mięsożerna, ale staram się nie przesadzać z ilością mięsa, więc często szukam wege przepisów ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo wege przepisy są naprawdę pyszne ![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż zawsze byłam bardziej za makaronami, ryżem, kaszami, ziemniakami i warzywami niż mięsem więc dla mnie taka zmiana jest nawet "smaczniejsza" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To prawda, są smaczne. Najważniejsze, ze dobrze się na takiej diecie czujesz, u mnie najlepiej sprawdza się umiar i różnorodność. Mój organizm zaraz daje mi znać, jak zaczynam przesadzać z jakimś składnikiem odżywczym ![]() Cytat:
Ja też, ale jakiś czas temu potrafiłam je jeść pięć razy dziennie i to już było trochę przegięcie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np po kombinacji mięso + węglowodany (pieczywo, ziemniak, a przede wszystkim makaron ) czułam się strasznie ciężko . U mnie na szczęście pełnoziarniste np makarony czy pieczywo sprawdza się bez zarzutu. A, tylko po pieczywie typu pumpernikiel zdarzało się, że bolał mnie żołądek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Rozeznanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76664176]Gratulacje! Kupe pracy i samozaparcia w to wlozylas. Podejrzewam, ze szokiem bylo dla Ciebie tak przytyc, jezeli wczesniej nosilas rozmiar 34 i pewnie szczypiorek z Ciebie byl. To ile teraz wazysz? [/QUOTE]
Szok i niedowierzanie, ale wtedy priorytetem było dziecko. Czas na załamkę przyszedł później, nie ogarniałam tej ilości kg i dobrze, że połowa zeszła sama (pewnie to obrzęki, płyny, bo raczej nie był to czysty tłuszcz). Na dzień dzisiejszy ważę 49,2kg. Jeszcze 1,2kg. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Niestety znam ten ból. ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Ale u mnie było tak, że ja przytyłam 22kg w 6 tygodni na początku (tak naprawdę ciążę się liczy od ostatniej miesiączki, więc były to 4 tygodnie) i to było przez Hashimoto i nie dało się tego schudnąć. A potem przytyłam 20kg takie ciążowe. Gdyby nie ta choroba, to myślę, że przytyłabym tylko te 2okg i nie byłoby tragedii. Tak, że jeśli chcesz się przygotować, to można zrobić badanie z krwi TSH. Ja myślałam, że jestem młody bóg - młoda, zdrowa i nieśmiertelna, więc nic nie robiłam przed ciążą. A okazuje się, że coś się przyplątało. Teraz wiem, że trzeba od razu do lekarza. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Póki co jem 1300 kcal i czuję się ok, nie robię jeszcze żadnych ćwiczeń, mam siedząca pracę. Wyliczałam z BMR, że żeby schudnąć powinnam jeść koło 1300-1400 kcal (jeśli nie ćwiczę). Kiedyś schudłam na 1200 i waga mi się utrzymywała około 2 lat, potem sama to zaprzepaściłam (jestem maniakiem jeśli chodzi o słodycze i podjadanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, które szukają weganskich przepisów, kiedys natrafilam na ten blog:
http://weganon.pl/ Piękne zdjęcia, zachecające i przemyslane przepisy ![]() Ja dzisiaj mialam mega zabiegany dzien, po 12 godzinach moglam w koncu usiasc na kanapie. Dzisiaj bedzie mala rozpusta ![]() Za mną 7,5km marszu dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
A jednak udało się zrobić trening
![]() Jak tam wasze dzisiejsze zmagania? Proszę się meldować po kolei ![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76687026]Dziewczyny, które szukają weganskich przepisów, kiedys natrafilam na ten blog:
http://weganon.pl/ Piękne zdjęcia, zachecające i przemyslane przepisy ![]() Ja dzisiaj mialam mega zabiegany dzien, po 12 godzinach moglam w koncu usiasc na kanapie. Dzisiaj bedzie mala rozpusta ![]() Za mną 7,5km marszu dzisiaj.[/QUOTE] Dziękuję, akurat tej strony nie znałam ![]() Właśnie widziałam produkty z tygodnia greckiego i mocno im się przyglądałam, ale nic ciekawego nie było dla mnie w sumie ![]() Ale kupiłam dynie tak jak wspominałam i kurki w promocyjnej cenie ![]() Cytat:
![]() U mnie też na plus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Ja też melduję wykonanie treningu. Dieta - trochę kiepsko, bo nie było czasu i mało zjadłam, ale za to wczoraj chyba z kilo mięcha opchnęłam, więc powinno się wyrównać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Żona
|
Ja melduję że u mnie dziś kaszana nie poćwiczone i jeszcze czekolada wjechała.
