Bielizna - jakiej firmy? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-14, 15:01   #91
paulina_frankowska_1993
Raczkowanie

Dot.: Bielizna - jakiej firmy?

Ja jestem stałą klientką White Rvbbit i jestem niesamowicie zadowolona
paulina_frankowska_1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-03, 15:05   #92
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zelka92 Pokaż wiadomość
Polecam bieliznę xxx ( polski producent z Wągrowca )- Triumph, Intimmisimi czy inne znane marki mogą się schować zarówno pod kątem wykonania, jakości, wyboru rozmiarów czy ceny. Szkoda tylko, że od bardzo dawna nie było nowych modeli staników i wciąż nie ma w ofercie brazylian
Serio??? To chyba jakaś kryptoreklama, bo mnie ich staniki wydają się jakieś takie "wiejskie" stylistyka, która była modna jakieś 15 lat temu

Ja ostatnio chwalę sobie Triumpha. Nie miał dobrej sławy jeszcze niedawno, ale widzę, że poprawili jakość. Może to kwestia szerokości fiszbin albo czegoś innego, ale ostatnio ich staniki wybitnie dobrze na mnie leżą, każdy jak leci (niestety większość polskich firm robi jak dla mnie za wąskie fiszbiny). Majtek nie kupuję u nich więc się nie wypowiem.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2017-10-13 o 20:34 Powód: Reklama w cytacie.
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-03, 19:18   #93
Karolajna1_9_8_9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
(...)
Ja ostatnio chwalę sobie Triumpha. Nie miał dobrej sławy jeszcze niedawno, ale widzę, że poprawili jakość. Może to kwestia szerokości fiszbin albo czegoś innego, ale ostatnio ich staniki wybitnie dobrze na mnie leżą, każdy jak leci (niestety większość polskich firm robi jak dla mnie za wąskie fiszbiny). Majtek nie kupuję u nich więc się nie wypowiem.
Mam ogromny problem z szerokością fiszbin w stanikach. Dla mojego niewielkiego, szeroko rozstawionego biustu, to główna bolączka. Może tutaj, na Wizażu, znajdą się kobiety z podobnym problemem, które podpowiedzą nazwę jakiejś sprawdzonej firmy?
Triumpha nie mierzyłam od stu lat, właśnie przez kiepskie opinie, zasłyszane od wielu osób.

Wystarczy Karolina
Karolajna1_9_8_9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-04, 11:23   #94
kaledonia
zielony stworek

Najlepsze są bawełniane gatki od Sloggi i stanik Change. Jakbym miała mniejsze piersi kupowałabym polskie staniki, ale nie szyją aż takiego rozmiaru (nawet Gorsenia, którą wcześniej kupowałam).

Tak, rozważam pomniejszenie zderzaków.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-05, 11:07   #95
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolajna1_9_8_9 Pokaż wiadomość
Mam ogromny problem z szerokością fiszbin w stanikach. Dla mojego niewielkiego, szeroko rozstawionego biustu, to główna bolączka. Może tutaj, na Wizażu, znajdą się kobiety z podobnym problemem, które podpowiedzą nazwę jakiejś sprawdzonej firmy?
Triumpha nie mierzyłam od stu lat, właśnie przez kiepskie opinie, zasłyszane od wielu osób.
Mam ten sam problem Triumph z tych ostatnich kolekcji ma fajne fiszbiny, niektóre modele mają dodatkowo jakby elastyczne, więc w pewnym stopniu się dopasowują.

Najszersze fiszbiny z jakimi się spotkałam produkuje marka Pour Moi (dostępna w brytyjskich sklepach internetowych i na allegro, ceny przystępne w promocji i super jakość) pasuje mi też Panache oraz noszę sporo staników bez fiszbin typu braletka. Z sieciówkowych o ile dobrze pamiętam chyba Cubus robi dość szerokie
Stary 2017-10-05, 11:14   #96
201803290936
Konto usunięte

Na duże biodra i tyłki polecam biodrówki i figi C&A. Wielopaki mają naprawdę fajne ceny. Nie jest to trwałość na lata, chociaż na tle konkurencji wypada całkiem całkiem (może mam pecha, ale figi z Lindexu bardzo szybko mi się zeszmaciły), są wygodne, w dodatku u nich bez problemu wchodzę w L (takie małe pocieszenie).

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2017-10-05 o 12:02
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-06, 17:56   #97
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Na duże biodra i tyłki polecam biodrówki i figi C&A. Wielopaki mają naprawdę fajne ceny. Nie jest to trwałość na lata, chociaż na tle konkurencji wypada całkiem całkiem (może mam pecha, ale figi z Lindexu bardzo szybko mi się zeszmaciły), są wygodne, w dodatku u nich bez problemu wchodzę w L (takie małe pocieszenie).
W Polsce jest Lindex?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-13, 19:33   #98
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram, C&A robi duże majty ja u nich wchodzę w M, a w innych przeważnie L. Jakość przyzwoita
Stary 2017-10-14, 13:18   #99
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
W Polsce jest Lindex?
Jasne, że jest. Nawet w Bytomiu mamy.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Popieram, C&A robi duże majty ja u nich wchodzę w M, a w innych przeważnie L. Jakość przyzwoita
No właśnie stwierdzam, że figi następnym razem biorę M, bo L okazały się mieć sporo luzu (w C&A normalnie chudnę w oczach ). Bokserki damskie super i L są w sumie okej.
Stary 2017-10-14, 17:28   #100
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że jest. Nawet w Bytomiu mamy..
Nigdy nie widzialam, dlatego pytam. Z tym ze nie mieszkam w Polsce na codzien, a jak juz jestem to zagladam glownie do galerii krakowskiej.
Stary 2017-10-17, 09:17   #101
krolowa1988
Przyczajenie

Ja ze swej strony bieliznę polecam bieliznę Calvin Klein. Sprawdza się podczas uprawiania sportu. Wygodna, nigdzie nie uwiera. Z dobrej tkaniny. Ogólnie dostępna. Zamówiłam ją w sklepie internetowym xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2017-10-17 o 09:58 Powód: reklama
krolowa1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-17, 09:19   #102
malgo96
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa1988 Pokaż wiadomość
Ja ze swej strony bieliznę polecam bieliznę Calvin Klein. Sprawdza się podczas uprawiania sportu. Wygodna, nigdzie nie uwiera. Z dobrej tkaniny. Ogólnie dostępna. Zamówiłam ją w sklepie internetowym xxx

Tez nosze CK, bawełna rzeczywiście mięciutka ale czy do sportu dobra to nie wiem? Może te z grubsza gumka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2017-10-17 o 09:58 Powód: reklama w cytacie
malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-11, 18:53   #103
despotka001
Raczkowanie

Cytat:
Za szeroki obwód nosisz na 100%.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ally, nie wiem czy za szeroki bo często biorę 65 lub 70 I na ostatnią szlufkę!
despotka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-11, 21:08   #104
sweet205
Raczkowanie

Firma AVA najlepsza. Z innych nigdy nie moge dobrac rozmiaru i zawsze muszę odsyłać.
sweet205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-04, 09:55   #105
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despotka001 Pokaż wiadomość
Ally, nie wiem czy za szeroki bo często biorę 65 lub 70 I na ostatnią szlufkę!
Jeśli biustonosz podjeżdża do góry na pewno jest za duży obwód. W prawidłowo dobranym biustonoszu obwód powinien leżeć poziomo - na ten samej wysokości z tyłu i z przodu. Z marek, które wymieniłaś nie ma w ofercie obwodów 65 (a w każdym razie ja nigdy takich nie widziałam w H&M i Reserved ). Obwód obwodowi też nie jest równy - są obwody 70, które rozciągają się jak guma i takie, które trzymają na mur beton. Typowo bieliźniane marki zwykle mają lepsze jakościowo obwody. Ewentualnie z sieciówek w Cubusie mają obwody od 65 dość ciasne, może warto zmierzyć istnieją też obwody 60, ale takie można dostać juz tylko w dobrych sklepach z bielizną
Stary 2018-01-04, 23:55   #106
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli biustonosz podjeżdża do góry na pewno jest za duży obwód. W prawidłowo dobranym biustonoszu obwód powinien leżeć poziomo - na ten samej wysokości z tyłu i z przodu. Z marek, które wymieniłaś nie ma w ofercie obwodów 65 (a w każdym razie ja nigdy takich nie widziałam w H&M i Reserved ). Obwód obwodowi też nie jest równy - są obwody 70, które rozciągają się jak guma i takie, które trzymają na mur beton. Typowo bieliźniane marki zwykle mają lepsze jakościowo obwody. Ewentualnie z sieciówek w Cubusie mają obwody od 65 dość ciasne, może warto zmierzyć istnieją też obwody 60, ale takie można dostać juz tylko w dobrych sklepach z bielizną
To ja mam problem, bo mi przy 75, 80 podjeżdża stanik do góry, ale z kolei 70 jest za ciasny. Nie wiem już jakie sobie kupować rozmiary.
Cockatrice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 08:33   #107
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cockatrice Pokaż wiadomość
To ja mam problem, bo mi przy 75, 80 podjeżdża stanik do góry, ale z kolei 70 jest za ciasny. Nie wiem już jakie sobie kupować rozmiary.
70-tka plus kupić sobie mini przedłużkę w pasmanterii. Stanik i tak się lekko rozciągnie, a Ty przyzwyczaisz do nieco ciaśniejszego. Z czasem zaczniesz nosić 70-tki bez przedłużki. Spróbuj też kilku producentów biustonoszy - 70-tka 70-tce nierówna.

Oprócz Gatty jakich producentów rajstop możecie polecić? Chodzi mi o jakość, bo ostatnio kupiłam sobie rajstopy z materiałów łączonych (że góra bardziej przeźroczysta, dół ciemny) jakiejś innej, rodzimej marki i dramat, jeżeli chodzi o jakość - ta górna część zaciąga się dosłownie od samego patrzenia na te rajstopy. A wcale aż takie tanie nie były - 16 zł.
Stary 2018-01-05, 12:56   #108
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
70-tka plus kupić sobie mini przedłużkę w pasmanterii. Stanik i tak się lekko rozciągnie, a Ty przyzwyczaisz do nieco ciaśniejszego. Z czasem zaczniesz nosić 70-tki bez przedłużki. Spróbuj też kilku producentów biustonoszy - 70-tka 70-tce nierówna.

Oprócz Gatty jakich producentów rajstop możecie polecić? Chodzi mi o jakość, bo ostatnio kupiłam sobie rajstopy z materiałów łączonych (że góra bardziej przeźroczysta, dół ciemny) jakiejś innej, rodzimej marki i dramat, jeżeli chodzi o jakość - ta górna część zaciąga się dosłownie od samego patrzenia na te rajstopy. A wcale aż takie tanie nie były - 16 zł.
Gabriella, ta firme sciagaja z Polski nawet sklepy w Paryzu i schodzi jak swieze buleczki.

A tak to calzedonia i intimissimi na wyprzedazy/ promocjach. Bo cena regularna to wiadomo.

Kiedys kupilam cos w h&m i tez nie bylo zle. I mam tez z lidla, ale tu juz loteria, trzeba patrzyc czy maja certyfikaty jakosci.
Stary 2018-01-05, 14:15   #109
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Gabriella, ta firme sciagaja z Polski nawet sklepy w Paryzu i schodzi jak swieze buleczki.
(...)
Niestety o Gabriellę chodzi. Część 40 DEN ma super jakość, tu się nie czepiam, ale ta górna część, bodajże 20 DEN zaciąga się, a nawet jeszcze ich nie miałam na sobie. Ale może jakieś zleżałe, czy coś. Marce dam na pewno jeszcze szansę jeżeli chodzi o grubsze rajstopy.
Stary 2018-01-05, 14:44   #110
Rena
Zakorzenienie

Dziwne, bo czesc majtkowa, standardowo jest grubsza, mocniejsza. Podobnie jak czesc na palce.

W zimie nosze glownie grubsze rajstopy 40, 60 den, wiec nawet nie pomyslalam, ze szukasz teraz cienszych. W lecie z kolei gole nogi, a takich 15-20 den z reguly unikam, no chyba, ze na wieksze wyjscia albo naprawde inne nie pasuja do stroju. Wszystkie sa slabe i nie maja dlugiego zycia.

Chociaz kiedys kupowalam cienkie kabaretki z calzedonii, w kolorze cielistym i dosc gesta siatka. Byly dosc dyskretne i mocniejsze niz klasyczne cienkie cieliste.
Stary 2018-01-09, 14:22   #111
malwi_malwi
Raczkowanie

Ja jestem faną rajstop z Gabrielli. Są z mojego miasta i mają tu sporo sklepów, ale wiem, że online też można zamawiać przez ich stronę. Problemów z zaciąganiem rajstop nie odnotowałam a prawie wszystkie rajstopy i pończochy mam z tej firmy.
malwi_malwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-09, 16:33   #112
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez malwi_malwi Pokaż wiadomość
Ja jestem faną rajstop z Gabrielli. Są z mojego miasta i mają tu sporo sklepów, ale wiem, że online też można zamawiać przez ich stronę. Problemów z zaciąganiem rajstop nie odnotowałam a prawie wszystkie rajstopy i pończochy mam z tej firmy.
No ja w Łodzi nawet w osiedlowym spożywczaku Gabriellę kupuję Dla mnie rajstopy dobre i tanie.

Gatty chyba nie kojarzę. Z droższych miałam pończochy Marylin, które zdecydowanie polecam !

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 22:50   #113
nelciak
Zadomowienie

Cytat:

Rajstop nie noszę, ale pończochy z Veneziany generalnie są niezłe - najdłużej ze mną przeżywają
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-16, 12:55   #114
Rena
Zakorzenienie

ja kupuje triumpha jak jest w outlecie, bo regularna cena to przegiecie.

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2018-02-16 o 19:18
Stary 2018-02-16, 19:32   #115
szara_bluzka
Raczkowanie

Tylko i wyłącznie esotiq. Za pierwszym razem pani mnie wymierzyła i dobrała stanik. Nie wiedziałam, ze moje cycki mogą tak fajnie wyglądać Staniki piorę w pralce nic się z nimi nie dzieje przez kilka lat.
szara_bluzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-17, 12:51   #116
20Nati15
Raczkowanie

Ja ostatnio sobie kupiłam w Reserved i jestem bardzo zadowolona , ale trzeba przymierzyć , bo zależy jaki krój, jak leży.
20Nati15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-27, 18:32   #117
olis232
Przyczajenie

Z reguły Calvin Klein, jeżeli mam na to pieniądze. Zwykła bielizna z bazaru też czasami się zdarza.
Stary 2018-02-27, 18:39   #118
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olis232 Pokaż wiadomość
Z reguły Calvin Klein, jeżeli mam na to pieniądze. Zwykła bielizna z bazaru też czasami się zdarza.
CK robi świetną bieliznę

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-01, 12:14   #119
lady666macbeth
Zakorzenienie

ja jestem fanką bielizny z Esotiq, i Etam.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

a rajstopki oczywiście Gabriella i Gatta
Stary 2018-11-21, 14:51   #120
Asa28
Raczkowanie

Ja rowniez Lucie esotic. Triumph mnie ostatnio rozczarowal i juz nic z niego nie kupuje. Z innych marek to ESPRIT i Wonderbra. Moja siostra kupuje chetnia w Passionata.
Asa28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości