![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Będę mamą :)
ja tez bede mama i mam ogromny metlik w glowie....radosc przeplatana ze strachem....
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
no to wklejam cos na dolegliwosci
![]() ![]() teraz musisz duzo odpoczywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
i jeszcze pare
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Najszczersze gratulacje
![]() ![]() Dużo zdrówka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
![]() Tym razem nie będę mamą... Wczoraj byłam na nieco przyspieszonym USG (badanie miałam wyznaczone w pierwszej połowie czerwca, w 12 t.c.), ponieważ dwa dni temu miałam delikatne plamienie, co mnie zaniepokoiło... Skonsultowałam to z moją lekarką, powiedziała, żebym natychmiast zrobiła USG i jak najszybciej zgłosiła się do niej - wizytę mam dziś o 16. Byłam u Bonifratrów, badanie robił mi miły, młody lekarz. W pewnym momencie powiedział "Pani Moniko, strasznie mi przykro, ale dziecko nie rozwija się prawidłowo". Czułam, że zdrętwiałam, milion myśli w jednej chwili, zrobiło mi się słabo. Po chwili lekarz dodał, że moje maleństwo nie ma serduszka i jest martwe... Ciąża obumarła, wskazanie - "wywołanie poronienia". Jutro zacznie się 11 tydzień... Czuję się koszmarnie, trudno mi zebrać myśli. Płaczę bez przerwy, jestem strasznie załamana. Wiem, że nie ma w tym mojej winy, ale trudno się z tym pogodzić. Tym bardziej, że wciąż mam brzuch, a w nim martwe dziecko... Przed ciążą i w jej trakcie robiłam sporo badań, wszystkie były prawidłowe. Dobrze się odżywiałam, dbałam o siebie, nie przemęczałam się, miałam typowe objawy: mdłości, wstręt do zapachów - nic nie wskazywało na to, że od kilku tygodni jest źle. Cały czas ryczę, pokochałam moją kruszynkę, nastawiłam się na taki piękny prezent gwiazdkowy. Będę musiała znów zrobić porządek w ubraniach... No i samego zabiegu bardzo się boję. Na szczęście mąż został ze mną w domu, rozmawia ze mną, tuli mnie. Też jest załamany, ale dzielnie się trzyma. Mam tylko nadzieję, że niedługo znów nam się uda i że wtedy będzie dobrze. Trzymam się tej myśli, choć jest mi straszliwie smutno i ciężko pogodzić się z wczorajszym wyrokiem...
#96 |
Zakorzenienie
|
Moniko.... bardzo bardzo mi przykro... Łzy mi ciekną po policzkach... Wiem jak bardzo sie cieszyłaś i czekałaś na ten skarb.
W tym momencie żadne słowa pocieszenia nie będa miarodajne do tego co czujesz... Wiedz jednak, że jesteśmy z Tobą!! |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Demoniku, wiem jak Ci ciężko, sama jestem w ciąży. Dasz sobie radę, a jak wydobrzejesz to znów spróbujesz i tym razem się uda - zobaczysz.
Jak kruszynak miała jakieś wady to może lepiej że tak sięstało - natura sama sobie to reguluje. Następnym razem wszystko bedzie dobrze - jestem z Tobą |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Moniko, bardzo mi przykro
![]() Jesteśmy z Tobą ![]() ![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Moniko, już wczoraj Ci to napisałam, ale powtórzę - jestem z Tobą myślami, jeżeli mogę Ci jakoś pomóc...
Trzymajcie się ciepło ![]() ![]()
#100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poplakalam sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Kochany Demoniku,
trudno mi zebrac mysli i napisac cos sensownego... moja pierwsza ciaża skończyła się w ten sam sposób(12 tydzien)i takze skierowano mnie wowczas na zabieg. Bylam uspiona i niczego nie pamietam,wiec sie nie boj. Lekarze na pewno o Ciebie odpowiednio zadbaja. Wiem co czujesz ,bo pamietam siebie z tamtego czasu. Mimo,iz minelo juz wiele lat od tego wydarzenia,po przeczytaniu Twojego postu zaczelam bezwiednie drzec i łzy mi same poplynely... Pamietam tez pytania i kondolencje ze strony znajomych,przyjaciół,osob spokrewnionych (wszem i wobec bowiem oglosilam swoja ciaze),ktore mnie wtedy nieznosnie kluly i denerwowaly.Bardzo sie wowczas "zamknelam" na ludzi (i to nie bylo dobre ![]() Teraz jednak jestem szczesliwa Mamusia 4-letniej coreczki i jestem pewna, ze Ciebie takze wynagrodzi Los.Na razie trzeba czasu aby uporać sie ze strata,przejsc przez okres zalu i zaloby.Bedziecie musieli wraz z mezem "przepracowac" te strate,we dwoje,wspierajac sie i kochajac dacie rade.Jestescie mlodzi i zdrowi,na pewno zdrowy dzidzius sie niedlugo w Waszej Rodzinie pojawi i wszystko bedzie dobrze. Bardzo,bardzo mocno Ciebie sciskam i caluje ![]()
#102 |
Zakorzenienie
|
Monika, skonsultuj to koniecznie z innym, dobrym lekarzem (tzn. zrób jeszcze jedno USG). Koniecznie, bo zdarzaja sie pomyłki. Trzymam kciuki
![]() ![]() ![]()
#103 |
Wtajemniczenie
|
jejku aż ja się rozryczałam.. (to chyba takie prawdziwe współczuwanie kobiet) Wiesz może naprawdę lepiej, że tak się stało,bo jakby dzidziuś miał być chory..Pamiętaj, że dziecko jest cudem a warto w nie wierzyć i na pewno Ci się uda..Może powiem na swoim przypadku, miałam być usunięta,bo podejrzewali u mojej mamy różyczkę,jednak rodzice nie poddali się.Nie była chora na różyczkę.Urodziłam się jako wcześniak,w przypadku 1/1000.Moja mamę także cudem uratowano.Byłam w krytycznym stanie,praktycznie nie miałam szans na przeżycie.Teraz jestem całkowicie zdrowa i szczęśliwa..
![]() Tak więc... gdzieś na pewno w planach zapisana jest Twoja kruszynka a Pan Bóg dopiero robi stosowne obliczenia kiedy.. I zawsze wierz i miej nadzieje!!!TRZYMAM KCIUKI!!!
#104 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
jestem z Wami. całym sercem.
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Demoniku choc nei znam cie osobiscie to "znam" z forum slubnego... i gdy przeczytalam co sie stalo.. poprostu nie umiem wyrazic jak jest mi przykro i jak bardzoooo ci wspolczuje... Rozumiem twoj bol...
Przytulam cie tak cieplo jak umiem i trzymam kciuki za ciebie! |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Demoniku kochany...
![]()
#108 |
Rozeznanie
|
Demoniku... łzy ciekną mi po policzkach..tak strasznie mi przykro.. jesteśmy z Tobą, trzymaj się ...
![]()
#109 |
Zakorzenienie
|
Demoniku... pisałam o mojej koleżance, która urodziła Mateuszka. Otóż ona również wcześniej poroniła. Była bardzo załamana, bo bardzo chciała miec dziecko. Wszyscy o tym wiedzieli, ż ejest w ciaży i cieszyli się, a tu nagle dostała ostrego bólu brzucha i poroniła. To było bardzo smutne...
![]() Tobie również się uda ![]() Mocno cię ściskam. ![]()
#110 |
Killing me softly
|
Moniko, przykro mi bardzo
![]() Ściskam Cię mocno ![]()
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj się Skarbie. Musisz być dzielna. Następnym razem na pewno wszystko dobrze sie ułoży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Demoniku, przykro mi bardzo. Trzymajcie sie, bede o Tobie i Michale cieplutko myslec.
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Monika.
Napiszę to co wczoraj w smsach: jestem z Tobą i rozumiem jak Ci ciężko. Możesz na mnie liczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo mi przykro
![]() ![]()
#117 |
Zakorzenienie
|
Moniko kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Monisia, bardzo mi przykro.. Moja kolezanka ostatnio w podobnych okolicznosciach stracila ciaze, wiem, jaki to dramat.. Nic madrego nie napisze.. Po prostu trzymajcie sie..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
trzymaj się Kochana...
![]()
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Demonik, napisałam pw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.