Zrobiłam zupę dyniową i uciełam palec więc specjalnie przyjeżdżała teściowa bo nie mogłam zatamować krwawienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||||
Rozeznanie
|
Moim zdaniem czerwone mięso ma niesłusznie złą sławę.
Jeśli nie wcina się go obtoczonego panierką, tylko lekko przyrządzone to można jeść bez obaw ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Wow Pięknie się spisałaś. Tak malutko ci zostało. Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- ![]() Ja przed chwilą skończyłam 12 h w pracy i jestem wymęczona. Jednak pozytywnie, bo lubię to co robię. Dietę trzymałam ładnie ![]() [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7666792 6]Czesc Dziewczyny. Ja juz po spacerze z psem, jajka i herbatka sie robia, a ja siadam przed komputerem i biore sie do pracy. Milego dnia i powodzenia wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- U mnie dieta bardzo dobrze. Dziś mam dzień nietreningowy -regeneracyjny, za to jutro z rana przed pracą według rozpiski siłownia. Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- ![]() SUPER blog, dzięki za namiar. Weganką nie jestem ale lubię urozmaicenia ![]() [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76687026]Dziewczyny, które szukają weganskich przepisów, kiedys natrafilam na ten blog: http://weganon.pl/ Piękne zdjęcia, zachecające i przemyslane przepisy ![]() Ja dzisiaj mialam mega zabiegany dzien, po 12 godzinach moglam w koncu usiasc na kanapie. Dzisiaj bedzie mala rozpusta ![]() Za mną 7,5km marszu dzisiaj.[/QUOTE] ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- O kurczę, ale już z palcem okay? Cytat:
![]() |
![]() |
#109 |
Żona
|
Tak mam taki opatrunek który ma za zadani ściągnąć jeden kawałek skóry do drugiego.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :)
Ja już robię obiad na jutro. Rosół znaczy się
![]() A przupomnialyscie mi o jednym vege daniu ![]() ![]() Macie jakieś sposoby na odcisk żeby się wygoil szybko? Chce w środę pobiegać ![]() Kliknięte z ![]() Czasem słownik wie lepiej ![]() Edytowane przez Xylogic93 Czas edycji: 2017-08-28 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Kocica, Ty to chudzina jestes! A jak skóra i brzuch?
Wczoraj chodzenie 5km i troche brzuszkow. Jednak chyba za duzo jedzenia, bo waga nie drgnela ;( A do piątku miala byc 6tka z przodu ![]() Jade dzis po jakies zakupy, musze zdecydowanie przejsc na tryb warzywno-owocowo-kaszowy, moze cos ruszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Spoko, skoro tak czujesz się dobrze to nie ma sensu zmieniać. Moja podstawowa przemiana to 14000 z kawałkiem, więc na 1500 chudłam około pół kilograma tygodniowo. Dalej bym chudła gdyby nie słodycze i zero ruchu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 5km to bardzo ładnie - to ok. godziny cardio. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
kocica27, gratuluje spadku. Z drugiej strony musze ci powiedziec, ze lecace w gore kilogramy to nie jest najgorszy efekt Hashimoto
![]() ![]() Dzisiaj TZ ma urodziny i kupilam tort. Jego ulubiony tort to zarazem moj ulubiony tort. I teraz pytanie: grzeszyc czy nie grzeszyc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
![]() Idę coś poćwiczyć ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie dietka się trzyma ![]() ![]() Dzisiaj już po śniadanku ( serek wiejski+ słonecznik) i biore się za prace ![]()
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj TZ ma urodziny i kupilam tort. Jego ulubiony tort to zarazem moj ulubiony tort. I teraz pytanie: grzeszyc czy nie grzeszyc? ![]() Orih - Ty już wiesz o chorobie, więc nie będziesz miała takiego problemu w ciąży. Ja nie wiedziałam, w 6 tygodniu miałam TSH 19,85 przy zalecanym 1,5-2 ![]() ![]() ![]() Co do zwlekania z ciążą, to ja chyba jestem rekordzistką. Odkąd pamiętam, zawsze się bałam wad genetycznych. Tort musisz zjeść - choćby symbolicznie. Ja to Ci powiem, że mnie już słodycze nie smakują. Od 2 lat ich nie jem, więc jak mam właśnie zjeść tort, to coś skubnę tylko z grzeczności. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7669850 1]kocica27, gratuluje spadku. Z drugiej strony musze ci powiedziec, ze lecace w gore kilogramy to nie jest najgorszy efekt Hashimoto ![]() ![]() Dzisiaj TZ ma urodziny i kupilam tort. Jego ulubiony tort to zarazem moj ulubiony tort. I teraz pytanie: grzeszyc czy nie grzeszyc? ![]() Zjedz kawałek, jak masz sobie potem wyrzucać, że nie zjadłaś. Możesz potem za to zrobić dodatkowy trening ![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.