Powiedzcie mi co mam myśleć - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-17, 08:39   #91
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Powiedzcie mi co mam myśleć

Cytat:
Napisane przez Spanish_Girl Pokaż wiadomość
Dla mnie świetna wymówka dla faceta, żeby Autorkę spławić wieczorami.
Również raczej to obstawiam.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-17, 09:12   #92
pfffh
Zadomowienie

Dot.: Powiedzcie mi co mam myslec

Cytat:
Napisane przez LucillaLucarda Pokaż wiadomość
Według mnie nie ma żeby wszyscy tej samej nocy domownicy i ich dziewczyny spali w jednym mieszkaniu ktore nie nadaje się dla wiekszej ilosci osob[COLOR="Silver"]
Mieszkanie ma 3 pokoje. Matki często nie ma w domu. Każdy może spać gdzie chce. To wszystko twoje słowa. Więc wytłumacz mi dlaczego nie ma warunków, żeby w domu spały 4 osoby? To jakie powinne być warunki, na coś takiego? Fakt, ze to co robi twój chłopak może wydawać się dziwne, ale skoro im to nie przeszkadza... Chyba ogólnie nie przepadasz za stylem bycia swojego TZ i jego rodziny.
Stary 2017-10-17, 12:20   #93
LucillaLucarda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bramborky Pokaż wiadomość
Autorko, a dlaczego niw masz pretensji do tego, ze Twoj facet sie nie przenosi do innego pokoju, skoro tez ma taka mozliwosc?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a kto powiedział że nie mam. Oczywiści że mam.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Pinkieee Pokaż wiadomość
Spróbuj przyjść na noc i ulokować się w pokoju razem z bratem. Wtedy zobaczysz czy faktycznie są tak otwarci i im to nie przeszkadza totalnie, czy może jednak brat się przeniesie lub najgorzej dla cb tz zacznie się wykręcac żeby Cię nie przyprowadzic lub żebyście zmienili pokoj. Zrób taki eksperyment jeśli nie będzie problemu sprawa załatwiona, nie musisz się martwic. A jeśli coś będzie nie tak to bym się zastanowiła nad tym czy tz nie robi tego z własnej woli

Zdarzyła się taka sytuacja że byłam tam i brat z dziewczyną próbowli spać z nami na kupie ale się na to nie zgodziłam i poszłam do innego pokoju. Wydaje mi się że są tacy otwarci po prostu i nie widzą w takim spaniu żadnego problemu
LucillaLucarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-17, 12:21   #94
201803071148
Konto usunięte

Cytat:
a kto powiedział że nie mam. Oczywiści że mam.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Zdarzyła się taka sytuacja że byłam tam i brat z dziewczyną próbowli spać z nami na kupie ale się na to nie zgodziłam i poszłam do innego pokoju. Wydaje mi się że są tacy otwarci po prostu i nie widzą w takim spaniu żadnego problemu
Nie powiedzialas, ze masz do faceta wiec sie pytam. A dlaczego on nie chce przenosic? Bo?

201803071148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-17, 12:31   #95
LucillaLucarda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ale przecież tylko Twoje odczucia w tej sytuacji się liczą. Obcy ludzie napiszą Ci "nie, to okej" i nagle uznasz, że to okej? No co Ty. Jeżeli pewnych rzeczy nie tolerujemy, to nie i tyle. Facet ma w tyłku Twoje zdanie na ten temat, więc sytuacja jest dość jasna. Co innego, gdyby - jak pisała bodajże Kalor - rodzice byli w domu i zabraniali zajmować młodym kolejny pokój. Ale w przypadku, gdy mają jednak całe mieszkanie do dyspozycji, nocowanie w jednym pokoju brzmi dziwne, albo jak wymówka, aby za dużo z Tobą wieczorami nie rozmawiać, ograniczyć kontakt. Widać panu to na rękę.
Tylko że rozmawiamy normalnie codziennie i jeżeli sam do mnie często dzwoni i się kontaktuje tylko urywa to jak brat z dziewczyną śpią w jednym pokoju to wyglada to tak że on bedzie robil wszystko zeby im nie przeszkadzac przypadkiem. Problem nie dotyczy chęci zmniejszenia kontaktu

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Nasze opinie nie mają żadnego znaczenia, jeśli Tobie to przeszkadza. Jeśli napiszemy Ci, że przesadzasz to przestanie Ci to przeszkadzać?

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

: ehem:
Nie ale na razie nie mam ochoty pisać o tym co ja uważam bo moja opinia kształtuje się na postawie rozmow z moim partnerem i przemyslen ktore nie tworza się w ciagu 5 minut

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Autorko często się spotykacie? Jest jeszcze szansa, że jeśli widzicie się codziennie to może on nie czuje potrzeby przeprowadzania wieczornych rozmów i wykorzystuje obecność dziewczyny brata, żeby je skrócić? Mają inne pokoje, czyli może wyjść, żeby z Tobą porozmawiać. Z jakiegoś powodu tego nie robi.
Pogadaj otwarcie ze swoim facetem. Długo się spotykacie? Mieszkacie blisko siebie? Bywasz w ogóle w tym domu?

Spotykamy się srednio 3 razy w tygodniu. Spróbuję z nim poromawiac po raz kolejny. spotykamy sie 3 lata ale mieszkamy dosc daleko od siebie okolo 40 min drogi. Bywam u nich

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:

Aż żałuję, że nie możemy poznać wersji faceta.
No ja też załuje

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:

Aż żałuję, że nie możemy poznać wersji faceta.
No ja też załuje

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Mieszkanie ma 3 pokoje. Matki często nie ma w domu. Każdy może spać gdzie chce. To wszystko twoje słowa. Więc wytłumacz mi dlaczego nie ma warunków, żeby w domu spały 4 osoby? To jakie powinne być warunki, na coś takiego? Fakt, ze to co robi twój chłopak może wydawać się dziwne, ale skoro im to nie przeszkadza... Chyba ogólnie nie przepadasz za stylem bycia swojego TZ i jego rodziny.

dlatego ze jak wszyscy postanowia spac w tym domu to czasami wychodzi 6 osob i uwazam ze nie ma na to warunkow a sprawa dotyczy spania w 1 pokoju nie rozkladu domu.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Nie powiedzialas, ze masz do faceta wiec sie pytam. A dlaczego on nie chce przenosic? Bo?

on wtedy jest zdenerwowany i mowi ze mu to nie przeszkadza i tego nie zmieni i na tym konczy sie temat
Stary 2017-10-17, 12:36   #96
201803071148
Konto usunięte

Cytat:

on wtedy jest zdenerwowany i mowi ze mu to nie przeszkadza i tego nie zmieni i na tym konczy sie temat
No i wszystko w temacie, Ty sie mozesz jedynie wsciekac, bo poki mieszkaja razem nic nie zrobisz.

Mam nadzieje, ze chlopak chociaz daje im chwile na intymnosc a nie siedzi i udaje, ze go nie ma

Stary 2017-10-17, 12:38   #97
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Tylko że rozmawiamy normalnie codziennie i jeżeli sam do mnie często dzwoni i się kontaktuje tylko urywa to jak brat z dziewczyną śpią w jednym pokoju to wyglada to tak że on bedzie robil wszystko zeby im nie przeszkadzac przypadkiem. Problem nie dotyczy chęci zmniejszenia kontaktu
(...)
Pisałaś wcześniej, że przeszkadza Ci m.in. to, że przez to nocowanie szybciej kończy rozmowy z Tobą. Teraz nagle, że nie. Wygląda to tak, jakbyś ciągle zmieniała zdanie co jest gorsze i co Cię bardziej w tym wnerwia.

Nie odpowiada Ci, że facet nocuje w pokoju z bratem i jego dziewczyną i spoko, ale on ma to w d... i nie chce o tym mówić. Więc, sorry, nie wiem co Ty jeszcze z nim robisz. Ta sytuacja ani się nie zmieni, ani nie rozwiąże.
Stary 2017-10-17, 12:44   #98
201710231141
Konto usunięte

Cytat:
Nie ale na razie nie mam ochoty pisać o tym co ja uważam bo moja opinia kształtuje się na postawie rozmow z moim partnerem i przemyslen ktore nie tworza się w ciagu 5 minut
Z tego copiszesz to raczej rozmowy w temacie nie istnieją. Jedynie Twój monolog. A rozpatrujesz sprawę jakby to byłlot w kosmos.

Sprawa jest prosta.
Przeszkadza Ci to > nie > problem rozwiązany.
Przeszkadza Ci to > tak > rozmawiacie o tym > jest reakcja chłopaka > problem rozwiązany.
Przeszkadza Ci to > tak > rozmawiacie o tym > nie ma reakcji chłopaka > jest Twoja reakcja > problem rozwiązany.
201710231141 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-17, 13:02   #99
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Sprawa jest prosta.
Przeszkadza Ci to > nie > problem rozwiązany.
Przeszkadza Ci to > tak > rozmawiacie o tym > jest reakcja chłopaka > problem rozwiązany.
Przeszkadza Ci to > tak > rozmawiacie o tym > nie ma reakcji chłopaka > jest Twoja reakcja > problem rozwiązany.
Jak wyżej.
Stary 2017-10-17, 13:06   #100
lizunia_514
Przyczajenie

Cytat:
Powiedzcie mi co mam myślec,
moj chłopak ma pokój z bratem ( mamy po 20 lat) i gdy do jego brata przychodzi dzieczyna na noc to... spią w jednym pokoju. mają warunki żeby spać w innych pokojach ale robią tak a nie inaczej. Dla mnie jest to rzecz dziwna i nie podoba mi się to a mój facet zbywa to tym, że jemu to nie przeszkadzam, że śpi razem z nimi. Czy mam prawo się denerwować i czy powinnam robić o to awantury? Jest to dla mnie niesmaczne i chciałabym że te sytaucje nie miały miejsca.powiedzcie mi co o tym sądzicie?
ja bym awantury nie robiła ale jasno zaznaczyła, że ci taka sytuacja przeszkadza. twój chłopak na pewno zrozumie jeśli tylko szczerze porozmawiacie!
lizunia_514 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-17, 13:09   #101
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez lizunia_514 Pokaż wiadomość
ja bym awantury nie robiła ale jasno zaznaczyła, że ci taka sytuacja przeszkadza. twój chłopak na pewno zrozumie jeśli tylko szczerze porozmawiacie!
Czytaj cały wątek może, autorka napisała, ze rozmawiała, facetowi nie przeszkadza i niczego nie zmieni, Wiec żadne "na pewno"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-17, 13:23   #102
pfffh
Zadomowienie

Autorce to przeszkadza, chłopak nie widzi problemu. On nie chce nic zmieniać. Więc po kiego licha dyskusja na 4 strony? Albo autorko przestaniesz się przejmować ile osób śpi w jego pokoju i to zaakceptujesz, albo rzuć go. No nie wiem na jaką radę od nas liczysz.
Stary 2017-10-17, 13:27   #103
LucillaLucarda
Przyczajenie

Cytat:
Pisałaś wcześniej, że przeszkadza Ci m.in. to, że przez to nocowanie szybciej kończy rozmowy z Tobą. Teraz nagle, że nie. Wygląda to tak, jakbyś ciągle zmieniała zdanie co jest gorsze i co Cię bardziej w tym wnerwia.

Nie odpowiada Ci, że facet nocuje w pokoju z bratem i jego dziewczyną i spoko, ale on ma to w d... i nie chce o tym mówić. Więc, sorry, nie wiem co Ty jeszcze z nim robisz. Ta sytuacja ani się nie zmieni, ani nie rozwiąże.

Nie ma żadnej zmiany zdania O.o przeszkadza mi to ze konczy rozmowy szybciej ale dzieje sie to nie na codzien tylko wtedy gdy oni sa w jednym pokoju

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Autorce to przeszkadza, chłopak nie widzi problemu. On nie chce nic zmieniać. Więc po kiego licha dyskusja na 4 strony? Albo autorko przestaniesz się przejmować ile osób śpi w jego pokoju i to zaakceptujesz, albo rzuć go. No nie wiem na jaką radę od nas liczysz.
Nie licze od Was na żadna konkretna rade tylko chce poznac wasze zdanie na ten temat, to wszystko
Stary 2017-10-17, 13:30   #104
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Nie ma żadnej zmiany zdania O.o przeszkadza mi to ze konczy rozmowy szybciej ale dzieje sie to nie na codzien tylko wtedy gdy oni sa w jednym pokoju

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Nie licze od Was na żadna konkretna rade tylko chce poznac wasze zdanie na ten temat, to wszystko
Pogrubione: chyba oczywiste, że do tego się wszyscy tu odnosili.

No już poznałaś wiele, różnych i co dalej?
Stary 2017-10-17, 13:36   #105
LucillaLucarda
Przyczajenie

Cytat:
Pogrubione: chyba oczywiste, że do tego się wszyscy tu odnosili.

No już poznałaś wiele, różnych i co dalej?
Swoja opinie zostawie dla siebie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-17, 13:38   #106
kalor
Gazela inteligencji

To my chyba tez powinnysmy zamilczeć
Stary 2017-10-17, 13:39   #107
201710231141
Konto usunięte

Cytat:
Swoja opinie zostawie dla siebie
Ja też
Stary 2017-10-17, 13:43   #108
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
To my chyba tez powinnysmy zamilczeć
Coś czuję, że panna nie chce stracić panicza i będzie zgrzytała zębami, aż jej bruksizm zdiagnozują, ale panicza nie zostawi, pomimo jego uroczego olania jej zdania.
Stary 2017-10-17, 13:48   #109
LucillaLucarda
Przyczajenie

Cytat:
Ja też

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Coś czuję, że panna nie chce stracić panicza i będzie zgrzytała zębami, aż jej bruksizm zdiagnozują, ale panicza nie zostawi, pomimo jego uroczego olania jej zdania.
''Panna'' ma swoją opinię i nie czuję, że muszę się tutaj bardziej uzewnętrzniać. To co dalej postanowię jest moją sprawą i na razie nie odczuwam potrzeby się nią dzielić. Nie widzę sensu na tego typu uszczypliwości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-17, 13:50   #110
201803071148
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

''Panna'' ma swoją opinię i nie czuję, że muszę się tutaj bardziej uzewnętrzniać. To co dalej postanowię jest moją sprawą i na razie nie odczuwam potrzeby się nią dzielić. Nie widzę sensu na tego typu uszczypliwości
Jezu, dziewczyno jestes taka opryskliwa, ze nie dziwie sie, ze chlop chce konczyc z Toba rozmowe pod pretekstem spania z bratem i jego dziewczyna

Stary 2017-10-17, 13:53   #111
LucillaLucarda
Przyczajenie

Cytat:
Jezu, dziewczyno jestes taka opryskliwa, ze nie dziwie sie, ze chlop chce konczyc z Toba rozmowe pod pretekstem spania z bratem i jego dziewczyna

Nie uważam, że jest to opryskliwe ale okej a co do rozmow to nie zdarza sie to codziennie tylko jak tam nocuja
Stary 2017-10-17, 13:54   #112
201710231141
Konto usunięte

Cytat:
Nie uważam, że jest to opryskliwe ale okej a co do rozmow to nie zdarza sie to codziennie tylko jak tam nocuja
Może często nocują, bo im go szkoda?
Stary 2017-10-17, 13:58   #113
LucillaLucarda
Przyczajenie

Cytat:
Może często nocują, bo im go szkoda?
Nie rozumiem dlaczego miałoby im być go szkoda
Stary 2017-10-17, 14:00   #114
201710231141
Konto usunięte

Cytat:
Nie rozumiem dlaczego miałoby im być go szkoda
Jesli tak protekcjonalnie traktujesz ludzi, którzy chcą Ci pomóc, moge sobie tylko wyobrazić jak traktujesz tych z którymi masz problem.
Stary 2017-10-17, 14:04   #115
LucillaLucarda
Przyczajenie

Cytat:
Jesli tak protekcjonalnie traktujesz ludzi, którzy chcą Ci pomóc, moge sobie tylko wyobrazić jak traktujesz tych z którymi masz problem.
Nie traktuję ludzi protekcjonalnie, nie rozumiem czemu oceniasz mnie w ten sposob nie znając mnie? Poczułam się zaatakowana wiec chciałam wytlumaczyc swoje stanowisko a jestem wdzieczna kazdej osobie ktora tu pisze bo dzieki temu moge poznac wasze pomocne opinie na cala ta sprawe. Nie uwazam tez ze kazdy kto tu pisze robi to z checia pomocy ale jezeli kogokolowiek tu źle potraktowalam to nie to bylo moim zamiarem
Stary 2017-10-17, 14:05   #116
201710231141
Konto usunięte

Cytat:
Nie traktuję ludzi protekcjonalnie, nie rozumiem czemu oceniasz mnie w ten sposob nie znając mnie?
NIe muszę Cie znać, żeby wiedzieć co czuję. A określenie co czuję zajmuje mi (w przeciewieństwie do Ciebie) mniej niż 5 minut.
Stary 2017-10-17, 14:10   #117
LucillaLucarda
Przyczajenie

Cytat:
NIe muszę Cie znać, żeby wiedzieć co czuję. A określenie co czuję zajmuje mi (w przeciewieństwie do Ciebie) mniej niż 5 minut.
Mi tez dużo nie zajmuje okreslenie co czuje ale podejmowanie jakichkolwiek decyzji i juz troche wiecej. Dzieki za opinie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-17, 14:26   #118
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Trudno się nie zgodzić. A ostatnio staram się być miła
Stary 2017-10-17, 14:27   #119
pfffh
Zadomowienie

Droga autorko oczywiście że jesteś opryskliwa. Poczytaj swoje odpowiedzi, jak momentami odpowiadasz. Nie oczekujesz od nas pomocy tylko opinii. Ale co Ci dadzą opinie? 10 osób powie, ze spanie z bratem i jego dziewczyna w jednym pokoju jest niefajne, 20 powie że to normalne więc wyciagniesz średnia i uznasz to jako prawdę objawioną? I od tego momentu zmienisz swoje nastawienie i zaczniesz myśleć jak owa większość? Oczywiście, ze nie, jak widać masz swoje zdanie i się jego trzymasz. Niestety twój TZ ma to twoje zdanie w poważaniu i żyje tak jak mu wygodnie.
Stary 2017-10-17, 14:34   #120
lubiekielbase
Zadomowienie

Jeśli twój facet chciałby porozmawiać z Tobą wieczorem to by na chwilę poszedł do łazienki/ na balkon/ na dwór. On widocznie nie chce aż tak bardzo. I myślę, że w tym leży problem.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości