Próbki perfum w drogeriach i sklepach internetowych - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-19, 09:51   #91
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax
Dot.: Próbki w drogeriach

Nie przesadzajmy juz z narzekaniem.
Ja ostatnio za zakup 2 kosmetyków Biothermu i jednej flaszki wody toaletowej, i toniku Chanela dostałam:
Zestaw miniproduktów biothermu, 2 miniaturki wody, 3 próbki zapachów jakie mieli, 2 kremy do wypróbowania i na moja prośbę zrobili jeszcze 3 próbki odpsikiwane.
Tak naprawde wszystko zalezy od tego w jakim miejscu jest dana Sephora umieszczona. Ja kupowałam w Sephorze w Geancie na Grochowie a tam mało jest uczeszczane. W Sephorach w Centrum próbek nie ma nigdy bo tam jest zawsze tłum osób. W duzych czesto odwiedzanych Redutach Careffour i Arcadii tez mało mają ze wzgledu na tłumy.

Tak samo jest z Douglasem.
Ten na chmielnej nigdy nic nie ma bo tam są tłumy ale jak sie pojedzie do Wola Parku nawet do małego zakupu zawsze sie coś dostanie.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 09:55   #92
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eenax
Nie przesadzajmy juz z narzekaniem.
Ja ostatnio za zakup 2 kosmetyków Biothermu i jednej flaszki wody toaletowej, i toniku Chanela dostałam:
Zestaw miniproduktów biothermu, 2 miniaturki wody, 3 próbki zapachów jakie mieli, 2 kremy do wypróbowania i na moja prośbę zrobili jeszcze 3 próbki odpsikiwane.
Przyznaj się, co znowu kupiłaś?

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 10:51   #93
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez rachela
Przyznaj się, co znowu kupiłaś?
A wiec tak: Dla siebie krem Biothermu Age Fitnes, dla meża żel do mycia twarzy T-pur z biała glinką. Woda toaletowa na prezent dla kolegi DKNY Be Delicious for man (bo mu się podobała na mnie), tonik Chanela Precision czy jak mu tak bo potrzebowałam nawilżającego na lato.

Dostałam:
Mini zestaw produktów Biothermu dla mężczyzn (bo chciałam meski), 1 meską i 1 damska miniature Oxygene, próbki: damskie Be delicious, Emporio Night, Pure Poison, próbki kremu: jakiś Shisley i Guerlain,
A poprosiłam o: Feroud Feroud, Lacroix Bazar, Aqua di Gio.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 10:54   #94
odszczepieniec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eenax
W duzych czesto odwiedzanych Redutach Careffour i Arcadii tez mało mają ze wzgledu na tłumy.

Tak samo jest z Douglasem.
Ten na chmielnej nigdy nic nie ma bo tam są tłumy ale jak sie pojedzie do Wola Parku nawet do małego zakupu zawsze sie coś dostanie.
w arkadii bardzo chetnie obdarowano mnie probkami( odpsiknietymi), ale masz racje -lepiej zagladac po probeczki do malo uczeszczanych perfumerii. np. na wilenskim i w markach w sephorze daja bez mrugniecia okiem.. w centrum tez daja- kwestia tylko z jakim klientem maja do czynienia ( co oceniaja po wygladzie rzecz jasna)
Stary 2006-06-19, 13:51   #95
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez odszczepieniec
kwestia tylko z jakim klientem maja do czynienia ( co oceniaja po wygladzie rzecz jasna)
Nie przypominaj, bo mnie szlag trafi
Cytat:
Napisane przez Eenax
Woda toaletowa na prezent dla kolegi DKNY Be Delicious for man
Ależ mi się damska podoba
Bosskie jabłuszko

Eenax, a Acqua di Gio mam dużą flaszkę, mogłaś powiedzieć, bym Ci dała

Oscar Wilde
Stary 2006-06-19, 16:18   #96
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

ostatnio kupujac pudes shiseido w sephorze zostałam całkoem nieźle obdarowana:
2 próbki (robione kremów qlinique), zapachy aa groselina, guerlain l'instant, krem lancaster (przeciwzmarszczkowy do młodej skóry) i mini żel pod prysznicz czekoladowo-orzechowy.

mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 11:38   #97
irkax
Zakorzenienie

Kupując wczoraj 15 ml Innocenta w Sephorze dostałam 2 próbki zapachów ("gotowe") i jedną zrobiona na moją prośbę Pani była bardzo miła, podejrzewam, że gdybym zażyczyła sobie coś jeszcze to z uśmiechem by mi próbki wykonała
Dodam jeszcze, że chyba nie oceniała mnie po wyglądzie, bo byłam w sandałach i rybaczkach
irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 18:04   #98
ropuszka
Zakorzenienie

A w ktorej Sephorze bylas?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 18:12   #99
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka
A w ktorej Sephorze bylas?
w Galerii Kazimierz
irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 13:22   #100
angluka
Rozeznanie

Gdzie kupować próbki perfum?

Witam, chciałabym się zapytać czy można gdzies w sklepie kupić próbki perfum chanel, dior....?bo na allegro próbki sa warte tyle samo co koszt przesyłki czyli 2 razy tyle sie płaci
Z góry dziękuje za odpowiedź
angluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 13:30   #101
nebraska
Zakorzenienie

Dot.: próbki pefum dior , chanel...

Próbki nie sa na sprzedaż, więc kupić nie możesz, co najwyżej dostać, jak ładnie poprosisz, albo przy okazji innych zakupów.
Na allegro opłaca sie kupić kilka naraz, wtedy koszt sie amortuzuje i masz zapachy na dłuzej

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 13:47   #102
kubusiulka
Przyczajenie

Do niedawna też myślałam, że w sklepie nie można kupić próbek. Mieszkam w Słupsku i przy okazji zakupów w hali targowej odwiedziłam mieszczący się w tejże hali sklepik z perfumami - zarówno markowymi jak i tak zwanymi: podróbami. Ceny perfum markowych przeciętnie wyższe o około 50 zł od cen z Allegro (dla przykładu - Champs Elysees -100 ml około 200zł).
Jednak do sedna - dolne półeczki w tym sklepiku były wyłożone próbkami perfum w imponującej ilości. Z początku myślałam, że przeznaczone są dla kupujących, jednak jak się okazało próbki były do kupienia - 4zł próbka bez atomizerka, 5 zł próbka z atomizerkiem, trochę droższe próbki Chanel i Dior.
Tak więc, pomimo tego, że generalnie próbki nie są na sprzedaż, to być może znajdziesz gdzieś w swoim mieście sklep gdzie są one oferowane.
kubusiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 13:55   #103
kizia mizia
Wtajemniczenie

Skoro w tym samym sklepie sprzedawane są oryginały i podróby to wcale mnie ta sprzedaż próbek nie dziwi
Pewnie mozna tam tez kupic słonia w karawce, jad ropuchy i oczy nietoperza
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 14:25   #104
kubusiulka
Przyczajenie

Wyjaśnijmy sobie jedno - mówiąc o podróbkach w owymsklepie miałam na myśli zapachy typu Bi- es i La Rive.
I nie rozumiem Twojej złośliwości .
Może odwiedzisz Słupsk i sama się przekonasz, skoro przyjmujesz to z takim niedowierzaniem.
Stary 2006-12-05, 14:32   #105
kizia mizia
Wtajemniczenie

Ojej...a dlaczego wzięłas tą "złośliowostkę" do siebie ? Jesteś włascicielką - założycielką tego uroczego sklepiku?

Jeśli tak to chylę czoła. Nie ma to jak guerlain i la rive na jednej półce
Pomysł niezwykle oryginalny

Nie ma w mojej odpowiedzi nawet nutki niedowierzania
Odkąd dowiedziałam się ze istnieją ludzie panicznie bojący się grzybów i warzyw nic mnie już nie zaskoczy
Stary 2006-12-05, 14:46   #106
kubusiulka
Przyczajenie

Hmm..., nie jestem właścicielką tego "osobliwego" sklepu, ale skoro autorka wątku prosiła o odpowiedź, gdzie poza Allegro mogłaby znaleźć próbki zgodnie z prawdą odpowiadam, że są takie możliwości.
Dlatego też Twoja uwaga o "oczach nietoperza" itp. wydała mi się nie na miejscu.
Stary 2006-12-05, 15:46   #107
kizia mizia
Wtajemniczenie

Czy nadal nie rozumiesz że nie śmieje się z Ciebie tylko z sytuacji ktorą opisałaś?

Chęć pomocy jest jak najbardziej na miejscu . Gdybym znała taki sklep pewnie sama bym o nim napisała szeroko usmiechając się do monitora rozbawiona sytuacją
Stary 2006-12-05, 21:10   #108
rachela
Zakorzenienie

Angulko, zmieniłam tytuł wątku, żeby był czytelniejszy

Co do Twojego pytania - jeszcze nie spotkałam się ze sprzedażą próbek w sklepie. Czasem na straganach ulicznych (obok koszmarnych podróbek i płyt za 5zł) można wyłuskać jakieś pudełko z próbkami, w kartonikach.

W Warszawie kiedyś stali przy wyjściu z Metra Centrum, ale nie wiem, czy stoją nadal - rzadko tam bywam, poza tym poskładali stragany pod PKiNem, więc i ich mogło "wywiać". Może w KDT?

Oscar Wilde
Stary 2006-12-07, 16:48   #109
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Czasem na straganach ulicznych (obok koszmarnych podróbek i płyt za 5zł) można wyłuskać jakieś pudełko z próbkami, w kartonikach.
O przepraszam u mnie w mieście na stadionie są kosmetyki sprzedawane i próbki i perfumy orginalne. Sprzedają je dziewczyny, które zaopatrują się u człowieka, który sprowadza je z Niemiec (kosmetyki: tusze Lancoma, Sisleya, Diora, kremy Diora, Chanel, podkłady. Ostatnio kupiłam tusz za 80zł, który w drogerii kosztuje 140zł i jest rewelacyjny), natomiast perfumy i próbki (na 1000% orginalne, kiedyś u tych dziewczyn kupowałam, ale z rok temu odkryłam allegro... ) są sprowadzane z USA. Ceny perfum są pomiędzy allegro, a perfumerią.
Natomiast próbki perfum są po 5zł. W ten sposób mogę kupić sobie za 15zł 3 nowe zapachy. Dior i Chanel jest też po 5 zł, natomiast droższe są Aniołki (dostępne wszystkie ). Aniołki są droższe, bo ich jest po 2ml w próbce.

Można też kupić próbki podkładów. I tak z tydzień temu kupiłam 10ml podkładu Lancoma (tester) za 20zł.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-11, 12:53   #110
kompleksowy
Przyczajenie

Sklep z próbkami ?

Witam !

Czy poza allegro znacie jakiś sklep z próbkami ? Jeśli tak to proszę o jego adres.

Pozdrawiam
kompleksowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-11, 12:57   #111
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa
Dot.: Sklep z próbkami ?

w jakim mieście?
Stary 2006-12-11, 14:38   #112
kompleksowy
Przyczajenie

Dot.: Gdzie kupować próbki perfum?

W Krakowie lub jakiś internetowy.
kompleksowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-11, 14:42   #113
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

internetowo to nie wiem...można np. kupić miniaturki, ale też mały wybór.
Wiem natomiast gdzie można kupić próbki w okolicach Łodzi...moim zdaniem to draństwo sprzedawać próbki (tak samo jak i testery) ale niestety nie raz je kupuję, żeby nie kupować kota w worku.
Stary 2006-12-11, 16:45   #114
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Cytat:
Napisane przez kizia mizia Pokaż wiadomość
Nie ma w mojej odpowiedzi nawet nutki niedowierzania
Odkąd dowiedziałam się ze istnieją ludzie panicznie bojący się grzybów i warzyw nic mnie już nie zaskoczy

Kizia Mizia oplułem monitor ze śmiechu kiedy przeczytałem o tych "grzybach"
W temacie : u mnie w jednym sklepie (niby elegancki, ale tak to jest w małych miastach) także sprzedaja oryginały i podróbki (kiedyś sprzedawali nawet te chamskie tureckie), można kupic próbki, a ceny bardzo wygórowane: nawet 8 zł!!!

dreamer4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-11, 17:04   #115
ETERNITY
Rozeznanie

Ja próbki kupowałam w perfumerii Quality,o czym już kilkakrotnie pisałam tu na Forum.Wystarczy do nich napisac maila i jużLiczą sobie za dowolnych 5 sztuk próbek 30 zł(w tym jest wliczony koszt przesylki).Zamawiałam u nich próbki zarówno zapachów niszowych jak i tych powszechnie dostępnych-nie ma to jak samemu w domu potestowaćPoznałam dzięki temu mnóstwo cudownych zapachów.
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-11, 19:34   #116
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Cytat:
Napisane przez ETERNITY Pokaż wiadomość
Ja próbki kupowałam w perfumerii Quality,o czym już kilkakrotnie pisałam tu na Forum.Wystarczy do nich napisac maila i jużLiczą sobie za dowolnych 5 sztuk próbek 30 zł(w tym jest wliczony koszt przesylki).Zamawiałam u nich próbki zarówno zapachów niszowych jak i tych powszechnie dostępnych-nie ma to jak samemu w domu potestowaćPoznałam dzięki temu mnóstwo cudownych zapachów.

A możesz mi napisać jak to technicznie wygląda, piszesz do nich emaila, podają Ci nr konta i wybierasz zapachy?
Próbki są robione?
Zaciekawiło mnie to....

dreamer4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-11, 20:18   #117
ETERNITY
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dreamer4 Pokaż wiadomość
A możesz mi napisać jak to technicznie wygląda, piszesz do nich emaila, podają Ci nr konta i wybierasz zapachy?
Próbki są robione?
Zaciekawiło mnie to....
Ja napisałam do nich o moich zainteresowaniach perfumiarstwem.No i że bardzo chciałabym poznać zapachy niedostępne tu gdzie mieszkam.Napisali,że jest u nich możliwość zamówienia 5 dowolnych próbek za opłatą(tak jak napisałam wczesniej to było 20 zł-teraz 30 zł).Oczywiście można zamówić wielokrotność pięciu.Jesli mają próbki oryginalne to wysyłają takie,jeśli nie to przepsikują z testerka do fiolek(pojemność ok 1-1,5 ml tak na oko).Napisałam im nazwy tych co mnie interesowały,podałam adres i wsioPrzesyłka idzie 2 do 4 dni zależnie od tego jak wolisz zapłacićOni zwykle wysyłają za pobraniem ale ja wolę najpierw wpłacić odpowiednią kwotę na ich konto(poprosiłam o podanie numeru).Tak więc poznałam kiladziesiąt zapachów licząc od mojego pierwszego zamówienia czyli od majaJednak zupełnie nie żałuję wydanych na te próbki pieniędzy Zamawiałam w Quality również pełnowymiarowe zapachy-za każdym razem przesyłka przychodziła max po 4 dniach.Sama korespondencja mailowa jest bardzo miła.Naprawdę polecam tą drogę poznawania zapachów
Stary 2006-12-11, 20:29   #118
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Ja napisałam do nich o moich zainteresowaniach perfumiarstwem.No i że bardzo chciałabym poznać zapachy niedostępne tu gdzie mieszkam.Napisali,że jest u nich możliwość zamówienia 5 dowolnych próbek za opłatą(tak jak napisałam wczesniej to było 20 zł-teraz 30 zł).Oczywiście można zamówić wielokrotność pięciu.Jesli mają próbki oryginalne to wysyłają takie,jeśli nie to przepsikują z testerka do fiolek(pojemność ok 1-1,5 ml tak na oko).Napisałam im nazwy tych co mnie interesowały,podałam adres i wsioPrzesyłka idzie 2 do 4 dni zależnie od tego jak wolisz zapłacićOni zwykle wysyłają za pobraniem ale ja wolę najpierw wpłacić odpowiednią kwotę na ich konto(poprosiłam o podanie numeru).Tak więc poznałam kiladziesiąt zapachów licząc od mojego pierwszego zamówienia czyli od majaJednak zupełnie nie żałuję wydanych na te próbki pieniędzy Zamawiałam w Quality również pełnowymiarowe zapachy-za każdym razem przesyłka przychodziła max po 4 dniach.Sama korespondencja mailowa jest bardzo miła.Naprawdę polecam tą drogę poznawania zapachów
A jeszcze jedno pytanko... ile ml ma taka próbeczka? 1ml, czy może troszkę więcej ?
Stary 2006-12-11, 20:55   #119
ETERNITY
Rozeznanie

Cytat:
Jesli mają próbki oryginalne to wysyłają takie,jeśli nie to przepsikują z testerka do fiolek(pojemność ok 1-1,5 ml tak na oko).
Stary 2006-12-11, 21:07   #120
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
ups, wpadka umknęło mi...

btw -> dzięki za taką informację... mam kilka zapachów, które chcę poznać, a próbek nigdzie nie mogę dorwać

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości